ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ!

16 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
cdouvis
Απών/απούσα

Η ποδηλατική οργάνωση των προαστίων της Αθήνας αρχίζει! Πρώτος σταθμός: Νότια προάστια. Ραντεβού για την 1η μας συνέλευση:

την Πέμπτη 8 Νοέμβρη,
8 το βράδυ,
στην Πλατεία Νέας Σμύρνης,
στην πυραμίδα.

(Κρατήστε και το τηλέφωνό μου μήπως αργήσετε γιατί μάλλον θα κάνει κρύο και θα πάμε κάπου εκεί κοντά: 697-εβδομήντα δυο-εβδομήντα πέντε-τρία εξήντα πέντε)

Για την καλύτερη οργάνωσή μας δημιουργήθηκε ήδη στα yahoogroups η λίστα podilates_notia. Όποιος θέλει μπορεί να εγγραφεί στέλνοντας άδειο email στο:
podilates_notia-subscribe@yahoogroups.com
(αν συναντήσετε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας επικοινωνήστε μαζί μου στο cdouvis@yahoo.com)

Το ραντεβού επιλέχτηκε από τρία άτομα, είναι δηλαδή λίγο πολύ αυθαίρετο. Παρακαλώ πολύ να μη διστάσετε να απαντήσετε στο ποστ προτείνοντας άλλη μέρα και ώρα ή ακόμα και τοποθεσία. Το κυριότερο ζητούμενο είναι η μέγιστη προσέλευση. Έχουμε αρκετές μέρες μπροστά μας να κάνουμε μια καλύτερη επιλογή.

Για να μην ανησυχεί κανένας: Τα αίτια αυτής της αποκέντρωσης δεν είναι διασπαστικά. Απλά έχουμε πια γίνει τόσο πολλοί που μας παίρνει να ανοίξουμε και “παραρτήματα”. Μ’ αυτό τον τρόπο οι ΠΟΔΗΑΤισσΕΣ θα μπορέσουν να αναλάβουν δράση σε θέματα πιο τοπικού χαρακτήρα. Επιπλέον θα δοθεί επιτέλους μια δίκαιη ευκαιρία σε όσους θέλουν να έχουν ενεργή συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και τις δραστηριότητες των ΠΟΔΗΛΑΤισσΩΝ αλλά χωρίς να έρχονται στο κέντρο στις 8 το βράδυ της Τετάρτης. Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι.

Το προσχέδιο της πρώτης μας “ημερήσιας διάταξης”:

  • Γνωριμία
  • Καθιέρωση τόπου και χρόνου ενός σταθερού ραντεβού, π.χ. κάθε 2 εβδομάδες όπως και στο κέντρο
  • Καθιέρωση του ραντεβού και της διαδρομής που θα ακολουθήσει η προσυγκέντρωση των νοτίων προαστίων στις μελλοντικές πορείες ώστε να μπει και στο site
  • Αρχή της συζήτησης σχετικά με τις διαδρομές των οποίων την ποδηλατοδρόμηση θα διεκδικήσουμε στα νότια. Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση γιατί είναι καλό οι διαδρομές αυτές να επιλεγούν έτσι ώστε να ενώνουν σχετικά μακρινές περιοχές διαμορφώνοντας έτσι μεγάλους και εξυπηρετικούς ποδηλατικούς άξονες. Τα κριτήρια και τα δεδομένα του προβλήματος είναι πολλά και πρέπει να κάνουμε καλές επιλογές γι' αυτό χρειαζόμαστε πολλές γνώμες. Είναι πολύ βασικό να αποφύγουμε τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων μικρού μήκους που γίνονται για τα μάτια του κόσμου και οδηγούν από το πουθενά στο πουθενά. (π.χ. Αγ. Κοσμάς-Νέος Κόσμος, ή ΣΕΦ-Ηλιούπολη. Όχι 500 μέτρα ξεκομμένου ποδηλατόδρομου εδώ κι εκεί. Και σίγουρα όχι άχρηστοι ποδηλατόδρομοι στα πάρκα, ήμαρτον Κύριε, τι άλλο θ΄ ακούσουμε πια…)
  • Έναρξη της λίστας άλλων αιτημάτων για την εξυπηρέτηση των ποδηλατών (π.χ. κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, διάφορες μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις για τη διευκόλυνσή μας, …)
  • Τρόποι να κάνουμε ευρύτερα γνωστές στην περιοχή μας τις τοπικές και γενικότερες ποδηλατικές διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις (π.χ. ειδικές εκδηλώσεις, ενημερώσεις σε σχολεία, φροντιστήρια, καταστήματα κλπ)
  • Μέτρα, εκδηλώσεις, happenings, κλπ. που να προωθούν το ποδήλατο (ποδηλατικές βόλτες και φεστιβάλ, μαθήματα ποδηλασίας και συντήρησης ποδηλατου, ΤΡΕΛΑ ΠΑΡΤΥ!!!, και πολλά άλλα)
  • Τρόποι διεκδίκησης των αιτημάτων μας (εκτός από τα ΤΡΕΛΑ ΠΑΡΤΥ!!!!!!, π.χ. διαπραγματεύσεις με τις δημοτικές και άλλες αρχές, διαμαρτυρίες, γκρίνια και κρεβατομουρμούρα :ο)

