Σχάρα αυτοκινήτου (5θεσιου hathcback) για ποδήλατα

36 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
liakjim
Απών/απούσα

Λοιπον και εγω με την σειρα μου εκανα μια γυρα για σχαρα αυτοκινητου. Ηθελα να παρω τυπου πορτας αποσκευων. Παραθετω τις εμπειριες μου. (δεν κανω διαφημιση).
1. Αρχικα πηγα στο Praktiker οπου βρηκα μια με 35Ε , μονο που ηταν χαλια ποιοτητα και εγγυση μονο 1 ετους.
2. Κατοπιν βολτα σε 2 καταστημα ποδηλατων (δεν λεω ποια) , οπου βρηκα καλες λυσεις , σχετικα ποιοητικες , συνηθως απο Ιταλια με κοστος απο 50~80Ε και εγγυση συνηθως 2 ετη.
3.Μετα πηγα εδω http://www.thulehellas.gr/Thule/contact.html και ειδα αυτες http://www.thulehellas.gr/Thule/rear-door-mounted.html. Παροτι γνωστο ονομα , οι σχαρες μου φανηκαν μετριας ποιοτητας (σχεδον σαν ιδιοκατασκευη) , με εγγυση 2 χρονια και κοστος απο 100~150 Ε.
4. Τελος πηγα εδω http://www.kinisibikes.com/index.php...&id=4&Itemid=4 οπου ειχαν σχαρες τις γνωστης Graber και κατεληξα σε αυτην http://www.saris.com/p-199-sentinel-3-bike.aspx με κοστος 70Ε. Εντυπωση μου εκανε οι φανταστικη ποιοτητα καθως και η life time εγγυηση.

Αυτα.

Υ.Γ. Το αυτοκινητο μου ειναι τυπου 5θεσιου hathcback.

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon 17062009.jpg0 bytes
Image icon 17062009(001).jpg0 bytes
Image icon 17062009(003).jpg0 bytes
Image icon 17062009(005).jpg0 bytes
Image icon 17062009(006).jpg0 bytes
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Φίλε liakjim θα αναφέρω κι εγώ τη δική μου εμπειρία.
Εγώ ξεκίνησα ακριβώς από την αντίθετη κατεύθυνση. Άρχισα από κάποια μαγαζιά και είδα σχάρες από 50 εώς 90-130 ευρώ και τελικά κατέληξα σε αυτή που αναφέρεις του Praktiker. Την έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές με έχει βολέψει αφάνταστα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Το μόνο μειονέκτημα που βρίσκω είναι ότι παίρνει μόνο δύο ποδήλατα.
Όσο για την εγγύηση που αναφέρεις είμαι της γνώμης ότι και η ύπαρξή της αποτελεί υπερβολή, για τον απλό λόγο ότι δύο απλοί κουρμπαριστοί σωλήνες συνδεδεμένοι με ένα μεταλλικό πίρο δεν μπορούν να πάθουν κάτι σε βάθος χρόνου.
Να ήταν μηχανοκίνητο με τριβές, ηλεκτρονικό ή ηλεκτρικό εξάρτημα το καταλαβαίνω αλλά αν σου πάθει κάτι αυτή η κατασκευή το πιθανότερο είναι να φταίει ο οδηγός του πίσω αυτοκινήτου.
Τι ακριβώς εννοείς ότι είναι "χάλια ποιότητα"; επειδή όσες έχω δει σε ακριβότερη έκδοση δεν υπερτερούσαν ούτε στον τρόπο σύνδεσης των σωλήνων μεταξύ τους ούτε στο πάχος του σωλήνα ούτε στον τρόπο δεσίματος στο αμάξωμα ή στους ιμάντες και τους συνδέσμους τους.

spirosta
Απών/απούσα

Απλά να αναφέρω ότι δύο σωλήνες ενωμένοι με πύρο με βάρος 30 κιλά (2 ποδήλατα) και σε συνδυσμό με λακούβες και υψηλές σχετικά ταχύτητες (ως 100χιλ/h) μπορούν να πάθουν πάρα μα πάρα πολλά. Και σίγουρα αν ποτέ πάθουν κάτι δεν θα ήθελα να είμαι από πίσω σου...

