Συνάντηση με Γ. Καμίνη

21 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
podilat-iss-es
Εικόνα podilat-iss-es
Απών/απούσα

Την Παρασκευή 6 Ιουλίου, εκπρόσωποι απο τους Ποδηλάτ-ισσ-ες και τους Φίλους του Ποδηλάτου συναντηθήκαμε με τον κ. Καμίνη, Δήμαρχο Αθήνας και μερικούς συνεργάτες του. Ο δήμαρχος μας κάλεσε μετά από επιστολή που του στείλαμε τον Μάιο (συνημμένη).

Από την μεριά του δήμου, παρευρίσκονταν:
Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθήνας
Νανά Σπυροπούλου, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών
Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, Διευθύνων Σύμβουλος, Τεχνόπολις
Βασίλης Βαβάκος, συγκοινωνιολόγος, υπεύθυνος του δήμου για το ποδήλατο

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον κ. Καμίνη να μας δίνει το λόγο.
Κατόπιν συζητήσαμε αρκετά θέματα που είχαμε στην επιστολή μας.
Η κ. Σπυροπούλου ανέφερε πως υπάρχουν πολλοί ποδηλάτες στην Αθήνα.
Σημαντικό κομμάτι της συζήτησης είχε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης (ΕΕΜ), η οποία φαίνεται οτι δίνει στο δήμο ένα χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση έργων. Ο κ. Βαβάκος είναι ο περισσότερο ενήμερος για την ΕΕΜ και προσπαθεί να προωθήσει τη συμμετοχή του δήμου.

Συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  • Ο Ποδηλατόδρομος Κεραμεικός-Ακαδημία Πλάτωνος.
    Η κ. Σπυροπούλου ανέφερε οτι η μελέτη προχωράει. Δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τη σύνδεση μεταξύ Μοναστηρίου και Σαλαμίνος στη διασταύρωση με Κωνσταντινουπόλεως.

  • Ποδηλατόδρομος Ιεράς Οδού-Γεωργικής σχολής
    Μελετάται παράλληλα με τον Κεραμεικού-Ακαδημίας Πλάτωνος. (Πρώτη φορά τον ακούμε).

  • Ποδηλατόδρομος Κηφισιάς-Φάληρο. Ο δήμος έχει δώσει την έγκρισή του για τα κομμάτια που περνάνε από το δήμο.
  • Δέστρες στάθμευσης. Ο δήμος βρίσκεται σε γραφειοκρατικά προβλήματα προσπαθώντας να τοποθετήσει μικρό αριθμό θέσεων στάθμευσης για ποδήλατα. Ο λόγος είναι πως οι μηχανικοί διστάζουν να βάλουν την υπογραφή τους για να αποφύγουν μηνύσεις και το ΣτΕ απαγορεύει ρητά οποιαδήποτε εμπόδια. Στη συζήτηση ειπώθηκε να χαρακτηρίσουν τις δέστρες ως "εξοπλισμό δρόμου" οπότε να μην θεωρούνται εμπόδια και φαίνεται πως αυτή η ιδέα άρεσε και έχει προοπτική.
  • Σκαψίματα δρόμων (οπτικές ίνες).
    Η κ. Σπυροπούλου ανέφερε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δήμοι με τις εταιρίες που σκάβουν δρόμους για να βάλουν οπτικές ίνες. Μετά από μήνες τα μπαλώματα χαλάνε και οι δρόμοι γίνονται επικίνδυνοι. Θα έπρεπε να είχαν βάλει έναν σωλήνα απ' τον οποίο να περνάνε όλες οι οπτικές ίνες. Αλλά δεν έγινε έτσι και κάθε εταιρία κάνει καινούργια σκαψίματα. Ο δήμος έχει προσθέσει εγγυητικές επιστολές στη διαδικασία, αλλά τα προβλήματα παρουσιάζονται αργότερα.