Αν έχετε άλλες ιδέες απαντήστε σ’ αυτό το ποστ. Ειδικά αν δεν σκοπεύετε να έρθετε

(Σημείωση. Δεν ξέρουμε πως ακριβώς ορίζονται τα «νότια προάστια» γι' αυτό περιμένουμε να τα "ορίσετε" εσείς με την προσέλευσή σας. Όποιος θέλει έρχεται και εκπροσωπεί τη γειτονιά του. Θα θέλαμε να έχουμε όσο γίνεται περισσότερο κόσμο από όσο γίνεται περισσότερες γειτονιές. Κάποια στιγμή στο μέλλον ελπίζουμε ότι θα γίνουμε τόσο πολλοί που θα κάνουμε και ομάδα Μοσχάτου, Γλυφάδας, Άνω Νέας Σμύρνης και πάει λέγοντας...)

k

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
anakosmas
Απών/απούσα

δεν υποσχόμαστε ότι θα μπορεί να έρχεται κάποιος από εμάς κάθε 2 βδομάδες στη Ν.Σμύρνη, αλλά σε κάθε περίπτωση κρατήστε μια επαφή μαζί μας

prwkat.blogspot.com
prwkat@gmail.com

υπάρχουν πολλές κινήσεις πόλης στα νότια που θα μπορούσαν να συντονιστούν μαζί σας για διάφορα θέματα. Δώστε βάση γιατί υπάρχει ήδη μια πρωτοβουλία συντονισμού ενάντια στους νέους δρόμους.

κοσμάς

gougakos
Απών/απούσα

παροτι Νεο σμυρνιωτης γιατι οχι να το κανουμε στην παραλια πχ αγιο κοσμα. Επισης αν γινεται να το κανουμε κανα πρωι σαββατοκυριακου να μπορουν περισσοτεροι και να μας βλεπουν και λιγο... κανενα προωλημα ομως για την πεμπτη 8 η ωρα...
Αςμαζευτουμε και τα λεμε απο κοντα εκει...
τα λεμε απο κοντα
εχω την μπλουζα του ηλια απο δαφνη την 3εχασε στη τσαντα μου στην ποδηλατοπορεια οποιος τον 3ερει ας τον ενημερωσει

cdouvis
Απών/απούσα

Είναι πραγματικά κρίμα να μην έχουμε τους Γλυφαδιώτες και Βουλιώτες στην ομάδα. Εξάλλου είναι και οι πιο αυθεντικοί νότιοι, μπροστά τους οι υπόλοιποι μοιάζουμε με Γιανκηδες :-)

Κανένας δεν θα μείνει απ' έξω. Στο κάτω κάτω υπάρχει το τραμ ή ακόμα και το ίντερνετ και τα τηλέφωνα. Το που θα συναντηθούμε εξαρτάται απο τον κόσμο που θα έρθει. Μέχρι στιγμής έχουμε 1 από Γλυφάδα, 3 από Νέα Σμύρνη και 2 από Καλλιθέα (κάποιοι μου το είπαν εκτός φόρουμ) οπότε μάλλον ο Άγιος Κοσμάς χάνει και η Νέα Σμύρνη κερδίζει. Μέχρι στιγμής. Γι' αυτό μη ντρέπεστε και γράψτε! Που είναι το Μοσχάτο, το Φάληρο, το Μπραχάμι, η Δάφνη, η Ηλιούπολη κλπ?

