με κλεψανε- αχ!

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ririka
Απών/απούσα

Χαιρετω!

Ηταν χθες βραδυ που πηγα να παρω το ποδηλατακι μου απο την Μεσολογγίου (Εξαρχεια) που το χα αφησει και δεν υπηρχε!
Ε, οχι πάλι-σκεφτηκα!
Κι ομως να που ακομα μια φορα μεσα σε ενα χρονο το ποδηλατο μου εκανε φτερα!
Και φυσικα δεν ηταν το ιδιο που σαν αλλη βρεφοκρατουσα εμφανιστηκε- ηταν ενα ολοκαινουργιο μαυρο "πεζο" που μολις πριν λιγους μηνες ειχα αγορασει- πεισμωνοντας απο τον χαμο του αγαπημενου μου ideal...(πορτοκαλομαυρο παρακαλω!)

Παρασκευη λοιπον κατεβηκα κεντρο με σκοπο να ερθω στη βολτα που ειχε κανονιστει στο Συνταγμα αλλα τελικα αργησα και ετσι αποφασισα να παω σε μια συναυλια. Αφηνω λοιπον το ποδηλατο κεντρο, σκεπτομενη οτι εκει που το αφηνω εχει καφενειο που κλεινει σχετικα αργα αλλα και γυρω βιβλιοπωλεια που ανοιγουν σχετικα νωρις- ποσος χρονος μενει για να κλεψει καποιος το ποδηλατο?
Ε λοιπον μενει! και οχι απλα για να το παρει αλλα και για να κοψει τα δυο δεντρα που συγκρατουσαν την αλυσιδα του!!!
οο σκεφτομαι και ποναω (ουτε ο Ιντεφιξ να ημουν)...

Ειχα κανει ολα τα απαραιτητα ωστε να το καταστησω ανεπιθυμητο- του χα βγαλει ολα τα αυτοκολλητα- το τιμονι ηταν ψιλοστραβωμενο απο μια συγκρουση με ενα αυτοκινητο και το αριστερο πεταλι ηταν χαλασμενο (ηταν το εργαλειο για γραντζουνισμα ΙΧ) και απο πανω ειχε και μια αισθητικη -δικη μου- παρεμβαση (ενα πολυ τελειο αυτοκολλητακι!)...αλλα οοοοχι! τιποτα δεν τους σταματα!
Γιατι- ρωταω- γιατι?

Μηπως δεν με θελει? οπως ειρωνικα μου λενε οι φιλοι μου?
Να παρω κι αλλο και να τριτωσει το κακο?
Τελικα τι να κανω?
Αυτο που λεγατε οτι παιζει παζαρι ποδηλατων που ειναι? μπας και βρω ή κανα φτηνο ή ...και τα δικα μου?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
skywalker
Απών/απούσα

Yπάρχει καλο πιθανότητα να πάμε στο παζάρι μερικοί ποδηλάτες την Κυριακή να δούμε τι γίνεται εκεί και τι κόσμοσς συχνάζει. Αν πάμε τελικά, θα ενημερωθείς από εδώ για να έρθεις και εσύ αν θέλεις. Κρίμα για το ποδήλατο...!

dvarnav
Απών/απούσα

Πραγματικά όλες οι ιστορίες αυτές που διαβάζω τον τελευταίο καιρο για καθάρματα που κλεβουν ποδολατα ειλικρινά με συγκλονίζουν. Δεν αξίζει ναι μεν να στεναχωριόμαστε αλλα νιώθω την αναγκη να φωνάξω οτι θα πρέπει να ενώσουμε την δυναμο μας για την αποφυγο τέτοιων κρουσμάτων.Επίσης θα πρέπει να συζητοσουμε όλοι μαζί για ιδέες κλειδώματος προς αποφυγο κλεφτόποδηλατάδων ... και εαν μας τύχει και κανένας μπροστά μας δεν χρειάζεται να τον αφοσουμε και πολύ με το εργαλείο στο χέρι να κάνει την δουλιά.
Ριρικα κρίμα μεν αλλα να πάρεις άλλο ποδηλατάκι οσο ποιο γρογορα αντέχεις οικονομικά για να σου φύγει ο καϊμός ειλικρινα ενα μου τυχαινε κατι τέτοιο θα παθαινα πολύ γερό Shock (λέτε γιαυτό στο σπίτι μου έχω το ποδολατο μου (Mongoose Rockadile)στο σαλόνι φάτσα κάρτα. Και ρε γαμώτο ΚΑΝΕΝΑΣ δεν φέρνει τα Κρυπτονιτε για ποδολατα θα είχαμε σώσει πολλά ποδολατα μαυτα τα μαραφέτια.....
Νομίζω οτι πρέπει να ανοίξει νεο thread ασφάλεια ποδηλάτου ΑΜΕΣΑ