  • Πεζοδρομήσεις για την εβδομάδα μετακίνησης. Συζητήσαμε την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου για ένα απόγευμα, πρόταση την οποία στηρίζει ο κ. Βαβάκος με το σκεπτικό οτι η μόνιμη πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου έχει την υποστήριξη του Rethink Athens που της έχει ήδη δώσει αρκετή δημοσιότητα. Ο κ. Καμίνης αρχικά απέκλεισε να γίνει η πεζοδρόμηση το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, η "μέρα χωρίς αυτοκίνητο". Ο κ. Μπιτζάνης όμως είπε οτι θα μιλήσει με τον εμπορικό σύλλογο. Αν δεχθεί ο εμπορικός σύλλογος, τότε το Σάββατο είναι στο τραπέζι. Εναλλακτικά φαίνεται εύκολο να γίνει την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Καμίνης ρώτησε αν υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι. Δεν είχαμε εναλλακτικές προτάσεις.
  • Πάταξη της παράνομης στάθμευσης (σε πεζοδρόμια κ.λ.π.)
    Ο κ. Καμίνης και η κ. Σπυροπούλου ανέφεραν οτι η δημοτική αστυνομία γράφει πολλές κλήσεις για την παράνομη στάθμευση αλλά όταν η παραβατικότητα είναι 90% δεν μπορεί να ελεγχθεί. Πολλές κλήσεις δεν πληρώνονται.

  • Ποδήλατα στους πεζόδρομους.
    Αναφέρθηκε το θέμα των ποδηλάτων σε πεζόδρομους, όπως η Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο κ. Καμίνης θα προτιμούσε να υπάρχει ξεχωριστή λωρίδα για τα ποδήλατα, για να μην κινδυνεύουν οι πεζοί σε κάθε σημείο του πεζόδρομου. Οι ποδηλάτες δεν είχαμε ξεκάθαρη άποψη για το θέμα.

  • Υπεύθυνος για το ποδήλατο.
    Τελειώνοντας την συνάντηση ρωτήσαμε τον δήμαρχο για το θέμα υπεύθυνου για το ποδήλατο στο δήμο, για να επικοινωνούμε πιο συχνά γι' αυτά τα θέματα. Μας απάντησε πως έχουμε τον κ. Βαβάκο. Επίσης η κ. Σπυροπούλου είπε πως θα μας φέρει σε επικοινωνία με κάποιον υπεύθυνο από το γραφείο της.
ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon Kaminis-2012-epistoli.pdf52.46 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Γουστάρω να διαβάζω τέτοια θέματα.... ακόμα και αν είναι τυπικές πολιτικάντικες κινήσεις για να ρίξουν στάχτη στα μάτια, για να "πούν ότι κάτι κάνουν".

Νομίζω ότι σε κάθε αντίστοιχη συζήτηση θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟ ΘΕΜΑ Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.... το οποίο για μένα σημαίνει - εκτός από ποδηλατόδρομους - την απελευθέρωση των πεζοδρομίων και πεζοδρόμων από ότι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
Στο μέλλον, όταν/άμα/όποτε φτιαχτούν ποδηλατόδρομοι θα έχουμε τα ίδια και ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ με τους ΙΧήδες (...κυρίως...) που απλά θα βρούν ακόμα ένα μέρος για πάρκιν.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Δηλαδή οι μηχανικοί δεν βάζουν την υπογραφή τους για να μπουν δέστρες ποδηλάτων.... αλλά από την άλλη αφήνουμε τραπεζοκαθίσματα, τον κάθε παράνομο εμποράκο, τον κάθε περιπτερά να καταπατεί κανα στρέμα για την πάρτη του... και είμαστε ΟΚ...ε?

Η παραβατικότητα ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ?
Οι κλήσεις γιατί δεν πληρώνονται?
Μήπως γιατί τα έχει κάνει πλακάκια ο δήμος με τους παραβάτες?
Μήπως γιατί κάποιοι ΔΕΝ κάνουν τη δουλειά τους, αλλά σουλατσάρουν έτσι για πλάκα?

Ainastros
Απών/απούσα

τουλάχιστον κερνάνε καφέ;..τι πάτε και κάνετε εκει ρε παιδιά;..αντι να τους αρχίσετε στις σφαλιάρες πάτε και "συζητάτε" μαζί τους..