Και μια επισήμανση: Οι συναντήσεις μας θα πρέπει να γίνονται σε κλειστό χώρο τώρα το χειμώνα. Δεν ξέρω τι μπορεί να μας προσφέρει ο Αγ. Κοσμάς. Στην πλατεία ΝΣ το σχέδιο είναι να συναντηθούμε έξω στην "πυραμίδα" αλλά να πάμε να κάτσουμε κάπου εντός, υπάρχουν αρκετές επιλογές.

k

Yanpappas
Απών/απούσα

Σχετικά με την προγραμματισμένη συνάντηση της 08.11.07 μπορείτε να συμπεριλάβετε κι έμενα στην "ομάδα του Νότου".

Συνεπώς η Νέα Σμύρνη κερδίζει! ;-)

Για να δείτε το ακριβές σημείο συνάντησης δείτε εδώ : http://www.forthnet.gr/templates/driveme.aspx?c=10008226&initialCenterX=...

Σχετικά με την επισήμανση του Κώστα (για συνάντηση σε κλειστό χώρο) νομίζω ότι αν υπάρχει τουλάχιστον διψήφιος αριθμός ατόμων, η συνάντηση σε κλειστό χώρο θα είναι μάλλον προβληματική.

Στην πλατεία της Νέας Σμύρνης πάντως, υπάρχουν και στεγασμένοι χώροι για την περίπτωση που θα βρέχει.

Γιάννης Παππάς

EFelix
Απών/απούσα

καλησπέρα σας, είμαστε από την εφημερίδα "Μία Πόλη Ανάποδα" και μερικοί/ες συμμετέχουν στις ποδηλατοδρομείες και ενδιαφερόμαστε για τις δράσεις σας. Για μάζεμα σε κλειστό χώρο στις 8/11 ή και μόνιμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το στέκι μας στη πλ.Ζαρίφη στη Νέα Σμύρνη. Δεν είναι κεντρικά, αλλά αν βολεύει μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

cdouvis
Απών/απούσα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την προσφορά αλλά είμαστε αναγκασμένοι να αρνηθούμε. Οι ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ σαν ακτιβιστική ομάδα (γιατί ασχολούμαστε και με τα ΤΡΕΛΑ ΠΑΡΤΥ, σας το είπα?) είναι απόλυτα προσηλωμένοι στους σκοπούς τους και έχουν σαν αρχή τους την απόλυτη ουδετερότητα απέναντι στα πολιτικά-κομματικά πράγματα. Όχι βέβαια γιατί είμαστε απολιτίκ. Αντιθετα έχουμε και παραέχουμε πολιτική σκέψη και ανησυχίες και μάλιστα μερικοί από μας δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένους κομματικούς χώρους (πιστός στις αρχές μας δεν θα αναφέρω ονόματα γιατί θα ήταν διαφήμιση). Αλλά όταν κάνουμε κάτι σαν ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ είμαστε μονάχα αυτό: ποδηλάτες και ποδηλάτισσες που προωθούν τά ποδηλατικά τους συμφέροντα.

Ο λόγος που επιμένουμε σ' αυτή την αρχή είναι ότι αυτή στηρίζει την ενότητα μας. Μέσα στους τόσο πονηρούς καιρούς μας κανένας καλόπιστος άνθρωπος δεν ήρθε στις συνελεύσεις ή στις δραστηριότητές μας για να φύγει λέγοντας "αυτοί είναι βαλτοί από κει". Έτσι όλοι ταυτίζονται αμέσως με τους στόχους και τη δράση της ομάδας και προσφέρονται ευχαρίστως να δώσουν ότι μπορούν από τον εαυτό τους ώστε να έχουμε φτάσει σήμερα να έχουμε κάνει τόσα σπουδαία και πρωτοποριακά πράγματα και να έχουμε δημιουργήσει ένα τόσο καλό όνομα.

