μία ακόμα κλοπή

26 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Royaloak
Απών/απούσα

Φίλοι,
την Παρασκευή στις 4/7, το αγαπημένο μου Ideal Proteas L, που μόνο στον ύπνο μου δεν χρησιμοποιούσα, κλάπηκε από τη στάση 3ης Σεπτεμβρίου και Κεφαλληνίας, που ήταν δεμένο με δύο αλυσίδες. Τις έκοψαν με εξαιρετική μαστοριά, μέρα μεσημέρι. Το κόψιμο δεν είχε κανένα σημάδι δυσκολίας. Κατάγγειλα την κλοπή στην αστυνομία με μήνυση κατ' αγνώστων. Αυτό το story να μας στέλνουν στην Μενάνδρου, για να βρούμε τα κλεμμένα μας ποδήλατα ειλικρινά με έχει κάνει έξω φρενών. Κι αυτό όχι μόνο, γιατί το άκουσα από ανθρώπους, που ζουν κι αγαπούν το ποδήλατο, αλλά κι από την αστυνομία την ίδια. Στα μάτια της μέσης ιδεολογίας (αν υπάρχει τέτοιος όρος), εγώ δεν είμαι παρά μια γυναίκα στα 55, που όμως εκτός των άλλων που κάνει στην καθημερινότητά της, πάει παντού με το ποδήλατό της. Ενδεχομένως το γεγονός καθ'αυτό να ξενίζει, όπως και το ότι έκανα μήνυση άλλο τόσο. Είμαι όμως σε θέση να τρέχω στην Μενάνδρου (πράγμα που έκανα την ίδια την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο και τη Δευτέρα); Και πώς θ'απευθύνω το λόγο στους ανθρώπους αυτούς, που στέκονται πιό σκοτεινοί κι απ' τον διάβολο σε κάθε γωνιά του δρόμου;
Φυσικά και παράγγειλα το νέο μου ποδήλατο και φυσικά θα σαρώσω τα site για τα πρακτικά καλαθάκια, που δεν είναι εύκολο να ξαναβρώ. Αλλά το ποδήλατο, που μου έδωσε την ίδια χαρά με το πρώτο μου δίτροχο, ψηλότερο κι απ'το μπόϊ μου, των οκτώ μου χρόνων κι έφερε στην έναρξη της μεσήλικης ζωής μου την ίδια εκείνη παιδική χαρά δεν θα το ξαναέχω.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Νοητά σού συμπαρίσταμαι αγαπητή φίλη. Εκφράζω και το θαυμασμό μου για την ευαισθησία και το ήθος που έκφρασες με αυτή σου τη δημοσίευση.
Οι σκοτεινοί άνθρωποι μπορεί να σου έκλεψαν το ποδήλατο. Χαίρομαι όμως ιδιαίτερα που δεν κατάφεραν να σου κλέψουν τη διάθεση να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που κάνεις με την ίδια συνέπεια. Εύχομαι το νέο σου ποδήλατο να σου χαρίσει τις συγκινήσεις που επιθυμείς.
Να είσαι καλά.

dimitris
Απών/απούσα

λίγο περισσότερες πληροφορίες για να τις προσθέσω εδώ: http://podilates.gr/node/1980

Royaloak
Απών/απούσα

πληροφορίες σχετικά με τι;

Inferno
Απών/απούσα

Για το ποδήλατο.
Χρώμα, τίποτα ειδικά χαρακτηριστικά (λασποτήρες, κορδελάκια, μπιχλιμπίδια) και αν έχεις κρατήσει αριθμό πλαισίου!
Έχουμε κάνει ένα πίνακα για να κρατάμε στοιχεία από κλεμμένα, μπας και.... το δει κανείς πουθενά...

Δες εδώ το αντίστοιχο θέμα.