liakjim
Απών/απούσα

Θα προσπαθησω να ανεβασω καποια στιγμη φωτο με την σχαρα τποθετημενη στο αμαξι για να καταλαβεις την διαφορα στη ποιοτητα. Τελωσπαντων παραδεχομαι οτι τελικα (ισως) το αποτελεσμα να ειναι το ιδιο ή παρομοιο αλλα τουλαχιστον δινοντας λιγα χρηματα παραπανω (35ευρω) νιωθω μεγαλυτερη σιγουρια και ασφαλεια για το / τα αγαπημενα μου ποδηλατα (αλλα και τους πισω μου)...

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

@spirosta
Φίλε spirosta
Πως καταλαβαίνεις ότι οι δύο σωλήνες ενωμένες με πίρο του Praktiker μάλλον δεν θα αντέξουν 30 κιλά (μάλλον αυτό εννοείς) ενώ δύο σωλήνες ενωμένες με πίρο σε διπλάσια τιμή θα το κάνουν; Μήπως από το γεγονός ότι διαφέρει η λιανική τιμή τους επειδή ένα μεγάλο κατάστημα μπορεί, λόγω όγκου πωλήσεων, να συμπιέσει το κόστος; (το εάν είναι αυτό θεμιτό ή όχι είναι άλλο ζήτημα) από τη στιγμή που έχουν ίδια διάμετρο, πάχος σωλήνα και ακριβώς τον ίδιο τρόπο σύνδεσης μεταξύ τους. Ας μη μας ξεγελούν τα πλαστικά επικαλύμματα που αποτελούν μέρος του φινιρίσματος.Όλες -μα όλες- οι σχάρες αυτού του τύπου (όχι οι σχάρες οροφής ή κοτσαδόρου) είναι δύο σωλήνες ενωμένες μα πίρο.
Προσοχή, δεν μιλάω για τη συγκεκριμένη σχάρα που αναφέρει ο liakjim' αυτή δεν την είδα, μιλάω πάντα για τη δική μου εμπειρία και για αυτές που εγώ είδα να έχουν διπλάσια τιμή.
Υ.Γ Πριν τοποθετήσω τα ποδήλατα, και αφού την τοποθέτησα στο αμάξι,κάθισα ο ίδιος επάνω για να ελέγξω την σταθερότητα και την αντοχή της κατασκευής (είμαι 85 κιλά και με τις ταλαντώσεις που προκαλούσα το βάρος μου τουλάχιστον διπλασιαζόταν)

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

@liakjim
Φίλε liakjim
Εχεις δίκιο και στο ότι κάποιοι από εμάς θα προτιμήσουν να δώσουν κάποια χρήματα παραπάνω για να έχουν την αίσθηση της ασφάλειας, αλλά και ότι αυτό που ονομάζουμε πολλές φορές ποιότητα έχει να κάνει με το τελικό φινίρισμα (που στην ουσία αυτό πληρώνουμε για το παραπάνω). Σίγουρα αυτή η σχάρα που πήρα δεν έχει τις τρεις σειρές από δέστρες που βλέπω στη δική σου ή το πλαστικό επικάλυμμα που καλύπτει τον πίρο σύνδεσης. Κάνω όμως την ίδια δουλειά που θα έκανε κάποιος που θα αγόραζε μια σχάρα για δύο ποδήλατα στο διπλάσιο ή τριπλάσιο της τιμής. Με λιγότερο φινίρισμα η αλήθεια είναι :)

liakjim
Απών/απούσα

Συμφωνω. Ισως να ειναι ετσι ισως και οχι. Θελω να πω οτι ασφαλες συμπερασμα θα ειχαμε εαν βαζαμε ολες τις σχαρες στο Focus του Hirnoven με 2 MBK's και να τον βαζαμε να κανει μια ειδικη στο ραλυ ακροπολις οπου θα βλεπαμε ποια θα εφευγε 1η (γιατι ολες θα φευγανε). Αλλα απο την στιγμη που αυτο δεν γινεται απλα επελεξα την επωνυμη λυση που ισως να ειναι κ η ποιο ασφαλης, δινοντας (θεωρω) ενα μικρο παραπωνω αντιτιμο για μια σχαρα που χωραει και στη τελικη και ενα ποδηλατο παραπανω.

