Μεταφορά αντικειμένων με το ποδήλατο

16 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

Με αφορμη το σχολιο του freediver, θα ηθελα να θιξω το ζητημα της μεταφορας αντικειμενων (και πεταλων κατ' επεκταση) με το ποδηλατο.

Το ποδηλατο σαν προσωπικο/ατομικο μεσο μεταφορας ειναι ενα εξαιρετικο οχημα και δεν χρειαζεται να το αποδειξει κανεις, τουλαχιστον στους "αναγνωστες" αυτου του forum.
Η μεταφορικη του αυτη αξια και πρακτικοτητα πολλαπλασιαζεται, οταν υπαρχει επιπλεον και η δυνατοτητα παραλληλης μεταφορας καποιων πραγματων ή φορτιου, εκτος απο την αυτονοητη μεταφορα του ποδηλατη.
Για να μεταφερθει λοιπον το επιπλεον αυτο φορτιο πρεπει να υπαρχει ή να δημιουργηθει η καταλληλη υποδομη/κατασκευη, η οποια θα ειναι σε θεση να φορτωνεται απ' ευθειας με το φορτιο (π.χ. σχαρα αποσκευων) ή να μεταφερει τους "περιεκτες" του φορτιου (σακους που προσαρμοζονται στη σχαρα αποσκευων, καφασια, κουτια, trailer, ιδιοκατασκευες, κ.λπ.).

Το σακιδιο πλατης εκτος απο το περιορισμενο βαρος που μπορει να μεταφερει (λογω... πλατης) δεν ειναι ο ανετοτερος η πρακτικοτερος τροπος μεταφορας φορτιων για πολλους λογους.
Πολυ επιγραμματικα, ανεβαζει ψηλοτερα το κεντρο βαρους, καταπονει την πλατη λογω του βαρους, αλλα και λογω των κραδασμων και χτυπηματων απο το συχνα ακανονιστο η αιχμηρο σχημα του φορτιου, συν το μειωμενο εξαερισμο της πλατης, τους ζεστους μηνες του χρονου.
Βεβαια, πολλοι θεωρουν το σακιδιο πλατης ιδανικο τροπο μεταφορας (μικρων) φορτιων, αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.

Ας ξεκινησουμε λοιπον με τις σχαρες:

  1. Υπαρχουν οι σχαρες που στερεωνονται στο παλουκοσελο, ειναι πολυ ευκολη και γρηγορη η τοποθετηση τους, αλλα λογω του τροπου στηριξης τους (σε ενα μονο σημειο, το παλουκοσελο), δεν εχουν τη δυνατοτητα να μεταφερουν φορτια μεγαλου βαρους, συνηθως μεταξυ 6 και 12 κιλων. Το πεταλο ομως, ή την οποια κλειδαρια, τη μεταφερουν ανετα.
    Ειναι ομως η μοναδικη λυση για τοποθετηση σχαρας, σε ποδηλατα που εχουν πισω αναρτηση, και που διαφορετικα, το σακιδιο πλατης ειναι μονοδρομος.
  2. Υπαρχουν οι σχαρες που στερεωνονται μπροστα στο πιρουνι, ειτε αυτο ειναι:

    α) "ξερο" (που μοιαζουν πολυ με τις σχαρες που στερεωνονται πισω, απλα ειναι μικροτερες) οι οποιες εχουν συνηθως οριζοντια πλατφορμα και μπορουν να δεχθουν σακους τοσο στο κανονικο υψος, ή και πλησιεστερα προς το εδαφος για μειωση του υψους του κεντρου βαρους, (=low rider).

    β) τηλεσκοπικο (με αναρτηση), οποτε οι σχαρες χωριζονται σε δυο υποκατηγοριες:

    i) Σε αυτες που στερεωνονται στο (χαμηλοτερο) κινουμενο τμημα του πιρουνιου (στις "μποτες" ή/και στην "γεφυρα" του πιρουνιου) οι οποιες δεν εχουν οριζοντια "πλατφορμα", και μπορουν να φιλοξενησουν μονο σακους σε σχετικα μικρη αποσταση απο το εδαφος (low rider).

    ii) Σε αυτες που στερεωνονται ψηλοτερα στα μη κινουμενα (οσον αφορα τη λειτουργια της αναρτησης) τμηματα του πιρουνιου, (πχ στο λαιμο, στην "κορωνα" του πιρουνιου, και στο τιμονι) οι οποιες μπορει να εχουν ή να μην εχουν οριζοντια "πλατφορμα" και φυσικα μπορουν να δεχονται και σακους.