Royaloak
Απών/απούσα

Ideal Proteas L
Χρώμα μπλέ με τα στοιχεία του προμηθευτή στο σκελετό (ΑΜCO). Το ποδήλατο είχε από κατασκευής λειτουργία δυναμό στην πίσω ρόδα αριστερά. Μικρό φώς μπροστά, όπως έχουν και νεώτεροι τύποι IDEAL. Λασπωτήρες μεταλιζέ, σχάρα με ένα μαύρο καλάθι στερεωμένο με ένα χταπόδι. Εξτρα χταπόδι για τυχόν ψώνια στο δρόμο. Στο πλάϊ δύο πτυσσόμενα καλαθάκια μαύρα. Στο πίσω μέρος του επάνω καλαθιού στερεωμένες τρεις βάσεις για πίσω φώτα, ένα κεντρικό μεγάλο και δύο μικρά, όλα Cateye. Cateye είναι και οι βάσεις στο τιμόνι, αριστερά για το μπροστινό φώς και δεξιά για το κοντέρ ταχύτητας. Προφανώς και δεν μου πήρανε τα εξαρτήματα, γιατί πάντα τα αφαιρούσα. Πρόσφατα ο Φρειδερίκος μου άλλαξε τα παλιά του λάστιχά με Michelin, για άσφαλτο και χωματόδρομο. Αριστερά στο τιμόνι καθρέφτης παραλληλόγραμμος για μηχανάκι. Δεξιά στο τιμόνι κουδούνι χρυσού χρώματος με την ετικέττα I love (κόκκινη καρδούλα) my bike. Στίς ακτίνες πορτοκαλί οβάλ αντανακλαστικά νύκτας. Ήταν σκεπασμένο με κουκούλα μπλέ (όχι αδιάβροχη), που ο καλός κ. Αντώνης της AMCO μου είχε πουλήσει μαζί με το ποδήλατο.
Φίλοι μου, βλακωδώς οι αλυσίδες που χρησιμοποιούσα για να το δένω (2 στον αριθμό, το κλασσικό συρματόσκοινο με πλαστική επένδυση ) δεν ήταν ιδιαίτερα χοντρές.
Είχα την αφέλεια να τις δώσω στην ασφάλεια για να πάρουν αποτυπώματα (μπορείτε να γελάσετε εδώ, και θα'χετε και δίκιο). Ο αστυνομικός μου είπε ότι σε τόσο λεπτή επιφάνεια δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί ολόκληρο αποτύπωμα. Κι όλα αυτά για τις φτωχές μου αλυσιδούλες που έχουν την εξής χαριτωμένη ιστορία. Ένα βράδυ έδεσα το ποδήλατό μου έξω απ'το Τριανόν και περίμενα την παρέα μου, όταν ήρθε μια κοπέλλα κι ένα αγόρι και με παρεκάλεσαν να δέσουν τα ποδήλατά τους πάνω στο δικό μου, γιατί οι δικές τους χοντρές αλυσίδες δεν μπορούσαν να αγκαλιάσουν τον κορμό του δέντρου έξω απ'το σινεμά, όπως οι δικές μου οι λεπτές. Φανταστείτε την περίπτωση και τι γλέντι θα έκαναν οι κλέφτες, αν παραβιάζοντας τις δικές μου αλυσίδες τελικά αποκόμιζαν τρία ωραία ποδήλατα.
Στο θέμα αλυσίδες ίσως πρέπει να ανταλλάξουμε πληροφορίες. Τι γνωρίζουμε για τις αλυσίδες κρυπτονίτη που είδα στο ίντερνετ; Σήμερα σε κουβέντα, που είχα με άνθρωπο που ασφαλίζει χώρους, μου είπε πολλά για την τεχνολογία παραβιάσεων εν γένει και συμπέρανε από την περιγραφή μου, οτι ο δικός μου κλέφτης χρησιμοποίησε μικρό τροχό, τροφοδοτούμενο με μπαταρία, γι'αυτό και το κόψιμο χωρίς σημάδια δυσκολίας ή σύνθλιψης του υλικού του συρματόσκοινου.
Όπως βλέπετε ψηλάφησα όσο πιο καλά μπορούσα με τη μνήμη μου το μωρό μου. Λέτε να μου το βρεί κάποιος;
Χίλια ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση!

