Πρώτη συνάντηση για την δημιουργία μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικής συνέλευσης στο podilates.gr

11 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα
Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 7:00 μμ στο Hackerspace (Αμπατιέλλου 11 Αθήνα, 3 στενά νότια του ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος)θα γίνει η πρώτη συνάντηση για την υλοποίηση της πλατφόρμας ηλεκτρονικής συνέλευσης στο podilates.gr.
Ήδη υπάρχουν κάποια προσχέδια για τον τρόπο λειτουργίας της συνέλευσης, η οποία θα ξεκινήσει δοκιμαστικά στο αρχικό της στάδιο μέχρι να εντοπιστούν και να διορθωθούν τα όποια προβλήματα προκύψουν.
Το βασικό σκεπτικό μας είναι να μπορεί να γίνει η κατάθεση ιδεών, η λήψη αποφάσεων και ο έλεγχος της υλοποίησης τους μέσα από το podilates.gr με την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.
Θα γίνει μια πρώτη δημόσια παρουσίαση του σκεπτικού και των προτάσεων μας για την ηλεκτρονική συνέλευση και θα προσπαθήσουμε να το υλοποιήσουμε. Το ιδανικό θα ήταν να μπορέσει να ενσωματωθεί στον ήδη υπάρχον ιστότοπο. Οι συναντήσεις αυτές θα είναι κυρίως τεχνικές, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση. Οποιοσδήποτε με βασικές γνώσεις σε web design, site administration ή/και προγραμματισμό θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος.
 
Γιατί γίνεται στο Hackerspace και όχι κάπου πιο κεντρικά;
To Hackerspace είναι ένας χώρος ανοιχτός που ασχολείται με το open source λογισμικό εδώ και αρκετά χρόνια, αρκετοί άνθρωποι από εκεί είναι και ποδηλάτες και έχουν ξανασυνεισφέρει στα ποδηλατικά ζητήματα. Είναι ένα εγχείρημα που μοιραζόμαστε πολλά κοινά, είναι επίσης ένας χώρος όπου μπορούμε να έχουμε ησυχία, πρόσβαση στο διαδίκτυο και βοήθεια.
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Γεια χαρά,

τούτη η ιστιοσελίδα δουλεύει άριστα εδώ και μια δεκαετία! Εσείς που περνάτε δύσκολη ζωή, ιδιαίτερα βάσω της γερμανικής πολιτικής, δουλεύετε μέρα-νύχτα για να επικοινωνιόμαστε οπότε το θέλουμε!

Βγάλο το κράνος μου ποδηλάτου και κουνιέμαι: Να ζήσετε!

Σας εύχομαι κάθε καλό.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Μπράβο σας που πήγατε σε hackerspace. Στην πόλη μου επανειλημμένα προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα αλλά δεν μας βγήκε.

Αυτές τις βασικές γνώσεις τις έχω και λογαριάστε με για βοήθεια, αν και δεν είμαι επαγγελματίας, θα υπάρχουν δηλ. καλύτεροι από μένα.

Τσεκάρετε το humhub.

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Μπράβο, παιδιά! Την ώρα που γίνεται η μετακίνηση δεδωμένων, βλέπω την προχωρά κάτω στην «αλεπούδα πυρός» μου και χαίρομαι ότι λειτουργεί αψόγως!

~^^^^*^ ΆΡΙΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΆ ^**^^^~

ilias
Απών/απούσα

Νομίζω πως η παρουσία οποιουδήποτε είναι εξίσου χρήσιμη και σημαντική, όχι τόσο στο τεχνικό κομμάτι αλλά περισσότερο στο να διαμορφωθεί ο ίδιος ο τρόπος λειτουργίας  της συνέλευσης.

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Οι προγραμματιστές δουλεύουνε, για να λειτουργήσει το σύστημα μέρα-νύχτα, και το .κάνουν άριστα.
Εάν επικοινωνιόσαστε μόνον ψηφιακά, δυνατό να σας λείπει αυτό που κολλάει τους ανθρώπους μαζί.

Όπως και να αποφασίζετε, σας εύχομαι καλήν επιτυχία.

ilias
Απών/απούσα

Μετά τη συνέλευση, φύγαμε μια παρέα, μέσα από τα στενά των Πατησίων και φτάσαμε στο κέντρο. Υπέροχη ησυχία, κουβεντιάζαμε σε όλη τη διαδρομή.

Πιθανόν να ακούγεται κοινότοπο και χιλιοειπωμένο, αλλά το να κάνεις ποδήλατο με παρέα είναι ένα υπέροχο συναίσθημα.

Αυτό ίσως να απαντάει και στο σχόλιό σου Κωνστάντζα. Η συνέλευση θα προσπαθήσει να διατηρήσει και την ανθρώπινη επαφή που κολλάει τους ανθρώπους. Μόνο που η απουσία ελεύθερου χρόνου, αυτή την εποχή μάλλον μας ξεκολλάει. Η ηλεκτρονική συνέλευση θα βοηθήσει όσους δεν προλαβαίνουν, να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά.

Κάποια στιγμή αρχές Γενάρη θα ανακοινωθεί η επόμενη συνάντηση, μάλλον στον ίδιο χώρο.

Θα υπάρχουν όμως ποδηλατικές προσυγκεντρώσεις προς τον τόπο της συνάντησης. Σίγουρα μία από Κέντρο και μία από Φάρο Ψυχικού. Η δεύτερη θα έχει λίγο ανηφόρα στα Τουρκοβούνια, που είναι όμως βατή.

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Πολυ ωραια η επιστροφή από αγ. Λευτέρη προς Μοναστηράκι. Δεν την ειχα ξανακάνει. Θεωρούσα την Πατησίων σαν τη μόνη λύση. Αλλά και η αργη ...περιήγηση με κουβεντούλα - συνέχιση της ... συνέλευσης στην ( σχεδον) αδεια Αριστοτέλους τέλεια.  Επιβεβαιώσαμε την ορθότητα της χάραξης του ...Μητροπολιτικού Π/δρομου 

 

ilias
Απών/απούσα

Νομίζω πως ο ποδηλατικός άξονας πάει από την πάνω μεριά, ανατολικά της Πατησίων στην οδό Νάξου και Επτανήσου.

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

 Ναι σωστα θυμομουν την παλιά προταση / δραση των ποδηλατ-ισσ-ων. Τα μπέρδεψα.

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

[quote=ilias]Αυτό ίσως να απαντάει και στο σχόλιό σου Κωνστάντζα. Η συνέλευση θα προσπαθήσει να διατηρήσει και την ανθρώπινη επαφή που κολλάει τους ανθρώπους. Μόνο που η απουσία ελεύθερου χρόνου, αυτή την εποχή μάλλον μας ξεκολλάει. Η ηλεκτρονική συνέλευση θα βοηθήσει όσους δεν προλαβαίνουν, να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά.

Νσί, καταλαβαίνω. Δεν είμαι όμως, όπως νομίζεις, σε σχολείο, τότε θα είχα ασφαλά εισόδια. Αντίθετα, υποστηρίζω καϋμένα παιδιά που δεν ξέρουνε τα κανονικά του δημωτικού σχολείου.
Πολύ απλός ο λόγος: σε περιοχές με φτωχές_ους κατοίκες_ους, πολλές φορές δε βρίσκονται εκπαιδευμένοι δάσκαλοι, άρα τα παιδάκια χάνουνε την ευκαιρία να μάθουν τα θεμέλια.

Σας εύχομαι κάθε καλό

contact