ΘΥΜΑ ΕΜΠΟΡΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΖΗΤΩ

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
dnaexplorer
Απών/απούσα

εδω και 2 χρονια εχω μια κουρσα scott speedster s20 ενα πολυ καλο ποδηλατο.Επειδη ομως ειχα πονους στο σβερκο ειδικα στα πολλα χλμ αποφασισα μετα απο 2 χρονια να παω σε καποιον ειδικο να βελτιωσω την κατασταση.Αποτελεσμα το ποδηλατο μου ειναι μεγαλο ειμαι 1.72 υψος και το ποδηλατο ειναι Μ.Οταν εγω αγορασα το ποδηλατο δεν ηξερα τιποτα δεν οφειλε ο εμπορος να με βαλει πανω και να ρυθμισει τα παντα πανω μου???Τελοςπαντων εχω βαλει και αγγελια μηπως πουληθει στα λεφτα που νομιζω σωστα γιατι δεν σκοπευα να αλλαξω ποδηλατο ηθελα να αγορασω εξαρχης ενα ολοκληρωμενο ποδηλατο και να μεινω με αυτο.Τωρα εβαλα ενα ποιο κοντο λαιμο μου το ρυθμισε και το παλληκαρι στο κασσιματη του πειραια (τους προτεινω ανεπιφυλακτα)και βολευομαι.Παρολαυτα εχω στενοχωρηθει γιατι ηθελα να τρεξω στη φετινη σπαρτακειαδα και δεν νομιζω οτι μπορω με αυτο το ποδηλατο.
Αν καποιος εχει να μου προτεινει κατι η ανταλλαγη με μικροτερο η αν εχει καποιο σκελετο S για πωληση...οτιδηποτε ας μιλησει

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

Νομιζω οτι το small για ανθρωπο 1.72 ειναι μικρο.
Αν ηταν ετσι,καποιος που ειναι 1.68 τι θα επαιρνε?extra small?
Μου φαινεται οτι εφοσον η εταιρια βγαζει μεγεθη s-m-l και οχι ακριβη νουμερα για καθε υψος,ισως πρεπει να φερεις ενα κλικ μπροστα και τη σελα σου και να κανεις μια συγκριση στην αισθηση που εχεις.
Γνωμη μου ειναι να μην κανεις μια παρορμητικη αγορα ενος μικρου ποδηλατου,γιατι εαν τα γονατα σου σχηματιζουν οξειες γωνιες στην εκταση των πεταλιων(στο παρα τεταρτο),θα τρελλαθεις στην κουραση,ισως εχεις και πονακια,και μπορει να βρισκει και η μυτη του παπουτσιου σου στο λαστιχο,πραγμα που ειναι αρκετα επικινδυνο,ειδικα σε στροφες.

Δες και αυτο το σχολιο,το παιδι ειναι αρκετα εμπειρο...(zendog)
http://www.podilates.gr/node/4915#comment-46946

dnaexplorer
Απών/απούσα

σε ευχαριστω για το ενδιαφερον και εγω απο ερευνα που κανω εδω και καιρο στα ιδια συμπερασματα εχω καταληξει αλλα εχω την εντυπωση οτι η γεωμετρια της scott ειναι περιεργη δηλαδη π.χ ο λαιμος που ειχε πανω ηταν 11.5 τεραστιος για Μ αποτελεσμα συνεχεια τεντωμενα χερια οταν καθομουν στα φρενα..Παντως και μετα την αλλαγη λαιμου βελτιωθηκε παρα πολυ η κατασταση ισως και με ενα πιο στενο τιμονι...Προσεχως θα παω σε καμια προπονηση κουρσακηδων να δω τι θα πουν απο κοντα και αυτοι.

generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

οτι απο τη στιγμη που αλλαξες λαιμο και εβαλες κοντυτερο,ενα κοντυτερο τιμονι θα το κανει πολυ νευρικο στις αλλαγες κατευθυνσης.

Δεν εχω εικονα για να σου πω περισσοτερα,το σιγουρο ειναι οτι το τιμονι πρεπει να ειναι ισο η και κατι παραπανω απο το ανοιγμα των χεριων σου οταν ειναι παραλληλα.
Αν τωρα τα χερια σου στη θεση του τιμονιου ειναι ανοιχτα σαν της παπιας [χιουμορ:)],τοτε ναι,εκει ισως πρεπει να κοιταξεις για ενα μικροτερο τιμονακι...