Peri
Εικόνα Peri
Απών/απούσα

Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αλλά και να το βρείς στη μενάνδρου δύσκολα θα το πάρεις πίσω αν δεν πληρώσεις καθώς όπως μπορείς να διαβάσεις σε προηγούμενες αναφορές κλοπών η αστυνομία δεν πάει εκεί.

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Αγαπητή φίλη Royaloak
Θέλω να επαναλάβω ότι έχω συγκινηθεί ΠΟΛΥ από τον τρόπο που εκφράζεις τη λύπη σου. Εύχομαι ειλικρινά να γίνει ένα θαύμα και να ξαναβρείς τον αγαπημένο σου Φρειδερίκο.
Το εύχομαι ειλικρινά.

ofios
Απών/απούσα

Ωραίοι είμαστε!!!
Σιωπηρά, με σκυμμένο κεφάλι, όπως μας αξίζει, έχουμε δεχτεί τους νέους νονούς στην κακομοίρα ζωή μας.
Καταντάμε να δεχόμαστε ότι, ναι, θα στο κλέψουν και ναι, θα πας στην Μενάνδρου (πώς λέγαμε παληά "πήγε στα κορίτσια"...) και θα σου κάνουν μεγάλο χατήρι αν τελικώς δεχτούν τα λύτρα και στο δώσουν πίσω.
Ποιοί;;; Αυτοί που ήρθαν, μας βρήκαν στο απόλυτο κοινωνικό χάλι και μας αποκάνουν όπου, όταν και όπως μπορούν.
Προτείνω δραστικά μέτρα:

1. να στείλουμε κονωνιολόγους και ψυχαναλυτές να τους ρωτήσουν τι είναι αυτό που τους ωθεί να κάνουν κακά πράγματα,
2. να ζητήσουμε επιδότηση από το τέταρτο κοινοτικό πλαίσιο για την επανεξαγορά των ποδηλάτων μας και εφ΄άπαξ ενίσχυση στον κλέφτη που έδωσε το ποδήλατο πίσω,
3. να κάνουμε διάβημα στην ευρωβουλή για τα μειονοτικά δικαιώματα των ποδηλατών, των οποίων τα ποδήλατα δεν έχουν κλαπεί ακόμα,
4. να προτείνουμε το θέμα στον Χαρδαβέλλα υπό τον τίτλο "Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΠΟΥ ΡΟΥΦΑΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΑ",
5. να γίνει έρευνα από τον Τριανταφυλλόπουλο με θέμα την πιθανή διαπλοκή των εταιρειών που φτιάχνουν λεπτές αλυσσίδες με τους κλέφτες της Μενάνδρου.
6. να θυμηθούμε το ρητό "ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΥΨΕΙΣ, ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΡΑΧΗ ΣΟΥ"

Λυπάμαι, royaloak, για την απώλειά σου, προσπαθώ με χιούμορ να αντιπαρέλθω την αδυναμία εξεύρεσης λύσης και σου προτείνω ένα εσωτερικό γκαλοπ στο site με τίτλο:
τι νομίζετε πως θα έπρεπε να κάνουμε;

Θα εκπλαγείς από τις απαντήσεις που θα πάρεις...

klidaras1
Απών/απούσα

Lipamai gia tin klopi gia na exeis to kefali sou isixo tin epomeni fora exe kana dio apo ayta: http://www.abus.de/us/main.asp?ScreenLang=us&sid=22855776616360210072008...

h apo ayta:http://www.abus.de/us/main.asp?ScreenLang=us&sid=22855776616360210072008...