    Στο τιμονι, στερεωνονται και τα γνωστα σε ολους καλαθακια, πολυ συνηθισμενα παλιοτερα, που ακομη συναντωνται σε (γυναικεια συνηθως) μοντελα. Αυτα ειναι πρακτικα για μικροπραγματα (γιατι πολυ ευκολα τα φορτοξεφορτωνει κανεις), αλλα απο την αλλη, στις ανωμαλιες του οδοστρωματος εχουν την ταση να αυτοξεφορτωνονται!

  3. Τελος, υπαρχουν και οι σχαρες μεταφορας αποσκευων/αντικειμενων/φορτιων οι οποιες τοποθετουνται στο πισω μερος του ποδηλατου.

    Αυτες εδραζονται συνηθως στα ειδικα σημεια στηριξης (braze-ons) κοντα στα πισω drop-out (κοντα δηλαδη στο σημειο που εδραζεται ο αξονας του πισω τροχου, περιοχη του σκελετου ουτως η αλλως ενισχυμενη) και σε braze-on που βρισκονται ψηλα στα seat stays τα οποια εχουν ειδικα προβλεφθει για αυτο το λογο. Τα περισσοτερα ποδηλατα παραγωγης ειναι εφοδιασμενα με drop-out για τη στηριξη σχαρας αποσκευων και φτερων/λασπωτηρων.
    Τα καθαροαιμα αγωνιστικα ποδηλατα, κουρσακια συνηθως και ΜΤΒ οπως επισης κι εκεινα που προσπαθουν να μοιασουν με αυτα (racer wannabees) στερουνται καθε ειδους braze-on, κανοντας την τοποθετηση σχαρας, οχι αδυνατη, αλλα μια πιο περιπλοκη υποθεση.

    Ευτυχως καποιοι κατασκευαστες σχαρων γνωριζοντας οτι πολλα ποδηλατα δεν διαθετουν braze-on για σχαρες και λοιπα, και θελοντας να προσφερουν λυση στους κατοχους τους (αλλα κυριως για να πουλησουν τα προϊοντα τους) προσφερουν πολλους και διαφορους ανταπτορες, ωστε να ειναι δυνατη η ασφαλης τοποθετηση σχαρας αποσκευων σε οποιοδηποτε σχεδον ποδηλατο που δεν εχει πισω αναρτηση.
    Και χωρις παραχωρησεις στον τομεα της ασφαλειας ή της αντοχης κ.λπ.

    Οι διαφοροι κατασκευαστες σακων μεταφορας αποσκευων/φορτιων κατανοωντας την πρακτικοτητα και χρησιμοτητα της σωστης, γρηγορης και ασφαλους τοποθετησης τους πανω στη σχαρα αποσκευων, εχουν επινοησει διαφορα συστηματα ("κλιπ") γρηγορου και ασφαλους "κουμπωματος-ξεκουμπωματος" ωστε η τοποθετηση η αφαιρεση των σακων να γινεται πολυ γρηγορα (συνηθως σηκωνοντας/τραβωντας απο την ειδικη χειρολαβη τους σακους) και με ασφαλεια.
    Στις καλυτερες των περιπτωσεων, οι σακοι αυτοι ειναι και αδιαβροχοι, αυξανοντας την πρακτικοτητα τους.

Στο θεμα μας τωρα:
Η μεταφορα του πεταλου/κλειδαριας, απο τη στιγμη που υπαρχει σχαρα αποσκευων, ειναι μια πολυ πιο απλη υποθεση, απ' οτι οταν δεν υπαρχει.
Αν υπαρχει σχαρα, δεν υπαρχει λογος να προσπαθει καποιος να προσαρμοσει στο σκελετο του ποδηλατου τη βαση του πεταλου, πραγμα που σε πολλους "μυστηριους" σκελετους, ειναι απο εξαιρετικα δυσκολο εως αδυνατο (γιατι απλουστατα ειτε δεν "χωραει" πουθενα η βαση ή το πεταλο το ιδιο, ειτε γιατι η βαση ειναι εξαιρετικα ευτελης και δεν στηριζει αποτελεσματικα το πεταλο).
Εφοσον ομως υπαρχει σχαρα, η στηριξη του πεταλου με ενα "χταποδι" ή ενα λαστιχο ή ακομα καλυτερα με μια παλια στενη σαμπρελα, ειναι πανευκολη υποθεση.
Αν υπαρχει και σακος αποσκευων σχαρας, ακομη πιο ευκολο: βαζεις ενα σκληρο χαρτονι ή καποιο χοντρο "φυλλο" πλαστικο στον πατο του σακου, ωστε να μην τραυματιζεται απο το (βαρυ συνηθως) πεταλο και απλα "πετας" το πεταλο στο σακο, κι εφυγες.
Γρηγορα, ευκολα, κι απλα. Δοκιμασμενο και πρακτικοτατο.