Χωρις να θελω να κανω τον εξυπνο απλα εγραψα τον λογο που πηρα αυτην την αποφαση ως πελατης και σας τις παρεθεσα.

υ.γ ερχονται και οι φωτο

spirosta
Απών/απούσα

Θα το θέσω με δύο τρόπους.

1) Η σχάρα του praktiker, ή όποιου praktiker, για να μείνει το κόστος χαμηλά χρησιμοποιούν υλικά τα οποία είναι λιγότερο αξιόπιστα. Οι σωλήνες είναι πιο λεπτοί και χειρότερης ποιότητας οι πύροι και οι βίδες είναι σίγουρα χειρήστης κατασκευής και μπορεί να κλωτσήσουν ή να σκουριάσουν γρήγορα. Και το βασικότερο. Υστερούν στον τρόπο δεσίματος του ποδηλάτου. Και χωρίς πλάκα αυτό είναι και το ακριβότερο στις σχάρες. Και το βασικότερο γιατί υπάρχουν πολλοί που δεν δένουν σωστά ποδήλατα ή άλλα πράγματα σε σχάρες χωρίς να αναλογίζονται οτί μπορεί να σπείρουν τον θάνατο. Λίγες φορές έχετε δει βαλίτσες στη μέση εθνικής?

2)Οι φθηνές σχάρες δεν έχουν περάσει καμία πιστοποίηση. Ενώ οι ακριβές έχουν έστω περάσει (όχι πάντα) κάποια τεστ αντοχής.

τεσπα. Με σωστή χρήση και τακτικό έλεγχο ούτε η φθηνή θα πάθει κάτι. Αλλά η ακριβή είναι πιο σίφουρη, συνήθως είναι πιο σωστή και κάθεται καλύτερα πάνω στο αυτοκίνητο, και φυσικά έχει καλύτερους τρόπους για να δένεις τα ποδήλατα. Δηλαδή δεν πληρώνεις μόνο την καλύτερη ποιότητα αλλά και την ευκολία στο χειρισμό.

liakjim
Απών/απούσα

Προστεθηκαν φωτογραφιες...

spirosta
Απών/απούσα

Προσοχή να μην είναι καμια ρόδα μπροστά από την εξάτμιση και από την υψηλή θερμοκρασία των καυσαερίων σε αποχαιρετίσει λάστιχο-σαμπρέλα-φακαρόλα. Δεν φαίνεται από τις φωτό καλά αλλά γενικά να το προσέχετε....

liakjim
Απών/απούσα

H γωνια ληψης εξαπατα. Ειναι πολυ πιο ψηλα η ροδα. Αλλα thanks...

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Φίλε spirosta συμφωνώ μαζί σου. Με σωστό και τακτικό έλεγχο ούτε η φθηνή θα πάθει κάτι. Και σίγουρα συμφωνώ στο ότι οι πιο ακριβές έχουν μεγαλύτερο κόστος επειδή παρέχουν ευκολίες στο δέσιμο (όπως βλέπω και στη σχάρα του liakjim) με ένα τράβηγμα δένεις το ποδήλατο στο πάνω μέρος ή άψογο φινίρισμα.
Ούτε προωθητής του praktiker θέλω να γίνω, ούτε θέλω να πώ ότι ό,τι είναι φθηνό είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Θέλω όμως να μιλήσω για τη συγκεκριμένη που αγόρασα επειδή νομίζω ότι αξίζει τα λεφτά της, κάνει πολύ καλή δουλειά και έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από την αγορά αυτή.

jamal
Απών/απούσα

η σχαρα του πρακτικερ εχει καποια εγωγκοματα στα πιαστρακια τσ οποια πιανουν στην πισω πορτα
με αποτελεσμα σημαδια στον προφηλακτηρα καθως κλεινεις το πορτ παγκαζ
ακομα,
το δεσιμο των λουριων της σχαρας τα οποια πιανουν στην πορτα γινεται με κομπους
ναι καλα διαβασες
δεν υπαρχει ο μικρος γρυλος για τους υμαντες
την χρησιμοποιησα μια φορα και σταματησα

liakjim
Απών/απούσα

Damn!!!