Auta apo mena

Royaloak
Απών/απούσα

Μία μικρή διόρθωση μαζί μ' ένα ακόμα ευχαριστώ αγαπητέ/ή automation που ασχολείσαι με την παρέμβασή μου. Φρειδερίκος είναι το πολύ καλό μαγαζί με πωλήσεις και service ποδηλάτων στη στοά του θεάτρου ΑΛΦΑ επί της Πατησίων. Όχι το ποδήλατό μου. Το ποδηλατό μου δεν το βάφτισα ποτέ. Έχω μια γενική δυσκολία στο να βρίσκω τα σωστά ονόματα, ακόμα και για τα ζώα που έζησαν και πέθαναν, αλλά κι αυτά που ακόμα ζούν κοντά μου, απ'τα παιδικά μου χρόνια κι ως τώρα κι ας τα αγάπησα πολύ και τ'αποχωρίστηκα ψύχραιμα, μα με πικρία.
Λυπάμαι δε πολύ που δεν μπορώ να έχω τη σχέση που εκφράζει στο μήνυμά του ο/η γράφοντες το μήνυμα με τίτλο 'φτάνει πια με τα κλεμμένα ποδήλατα' . Μ' αρέσει εξαιρετικά η ιδέα ενός άλλου μηνύματος της ομαδικής ποδηλασίας στην Μενάνδρου, μάλιστα χτυπώντας εκκωφαντικά τα κουδούνια μας. Σ' ένα ρυθμό όμως αιφνιδιασμού, του στύλ, attack and go. Στη Μενάνδρου δεν θα ξαναπάω. Είδα αρκετά κι όπως λέει άλλος φίλος αρκετά με τη διάθεση να καταλάβουμε το γιατί. Θα νιώσω κι επωμιστώ το προσωπικό μερίδιο των καταναλωτικών μου διαθέσεων στην κοινωνία που ζούμε, αλλά την προσπάθεια να την ξηλώσω την τράβηξα ως τα τριάντα μου χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Το αντίθετο θα έλεγα. Για την ώρα προσπαθώ να μην νεκρώσω τις αισθήσεις μου σε ένα βαθύ λάκο κυνισμού, που πάει να μας πάρει όλους στον πάτο του κρατώντας την προσπάθειά μου αυτή στον μικρόκοσμό μου κι όπου δρώ. Θα έχω δύσκολα γεράματα, αν αυτά με βρούνε τελικά. Δεν πειράζει, μην νομίζετε ότι ο δρόμος ήταν ποτέ στρωμμένος με ροδοπέταλλα. Ξέρω απ' αυτά. Μιλάω όμως για το δικαίωμα στη μικρή χαρά. Κι αυτό νομίζω, ότι εκπέμπεται από όλα τα μηνύματα που έχω ως τώρα διαβάσει σ' αυτό το site. Εξ ού και η διάθεση διεκδίκησης της καλής ζωής του ποδηλάτη. Που όμως όλοι καταλαβαίνουμε πως στο βάθος είναι διεκδίκηση καλύτερης ζωής, ίσως και ήθους, γενικότερα.

noir
Απών/απούσα

κουραγιο, και καλη αγορα επομενου ποδηλατου ελπιζω!

...αλλα τοσο καιρο λεγεται συνεχεια ενα απλο πραγμα στο site, η μεγαλυτερη ασφαλεια που προσφερουν τα λουκετα τυπου "πεταλο".

Δηλαδη τι περιμενει κανεις απο ενα συρματοσχοινο που ακομα και με κοφτακι κοβεται σε δευτερολεπτα; Βλεπω κοσμο που αφηνει τα ποδηλατα του στο μετρο, οπου καθημερινα παρατηρω κομμενα συρματοσχοινα να κρεμονται απο τις κολονες και να βρισκονται στους σκουπιδοτενεκεδες, και παρ' ολα αυτα να μην αλλαζει το τροπο φυλαξης του ποδηλατου του...
Πραγματικα αναρωτιεμαι το γιατι... Μια βολτα απο ενα κλειδαραδικο και 99% θα εχουν ενα αρκετα καλο πεταλο ή αλυσιδα.