Επισης, οποιος αλλος νομιζει οτι χρειαζεται να προσθεσει κατι, παρακαλειται να το προσθεσει ωστε καποια στιγμη να δημιουργηθει ενας ολοκληρωμενος οδηγος επιλογης/τοποθετησης σχαρας αποσκευων, σακιδιων αποσκευων και τροπων μεταφορας πεταλων/κλειδαριων.

Αυτα, στα πολυ γρηγορα και βιαστικα.


Σχετικές συζητήσεις

Σχάρα, trailer, σακίδια & σύνδεσμοι
Βαρύ σακίδιο πλάτης
Ποδηλατικά βάρη στην πλάτη
Σχάρα ποδηλάτου και trailer
Οδηγίες κατασκευής τρειλερ
Aνταπτορες/συνδεσμοι για σχαρα ποδηλατου
Εγχειρίδια σακιδίων ποδηλάτου Ortlieb
Τσαντάκι κούρσας (front)
Προσαρμογή φωτός σε οπίσθια σχάρα
Για παγούρι & τρόμπα
Μικρός σκελετός, μακρύ υδροδοχείο και βάση στήριξης
Προτάσεις για σταντ
How to Choose Bike Racks and Bags (αγγλικά)

Στήριξη πετάλου
Τρόποι πρόσδεσης πετάλων στο ποδήλατο (δημοσίευση)
Πρόσδεση και μεταφορά δύο πετάλων OnGuard στο ποδήλατο
Πως να στηρίξω το πέταλο σε ένα Dahon
Πως στερεώνουμε με ασφάλεια το πέταλο-κλειδαριά πάνω στο ποδήλατο
Θήκη ζώνης για πέταλο! Αυτοσχέδια!

Μεταλλικό σφικτήρι πρόσδεσης του πετάλου στο σκελετό: madison mounting kit.

Διάφορα - αναλώσιμα
Καταστήματα με βίδες & O-Rings
Δερμάτινες κατασκευές κατά παραγγελία


Προϊόντα

Σχάρες
Tubus (CrMo, max. 40kg)
Racktime (αλουμινίου, max. 30kg)
Hebie (αλουμινίου, max. 40kg)
Pletscher, Rack Accessories
Old Man Mountain Front Racks, Old Man Mountain Rear Racks, Mounting Hardware
Jandd, Replacement Hardware
Freeload
AtranVelo - Carriers, Accessories
Zinsmayer, Mounting Systems
Basil (front racks), Mounting Systems
Steco (front racks)
Electra, Accessories
Minoura - Rack & Kickstand, Accessories
Topeak - Racks
Blackburn - Racks
Zéfal - Racks
BBB parts - Carriers
Ergotec - Carriers
Thule - Racks
Scott - Racks
Salsa - Racks
Nitto - Front Racks
Velo-Orange - Racks & Decaleurs
Raleigh Carriers
Ibera
Axiom
Filzer
Linus - Racks
Arkel Racks, Accessories
Vavert
XLC Carriers

Σακίδια κ.λπ.
Rixen & Kaul, KLICKfix
BiKASE
Βanjo Βrothers
Serfas Stem bags
Oveja Negra Bikepacking
Axiom Bags
XLAB Bags & Pods
XLC Bags

Σύνδεσμοι πρόσδεσης αντικειμένων
Tubus Racks, Tubus Racks Comparison, Fit solutions for Tubus racks
Adding water bottle cages to bicycles without braze
Porte Bagages pour VTT sans fixations
Twofish - Bicycle Fasteners
Bicycle Rack Mounting Hardware, Parts and Accessories
Mounting Dynamo Lights

DX - Universal Adjustable Mount
DX - Universal Nylon Mount
DX - Universal Heavy Duty Adjustable Mount
DX - T Handlebar Extension
DX - Folding Bike Modification