Ελπίζω ότι μετά από μια τόσο κατατοπιστική εισαγωγή δεν να παρεξηγήσετε τους λόγους της άρνησής μας: Ακόμα κι αν εσείς έχετε μοναδικό σκοπό να μας εξυπηρετήσετε δεν μπορούμε να ρισκάρουμε να μας ταυτίσουν κάποιοι με ένα πολιτικό σχήμα ή να θεωρήσουν ότι έχει προνομιακή σχέση μαζί μας. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν σας θέλουμε στο πλευρό μας σαν άτομα ούτε και ότι δεν θα επιδιώξουμε επικοινωνια και συνεργασία μαζί σας στο μέλλον όπως άλλωστε συμβαίνει ήδη και με όλα τα αντίστοιχα σχήματα του δήμου της Αθήνας.

k

Dimko
Εικόνα Dimko
Απών/απούσα

Εδω Μοσχάτο!!
Υπάρχει κοσμος που ποδηλατεί στο Μ. αλλα ειμαστε σκόρπιοι. Ειναι μια καλή ευκαιρία να γνωριστουμε εμεις οι νοτιοι.

Δημήτρης (Dimko)

rodakino
Απών/απούσα

Εύχομαι να πάνε όλα καλά στη νέα σας προσπάθεια και να δημιουργήσετε προυποθέσεις για να βγούν νέοι ποδηλάτες στους δρόμους των περιοχών σας.
Επίσης ελπίζω να δημιουργηθούν ανάλογες κινήσεις και σε άλλες περιοχές γιατί η πιο σημαντική πόρτα που μπορεί να χτυπήσει κανείς δεν είναι του δημάρχου ή του υπουργού αλλά η πόρτα του γείτονα του.
Δεν είμαι κάτοικος των νοτίων προαστείων και έτσι δε θα μπορώ να συμμετέχω στις συναντήσεις σας, όπως δεν μπορώ να συμμετέχω στις συναντήσεις του κέντρου.
Εχω να προτείνω όμως στα πλαίσια της ποδηλατικής αλληλεγγύης σε μια απο τις επόμενες ποδηλατοπορείες αντί να κάνετε προσυγκέντρωση για να κατεβείτε στο κέντρο,να έρθει η πορεία σε σας, να γεμίσουμε τους δρόμους σας με ποδήλατα για να δούν και οι κάτοικοι των προαστείων οτι η λύση του ποδηλάτου είναι εφικτή.
Και αν αύριο μεθαύριο γίνει κάτι ανάλογο σε κάποια άλλα προάστεια να μαζευτούμαι να πάμε και εκεί.
Και πάλι καλή τύχη