Σιγουρα πιο αποτελσματικη θα ηταν μια συστηματικη ενημερωση του κοσμου στις στασεις του μετρο πχ που παρατηρουνται συχνα κλοπες, παρα μια επιδρομη στη μενανδρου...

ofios
Απών/απούσα

συστηματική ενημέρωση noir ;
ποδηλατοπορεία στην Μενάνδρου;
Σας παραπέμπω και τους δύο σε πρόταση που προσπάθησα να διατυπωσω σε άλλο σημείο του site (forum "κλεμμένα") με τίτλο "προτεινόμενη λύση για Μενάνδρου" για να διαβάσετε τις απαντήσεις που πήρα...
Γι' αυτό λέω ότι καλό είναι να μιλάμε για να μην περνιόμαστε για άλλοι απ' αυτό που είμαστε (σαν σύνολο εννοώ, όχι σαν μονάδες).

Royaloak
Απών/απούσα

Ομολογώ ότι δεν είχα διαβάσει τις απαντήσεις στην πρότασή σου. Απλά έκφρασα τη δική μου. Είναι ενδεικτική η κόντρα. Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν μιλούσα για κυνισμό. Έχεις δίκιο στο 'για να μην περνιόμαστε άλλοι απ' αυτό που είμαστε'. Ίσως γι' αυτό υπάρχουν ένα σωρό απελπισμένοι που σωπαίνουν. Ο φόβος να μην συχνωτιστεί κανείς με συμπεριφορές, που εντείνουν την απελπισία, αντί να την κάνουν λυτρωτικό εργαλείο. Προσωπικά ποτέ δεν είχα τη στόφα της δυναμικής δράσης, υποθέτω λόγω της σωματικής μου διάπλασης (ύψος 1.56 μετά τους 4 πόντους που έχω χάσει λόγω οστεοπόρωσης), αλλά και του ήπιου χαρακτήρα μου. Δεν αντιπαρατέθηκα ποτέ σ' αυτούς που την επέλεξαν, ωστόσο. Απλώς δεν μπόρεσα να τους βοηθήσω. Γι' αυτό και φαντάστηκα μια πιό θεατρική δράση, αντί για μια ακτιβιστική. Την έφερα λίγο στα μέτρα μου. Ναι, κι εγώ με τους καραγκιόζηδες θα πήγαινα.

eftaxias
Απών/απούσα

Η λυση τελικά είναι απλή και με μηδενικό κόστος, αρκέι να προλάβεις. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ. Εγω τσαντιστεί τόσο με τους κλεφτες και την αστυνομία που πραγματικά αν πετύχω κλέφτη ποδηλάτου (και ΕΙΔΙΚΑ του δικού μου ποδηλάτου) θα του κόψω τα δάχτυλα με τον τροχό/κόφτη του.
Αυτό το εμπνεύστηκα από έναν γνωστό: ήταν στο μπαλκόνι όταν άκουσε κάποιον να χαρχαλεύει το μηχανάκι του από κάτω. Κοιτάει και ήταν ο αλήτης ο κλεφτης με κόφτη αλυσίδας. Οπότε χωρίς δευτερη σκέψη και χωρίς να φωνάξει για να τον διώξει παίρνει μια μετρίου μεγέθους γλάστρα και του τη πετάει, αφήνοντας τον σχεδόν στον τόπο. Έφυγε αιμόφυρτος! Μπορεί να ακούγετε αστείο αλλά δεν πιστεύω να πλησιάσει άλλος το μηχανάκι του... Ακόμη και να γίνει, αυτός ο γνωστός ξέρει πως κάποτε έκανε το χρέος του!