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:
Δηλαδή οι μηχανικοί δεν βάζουν την υπογραφή τους για να μπουν δέστρες ποδηλάτων.... αλλά από την άλλη αφήνουμε τραπεζοκαθίσματα, τον κάθε παράνομο εμποράκο, τον κάθε περιπτερά να καταπατεί κανα στρέμα για την πάρτη του... και είμαστε ΟΚ...ε?
Για τις παρανομίες που λες, κανείς μηχανικός του δήμου δεν έβαλε την υπογραφή του. Είναι λεπτή η διαφορά, αλλά υπάρχει. Για να τοποθετήσει τις δέστρες ο δήμος, χρειάζεται να ακολουθήσει μια γραφειοκρατικη διαδικασία που χρειάζεται αυτή την υπογραφή. Για να τοποθετήσει παράνομα τραπεζοκαθίσματα κάποιος, δεν ρωτάει κανένα.

Είναι να τρελαίνεσαι μ' αυτά τα θέματα. Απ' ότι κατάλαβα, ακόμη και ο ίδιος ο δήμαρχος είναι δέσμιος της γραφειοκρατίας. Απ' την άλλη μεριά, αυτός είναι ο πιο κατάλληλος για να φροντίσει να λυθεί το πρόβλημα ή να απευθυνθεί σε κάποιον που μπορεί να το λύσει (π.χ. σε κάποιο υπουργείο).

cdouvis
Απών/απούσα

πείτε μου ένα πράγμα γιατί δεν ξέρω πως το βλέπει ο πολύς κοσμος

το σύστημα πεζοδρόμων Απ.Παύλου-Διον.Αρεοπαγίτου-Μακρυγιάννη έχει χαρακτηριστεί σαν "ο ομορφότερος πεζόδρομος της Ευρώπης". Κάποια στιγμή κινδύνεψε να χάσει τον χαρακτηρισμό πεζόδρομος. Όλο και πιο συχνά συναντούσες ΙΧ και μηχανάκια να κινούνται εκεί μέσα με θράσος. Με τον Καμίνη υπήρξε σαφής βελτίωση. Σε κάθε είσοδο του "συστήματος" βλέπεις 2-3 δημοτικούς αστυνόμους να σταματάνε σχεδόν όλα τα μηχανοκίνητα. Βέβαια εξακολουθούν να ενοχλούνε τα τρενάκια και κάνα αυτοκίνητο του δήμου ή της αστυνομίας αλλά κατά τα άλλα καμία σχέση, οι παραβιάσεις τείνουν στο μηδεν

παρόλο που αναγνωρίζω ότι το μέτρο ήταν αποτελεσματικό κάτι μου κακοφαίνεται. Γιατί να απασχολούνται ανά πάσα στιγμή καμια 10ριά άτομα για να κάνουν αυτή τη δουλειά; Πάει πολύ. Το ίδιο αποτέλεσμα θα μπορούσαν να πετύχουν 1-2 άτομα που κυκλοφορούν και κοβουν κλήσεις. Αν μπαίνοντας στον πεζόδρομο είχες 50+% πιθανότητα να φας μια καμπάνα των 100 ή 200 ευρώπουλων πιστεύω ότι οι πεζόδρομοι θα ήταν εξίσου όμορφοι και ανέγγιχτοι χωρίς να υπάρχει φρουρά εγκατεστημένη σε κάθε είσοδο

καταλαβαίνω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα αλλά οι συγκεκριμένοι άνθρωποι μπορούνε πολύ απλά να μην παραβιάζουν τους πεζόδρομους. Όπως δεν τους παραβιάζουν και σήμερα δηλαδή, με τη διαφορά ότι σήμερα δεν έχουν τη δυνατοτητα να το ρισκάρουν και να μπούνε μέσα

σε αυτή την περιπτωση είμαι βέβαιος ότι θα ακουστούνε διάφορα. "Αναλγησία", "εξοντωτικές ποινές", "εισπραχτικά μέτρα" και άλλα τέτοια γλαφυρά. Όλα αυτά όμως απορρίπτονται και τρώνε και κράξιμο. Δεν μπορώ να καταλάβω με τι μούτρα μπορεί να έρθει κάποιος να μου κλαφτεί ότι έφαγε κλήση μέσα στην Αρεοπαγίτου. Καλά να πάθεις ρε μεγάλε

τι λέτε κι εσείς για όλα αυτά;

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Ainastros wrote:
τουλάχιστον κερνάνε καφέ;..τι πάτε και κάνετε εκει ρε παιδιά;..αντι να τους αρχίσετε στις σφαλιάρες πάτε και "συζητάτε" μαζί τους..
Δέστρες για να παρκάρουμε δεν μας είχαν ακόμα, αλλά νερό μας κέρασαν.