xxrvt
Απών/απούσα

Παιδια είμαι και εγώ σε φάση αγοράς μιας σχάρας και έχω δει και χρησιμοποιήσει δυο φορές αυτή του praktiker, χωρίς κάποιο πρόβλημα σε κοντινές διαδρομές.
Θα ήθελα όμως μία που να παίρνει τρία ποδήλατα.
Έχω δει αυτή
http://www.gatsoulis.gr/index.php?controller=product&path=199_221&produc...
γνωρίζει κανείς κάτι? Σκέφτομαι να την αγοράσω.

amerhix
Εικόνα amerhix
Απών/απούσα

Ναι εγώ αυτήν έχω τουλαχιστον απο την φοτο φαίνεται ίδια με την δική μου.
Δεν μου έχει βγάλει πρόβλημα έχω φορτώσει τρία ποδήλατα μια φορά για μικρή απόσταση, έχω κάνει ταξίδι με 2 δύσκολα θα φόρτωνα 3 ποδήλατα για ταξίδι όμως. 'Αν πάς με λογικές ταχύτητες όμως δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Επίσης πρόσεξε αν έιναι να την αγοράσεις γιατί εγώ την πάτησα και αντί για τρία ζευγάρια ιμάντες για να δέσω τα ποδήλατα στη συσκευασία είχε μόνο 1 και ακόμα αναρρωτιέμαι που να βρώ τα άλλα δύο!

jumbi
Απών/απούσα

Αν δεν κάνω λάθος, απο τα γραφόμενα, η σχάρα του praktiker είναι για 1 ποδήλατο και τώρα κοστίζει 30 €.
Στο carrefour ειδα μια αντιστοιχη για 2 ποδήλατα στα 50 €.

Η σχάρα του liakjim για 2 ποδηλατα στοιχιζει (αγορα απο Ελλάδα) 60 €.
http://www.kinisibikes.com/index.php?option=com_content&view=article&id=...
(βλέπω την "μονή" στα 26 €...)

Ε, νομίζω ότι για την διπλή και με 10 € διαφορά, συμφέρει αυτή!

(διορθώστε με εάν κάνω λάθος και τυχόν του praktiker είναι για 2 ποδήλατα)

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Φίλε jumbi. Η σχάρα του praktiker είναι για δύο ποδήλατα.
Είναι εφοδιασμένη με 7 ιμάντες με αγκράφα μονής κατεύθυνσης όπως αυτή στη φωτογραφία: http://www.toolstore.gr/popup_image.php?pID=6352&osCsid=a6ae51ff281d3695... Οι 6 ιμάντες είναι πάνω στη σχάρα, δένουν στο αμάξωμα και περισσεύει ενάμιση μέτρο που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να δέσεις και τα ποδήλατα με αυτούς όταν κάνεις μικρές αποστάσεις μέσα στην πόλη. Ενώ όταν χρειαστεί να κάνεις μακρινό ταξίδι χρησιμοποιείς και τον έβδομο για να αυξήσεις την τάση στους ιμάντες. Μέχρι στιγμής την έχω χρησιμοποιήσει σε τρία ταξίδια 250 χλμ. χωρίς να παρουσιαστεί το παραμικρό χαλάρωμα στην τάση των ιμάντων στο τέλος του ταξιδιού και αρκετές φορές μέσα στην πόλη και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος.

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

..........και επειδή τότε ειπώθηκαν πολλά και διάφορα για τη φθηνή σχάρα του Praktiker, συν το ότι ανακινήθηκε το θέμα από τον SpyrosV με το ευρετήριο που έφτιαξε για το θέμα.

Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, η σχάρα των 35 ευρώ από το Praktiker εξακολουθεί να κουβαλάει τα ποδήλατά μας χωρίς να έχει πάθει το παραμικρό.

vagelis3k
Απών/απούσα

...Εγω μολις πηρα την -> http://www.worldofbike.gr/gr/Details.asp?ProductID=1253

Αλλα μαλλον βιαστηκα(και δεν κοιταξα το site)και ειδα καποιες αλλες σχαρες που εχουν βαση για τα ποδηλατα ενω αυτη δεν εχει.Μπορω να αγορασω ξεχωριστα ή να κανω καμια πατεντα με τους ιμαντες??? Θα ειναι σταθερα ετσι ομως???
(Δυο ποδηλατα,σημερα την αγορασα,αυριο θα την δοκιμασω )

Ευχαριστω

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

tkant wrote:
..........και επειδή τότε ειπώθηκαν πολλά και διάφορα για τη φθηνή σχάρα του Praktiker, συν το ότι ανακινήθηκε το θέμα από τον SpyrosV με το ευρετήριο που έφτιαξε για το θέμα.

Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, η σχάρα των 35 ευρώ από το Praktiker εξακολουθεί να κουβαλάει τα ποδήλατά μας χωρίς να έχει πάθει το παραμικρό.

Ξέρετε αν την έχει ακόμη το praktiker?
(είναι λίγο τράβηγμα να τσεκάρω μόνος μου)

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

.

mmihales
Απών/απούσα

Να ρωτήσω κάτι και εγώ; Πηρα αυτη του Praktiker με τα 37 Ε. Εχω ένα θέμα όμως, δεν βγάζω ακρη να την συνδέσω. Πως τα κατάφερες. Οι οδηγίες είναι οτι να ναι!!!

Ολα ΟΚ μετά απο μερικές μέρες έγινε και ειναι μια χαρά, με την βοηθεια και με του φίλου tkant

lived78
Απών/απούσα

θα ηθελα κ εγω την βοηθεια σας για την βαση απο το praktiker.
Δεν βγαζω ακρη με τις οδηγιες!!!HELP!!!

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Είναι δεμένη για αμάξι coupe. Αν είναι να δεθεί για αμάξι με πορτ παγκαζ τότε το μέρος που έχει τε κίτρινα πλαστικά μπαίνει ανάποδα και η αντιρίδα πιάνει προς τα κάτω (επειδή μειώνεται η γωνία που σχηματίζεται προς το αμάξωμα).
.
.
Και για ευκολία όπως θα δείτε έχω δέσει με σταθερό κόμπο στο σημείο που είναι η αγκράφα τους 2 ιμάντες που πιάνουν στο πάνω μέρος και τον έναν που πιάνει στο πλάι. Οπότε σφίγγω μόνο τον ένα πλαϊνό και τους δύο κάτω. Αυτό το έκανα αφού βρήκα την ιδανική θέση πάνω στο αμάξι.

ντελ-άλλης
Εικόνα ντελ-άλλης
Απών/απούσα

το ετος 2013 τι γνωμη εχετε για σχαρα αυτοκινητου? παμε στο praktiker ή σε καταστημα ποδηλατων?

iDEALisths
Εικόνα iDEALisths
Απών/απούσα

κ επιπλεον προτεινετε καποια οικονομικη σχαρα για ΚΟΤΣΑΔΟΡΟ?
γνωριζετε καμια δοκιμασμενη που μπορω να βρω στη συμπρωτευουσα?
αν υπαρχει κανεις που πουλαει τη δικια του, ευχαριστως να μ ενημερωσει!

lefkal
Εικόνα lefkal
Απών/απούσα

Δε ξέρω αν αλλάξανε την ποιότητα των σχαρών στα praktiker αλλά πριν 2 χρόνια είχα αγοράσει αυτή ... η οποία έκανε 20Ε και αντέχει μέχρι 45κιλά. Έχει χρησιμοποιηθεί άπειρες φορές απροβλημάτιστα. Τοποθετώ πάνω της 3 ποδήλατα η φώτο είναι παλιά πριν αλλάξω ποδήλατο το ideal strobe που είχα είναι βαρύτερο από το trek 6000 που έχω τώρα) Την έχω τοποθετήσει σε C3 και yaris. Βέβαια απείρως ποιο βολική είναι η δεύτερη σχάρα η οποία μπαίνει στην οροφή του αυτοκινήτου. (σε sedan αυτοκίνητα)...