Οσο για το θέμα του παζαριού ποδηλάτων είμαι και εγω μέσα για διερεύνηση οποια Κυριακο θέλετε και μαλιστα μπορούμε να συνενοηθούμε με κρυπτογράφηση και έχοντας στο χέρι όλων των κλεμένων ποδηλάτων τα στοιχεία.

Ριρίκα εύχομαι το νέο σου ποδηλατο να είναι ακόμα πιό ωραίο και να το χαρείς για πάντα!!!

mar (χωρίς επαλήθευση)

alla dyo podhlata xamena. to diko mu mu to klepsane mesa apo th sxolh (arxitektonikh). mu afhsane padws thn alysida! pu einai omws ayto to pazari pu lete wste na er8ume k emeis?

bellerefontis
Απών/απούσα

και μενα την αλυσιδα μου αφησαν για ενθυμιο μαλλον στο σταθμο του φαληρου στον πειραια απ'οπου το εκλεψαν.το παζαρι πρεπει να ειναι μεταξυ μοναστηρακιου και θησειου..

MountainBiker
Απών/απούσα

Αγαπητοί συν ποδηλάτισσες – άτες καταρχήν καλός σας βρήκα. Είναι η πρώτη φορά που γράφω σε αυτό το forum.

Πράγματι είναι θλιβερό να μαθαίνεις ότι κάποιοι μπαίνουν στον κόπο να κλέψουν ένα ποδήλατο.

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ κλειδαριά abus (με συρματόσκοινο) και συναγερμό, αλά δεν μου έχει τύχη να το αφήσω και για μεγάλο χρονικό διάστημα από τα μάτια μου.
Αν κάποιος το αφήνει για αρκετές ώρες καλό θα είναι κατά την γνώμη μου να χρησιμοποιεί το λουκέτο (πέταλο) που χρησιμοποιούν για μηχανές, αυτό κόβετε μόνο με τροχό και κοστίζει κάπως ακριβά για να έχει και καλή κλειδαριά αλά νομίζω ότι και 50-70 euro αξίζει να τα δώσουμε για κάτι που αγαπάμε. Για τα αξεσουάρ του όμως δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά :(

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Bin Podilanden
Πριν εφτά χρόνια είχα πέσει και εγώ θύμα κλοπής αλλά είχα κάνει και εγώ βλακεία. Είχα δέσει το ποδήλατο σε ένα κάγκελο του οποίου η ηλεκτροκόλληση είχε ξεκολλήσει αλλά φαινόταν ενωμένο (ή σχεδόν ενωμένο) με το άλλο κάγκελο. Απλά κάποιος το σήκωσε και το πήρε. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχει σημασία αν είναι τίποτα μαγαζιά τριγύρω ανοιχτά. Σπάνια να προσέξει κανείς πρόσωπο ή γενικά αυτόν που παρκάρει το ποδήλατό του. Είναι πολύ δύσκολο να υποψιαστείς σαν κλέφτη κάποιον που είναι πάνω από ένα ποδήλατο, ειδικά τη νύχτα. Δεν του παίρνει και πολύ να κόψει την αλυσίδα αν έχει και το κατάλληλο εργαλείο. Το κακό είναι ότι στην πλειοψηφία μας οι ποδηλάτες δεν είμαστε και τίποτα ζάμπλουτοι. Με χίλιες δυό οικονομίες και χαρτζιλίκια παίρνουμε ένα ποδήλατο και είναι απίστευτη η ευκολία που το χάνουμε. Προτείνω όλοι να βοηθήσουμε τον φίλο/φίλη με 5 ευρώ ο καθένας και κάτι θα μαζευτεί.

lucas
Απών/απούσα

έχω ακούσει ότι γίνεται και στο σχιστο κορυδαλού.ανεπιβεβαιωτο όμως.στο μοναστηράκι που ακριβώς λέτε ότι γίνεται,εκεί στα ποδηλατάδικα?