Την βλέπω θετικά τη συνάντηση. Δεν πήραμε υποσχέσεις. Συναντηθήκαμε όμως με ανθρώπους του δήμου που ασχολούνται με το θέμα του ποδηλάτου σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, έστω και αν ήταν μόνο γι' αυτή τη συνάντηση. Ο δήμος υλοποίησε δύο απ' τα αιτήματά μας. α) Ανάθεσε έναν υπεύθυνο για το ποδήλατο (επίσημα πλέον). β) Συμμετείχε σε κάποιο βαθμό στην καμπάνια "Με Ποδήλατο στη Δουλειά". Η συμμετοχή διαφημίστηκε απ' τον υπεύθυνο για το ποδήλατο, ο οποίος φρόντισε να μπεί και ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του δήμου. Έχουμε καλή επικοινωνία μαζί του. Αυτά τα δύο πράγματα σημαίνουν πως υπάρχουν άνθρωποι που κινούν το θέμα ποδήλατο μέσα στο δήμο και έχουμε καλή επικοινωνία μαζί τους. Είναι σίγουρα καλύτερα απ' ό,τι γινόταν σε προηγούμενες χρονιές.

Ο Σεπτέμβριος δεν είναι μακριά και μετά πλησιάζει και ο Οκτώβριος με τον ποδηλατικό γύρο της Αθήνας. Ο δήμος έχει αυτές τις δύο ευκαιρίες να κάνει έργα για το ποδήλατο και εμείς έχουμε την ευκαιρία να τον πιέσουμε να τα κάνει και να τον κράξουμε αν πάλι δεν κάνει τίποτα. Ίσως είναι ευκαιρία να κάνουμε μια στοχευμένη ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Σε προηγούμενη συνάντηση με φορείς του Δήμου, λίγο - πολύ τις ίδιες υποσχέσεις μας έδωσαν και η εντύπωση ήταν οτι μας κοροϊδεύουν μια και ήταν φως φανάρι οτι δεν θα έκαναν τίποτα... Τώρα όμως για κάποιο λόγο τα πράγματα ήταν κάπως πιο θετικά, και σε κάθε περίπτωση "η ώρα της αλήθειας" είναι πολύ σύντομα. Ως το Σεπτέμβριο (εβδομάδα κινητικότητας) υποτίθεται οτι θα έχουν εγκαινιάσει τον ποδηλατόδρομο Κεραμικός-Ακ.Πλάτωνος. Επίσης θετικό ήταν το οτι μετά από απίιιιιστευτη καθυστέρηση ενέκριναν επιτέλους τα τμήματα που τους αφορούν στον άξονα Φάληρο-Κηφισιά.
Σταγόνα στον Ωκεανό είναι όλα αυτά αν σκεφτεί κανείς πόσες δεκαετίες φωνάζουμε για υποδομές, πόσες συναντήσεις έχουν γίνει με διάφορους υπεύθυνους, πόσες υποσχέσεις έχουν δοθεί, και το κυριότερο πόσο αυξάνονται καθημερινώς οι ποδηλάτες.

Vale
Απών/απούσα

Νεοϋρκέζος,μόνος,ψάχνει.
Ο αγαπητός κύριος Δήμαρχος και τα έργα του.
Ακαδημαϊκός,σεμνός,"αριστερός",ένας γλυκός άθεος που του προσάπτουν το δόγμα: "Ένας μπορεί να ξεγελάσει τους πολλούς για λίγο,αλλά δεν μπορεί να κοροϊδεύει όλους για πάντα."
Δεν είναι / καθώς λένε / πολιτικός νάνος ούτε έρμαιο μεγάλων συμφερόντων-δεν έχει στήριξη σκοτεινών κέντρων-είναι απλά ένας γλυκός άνθρωπος.