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Αγαπητή φίλη Royaloak
Κατ' αρχάς να δηλώσω το φύλο μου που είναι άρρεν. Κατά δεύτερον συγγνώμη για την λάθος αντίληψη που είχα. Νόμισα προς στιγμή πως είχες ονομάσει το ποδήλατό σου Φρειδερίκο. Όπως και αν έχουν τα πράγματα, εκφράζω την εκτίμηση και το θαυμασμό μου προς το πρόσωπό σου. Για το ήθος, την ευαισθησία και την αξιοπρέπεια που εκφράζεις με τα γραφόμενά σου. Να είσαι πάντα καλά και εύχομαι η ζωή να είναι φειδωλή στις δοκιμασίες που σε υποβάλλει. Εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσεις να ποδηλατείς. Αποτελείς ήδη παράδειγμα για αρκετό κόσμο.

Tzamilia
Απών/απούσα

Χτες βρήκα το λοθκέτο της χοντρής αλυσίδας του ποδηλάτου που ήταν δεμμένο μποροστά στηνκαμπίνα των οδηγών λεωφορείου, ανοιχτό και όχι κομμένο. Δεν ειχαν προλάβει να ανοίξουν και το αλλο λουκέτο για καποιο λόγο.
Κποιος αλλος κυριος στο μετρό παλι μου ελεγε πως ειχε βρει το ποδήλατό του το ειχε παρει να φυγει και στο δρόμο του εφυγε η ρόδα, η οποία όπως αποδίεχτηκε δεν ήταν ίδια με αυτή που υπήρχε το πρωί!
Τελος παντων ίσως μια λύση να ήταν να μας αφηναν ναπερναμε μαζί τα ποδήλατά μας ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ αντί να τα αφήνουμε όλη μέρα έξω να μας περιμένουν. Η να τα βαζουμε μεσα στο χώρο της δουλειάς.
Τελοςπαντων νομίζω ότι και χοντρές αλυσίδες να παρουμε όλοι παλι δεν θα αλλαξει κατι, Απλως θα εκσυγχρονιστούνε παλι τα εργαλεία των κλεφτών.
Τώρα γιατί η αστυνομία δεν ασχολείται... δεν νομιζω ότι έτσικαι αλλιώς ασχολείται με οποιαδήποτε υπόθεση η οποίοα αφορά έναν απλό πολίτη, παρά μόνο όταν θέλει να επιβάλει καταστολή. Ασχολείται μόνο με μεγιστάνες του πλούτου με αυτούς που έχουν δύναμη δηλαδή λεφτά. Μη σουπω ότι αν ζητήσεις βοηθεια πχ για μια κλοπή θα σε κοροϊδεύουν κιόλας...
Τελος παντων.δε νομίζω ότι οι κλέφτες ποδηλάτων έιναι χειρότεροι από τους άλλους κλέφτες. Νομίζω παντως ότι η αστυνομία δεν ασχολείται με τη μαινάνδρου είτε γιατί τα έχει βρει με τη μαφία τη συγκεκριμένη, είτε γιατί δεν την ενδιαφέρει το θεμα (δεν απειλείται η έννομη ταξη και χεστηκε και για τους ποδηλάτες).
Τελος για την εγκληματικότητα θυμαμαι παλι στο διαδικτυο είχα διαβάσει γγια καποιον βραζιλιάνο δημαρχο ο οποίος μετετρεψε μια γειτονιά (φαβελες) με εγληματικότητα χοντρή, δολοφονίες δηλαδή όχι κλεψιες ποδηλάτων, σε μάι όμορφη γειτονιά χωρίς εγκληματικότητα, χρησιμοποιώντας, όπως ελεγε το αρθρο, τα όπλα ....της αρχιτεκτονικής και της παιδείας...
εφτιαξε δηλαδη πλατείες, εβαλε φώτα, εφτιιαξε βιβλιοθήκες εφτιαξε παιδικες χαρες εδωσε λεφτα για σχολεια...

Τελος η εμμονή αυτή με τη μη χρήση ποδηλάτων ίσως τελικά να βοελεύει την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ γιατι μπορεί καλιστα να σου πει, θα σου φυλαξω το ποδηλατο αρκει να με πληρώνεις παρεαπάνω...
Τελος αναρωτιεμαι , αν καποιος δει νακλεβουν το ποδηλατο καποιου αλλου ας πουμε το δικό μου τι θα κανει?

eftaxias
Απών/απούσα

"Τελος αναρωτιεμαι , αν καποιος δει νακλεβουν το ποδηλατο καποιου αλλου ας πουμε το δικό μου τι θα κανει?"