Ποτέ δε τις αφήνω πάνω στο αυτοκίνητο χωρίς λόγο, τις τοποθετώ πριν τη μετακίνηση και τις βγάζω με την επιστροφή. Η σκάρα οροφής αν και μεταφέρεται δυσκολότερα λόγω όγκου, τοποθετείτε ευκολότερα.

tsovas
Εικόνα tsovas
Απών/απούσα

ντελ-άλλης wrote:
το ετος 2013 τι γνωμη εχετε για σχαρα αυτοκινητου? παμε στο praktiker ή σε καταστημα ποδηλατων?

εκτός από το θέμα ποιότητας σχάρας που διαφέρει σημαντικά στις σχάρες που προσφέρουν τα σουπερμαρκετ και τα ποδηλατικά καταστήματα θα πρέπει να σκεφτείς και τα εξής:
- για τι απόσταση θα χρησημοποιείς τη σχάρα; (αν είναι λίγα χιλιόμετρα εντός πόλης τότε δεν έχεις πρόβλημα με σχάρα από σουπερμαρκετ, αν βγαίνεις εθνική οδό για να πας ταξίδια τότε καλύτερα μία από ποδηλατικά καταστήματα.
- έχεις κάποιον να σου δείξει πως θα τη συναρμολογήσεις και θα την τοποθετήσεις στο αυτοκίνητο σου; ( αν ναι τότε παίρνεις από σουπερμαρκετ που δυστυχώς έχουν άθλιες οδηγίες συναρμολόγησης, αν δεν έχεις κανένα για τα ανωτέρω τότε πας κατευθείαν στα ποδηλατικά καταστήματα που θα σου δείξουν πως θα τη στήσεις και πως θα τη βάλεις στο αυτοκίνητο σου).

προσωπικά έχω δύο και τις χρησημοποιώ όπως έγραψα.

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Η σχάρα από το πράκτικερ (λίγα ποστ πιο πάνω) ζει και βασιλεύει.
Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο εντός εκτός και επί τα αυτά. Τη χρησιμοποιώ μέσα στην πόλη, έξω από την πόλη σε κοντινά ταξίδια, σε μακρινά ταξίδια, σε θάλασσες και σε βουνά και μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί μουλάρι. Είναι για ΔΥΟ ποδήλατα και το συγκεκριμένο κατάστημα φέρνει ακόμη την ίδια (δεν γνωρίζω τιμή).
Η συγκεκριμένη συναγωνίζεται χαλαρά σε θέμα ποιότητας σχάρες ποδηλάτων των εκατό ευρώ.
Για όποιον θέλει σχάρα μέχρι δύο ποδήλατα τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

tsovas
Εικόνα tsovas
Απών/απούσα

tkant wrote:
Η σχάρα από το πράκτικερ (λίγα ποστ πιο πάνω) ζει και βασιλεύει.
Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο εντός εκτός και επί τα αυτά. Τη χρησιμοποιώ μέσα στην πόλη, έξω από την πόλη σε κοντινά ταξίδια, σε μακρινά ταξίδια, σε θάλασσες και σε βουνά και μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί μουλάρι. Είναι για ΔΥΟ ποδήλατα και το συγκεκριμένο κατάστημα φέρνει ακόμη την ίδια (δεν γνωρίζω τιμή).
Η συγκεκριμένη συναγωνίζεται χαλαρά σε θέμα ποιότητας σχάρες ποδηλάτων των εκατό ευρώ.
Για όποιον θέλει σχάρα μέχρι δύο ποδήλατα τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

και μένα λειτουργεί άψογα αλλά με τις εξής διορθώσεις:
τα stop στους ιμάντες σπάσανε εντός 6μήνου οπότε τα αντικατέστησα όλα με καινούρια και καλύτερα από την οδό Αθηνάς με κόστος €5.
εσύ όπως φαίνεται στη φωτογραφία έχεις δέσει τους ιμάντες της οροφής κόμπο ή λάθος κάνω;