Τον Δ.Αβραμόπουλο ακόμα τον θυμούνται για τα υπέροχα κάγκελα / είναι ένα έργο όπως και να το δεις-είναι κάτι.Τα κάγκελα του Αβραμόπουλου.

Εδώ,τώρα,τι έργα να δούμε πρώτα;(είναι πολλά).

Ας μην πάμε πρώτα στις δέστρες.
Η Αθήνα βυθίζεται στην παρακμή-οικονομικά,πολιτισμικά,οικιστικά,περιβαλλοντικά και πολλά-πολλά ακόμα.
Ούτε λίγο χρώμα,ούτε καν ένα...κάγκελο - τίποτα.

Ακούμε σπασμωδικά, κόντρες για γήπεδο Παναθηναϊκού,για γκρεμίσματα ιστορικού γηπέδου,κόντρες και τρελό καράτε.
Το κέντρο έχει δωθεί στην βία, στην εξαθλίωση / φτώχεια,πρέζα και πορνεία.
Τώρα και τάγματα θανάτου-κάθαρσης.

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι μερικές ομάδες νεαρών της δημοτικής αστυνομίας να φυλάττουν Θερμοπύλες από κακά παπάκια.

Εάν δω ποτέ δέστρες δεν θα ξέρω τι να κάνω.
Θα έχω πάθει πολιτισμικό σοκ.

Ainastros
Απών/απούσα

αγορίνα ζωγράφισες.. ότι πάρεις τσάμπα... στα 2 οικόπεδα μια στοά δώρο ..

αλλά γιατί rethink athens..? ντρέπεστε να πείτε πως μιλάμε για μπίζνες του ιδρύματος Ωνάση...?

και μετα αναρωτιέστε και καλά γιατί δεν συμμετέχει κόσμος στις συνελεύσεις..

Vale
Απών/απούσα

Σημ. Πως έλεγε ο Ζαμπέτας;
Έξω οι βλάχοι...
Κούκλε με κυνηγούν οι ρίζες μου.
Δε δώνω άλλο / είπα δωθεί / συγγνώμη /δοθεί.

vec
Απών/απούσα

ξεκινήσει τα έργα δηλαδή; Γιατί Σεπτέμβρης είναι σε 2 μήνες.

lyhadj wrote:
...
Ως το Σεπτέμβριο (εβδομάδα κινητικότητας) υποτίθεται οτι θα έχουν εγκαινιάσει τον ποδηλατόδρομο Κεραμικός-Ακ.Πλάτωνος.
...

gdeli
Απών/απούσα

Αν όχι, τότε αρχίζω να σκέφτομαι μήπως υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι στο μέλλον. Παιδιά μπράβο για την πρωτοβουλία, τώρα που ορίστηκε ο άνθρωπος που θα συνομιλείτε έγινε ένα σημαντικό βήμα (όσοι έχουν πάρε - δώσε με Δήμους το γνωρίζουν πολύ καλά). Τώρα χρειάζεται να αυξηθεί από μέρους όλων των ποδηλατών η πίεση προς το Δήμο.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

vec wrote:
ξεκινήσει τα έργα δηλαδή; Γιατί Σεπτέμβρης είναι σε 2 μήνες.
lyhadj wrote:
...
Ως το Σεπτέμβριο (εβδομάδα κινητικότητας) υποτίθεται οτι θα έχουν εγκαινιάσει τον ποδηλατόδρομο Κεραμικός-Ακ.Πλάτωνος.
...

