Πρόβλημα με το φρένο μου SOS

12 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Manos Vouts
Απών/απούσα

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα την βοήθεια σας εάν γίνετε. Χθες έβγαλα τα τακάκια απ το μπροστά υδραυλικό μου δισκόφρενο για να τα καθαρίσω επειδή είχε πέσει λάδι κ δεν έπιαναν μια. Όταν τα έβγαλα τα τακάκια εκανα τα βλακεία κ πάτησα κανα 2 φορές την Μανέτα του φρένου και η συνέπειες ήταν να χυθούν λάδια στο σημείο που ήταν τα τακακια μετά το καθάρισα το σημείο καθάρισα τα τακακια τα εβαλα ξανά όπως ήταν αλλλα δεν έπιανε μια το φρένο ούτε καν έκλιναν οι δαγκάνες η Μανέτα είχε χαλαρώσει τελείως. Εάν μπορεί κάποιος ας μου πει τι πρέπει να κάνω. Ευχαριστώ.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Manos Vouts wrote:
 Εάν μπορεί κάποιος ας μου πει τι πρέπει να κάνω. Ευχαριστώ.

Πας το ποδηλατο σε ενα ποδηλατα που ξερει τι κανει

Manos Vouts
Απών/απούσα

Το πήγα σήμερα έδωσα 10 ευρώ για εξαέρωση και μου ειπε ότι τα τακακια έχουν πολύ λάδι και δεν πιάνει καλά. Το πήγα σπίτι εβγαλα τα τακακια τα καθαρισα με οινόπνευμα το ίδιο και την δισκοπλακα και πιάνει μόνο το 20% του φρένου δλδ τπτ. Είναι δυνατόν να έχει πέσει τόσο λάδι να πούμε που να θέλει αλλαγή τακακια;

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

ποιος σου ειπε οτι τα τακακια καθαριζουν με οινοπνευμα??????? Τα τακακια σου ειναι τελειως αχρηστα και απορω και με τον ποδηλατα που δεν στα αλλαξε πριν κανει οτιδηποτε. 

Manos Vouts
Απών/απούσα

Σοβαρά τώρα; Δεν υπάρχει καμία απολύτως λύση για να καθαρίσουν τα τακακια;

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Σοβαρα τωρα??? Υπαρχει κανενας που σου ειπε οτι καθαριζουν τα τακακια??? Πολυ περισσοτερο με οινοπνευμα?? 

Αφου δεν ηξερες γιατι εβαλες χερι σε κατι τοσο σοβαρο οσο τα φρενα?? 

Να στο πω αλλιως. Αφου εκανες το πρωτο λαθος και εβαλες λαδι στα τακακια και κανεις και το δευτερο και βαζεις οινοπνευμα πληρωνεις καινουργια τακακια για να μαθεις να μην κανεις τετοια λαθη. 

Manos Vouts
Απών/απούσα

Εντάξει φιλε καινούριος ποδηλάτης ειμαι ούτε ένα μήνα δε τα έχω τα υδραυλικά κ γενικά δε ξέρω πολλά γιαυτα. Τέλος πάντων Απο χθες μέχρι σήμερα τα καθάριζα με οινόπνευμα τα έτριβα με γυαλόχαρτο αγανάκτησα το έβγαλα όλο το φρενο (που είναι promax) εβαλα ένα Shimano που με είχε δώσει ένας φίλος και ησύχασα ευχαριστώ για τον χρόνο σου καλή συνέχεια!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Ευκαιρία για πειραματισμούς.... Αφού έχεις "καινούργια" (εννοώ τα ήδη υπάρχοντα-μαμίσια) αλλά λαδωμένα τακάκια, κάνε ένα πείραμα που πολύ θα ήθελα να δω τι αποτελέσματα θα έχει.

Βάλε τα λαδωμένα τακάκια στο πλυντήριο πιάτων. Σε νορμαλ πρόγραμμα, όχι κάτι περίεργο, μαζί με ότι άλλη λάντζα σου έχει μείνει.... Τα έχεις ήδη περάσει με οινόπνευμα, άρα μην βγει κανείς και πεί "μα καλα, στο πλυντήριο ρε γύφτο???" Ναι στο πλυντηριο. Μπας και φύγει το λάδι.....

Είπαμε πείραμα κάνουμε....

Disclaimer:

1. δεν είχα ποτέ δ/φ (... καλά, είχα για 3 μήνες σε ένα ΜΤΒ που έστειλα "νωρίς"...)

2. δεν δηλώνω ειδικός, απλά περίεργος, θα ήθελα να δω αν θα γίνει κάτι θετικό.

3. μετά, τα στεγνώνεις καλά, φοράς τα τακάκια στα φρένα και βγαίνεις δοκιμαστική βόλτα, ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ / ΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΡΙΝ. (μην πας και καρφωθείς σε καμιά κολώνα....!!!!)

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

ή να παρει "λασπη" και να τα βρασει

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

το να δωσει 10 ευρω να παρει ενα καινουργιο σετ τακακια δεν παιζει?? Δεν εχουν τετοιο κοστος ωστε να κατσει καποιος να ασχοληθει, να βρασει, κτλ κτλ κτλ. Μονο που σκεφτομαι οτι μετα θα πρεπει να πλυνω τα κατσαρολικα θα δωσω τα δεκα ευρω για τα καινουργια τακακια και τελος.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

είχα μείνει ότι θέλεις κανα 30-40αρι για τακάκια δ/φ..... Στο 10αρικο είχα τα τακάκια για rim brakes.....

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Αφου τον τρωει ο ποπος του, ασ' τον να τον ξυσει...

contact