Αφηνω το λογο σε καποιους που ισως ξερουν και παραπανω λεπτομερειες για το συγκεκριμενο μοντελο,αλλα και παλι,οτι και να λεμε εμεις,την τελικη αισθηση την εχεις εσυ :)

dnaexplorer
Απών/απούσα

το τιμονι ειναι 4 ποντους μεγαλυτερο απο το ανοιγμα των ωμων μου οποτε δεν ειναι σωστο θα το αλλαξω.Τα υπολοιπα θα τα δω πλεον πανω στα πολλα χλμ.θα πηγαινα αυριο στη brevetovolta να γνωριστω και με τον κοσμο να ακουσω τι εχουν και αυτοι να πουν αλλα η γαμπα δεν με αφηνει προσεχως ομως...

dnaexplorer
Απών/απούσα

Βεβαια εχω μεινει με την απορια αυτος ο εμπορος με ρωτησε τι υψος εχω και μου εδωσε ποδηλατο.Πηγα στον κασσιματη και με ειχαν μιση ωρα πανω στο ποδηλατο και ρυθμιζαμε...Μαλακας προφανως.

Glin-glon
Εικόνα Glin-glon
Απών/απούσα

Νομίζω πάντως ότι το νούμερο με βάση τους οδηγούς που δίνει η scott είναι σωστό, είσαι στο όριο κάπου. Κοίτα στο λινκ, και δες το excel αρχειο που έχει για τη σχέση ύψους/μέγεθος ποδηλάτου.
http://scottusa.com/fr_fr/support/europe#faq1

Δεν είμαι γνώστρια αλλά λογικό ακούγεται, εφόσον πλεον τα ποδήλατα βγαίνουν μόνο σε 5 νούμερα, πρέπει να γίνονται πολλές ρυθμίσεις πάνω σου για να το προσαρμόσεις. ¨Εχω παλιό κουρσάκι και νούμερο 55 ενώ θα έπρεπε να έχω 53, και αυτα τα δυο εκατοστά τα καταλαβαίνω κι εγώ στον οριζόντιο και χρειάζομαι μικρότερο λαιμό. Φαντάσου στα καινούρια που σε 5 νούμερα πρέπει να βολευτούν όλοι απο 1.65-1.95cm.
Και όπως μπορείς να φανταστείς 2 ατόμα με το ίδιο ύψος αλλά με μεγαλύτερο ο ένας κορμό απο τον άλλο έχουν πρόβλημα πάνω σε ίδιο νούμερο ποδήλατο.

Θα σου πρότεινα πάντως να πας σ'ενα ποδηλατάδικο που ειδικεύεται σε κούρσες, υπάρχουν κάποιοι που εξοπλίζουν ποδηλατικές ομάδες και βασικά υπάρχουν κάποια ποδηλατάδικα που κάνουν body scanning(μετρήσεις inseam klp) και σου κάνουν και τις προσαρμογές πάνω στο ποδήλατο σου ανάλογα με τη γεωμετρία του.
Εγώ θα έκανα αυτό πρώτα για να σιγουρευτώ αν είναι ακατάλληλο για μένα το μέγεθος του και μετά αν έβλεπα ότι δε γίνεται κάτι θα αποφάσιζα να το πουλήσω.

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Το καλύτερο σύστημα σωματομέτρησης (Bike Fitting Professional Analysis). Με τη χρήση του συστήματος αυτού θα μπορεί να επιλέγεται ή ακόμα και να κατασκευάζεται το ιδανικό ποδήλατο για τον καθένα ανεξάρτητα από τις όποιες πιθανές ιδιαιτερότητες του σώματός του (μακρύ κορμό, κοντά πόδια κ.α.).

http://grammariosbikes.com/content/view/15/33/lang,el/
http://grammariosbikes.com/content/view/14/31/lang,el/
http://forum.grammariosbikes.com/

dnaexplorer
Απών/απούσα

Απο το συγκεκριμενο μαγαζι εχω παρει ενα mtb specialized θα παω με τη κοθρσα να δω τι γινεται...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