Λίγα νέα για το Μετρό

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ilias
Απών/απούσα

Γεια

αν νομίζετε πως έχουμε ξεχάσει το ζήτημα του Μετρό, απατάσθε. Δεν γίνεται να το ξεχάσουμε γιατί κάνουμε όλοι μας πολλά χιλιόμετρα καθημερινά σε ανηφορικούς και επικίνδυνους δρόμους και σιχτιρίζουμε τόσο πολύ που δεν το ξεχνάμε με τίποτα.

Τον προηγούμενο μήνα, λοιπόν, κατατέθηκε Αίτηση Ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας που αμφισβητεί την απαγόρευση ποδηλάτων. Η αίτηση αναμένεται να εξεταστεί. Επίσης έγινε και δεύτερη προσφυγή στο Συνήγορο του Πολίτη, όπου ζητήται απο την ΑΜΕΛ (Αττικό Μετρό Εταιρία Λειτουργίας) να κατεβάσει τις απαγορευτικές πινακίδες καθώς δεν στηρίζονται σε κανένα νόμο.

Επίσης με αφορμή μια τηλεοπτική εκπομπή στη ΝΕΤ (την οποία μπορείτε να δείτε στο podilates.gr/node/1537  ) όπου παρουσιάζονταν το ζήτημα της μεταφοράς ποδηλάτων στο Μετρο, υπο το πρίσμα της πρόσφατης Αίτησης Ακύρωσης μας δόθηκε η ευκαιρία να κανονίσουμε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΜΕΛ κύριο Δρακάκη. Πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις τελικά.
 
Στην πρώτη, και μετά απο μια τρίωρη (!) συζήτηση αποκομίσαμε το συμπέρασμα πως κανένα τεχνικό ζήτημα ή ζήτημα ασφάλειας δεν αποτελεί εμπόδιο για την άρση της απαγόρευσης. Σε κάθε θέμα που θέτανε υπήρχε απο τη μεριά μας μια απάντηση ή μια αντιπρόταση. Είναι πλέον καθαρό πως η απαγόρευση οφείλεται σε εσωτερικούς λόγους της ίδιας της εταιρίας και σε όσους την στηρίζουν.

Στη δεύτερη συνάντηση, διατυπώθηκε για πρώτη φορά, απο τον κύριο Δρακάκη πως "αν αναλάβει το Υπουργείο την ευθύνη για τη μεταφορά ποδηλατων, τότε η ΑΜΕΛ δεν θα έχει αντίρηση...". Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα, εν όψει μάλιστα της προετοιμαζόμενης συνάντησης με τον Υπουργό Μεταφορών για όλα τα ζητήματα που αφορούν το ποδήλατο. (Εχουν ήδη γίνει προκαταρκτικές συναντήσεις με μια σύμβουλο του υπουργού και πιέζουμε για την επίσημη συνάντηση)
 
Δεν το βάζουμε κάτω.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο με κάθε μέσο

Ποδηλάτ-ισσ-ες

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Marinos
Εικόνα Marinos
Απών/απούσα

Euχαριστουμε για τις προσπαθειες σας.

abyss
Απών/απούσα

Μπράβο για την επιμονή σας παιδιά.

ofios
Απών/απούσα

Σας θαυμάζω, σας συγχαίρω και ντρέπομαι που ενώ εγώ μένω στα λόγια, κάποιοι από εμάς μπαίνουν στην πρώτη γραμμή και δείχνουν τον πραγματικό τρόπο.

cornholio
Απών/απούσα

Εύγε παιδιά!