Πριν 15 μέρες περίπου στο Σύνταγμα είχε μια συναυλία ενάντια στα ναρκωτικά και βρέθηκα εκεί. Πολλά τα ποδήλατα στη σειρά, αλλα δεμένα σοβαρά και άλλα με αλυσίδες που πιο πολύ μοιάζαν με καδένες για το λαιμό! Όταν ένας ναρκωμανής προσπάθησε να κλέψει ένα που ήταν δεμένο με μία "καδένα" με συνδυασμό μάλιστα είδα γύρω μου πάνω από 10 άτομα να τρέχουν και να τον διώχνουν. Πήγε παρακάτω, σε ένα άλλο ποδήλατο, το ίδιο! 5-6 από αυτούς τους ήξερα και είχαν ποδήλατο, μάλιστα δεμένο λίγο πιο κάτω (με σοβαρό τρόπο βέβαια, μιας και επρόκειτω για καλά ποδήλατα). Τους άλλους που είδα ήταν απλοί που ευαισθητοποιήθηκαν.
Πλάκα είχε που ήρθαν μάλιστα και 2 πιτσιρίκια (15-16 χρονώ) που αρχίσαν να τον διώχνουν από τα ποδήλατα, με διακριτηκό τρόπο -μην ξεχνάμε ήταν ναρκωμανής, η εξάρτηση τον είχε οδηγήσει εκεί. Κάτι τέτοια με κάνουν να ψιλοησυχάζω.

Υ.Γ: Άλλο ενα σκηνικό. Είχα δέσει το ποδήλατο κάτω από το σπίτι και είχα το τσαντάκι με τα εργαλεία ξεχασμένο απο πίσω. Μεγάλη μαλακία μιας και με τα ΙΔΙΑ ΜΟΥ τα εργαλεία θα μπορούσε κάποιος να επιχειρήσει να μου ανοιξει τη κουλούρα ή πιο απλά να βγάλει έναν τροχό, ή έστω τα βιδωμένα φώτα! Κατεβαίνοντας την αλλη μέρα έλειπε το τσαντάκι και πάνω που σκεφτόμουν ποιος γύφτος γουσταρε και έκλεψε 2 γαλλικά κλειδιά και 5-6 άλλεν η απορία μου λύθηκε. Ένας συγκάτοικος από τη πολυκατοικία, που δεν έχουμε και σπουδαίες σχέσεις, απλά ενα γεια λέμε, το είχε βγάλει και με έψαχνε να μου το δώσει. "Θα στα ξαφρίσουν όλα" μου είπε, "μην το ξανααφήσεις". Ακόμη, μια κοπελιά που μένει στο ισόγειο και την ψιλοξέρω όποτε ακούει τον παραμικρό θόρυβο -συνήθως από μένα που το ξεκλειδώνω ή το επισκευάζω, βγαίνει έξω να δει... "έχω αναλάβει τη φύλαξη του" μου λέει χαριτολογώντας.
Κάτι τέτοιοι γείτονες σε κάνουν να κοιμάσαι λίγο πιο ήσυχος... :D μπράβο τους!

ofios
Απών/απούσα

θα τον πήγαινα καρότσι κλωτσομπουνίδια μέχρι που να πατήσει μαύρο χιόνι tzamilla, θα τον βάραγα με ό,τι είχα βρει μπροστά μου όπου νάταν και θα του πάταγα τα δάχτυλα για να μείνει εκτός "πίστας" για πολύ καιρό.
Και μη μου πει κανείς για το τί κουβαλάνε επάνω τους και πόσο δυνατοί είναι, γιατί η οργή μαζί με τον αιφνιδιασμό δεν αντιμετωπίζονται.
Απλώς ελπίζω, να πετύχω κάποιον για να σου στείλω και φωτογραφίες.