anakosmas
Απών/απούσα

κατ' αρχάς διακρίνω μια φιλική ή τουλάχιστον ευγενική απάντηση στην προσφορά της εφημερίδας ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ της Ν.Σμύρνης, πράγμα που δείχνει ότι δεν υπάρχει κατ' αρχάς συγκεκριμένη πολιτική διαφωνία, αλλά μόνο μια προσπάθεια να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση ή ταύτιση...
Από εκεί και πέρα όμως, νομίζω ότι ίσως θα έπρεπε να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα.
1) μια εφημερίδα σαν και αυτήν, που τη γνωρίζω πολύ καλά, δεν ταυτίζεται με κάποιο πολιτικό κόμμα
2) πολύ περισσότερο συγχρωτίζεται με στελέχη και παρατάξεις κάποιου πολιτικού κόμματος η συγκέντρωση του Παναττικού Δικτύου στη δημοτική αγορά κυψέλης που παρευρεθηκαν οι ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ και καλά έκαναν...
3) πότε και ποιός καθορίζει το βαθμό "ταύτισης" με ενα πολιτικό κόμμα ή χώρο ενός στεκιού, μιας εφημερίδας, μιας τοπικής ομάδας κτλ?
Αυτά τα επισημαίνω γιατί όσες παρεξηγήσεις μπορούν να δημιουργηθούν με την "ταύτιση" μπορούν να προκληθούν και με τη μη ταύτιση ή με την επιλεκτική συσχέτιση.
Θεωρώ λοιπόν ότι καλύτερα αυτό να αποφασιστεί στην πρώτη κουβέντα των νοτίων, η οποία ας μη γίνει στο στέκι της ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΑΝΑΠΟΔΑ.
Όμως καλό είναι να γνωρίζουμε πάντα ποιοί είναι οι συμμαχοί μας και ποιοί οι εχθροί μας σε κάθε περιοχή. Στη Ν.Σμύρνη, απ' όσο ξέρω, δεν υπάρχει κάποια άλλη συλλογικότητα που θα μπορούσε να συνεργαστεί με τους ποδηλάτες για το ποδήλατο. Στη Γλυφάδα επίσης δεν βλέπω κάτι άλλο πέρα από τη συλλογικότητα που συμμετέχω (ΠΡΩΚΑΤ) και που βάζουμε ήδη αιτήματα για το ποδήλατο σε κάθε κείμενο που γράφουμε και φυσικά προσφέρουμε το στέκι μας για ότι δραστηριότητα θέλουν οι ποδηλάτες. Το ίδιο και σε άλλες περιοχές της νότιας Αθήνας (Αγ.Δημήτριος, Δάφνη, Βύρωνας, Ζωγράφου κτλ) υπάρχουν συγκεκριμένες συλλογικότητες πέρα από τα "άτομα". Εκτός αν θεωρούμε ότι μπορεί να αποκεντρωθεί το ζήτημα του ποδηλάτου χωρίς τη συνεργασία με αυτούς που παλεύουν τοπικά για αυτό, πράγμα που θεωρώ προσωπικά λάθος και βλέπω ότι συμφωνούμε σε αυτό. Οπότε ας συνεχιστεί η κουβέντα στη Ν.Σμύρνη...

κοσμάς

cdouvis
Απών/απούσα

Κοσμά, ομολογώ ότι με πιάνεις αδιάβαστο. Δεν ξέρω τίποτα για την εφημερίδα "Μια Πόλη Ανάποδα". Ξέρω μόνο ότι στις περσινές δημοτικές εκλογές είχε κατέβει στη Νέα Σμύρνη ένα σχήμα με το ίδιο ακριβώς όνομα και υπέθεσα το προφανές, ότι είναι "συγκοινωνούντα δοχεία" που λένε. Το να συνεργαστούμε μαζί τους για συγκεκριμένα θέματα είναι συζητήσιμο, αλλά το να στεγαζόμαστε εκεί μου φαίνεται πολύ δυσκολο γιατί "τί θα πει ο κόσμος?"

Δεν κάνω πλάκα. Δε θα ήθελα να μας συνδέσουν με κανένα πολιτικό χώρο. Θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγα σε συνέλευση στο Πολυτεχνείο. Ήμουνα λιγάκι μαγκωμένος. Είχα πάει σε κάποιες ποδηλατοπορείες όπου η ατμόσφαιρα ήταν μαγική και σκεφτόμουνα "δεν μπορεί, τόσο ωραία κατάσταση κάποιος θα βρέθηκε να την καπελώσει. Ποιος ξέρει τι κομματόσκυλα θα αντικρίσω". Αν ηταν όντως έτσι θα έφευγα. Τελικά όμως είδα ότι τα παιδιά όχι μόνο ήταν συμπαθέστατα αλλά είχαν κάνει και πάρα πολύ καλή δουλειά. Η "κατάσταση" αμυνόταν ακόμα περίφημα απέναντι στα καπελώματα και σε βεβαιώνω ότι εξακολουθεί να μη μασάει! Θα ήθελα και η καινούρια ομάδα να είναι έτσι και μάλιστα αυτό να γίνεται αμέσως φανερό σε όλους για να μας έρθουνε πολλοί καινούριοι φίλοι και μάλιστα... οι σωστοι. Αν με το να συναντιόμαστε στο στέκι της "Πόλης Ανάποδα" στέλνουμε τα λάθος μυνήματα θα προτιμούσα να το αποφύγουμε.