Στήριξη πετάλου στη ζώνη του παντελονιού
Fabric Horse U-Lock Holster
PolipoBag U-Lock Holster
Death & Texas U-Lock Holster
U-Lock Holster
U-Lock Holster

Εάν ψάχνετε διάφορα μικροαντικείμενα (όπως κομμάτια από υφάσματα ή δέρματα, ιμάντες, πλαστικά κλιπ, τεντωτήρες, δέστρες για τους ιμάντες κ.λπ.) για τις κατασκευές ή τις επισκευές σας, ίσως σας ενδιαφέρει να διαβάσετε αυτή τη δημοσίευση.
 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
freediver
Εικόνα freediver
Απών/απούσα

ηταν κατι που ελειπε απο το σαιτ . επισης μπραβο που μπορεις να παραθετεις τοσο γρηγορα και αναλυτικα την αποψη σου . αν αυτο το εγραψες γρηγορα και βιαστικα και δεν εχεις ποδηλαταδικο το μυαλο σου δουλευει ξυραφι , πολιτικες τοποθετησεις πρεπει να κανεις , οχι ποδηλατο .

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Columbus discovers Cro-moly wrote:
... Ειναι ομως η μοναδικη λυση για τοποθετηση σχαρας, σε ποδηλατα που εχουν πισω αναρτηση, και που διαφορετικα, το σακιδιο πλατης ειναι μονοδρομος.

Καθόλου απόλυτα. Ένα παράδειγμα εδώ (εικόνα).
Η σελίδα (εταιρεία) αυτή έχει και άλλα άκρως ενδιαφέροντα περί σχαρών, με πολύ καλές κατασκευαστικές ιδέες.

Arxarios
Απών/απούσα

Μετά από την μεταφορά μεγάλου κουτιού που εξείχε το μισό από την τσάντα μου άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά την απόκτηση σχάρας για περιστασιακές μεταφορες. Δεν είναι μόνο ότι με βάραινε πολύ, αλλά και το κουτί ήταν τόσο μεγάλο που κοίταζα πίσω από τον ώμο και δεν έβλεπα τίποτα! Το καθρεφτάκι ευτυχώς βοήθησε

Οπότε θέλουμε μία σχάρα που να μπαινοβγαίνει εύκολα να αντέχει και ένα σοβαρό βάρος. Βρήκα αυτή http://cgi.ebay.co.uk/ETC-QUICK-RELEASE-PANNIER-RACK-BIKE-CYCLE-W-SIDES-...

Πως σας φαίνεται? Εάν θέλει και κανείς άλλος να κάνει την παραγγελία και να μοιραστούμε τα έξοδα μεταφοράς είμαι μέσα!

vang
Απών/απούσα

Οπως είπε και ο φίλος ialliellada υπάρχουν πολύ καλές λύσεις και για ποδήλατα χωρίς πρόβλεψη για σκάρα στον σκελετό τους.
Η εταιρία carradice, απο τις παλιότερες και καταξιωμένες στην κατασκευή ταξιδιωτικού εξοπλισμού για ποδήγλατο, έχει και σκάρες για δύσκολες εφαρμογές.
http://www.carradice.co.uk/categories/omm
Στήν Ελλάδα τα προιόντα της Carradice τα φέρνει η Action3 (www.action3.gr)

Vrass
Εικόνα Vrass
Απών/απούσα

arxarios wrote:
Μετά από την μεταφορά μεγάλου κουτιού που εξείχε το μισό από την τσάντα μου άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά την απόκτηση σχάρας για περιστασιακές μεταφορες. Δεν είναι μόνο ότι με βάραινε πολύ, αλλά και το κουτί ήταν τόσο μεγάλο που κοίταζα πίσω από τον ώμο και δεν έβλεπα τίποτα! Το καθρεφτάκι ευτυχώς βοήθησε

Οπότε θέλουμε μία σχάρα που να μπαινοβγαίνει εύκολα να αντέχει και ένα σοβαρό βάρος. Βρήκα αυτή http://cgi.ebay.co.uk/ETC-QUICK-RELEASE-PANNIER-RACK-BIKE-CYCLE-W-SIDES-...

Πως σας φαίνεται? Εάν θέλει και κανείς άλλος να κάνει την παραγγελία και να μοιραστούμε τα έξοδα μεταφοράς είμαι μέσα!