Ολη η ιστορία σε τέτοιες επεμβάσεις όπως αυτή η αρτηρία, είναι οτι δεν χρειάζονται και πολλή φασαρία για να γίνουν . Κάποια σηματοδότηση ,κάποια διαγράμμιση και δατ΄ς ολλ. Ετσι για να λέμε οτι έχουμε κάτι -που η αλήθεια είναι οτι αν (αν) διασφαλιστεί η λειτουργία του, απομακρύνοντας τους ΙΧδες δεν θα είναι και άσκημα : κάποιο έργο με λίγο κόπο, ελπίζοντας να αποτελεί καλή αρχή...
Εχουν γίνει τόσες προτάσεις κατά καιρούς για τέτοια όχι ακριβά έργα - όπως οι δέστρες που είναι τζάμπα (χορηγοί) - αλλά προφανώς δεν τους πολυενδιαφέρουν τα τζάμπα έργα... και ο νοόν νοήτω..
ΥΓ. όσο για το πολιτισμικό σοκ... έχεις δίκιο... Ειναι άλλωστε τόσο μα τόσο γελοίο και υποτιμητικό να κάθεσαι να ζητάς πχ. δέστρες και μια ελάχιστη αναγνώριση του οχήματός σου, την ώρα που σε όλο τον κόσμο -ναι ΠΑΝΤΟΥ πλέον - αυτά τα θέματα είναι τόσο αυτονόητα: σα να λέμε βάλτε κόκκινο και πράσινο φως στους σηματοδότες...
Η ΑΘήνα έχει (την έχουν) καταντήσει τόσο τεταρτοκοσμική που ό,τι και να θυμίσει βιώσιμη πόλη θα μας παραξενέψει - ίσως ακόμα και να μας κάνει να πούμε οτι μια πεζοδρόμηση ή ένας ποδηλατόδρομος δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχεια του σχεδίου εξόντωσής της...

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

Filopodaros wrote:
Για τις παρανομίες που λες, κανείς μηχανικός του δήμου δεν έβαλε την υπογραφή του. Είναι λεπτή η διαφορά, αλλά υπάρχει. Για να τοποθετήσει τις δέστρες ο δήμος, χρειάζεται να ακολουθήσει μια γραφειοκρατικη διαδικασία που χρειάζεται αυτή την υπογραφή. Για να τοποθετήσει παράνομα τραπεζοκαθίσματα κάποιος, δεν ρωτάει κανένα.

Ειδικά για αυτό το θέμα:

Παράνομα τραπεζοκαθίσματα, νόμιμα τραπεζοκαθίσματα, τραπεζοκαθίσματα σκέτο, parking για πελάτες επί του πεζοδρομίου κλπ

Ένα μεγάλο μπλέξιμο και μάλιστα εγώ έχω την υποψία ότι κάποιοι μαγαζάτορες πρέπει να πληρώνουν τον δήμο για αυτές τις "παροχές".

Αν όντως τον πληρώνουν, τα λεφτά τα δίνουν στα κρυφά; Δεν πέφτουν υπογραφές; Εκτός αν κάνω λάθος.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Η κατάληψη πεζοδρομίου προβλέπεται από τη νομοθεσία
Κάνεις αίτηση στο Δήμο, του λες πόσα τετραγωνικά και
για πόσο διάστημα θα κάνεις κατάληψη και σου κόβει
το κοστούμι.

Λαμογιές του τύπου να καταλαμβάνεις λίγο περισσότερο
από αυτό που δηλώνεις φυσικά και γίνονται αλλά εντελώς
χύμα κατάληψη δεν παίζει εκτός αν είσαι κολλητός του
δημάρχου.

logon
Εικόνα logon
Απών/απούσα

Δεν ξέρω ποιές ακριβώς είναι οι προθέσεις και ποιές οι δυνατότητες του Δήμου σε σχέση με την οικονομική κατάσταση. Έχω την εντύπωση ότι μέσω του rethink Athens θα γίνουν κάποιες ενέργειες πιο γρήγορα. Υπάρχει κάποια επαφή μαζί τους ή υπάρχουν επιφυλάξεις σε ότι αφορά μια πιθανή συνεργασία;

saturn
Απών/απούσα

H Αθήνα και οι άλλες πόλεις έχουν γεμίσει ποδήλατα και η πολιτεία δεν έχει πάρει χαμπάρι.... οι αρμόδιοι δεν είναι ικανοί ούτε για δημόσιες σχέσεις ..
αναμένουμε να ξυπνήσουν μήπως και γίνουν μερικά βασικά πράγματα....