Αυτά για να εξηγήσω την αρχική μου αντίδραση. Τελικά πάντως συμφωνώ μαζί σου: ας συναντηθούμε για πρώτη φορά κάπου αλλού για να το συζητήσουμε όλοι μαζί και έχοντας περισσότερες πληροφορίες. Θέλω όμως να απαντήσω στα σημεία 2 και 3 που αναφέρεις για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις

2) Η αγορά της Κυψέλης είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση. Δεν τους παντρευτήκαμε, παρόλο που εκτιμήσαμε αυτό που κάνουν, κι ούτε νομίζω ότι φάνηκε έτσι σε κανέναν. Συνεργασίες και ανταλλαγές απόψεων κάνουμε με διάφορους

3) Πολύ εύκολη ερώτηση. Αυτός που θα μας κρίνει είναι ο κυρίαρχος ποδηλατικός λαός :-) Αυτοί που ελπίζουμε να έρθουν στις εκδηλώσεις μας, να πλαισιώσουν τις διεκδικήσεις μας και μερικοί να βοηθήσουν συμμετέχοντας πιο ενεργά. Δε μας απασχολεί το να μείνουμε εμείς και εμείς. Μας απασχολεί το να αυξηθούν οι ποδηλάτες με γεωμετρικούς ρυθμούς ώσπου να εκραγή μια ποδηλατική επανάσταση που να ξεσηκώσει όλες τις ψυχές, να σαρώσει σαν άγριο ποτάμι όλα τα φράγματα που μαυρίζουν την πόλη και τη ζωή μας και να μας φέρει επιτέλους την ποδηλατική άνοιξη. Για να το θέσω έτσι κάπως ψύχραιμα...

Και γενικά εννοείται ότι είμαι φιλικά διακείμενος, και πολύ μάλιστα, απέναντι στην "Πόλη Ανάποδα", στην ΠΡΩΚΑΤ και σε σένα όπως και σε οποιονδήποτε προωθει το ποδήλατο. Ελπίζω να τα πούμε στη συνάντηση

k

ΥΓ. Ρε παιδιά συγγνώμη για τα μεγάλα ποστ. Θέλω και να καταλάβουν οι καινούριοι και να μην παρεξηγηθεί κανένας και και και...

anakosmas
Απών/απούσα

γενικά η λογική αυτή μού είναι γνωστή και σε μεγάλο βαθμό με βρίσκει σύμφωνο αρκεί να τηρείται προς όλες τις πλευρές.
Μια μικρή απόσταση κρατάω μόνο στο κατά πόσο πρέπει να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι, κόμματα, "κομματόσκυλα", οργανώσεις, αγωνιστές, τοπικά σχήματα και μικρές ανεξάρτητες πολιτικές ομάδες ή πρωτοβουλίες κατοίκων κτλ.
Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να έρθω στην 1η συνέλευση των νοτίων, αλλά εκτιμώ ότι θα είναι σύντροφοι από ΠΡΩΚΑΤ και ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ που θα συνεισφέρουν όσο μπορούν στη κουβέντα, όπως όλοι εξάλλου.

ευχαριστώ
κοσμάς

mitsos
Απών/απούσα

ti egine me tin sinantisi , eiparxei enimerosi
????

cdouvis
Απών/απούσα

...έχασες, ήταν ιστορική συνάντηση

Μη φαντάζεστε βέβαια ότι λύσαμε το κυκλοφοριακό. Αράξαμε, τα είπαμε για να γνωριστούμε λίγο και το διαλύσαμε νωρίς γιατί ήταν πολλοί που είχαν να πάνε σε εορτάζοντες. Δυστυχώς από μας δε γιόρταζε κανείς κι έτσι μείναμε ακέραστοι, κλαψ. Περάσαμε ωραία όμως και αποφασίσαμε να ξανασυναντηθούμε την άλλη βδομάδα, ίδια ώρα και ίδιο μέρος.

Είχαμε ήδη συμφωνήσει με κάτι παιδιά από γειτονικό σχολείο να μας φιλοξενήσουν στην κατάληψή τους αλλά τελικά ο καιρός ήταν τόσο γλυκός (ή ο ενθουσιασμός ζεσταίνει τόσο πολύ) που κάτσαμε έξω στην πλατεία, κοντά στο σημείο του ραντεβού.