Αυτή που δείχνει στο λινκ που παρέθεσες πιάνει μόνο στο παλουκόσελο. Γράφουν στην περιγραφή ότι αντέχει μέχρι 12 κιλα, που δεν είναι και σοβαρό βάρος. Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για κάποια σχάρα που να πιάνει και κάτω στα ψαλίδια και πάνω στις αντίστοιχες υποδοχές. Αυτές οι σχάρες είναι πολύ πιο σταθερές, ασφαλείς και σηκώνουν τα διπλάσια κιλά από αυτές που πιάνουν μόνο στο παλουκόσελο.

Arxarios
Απών/απούσα

Συνήθως θέλω να μεταφέρω ογκώδη πράγματα και όχι βαρειά, οπότε τα 12 κιλά με υπερκαλύπτουν. Επιπλέον δεν θέλω να κουβαλάω παντού και πάντα ένα κιλό παραπάνω, οπότε το quick release είναι ιδανικό! Το κακό είναι πως δεν τις βρίσκεις έυκολα στα καταστήματα τα ποδηλατικά στην Ελλάδα (μόνο μία στο cyclist έχω βρει αλλά είναι ακριβούτσικη και με μικρό όριο βάρους)

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Αν θέλεις πρόσθεσε και ως επιλογή τις τσάντες τιμονιού, δεν είδα να τις αναφέρεις πουθενα....
Εννοώ κάτι τέτοιο δηλαδή
http://www.topeak.com/products/Bags/TourGuideHandlebarBag
Είναι μια καλή εναλλακτική του καλαθιού γιατί κλείνει και δεν πέφτει τίποτα, ακόμα και σε περίπτωση πτώσης δεν ψάχνεις τίποτα... και είναι ιδανικές για να βάλεις έναν χάρτη (πολλές έρχονται με ειδική διαφανή θέση χάρτη από πάνω), τηλέφωνα, χαρτιά, αλλά και κάτι να μασουλάς σε μπουκίτσες στο δρόμο χωρίς να σταματήσεις αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα.
Και για κάποιον άγνωστο λόγο είναι δύσκολο να τις βρεις στην ελληνική αγορά.
Το καλοκαίρι πήγα σε 2 μεγάλα σχετικά ποδηλατάδικα και δεν είχαν (με θήκη για χάρτη τουλάχιστον που ήθελα οπωσδήποτε)

Και μια και η συγκεκριμένη είναι QuickClick (μια παραλλαγή του πιο γνωστού Klickfix) που είναι συστήματα που επιτρέπουν σε μια βάση να προσαρμόζεις διάφορα εξαρτήματα διαφορετικά την κάθε φορά ανάλογα τις ανάγκες, (στην περίπτωσή μας τσάντες ή καλάθια, αν μας ενδιαφέρει μόνο η μεταφορά) χωρίς εργαλεία σε δευτερόλεπτα.
Ελπίζω να βοήθησα καθόλου.

Rymon
Απών/απούσα

Καλημέρα σε όλους!

είμαι ενας ευτυχισμένος κάτοχος ενός trecking, και ψάχνω λύση για την μεταφορά αντικειμένων.
Η απορία μου είναι η εξής:
Υπάρχει κάποιος συνδιασμός pannier / σακιδίου (να μετατρέπεται δλδ από το ένα στο άλλο και τούμπαλιν), ή κάποιος μετατροπέας απλού σακιδίου για να μπορείς να τον κρεμάς σαν pannier;

Αυτό που έχω βρει είναι το "Vario QL3" http://www.ortlieb.co.uk/vario-ql3.html το οποίο είναι και πρακτικό και εμφανίσημο, αλλά η τιμή του είναι απαγορευτική.

Ευχαριστώ εκ των προταίρων!

ΥΓ. αν πιστεύετε ότι πρέπει να μεταφερθεί κάπου αλλού το post μου παρακαλώ κάντε το.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Βγάζει η Arkel αλλά μιλάμε για τριψήφια λύση

Bug

Switchback 2.0

Επίσης να προσθέσω ότι οι τσάντες για το τιμόνι
έχουν εξελιχθεί αρκετά και δεν περιορίζονται στα
κλασσικά καλαθάκια. Το μειονέκτημα είναι ότι όσο
βαραίνει το τιμόνι τόσο προς το χειρότερο επιρεά-
ζεται τη οδηγική συμπεριφορά. Επομένως σα λύση
δεν είναι η καλύτερη.

