Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
podilat-iss-es
Εικόνα podilat-iss-es
Απών/απούσα

Με χαρά ανακοινώνουμε πως ιδρύθηκε και επισήμως η Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας.

Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση, όπως την βρήκαμε στην ιστοσελίδα της Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας (που είναι μέλος της ομοσπονδίας)

 

Ίδρυση Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας

Αθήνα 2-4-2021

 Με σκοπό την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στο πλαίσιο μιας βιώσιμης πολιτικής για τις αστικές και περιαστικές μετακινήσεις στην Ελλάδα, και σε συνέχεια κοινών δράσεων ήδη από το 2016, μεταξύ της «Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας» με έδρα την Κατερίνη, του «Συλλόγου Αστικών Ποδηλατών Αττικής – Ποδηλαττική Κοινότητα» με έδρα την Αθήνα, του «Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, και του «Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου» με έδρα τη Μυτιλήνη και με την οικονομική στήριξη της European Cyclists Federation (ECF) μέσω του προγράμματος LEADERSHIP, στο οποίο συμμετείχε η Ποδηλαττική Κοινότητα, ιδρύθηκε σε μία κρίσιμη συγκυρία για την ποδηλατική μετακίνηση στο πλαίσιο της βιώσιμης κινητικότητας, η Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας (E.O.A.Π)

 Πρόκειται για ιστορική στιγμή για το ποδηλατικό κίνημα στη χώρα μας καθώς ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει δευτεροβάθμιο σωματείο για την αστική ποδηλασία στην Ελλάδα. Η Ομοσπονδία φιλοδοξεί να αποτελέσει την ενιαία φωνή των αστικών ποδηλατών για θέματα που απαιτούν πανελλαδικό συντονισμό και να εκπροσωπήσει τους αστικούς ποδηλάτες σε διεθνές επίπεδο, έχει δε ήδη υποβάλει αίτηση μέλους στην ECF.

Το πενταμελές της Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από εκπροσώπους και από τα τέσσερα σωματεία-μέλη της, έπιασε αμέσως δουλειά καθώς η Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο έχει ήδη καθυστερήσει επτά μήνες από τότε που εξαγγέλθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητήματα για τους αστικούς ποδηλάτες τέθηκαν στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τη μικροκινητικότητα που ψηφίστηκε πριν από λίγο καιρό και στη διαβούλευση του οποίου η Ομοσπονδία έκανε παρέμβαση, ενώ μετέφρασε τον οδηγό της ECF για την Ελλάδα για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ποδηλατική μετακίνηση.

Έδρα της Ομοσπονδίας είναι η Αθήνα και το πρώτο της Διοικητικό Συμβούλιο είναι: Παναγιώτης Πιτσιλός (Πρόεδρος – Ποδηλαττική Κοινότητα), Λάζαρος Παπαδόπουλος (Αντιπρόεδρος – Ποδηλατική Από-Δράση Πιερίας), Αντώνης Σηφάκης (Γραμματέας – Ποδηλαττική Κοινότητα), Χρήστος Χατζηγιάννης (Ταμίας – Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης) και Παναγιώτης Γιαννούλης (Μέλος – Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου).

Ένας από τους κεντρικούς στόχους της Ομοσπονδίας είναι η ενθάρρυνση και υποστήριξη της ίδρυσης σωματείων σε όσο το δυνατόν περισσότερες ελληνικές πόλεις, με την παροχή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στις κατά τόπους κοινότητες αστικών ποδηλατών.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:
info@eoap.org.gr

https://eoap.org.gr/   (υπό κατασκευή)

 

Πηγή:  https://podilatikiapodrasi.gr/%CE%AF%CE%B4%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
5
Μέση αξιολόγηση: 5 (5 ψήφοι)
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Πολύ καλά νέα.

Εύχομαι καλό κουράγιο και γερό στομάχι στα μέλη του ΔΣ.

Εύχομαι θετικά αποτελέσματα για όλους μας.

ilias
Απών/απούσα

Νομίζω πως το στοίχημα είναι να πλαισιωθεί η ομοσπονδία με νέους συλλόγους σε κάθε πόλη και χωριό. 

Όποιος και οποία ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει ένα email στην ομοσπονδία για να ενημερωθεί για τις διαδικασιες 

Το mail υπάρχει στην ανακοίνωση 

 

 

 

Kikaksotiko
Εικόνα Kikaksotiko
Απών/απούσα

Μπράβο❤️ συγχαρητήρια!!! πολύ χάρηκα το έχουμε ανάγκη. Ποδήλατο ίσον χαρά, υγεία, ευημερία άντε να αρχίσουμε σιγά σιγά και καμιά ποδηλατοδρομία.. Να ξαναγίνει το freeday να ζήσουμε και εμείς οι νέοι ποδηλάτες τις παλιές καλές εποχές που διαβάζω εδώ μέσα. 

ilias
Απών/απούσα

https://www.tanea.gr/2021/04/28/lifearts/orthopetali...

Συνέντευξη του προέδρου της ομοσπονδίας στα Νέα και τις Ορθοπεταλιές.

contact