Συζητήσαμε όμως λίγο το που θα συναντιόμαστε άλλη φορά. Αποφασίσαμε να μην απομακρυνθούμε πολύ γεωγραφικά. Ραντεβού πάλι:

την επόμενη Πέμπτη, 15/11/2007
8 το βράδυ
πλατεία Νέας Σμύρνης
στην πυραμίδα
(ή τριγωνάκι)

Κανονίσαμε να ζητήσουμε από το δήμο το Γαλαξία ή την Εθνική Στέγη ή κάποιο άλλο μέρος για τις συναντήσεις μας. Αν υπάρξει εξέλιξη θα ενημερώσουμε εδώ και στη λίστα των νοτίων (για εγγραφή στη λίστα κοιτάξτε στο πρώτο ποστ) αλλά έτσι κι αλλιώς το ραντεβού στην πλατεία ισχύει και θα πάμε όλοι μαζί όπου θα πάμε. Και πάλι συνιστώ να έχετε μαζί σας το τηλέφωνό μου μήπως και αργήσετε (κοιτάξτε στο πρώτο ποστ)

k

christoferli
Απών/απούσα

ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΟΥΝ!!!!

cdouvis
Απών/απούσα

Με το πασο μου ενημερώνω για τη συναντηση της Πέμπτης 15/11

  • Χρόνος συναντήσεων: Αποφασίσαμε να το αλλάξουμε από Πέμπτη σε Τετάρτη. Δυστυχώς κάθε 1η και 3η Τετάρτη του μήνα συναντιούνται οι ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ στο κέντρο. Έτσι αποφασίσαμε να συναντιόμαστε κάθε 2η και 4η Τετάρτη του μήνα. Βέβαια καμιά φορά γίνονται και έκτακτες συναντήσεις οπότε αποφασίσαμε ότι όταν συμβεί αυτό η συνάντηση των Νοτίων θα μεταφερθεί στην Αθήνα και να ενωθεί με την κεντρική. Όπως καταλαβαίνετε το θέμα δεν ήταν το πότε θα συναντηθούμε αλλά το ότι όλοι ψάχνανε μια ευκαιρία για να πάνε στη συνάντηση του κέντρου :-) Δυστυχώς η επόμενη έκτακτη συνάντηση του κέντρου δεν φαίνεται ακόμα στον ορίζοντα :-(

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Η απόφαση αυτή είναι προσωρινή. Κάποια στιγμή σκοπεύουμε να την αλλάξουμε. Πιθανότατα μετά από την πρώτη μας κοινή συνάντηση με τους Αθηναίους :->

  • Τόπος συναντήσεων: Ακόμα δεν βρήκαμε στέγη. Μέχρι τώρα βέβαια δεν υπήρξε πρόβλημα γιατί ο καιρός ήταν ωραίος και την αράζουμε έξω στην πλατεία. Έτσι το ραντεβού παραμένει στην "πυραμίδα" της πλατείας Νέας Σμύρνης.

    Αποφασίστηκε παντως να στείλουμε μια επιστολή στον δήμο της ΝΣ για να μας δώσει ένα χώρο. Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι Νεοσμυρνιώτες και γείτονες να υπογράψουν μαζί μας την επιστολή. Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μου. Για το τηλέφωνο και το email μου ανεβείτε εκεί πάαααανω, στο πρώτο πόστ.

  • Συζητήσαμε επίσης για κανένα Χριστουγεννιάτικο happening. Δεν καταλήξαμε σε πολύ συγκεκριμένο σχέδιο αλλά σίγουρα τα Χριστούγεννα αναμένονται καυτά εδώ στο νότο

Έτσι το επόμενο ραντεβού μας είναι:

Τετάρτη 28/11/2007
8:00 το βράδυ
πλατεία Νέας Σμύρνης
στην πυραμίδα (ή τριγωνάκι)

αλλά γενικά να θυμάστε ότι για σιγουριά πρέπει να τσεκάρετε αν υπάρχει κάποια έκτακτη συνάντηση στο κέντρο (κοιτάξτε στην αριστερή στήλη οποιασδήποτε σελίδας του site, κάτω από το "ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ"). Αν υπάρχει τότε θα μας βρείτε εκεί

k

contact