BookLuv
Εικόνα BookLuv
Απών/απούσα

Μια ερώτηση από ποδηλάτισσα αρχάρια που κινείται στην πόλη .
Μετά από πολλή σκέψη, αποφάσισα να βάλω τσάντες μεταφοράς στο κλασικό γυναικείο ποδήλατό μου, κατά προτίμηση στην πίσω σχάρα.
Πηγαίνω συχνά για ψώνια με ποδήλατο και κρεμάω τις τσάντες στο τιμόνι, με αποτέλεσμα η οδήγηση να γίνεται επικίνδυνη σε δρόμο με κίνηση.
Ποτέ δε συμπαθούσα τις τσάντες, μου φαινόταν ότι χαλάνε την αισθητική του ποδηλάτου, εκδρομές δεν πηγαίνω, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να βρω κάτι να ταιριάζει με το ροζ κλασικό μου.
Η ερώτηση είναι, αξίζει να μπω στην περιπέτεια του e-bay, που δεν μου είναι καθόλου οικείο, ή υπάρχουν στην εδώ αγορά φθηνές λύσεις, π.χ. στα λιντλ που κατά καιρούς φέρνουν τέτοια πράγματα [ποτέ δεν τα έχω πετύχει ωστόσο].
Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Υπάρχουν πολλές και φθνηνές τσαντες στην ελληνική αγορά.

Είτε του lidl πάρεις είτε πας σε μάρκες τύπου Mwave, θα
σε καλύψουν για την απλή χρήση που επιθυμείς.

Odysseus.mou
Απών/απούσα

Έχω βάλει στο ποδήλατο σχάρα με πλαϊνά προστατευτικά. Και θα ήθελα να του
βάλω μια τσάντα σχάρας. Από το να αγοράσω καινούργια, θα προτιμούσα να
βρώ έναν ασφάλη-κομψό τρόπο να τοποθετήσω μία ΄΄ταχυδρομική΄΄ τσάντα
eastpack που έχω και η οποία ταιριάζει αλφάδι στο μήκος της σχάρας! Πως
θα μπορούσα να την προσαρμόσω στο πλάϊ της σχάρας? Που θα βρώ αντίστοιχα
΄΄πιαστράκια'' που θα μπορούσα να ΄΄ράψω - βιδώσω'' στην τσάντα??? Yπάρχουν
μήπως ανταλακτικά πιαστράκια για τις τσάντες του εμπορίου???

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

Θα κατσεις και θα τα φτιαξεις μονος σου. Απο αλουμινενια η ατσαλινη λαμα πχ.
Θα χρειαστεις καποια εργαλεια, (τρυπανι/δραπανο, τροχο, λιμα ισως) και φυσικα ενα παγκο με μεγγενη για να δουλευεις σαν ανθρωπος.
Δε μπορει, ολο και καποιο γνωστο που εχει ενα στοιχειωδες "εργαστηριο" θα εχεις.
(Υποθετω πως δεν εχεις εσυ, γιατι αν ειχες, δεν θα ρωτουσες καν για το που να βρεις τα γαντζακια).
Αφου κατασκευασεις τα λαμακια/γαντζακια, μπορεις να τα προσαρμοσεις στην "πλατη" της τσαντας με καταλληλες βιδες και ροδελλες.
Πολυφορεμενο και δοκιμασμενο το συστημα.
Επισης δοκιμασμενα και πολυφορεμενα, για στερεωση τσαντας σε σχαρα (μονιμα ομως), ειναι τα ζιπακια (zip ties).

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Columbus discovers Cro-moly wrote:
βιδες και ροδελλες.

Για τη συγκεκριμπένη δουλειά προτιμώ τα πρετσίνια. Δεν έχουν κεφάλι να προεξέχει. Το καλύτερο υλικό είναι αλουμινένια λαμάκια, πλατιά, πρετσινωμένα στα πλαϊνά της τσάντας.

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

The Swiss army bought 2800 new bicycles made by "Simpel.ch" a bicycle factory in Maschwanden (a village in the district of Affoltern in the canton of Zürich in Switzerland). The bicycle weights 15kg or 30 pounds and has 8 gears.

Ανέβασα τη φωτογραφία εστιάζοντας στις σχάρες Tubus και βέβαια αναφέρομαι στην μπροστινή την οποία δε βρήκα να πωλείται...