Προτάσεις για φακό (εμπρόσθιο) μέχρι 35ε

10 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
PhotoBiker
Απών/απούσα

Θα ηθελα τα φωτα σας σχετικα με αγορα φακου για χρηση βραδυ και σε εντελως σκοτεινο δρομο αν χρειαστει.

Ειχα εναν silva γυρω στα 35 ευρω προσφορα και μετα απο λιγες εξοδους πολυωρης ποδηλασιας βραδυνης... απο τους κραδασμους αρχισε και εσβηνε μονος του, οποτε τον επεστρεψα στο αμαζον.
Απο τοτε δε βγηκα βραδυ ξανα, αλλα τωρα θελω να αρχισω παλι και θα ηθελα να μου πειτε καμια προταση.
Επισης αν μπορω αν αγορασω απο ελλαδα δεδομενου του μπλοκαρισματος καρτων απο paypal κλπ.

Δε ψαχνω με κιτ μπαταριων που το βαζεις πανω στο ποδηλατο επισης για αποφυγη βαρους.

Και αναλογικος δε θα με χαλουσε, αρκει να δουλευει. Πιστευω 100 λουμενς ειναι αποδεκτο για φακουδακι, ειχα ομως Raleigh φακο πολυ παλια και φθηνο και με δυνατο φως αναλογικο... και δεν ηταν ασχημο.

Ευχαριστω

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
MAG
Εικόνα MAG
Απών/απούσα

Θα κανουμε ομαδικη παραγγελεια απο Σουηδια αυτον 50ε , αδιαβροχος , για κρυο μεχρι -30΄ και προστασια αντικραδασμικη και μεχρι 1 μετρο πεσιμο , δοκιμασμενος και 2 χρονια σε ποδηλατα για down hill .
Οποσδηποτε παρε ενα τετοιο φακο οπως ολοι μας και ενα μικρο διπλα για ωρα αναγκης , ή να αναβοσβηνει ή για τα φωτεινα σημεια .

http://jakt.kittad.se/pannlampa-med-160-meters-rackvidd-6084

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

.....απορία: γιατί τον συγκεκριμένο με 50ευρώ από Σουηδία?
Τι ακριβώς σας "κέρδισε" και πάτε εκεί?
Υποθέτω ότι στην ουσία, κάποιο κινεζικο φως υπάρχει από "πίσω", με αυτοκόλλητα και εγγύηση Σουηδίας.
ΟΚ, αλλά τελικά αξίζει αυτή η εγγύηση, τα παραπάνω χρήματα από αντίστοιχο κινεζοφως?
Αν πάθει κάτι, και φυσικά θα χρειαστεί να επιστραφεί εκεί στη Σουηδία, ποιό θα είναι το κόστος των μεταφορικών?

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: δεν ξέρω Σουηδικά, δεν βρήκα κουμπάκι που να γυρίζει τη γλώσσα στο παραπάνω λινκ, το μόνο που κατάλαβα είναι ότι μιλάμε για 800 lumens, 360gr, CREE led lamp, και με battery pack 4x18650 Li-ion 2200mAh βαρύ, με 4 ανώνυμες μπαταρίες.
Μπορεί να βγει σούπερ, μπορεί να βγει και "παρόμοιο" με τα τυπικά κινεζοφώτα τέτοιου τύπου, που βλέπουμε στο DX, στο e-bay κλπ και που στοιχίζουν περίπου τα μισά χρήματα.
.
..
...
και γιατί τα γράφω όλα αυτά, είμαι στη φάση που ψήνομαι και εγώ για τέτοιο φακό, διάβασα ομαδική παραγγελία και σκέφτομαι - αν με παίρνει - να χωθώ και εγώ.....

MAG
Εικόνα MAG
Απών/απούσα

Απλα εχει προδιαγραφες Σουηδιας , δηλαδη αντεχει σε αντιξοες συνθηκες και ειναι δοκιμασμενο απο φιλους . Εχει ωραιο ψως ασπρο θαλασι γκρι χρωμα και οχι σαν κατι κινεζικα που βγαζουν κιτρινο αηδια χρωμα . Ουτε κεγεται σαν κατι κινεζικα απο το πανω κατω γιατι εχει αντικραδασμικο . και εχει καλη μπαταρια . Γενικα το εχουν φιλοι μου brevetades και φιλοι για downhill βραδινο , φορανε ενα στο κεφαλι και ενα στο ποδηλατο . Einai pio elafry apo 360γρ , toso ειναι ολα τα αξεσουαρ και η μπαταρια.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

... οπότε αν η "ομαδική" είναι ακόμα ανοιχτή και δέχεστε και άλλους....
στείλε ΠιΜι ή βάλε εδώ στοιχεία, μήπως και ψηθεί και άλλος....

Ευχαριστώ
Πέτρος

Φανερός Πράκτωρ
Απών/απούσα

Τσάμπα λεφτά κατά τη γνώμη μου ο 50ευρώ. Νομίζω ότι τα (ξανα)είπαμε στο cyclist friends. Το να επιβιώνει από πτώση 1 μέτρου το κάνει και ο μεταλλικός Κινέζος μου που κάνει 7 ευρώ. Ούτε κάποια φοβερή φωτεινότητα έχει. Η καλή συμπεριφορά στις δονήσεις είναι κάτι το καλό επειδή εκεί χωλαίνουν οι κινέζικοι συνήθως.

Αλλά 50 ευρώ για φακό είναι τελείως υπερβολή εκτός και αν κάνει τη νύχτα μέρα, κρατήσει 10 χρόνια και και και.

Που δεν...