όποιος μπορεί ας συμμετέχει στις κατά τόπους συνελεύσεις ποδηλατών..

cmantas
Απών/απούσα

Ρε παιδια τι λεμε εδω, εχουμε τον ποδηλατοδρομο της Κηφισιας εδω και 3-4 χρονια και επρεπε πριν 2 μηνες να μαζεψουμε 800 υπογραφες γιατι βρηκε μια @#!!@@ μια ατελεια (ελειπε μια υπογραφη σε μια προεγγριση) και το κυνηγαει να το ξηλωσει ολο. Τι λεμε εδω περα; σκεψου ποδηλατοδρομο στην Αθηνα να βγεινει ο καθε μ....ας καφεδαρχης ή ο καθενας με προβλημα στον εγκεφαλο να σου κανει αγωγες, εξωδικα, ενστασεις στην περιφερεια κλπ.

Δυστυχως, πιο ευκολα κανεις την εγνατια παρα ενα ποδηλατοδρομο 100 μετρων, θα πρεπει να υπαρξουν καποιες αλλαγες επι των διαδικασιων κ επι της νομοθεσιας και καλο ειναι να περασουν στην Περιφερεια..δες πχ τον ποδηλατοδρομο Φαληρο - Κηφισιας..πιστευεις οτι πχ στο Μαρουσι θα τον εγκρινουν; μην σου πω τι θα παρουμε..αντι να πρεπει να εγκριθει απο 10 δημους αρα και 10 μεγαλες μαχες, να γινει απο την περιφερεια και οποιος δημος εχει προβλημα να του υψισουν ευγενικα το μεσαιο δακτυλο.

cmantas
Απών/απούσα

cdouvis wrote:
πείτε μου ένα πράγμα γιατί δεν ξέρω πως το βλέπει ο πολύς κοσμος

το σύστημα πεζοδρόμων Απ.Παύλου-Διον.Αρεοπαγίτου-Μακρυγιάννη έχει χαρακτηριστεί σαν "ο ομορφότερος πεζόδρομος της Ευρώπης". Κάποια στιγμή κινδύνεψε να χάσει τον χαρακτηρισμό πεζόδρομος. Όλο και πιο συχνά συναντούσες ΙΧ και μηχανάκια να κινούνται εκεί μέσα με θράσος. Με τον Καμίνη υπήρξε σαφής βελτίωση. Σε κάθε είσοδο του "συστήματος" βλέπεις 2-3 δημοτικούς αστυνόμους να σταματάνε σχεδόν όλα τα μηχανοκίνητα. Βέβαια εξακολουθούν να ενοχλούνε τα τρενάκια και κάνα αυτοκίνητο του δήμου ή της αστυνομίας αλλά κατά τα άλλα καμία σχέση, οι παραβιάσεις τείνουν στο μηδεν

τι λέτε κι εσείς για όλα αυτά;

ναι ωραια και καλα, αλλα μετα τις 12 που φευγει η Δ.Α. οι ταριφες κανουν παρτυ.....

Ka0s
Εικόνα Ka0s
Απών/απούσα

Θα σας πω εγώ την πρόταση!
Ποδηλατόδρομος πλάτους ενός μέτρου ταρτάν σε όλο τον πεζόδρομο, εκεί που έχει τώρα κάτι τρύπες με χώμα και χαλίκια, με κανα κολωνάκι για να ξεχωρίζει τον πεζόδρομο από τον ποδηλατόδρομο και για να μην κάνουν κ εκεί περατζάδα οι πεζοί (όπως γίνεται παντού) γιατί πέρα από τους πεζούς που είναι εκτεθημένοι, εμείς για να κάνουμε την διαδρομή θησείο-ακρόπολη έχουμε δύο επιλογές: -να κάνουμε τον κύκλο μοναστηράκι-σύνταγμα-ακρόπολη ή να σπάσουμε 5 δόντια, 2 ακτίνες και να γυρίσουμε σπίτι με τενοντίτιδα....

AB
Απών/απούσα

Θα έβαζα και τα υπέροχα παράνομα παρκόμετρα στο ενεργητικό του Αβραμόπουλου.
Πολλά thumbs πάντως αγαπητέ Vale.

contact