Εδώ Πάπας, εκεί παπάς, ιστορίες για Ποντίφηκες

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

   Yποδεχτήκαμε με χαρά τον ...Πάπα ! (υποκοριστικό του πατέρα, δηλαδή υποδεχτήκαμε τον Μπαμπάκα μας). Φάνηκε όμως απο την αρχή, ήδη απο το αεροπλάνο, οτι ο Ποντίφηξ δεν είχε σκοπό να βάνει μάσκα στο προσωπάκι του. Οι δικοί μας, ξεψάρωσαν επίσης, πότε βάζανε, πότε δεν βάζανε, πέσανε στη λούμπα της πολιτικά ορθής...οσφυοκαμψίας όλοι τους.

Δεν άντεξα και εγώ, θυμήθηκα το αντίστοιχο καλωσόρισμα του Πάπα Βοϊτίλα. Πολωνός αυτός

https://en.wikipedia.org/wiki/Pope_John_Paul_II

 Ο Ερνέστος (μή χάσει!) διέθεσε πενήντα ώρες απο τη ζωή του και το ταλέντο του, ή έβαλε τις μαστοράτζες να φτιάξουν λέει ένα...χρυσό ποδήλατο! μιά χρυσή κούρσα! ναι, απίστευτο κι όμως αληθινό! όλη η Ματαιοδοξία, ολάκερο το γλύψιμο μιάς κατασκευαστικής επιχείρησης (δεν τον λες και λίγο τον Κολνάγκο με τα κατορθώματά του! ), όλη η ευγνωμωσύνη προς τον Πατερούλη μας, ...ήταν ένα χρυσό ποδήλατο! Το κόσμημα είχε πάνω του Campagnolo Super Record, κλασσικά δηλαδή, top πράγματα, αλλα δεν έδενε με την καμία που λέμε η ...ασημίλα με τη χρυσαφίλα!

Όπως ήταν φυσικό, και επειδή ο Ιωάννης Παύλος, ήταν ήδη ποδηλάτης τακτικός και γνώστης, το ποδήλατο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. (Πήγε Πολωνία, σε ένα μουσείο του Πάπα. Ελάχιστα επιχρυσωμένα Κολνάγκο Μέξικο φτιάχτηκαν απο όσο έμαθα μέσω της διαδικτυακής έρευνας. To χρυσάφι καλό και άγιο, δεν προσφέρει όμως τίποτα παραπάνω στην κατασκευή ποδηλάτου. Μόνο οι κοσμηματοπώλες και οι γανωματο καλατζήδες βγάλανε χρήματα απο όλη αυτή την ιστορία. Αντε το πολύ μερικά, ελάχιστα κομμάτια να έμειναν, που να χρησιμοποιήθηκαν στους αγώνες για μούρη υποτίθεται και ψυχολογικό αβαντάζ, ως ψευδαίσθηση μάλλον. Απο τα ευγενή λεγόμενα μέταλλα, μόνο ο άργυρος έδινε αισθητή διαφορά στις κολλήσεις μουφών, αντί του βόρακα)

Του φτιάξανε ένα άλλο! αμ πώς!  κάτι ήξερε ο Βοϊτίλας!  Ακολουθούν κάποιοι σχετικοί σύνδεσμοι για την ιστορία

μαζί με την επεξήγηση του habemus papam ( έχουμε ...Αρσενικό Πατερούλη)

το ...ειδικό ξύλινο, αρσενικό έπιπλο,  την ερμηνεία της λέξεως Ποντίφηξ και άλλα νόστιμα που έρχονται στο νου τούτες τις ώρες της υποδοχής!

 

Άντε και του χρόνου, χωρίς καθόλου, μα καθόλου μάσκες!

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Qr5z2bp3AVA

https://www.youtube.com/watch?v=xkJCE6KMXsE

https://www.rouleur.cc/blogs/the-rouleur-journal/col...

https://www.romeingreek.eu/?p=10415

https://lavitaebella.gr/ti-simainei-pontifikas/

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%AC%CF%80%CE%...(%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%BF%CF%82)

 

https://sicutincensum.wordpress.com/2018/09/19/papal...

 

 

Συνημμένες εικόνες: 
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

αμα ξαναδώ χρυσοβαμμένα ποδήλατα ή βεβηλωμένα campagnolo, επίχρυσα, μαλάματα και άλλες αηδίες, σας το λέω! θα πέσει πολύ γιούχα. Πολύ κιτσαρία έχει πέσει ρε παιδάκι μου! τσ τσ τσ !

ilias
Απών/απούσα

Είναι και ξεφούσκωτο το λάστιχο...

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

... κάθε φορά που βλέπω τέτοια εκθέματα, ακόμα και κρεμασμένα ποδήλατα (πχ εκείνη η Παναγία - εκκλησάκι, στην κορυφή ποδηλατικής ανάβασης κάπου στη Β. Ιταλία, που αφήνουν ως αφιερώματα ολόκληρα ποδήλατα......) μου κάνει πάντα πολύ άσχημη εντύπωση το ξεφούσκωτο λάστιχο.... pumping

..... με θυμάμαι ακόμα και σε ποδηλατικές εκθέσεις (πχ εδώ στο Γκάζι)... να χαζεύω ποδήλατα και όταν έσκυβα να τα δω από κοντά, ΑΣΥΝΑΙΣΘΗΤΑ το χέρι πήγαινε στο λάστιχο, να πατήσω, να δω αν είναι ΚΑΛΑ φουσκωμένο..... Μιλάμε για κόλλημα.... αρρώστια.... χχαχχαχα dashed1

Και ΟΚ, στις ποδηλατικές εκθέσεις, είναι εύκολο, φουσκώνεις στη ΜΑΧ και κραταει για 3-4 μέρες που είναι η έκθεση... Αλλά στα εκθέματα.... ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ? Να χώσουν μέσα εφημερίδες.... να γεμίσουν τη σαμπρέλα με αφρό και να ανεβάσουν σε μια λογική πίεση, κάτι-οτιδήποτε τουλάχιστον να μην δείχνει τσακισμένο / πίτα το λάστιχο....!!!!!

ΕΛΕΟΣ..... mad3

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

https://capovelo.com/church-madonna-del-ghisallo-cyc...

Μεγάλη η Χάρη της, εδώ που τα λέμε. Ευχαριστώ για την ευκαιρία! είναι η προστάτιδα των ταξιδιωτών, άρα απο google chrome και δεξί κλικ, μετάφραση στα Ελληνικά, αν καλά κατάλαβα πρόκειται για την προστάτιδά μας!

Το 1949, ο Πάπας Ευσεβής XII της έδωσε τον τίτλο της Προστάτιδας της Ποδηλασίας.

Ευχαριστώ για την αναφορά σου! Τα σέβη μου