MAG
Εικόνα MAG
Απών/απούσα

Εχω δει κινεζικα φωτα φιλων απο 25ε μχρι 50ε απο ebay και ηταν χαλια και τα εφαγαν στους ηλεκτρολογους και σε αλλες μπαταριες.
To παν ειναι να εχεις κατι ποιοτικο για να μην σε κρεμασει στα δυσκολα .
Αλλιως να περνουμε ψευτοκινεζικα ποδηλατα με 2 ροδες και μπλουζακια απο την λαικη .......

Φανερός Πράκτωρ
Απών/απούσα

MAG wrote:
Εχω δει κινεζικα φωτα φιλων απο 25ε μχρι 50ε απο ebay και ηταν χαλια και τα εφαγαν στους ηλεκτρολογους και σε αλλες μπαταριες.
To παν ειναι να εχεις κατι ποιοτικο για να μην σε κρεμασει στα δυσκολα .
Αλλιως να περνουμε ψευτοκινεζικα ποδηλατα με 2 ροδες και μπλουζακια απο την λαικη .......

Τέλος πάντων, διαφωνούμε. Προφανώς αγοράζεις ότι θέλεις. Σε γενικές γραμμές η ποδηλατική αγορά είναι γεμάτη με "καινοτόμα" προϊόντα που ζητάνε πολλά λεφτά και δίνουν πολύ λίγα. Και τα φώτα είναι ένας από αυτούς τους τομείς. Το θέμα είναι να μπορείς να βλέπεις, να κρίνεις και να αγοράζεις πράγματα που έχουν καλό λόγο απόδοσης προς τιμή.

Δύσκολο σε ένα σπορ που (παγκοσμίως) οι τιμές είναι πολύ φουσκωμένες (και αδικαιολόγητα τις πιο πολλές φορές).

Για τον φίλο που ρωτά στο αρχικό του μήνυμα, μπορείς να πάρεις (1-2) φακουδάκια cree t6 (6-7 ευρώ το καθένα) και μια βάση που κάνει 1 ευρώ. Για χρήση σε πόλη αλλά και σε δρόμους χωρίς καθόλου φωτισμό είναι εξαιρετικά. Μόνο στις πολλές αναταράξεις τα βρίσκουν σκούρα μερικά από αυτά (π.χ. αν τα έχεις στερεωμένα στο τιμόνι και έχεις σκληρό πιρούνι) αλλά αν πας σε δρόμο (ή στρωμένο χωματόδρομο) δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα. Στο θέμα αντοχής σε πτώσεις τα πάνε εξίσου θαυμάσια.

Αν σε ενδιαφέρουν πες μου να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες.

Arxarios
Απών/απούσα

...και οι κινέζικοι φακοί έχουν ένα κοινό σημείο τα led που είναι ο ίδιος κατασκευαστής (cree). Έχω δοκιμάσει 5 διαφορετικά φώτα κινέζικα πάντα μονόλεντα εκ των οποίων τα 2 δεν επηρεάζονταν όντως από τους κραδασμούς που αναπτύσονται στο ποδήλατο.

Τα μυστικά του κινέζικου φακού για το ποδήλατο είναι δύο:
1) Να ΜΗΝ έχει ζουμ καθώς ο φακός πάχους σχεδός 1cm από μέτριας ποιότητας πλαστικό κόβει δραστικά την απόδοση, προσθέτει βάρος και πολυπλοκότητα
2) Να έχει καλό διακόπτη, αλλιώς θα αλλάζει σε κάθε λακούβα mode.

Αυτό το φως είναι δοκιμασμένο http://www.ebay.com/itm/2200LM-XM-L-T6-LED-5-Modes-18650-Bicycle-Bike-He... αλλά δεν έχει βάση για χοντρό τιμόνι 31.8 χιλιοστά, αλλά εάν βρείτε φακό με ίδιο διακόπτη και χωρίς ζουμ, ή απλά έχετε λεπτό τιμόνι ψωνίστε άφοβα!

Υπάρχουν πιθανώς εξαιρετικές επιλογές για όσους θέλουν ξεχωριστή μονάδα μπαταριών, αλλά δεν έχω δοκιμάσει

Επίσης σημαντικό είναι η μπαταρία να είναι επώνυμη, οι κινέζικες τύπου ultrafire είναι υπερβολικά αισιόδοξες στα μιλιαμπερώρια.

Πάντως όχι στη Σουηδία, και στην αρκτική να έμενα, θα εμπιστευόμουν ένα δοκιμασμένο κινεζοφακό καθώς η τιμή των επώνυμων φακών είναι παράλογη πλέον. Για φτύσιμο είναι και οι έμποροι ποδηλάτων και ενδεχομένως και οι κατασκευαστές που δεν πωλούν ή προσθέτουν αντιστοίχως κάτι τόσο φτηνό που αναβαθμίζει την ασφάλεια των ποδηλατών.

Και για να μην τα ξαναλέμε ας ποστάρουμε καλύτερα εδώ http://www.podilates.gr/node/12498

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Προσωπικα τα ιδια μου φαινονται και θα συμφωνησω με το φιλο που λεει οτι το καλυτερο ειναι το δοκιμασμενο και οχι το επωνυμο

Το sigma μου παντος χανει την επαφη με τις μπαταριες που και που, και το πρωτοεπαθε στον 1.5 μηνα που το ειχα. Δεν περνει ευκολα βελτιωση, θα πρεπει να ιδρωσω πολυ για να το φτιαξω και σιγουρα δεν ηταν φθηνο. Το επομενο θα ειναι απο κινα, μπας και αξιοποιησω και ολες αυτες τις 18650 που εχω συσσωρευσει απο laptops...

contact