Shimano Sora εμπρός εκτροχιαστής

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Bike ride
Απών/απούσα

Καλησπέρα στο φόρουμ,

Γράφω για να ζητήσω τη συμβουλή σας για ένα πρόβλημα που έχω. Το ποδήλατο μου φοράει shimano sora groupset εμπρός πίσω. Ο μπροστινός εκτροχιαστής λοιπόν για κάποιο λόγο δε μπορεί να κρατήσει το σύρμα στη θέση του.Μετά απο πολλές επισκέψεις στο μάστορα για διορθώσεις, μου λέει χθες ότι είναι σχεδιαστικά λάθος ο βραχίονας, τόσο στο σημείο που μαγκώνει το σύρμα,που είναι τελείως ίσιο, αλλά δε δημιουργεί υπομόχλιο γιατί είναι κάθετος στο σκελετό και το σύρμα έρχεται κι αυτο κάθετα.

Να του ζητήσω να αλλάξουμε το σύρμα πρώτα;Εκείνος προτείνει να αλλάξουμε εκτροχιαστή. Το σύρμα είναι φαγωμένο εκεί που μαγκώνει γιατί βάλαμε κάτι πρόσθετο τη προηγούμενη φορά να το κρατάει.Έχει κάνεις στο φόρουμ εμπειρία με τη σειρά αυτή; Το ποδήλατο είναι ένα merida speeder 2018 btw.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Χωρίς να έχουμε δει φωτογραφίες, κρίνοντας μόνο από τα γραφόμενά σου, έχουμε και λέμε:

1. σύγχρονο επώνυμο ποδήλατο. merida speeder 2018

2. Επώνυμη, εισαγωγική, αλλά σίγουρα αξιόλογη σειρά.  shimano sora

Αυτά τα δύο δεδομένα μου κάνουν δύσκολο να "παίζει" σχεδιαστικό λάθος. Εκτός και αν δεν είναι τα εργοστασιακά αλλά κάποιος έχει κάνει ταρζανιές / πατέντες / έχει βάλει χέρι.

Γράφεις: " Ο μπροστινός εκτροχιαστής λοιπόν για κάποιο λόγο δε μπορεί να κρατήσει το σύρμα στη θέση του."

Τι εννοείς? ότι το συρματόσχοινο ξεσφίγγει από την τερματική βίδα? Ότι δεν τραβάει το σύρμα σωστά και δεν κάθεται στη θέση του ο εκτροχιαστής? Ότι το τραβάει μεν, αλλά μετά από λίγο δεν κάθεται εκεί που θα έπρεπε και γυρνάει πίσω στην προηγούμενη θέση του?

Το να λύσεις καλώδιο + συμρατόσχοινο, να τσεκάρεις για τσακίσματα, να καθαρίσεις, να λιπάνεις, να ξανατοποθετήσεις και να ξαναρυθμίσεις, είναι τσάμπα (αν ξέρεις και αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου). Καθάρισε καλά και τον εκτροχιαστή, πάρε καλά με συρμάτινο σφουγγαράκι το σημείο που σφίγγει το συρματόσχοινο (τερματικό) και ξαναδοκίμασε. Δεν πάει κάπου συγκεκριμένα το μυαλό μου.... Δοκιμή και σφάλμα...... παίζοντας και βρίσκοντας.... blush

Bike ride
Απών/απούσα

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Εννοώ αυτό ακριβώς που είπες, δηλαδή ότι ξεσφίγγει ή γλιστράει το καλώδιο πάνω στο βραχίονα.

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ να λύσω το συρματόσκοινο,αλλά είναι εσωτερικά του σκελέτου. Ίσως δω κανένα tutorial.

Θα ανεβάσω και φωτογραφία του εκτροχιαστή όταν πάρω πίσω το ποδήλατο.