Ακούγομαι τσαντισμένος;
Δύο φορές μέσα σε μια εβδομάδα περιπολικά κάτω από την πολυκατοικία μου γιατί είχαν εντοπιστεί διαρρήκτες να ανεβοκατεβαίνουν από τις τέντες είναι πολύ, νομίζω...

Tzamilia
Απών/απούσα

Δεν νομιζω ότι θα του εκανες πραγματικά αυτό (εννοώ τα σκηνικά με τα δαχτυκα κτλ κτλ), δεν θα ήθελες να το κανεις στ αλήθεια αυτό. Είχε πει μία φίλη μου από την εσθονία η οποία εκανε μαθημα σε μπατσους εκεί... και σε καποιο τεστ που επρεπε να γραψουν ποια λύση θα επελεγαν για να αντιμετωπίσουν ενα ληστή, της απαντούσανε, να πυροβολύσουν το ληστή...ενώ αυτή προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι η ανθρώπινη ζωή ακόμα κι ενός ληστή έχει μεγαλύτερη αξία από τα κλεμμένα που κουβαλαει στο αυτοκινητο και ότι υπήρχε η αναιμακτη λύση να πυροβολύσουν τα λαστιχα..
Τι να σου πω δεν ξερω τι είναι αυτοί οι τύποι οι σκοτεινοί κλπ. Να και αυτό που έλεγες με τα περιπολικά που κυκλοφορουν κατω απο το σπιτι σου γιατι ανεβαινουν απο τις τεντες
δεν θα το λύσει το προβλγημα η αστυνομία ετσι, ισως απλως την επομενη φορά να σκοτώνουν
Μου δημιουργείται λοιπόν το ερώτημα για την συγκεκριμένη περιπτωση των περιπολικών που περιγράφεις. Υπάρχει ένας τρόμος πιστεύω διαχυτος που σε κανει να μιλάς λιγότερο
και δε λέω στον κλεφτη ποδηλάτων και τετοια
μιλάς λιγότερο στο αφεντικό, καταπίνεις περισότερα, μιλάς λιγότερο στο συναδελφο
υπάρχει μια γενικότερη καχυποψία από όλους προς όλους
Να τώρα με τις άδειες που έρχεται και καλοκαίρι...
βίωσω ακουσα απιστευτες ιστορίες μπηχτής, ρουφιανιάς, φαγωμάρας, πισώπλατης πεστο όπως θες
και μάλιστα όχι μόνο από τα αφεντικά (τα οποία θα γουσταραν να δουλευουμε όλο το καλοκαιρι) αλλά το χειρότερο από τους κατα περίπτωση συναδελφους, είναι λυπηρό, καμία διάθεση για συννενόηση, και όταν παρουν τελικά 2 3 βδομαδες αδειας είναικαι χαρούμενοι που φανήκαν έξυπνοι και ΤΟΝ ΧΩΣΑΝΕ το μαλάκα το συναδελφό τους (ή συναδέλφισα)...
τελος παντων ξεφυγα, δημιουργείται η απορία
Τα περιπολικά που περνούσανε κατω από το σπίτι σου σε κανανε να νιώσεις πιο ασφαλής? το μπλε χρώμα και η σερήνα μεσα στη νύχτα....
σε ποιον προκαλέσανε τρόμο, σε σενα ή τους ληστές?

mpampis
Απών/απούσα

...την συμπαραστασή μου!!! ..θα μου πεις τι να την κάνεις? ..το ποδήλατό σου θες εσυ! Το ξερω.. κι εγω έτσι είμουν πριν μια βδομαδα που μου φαγαν το δικό μου. Σε ολους το έλεγα και μου κουναγαν το κεφαλι με το ηφος της συμπόνιας. Καλό ειναι κι αυτό αλλα ..τι να το κάνεις! Εσυ θες το εργαλείο, το μεταφορικό μεσο, τη διασκεδαση. την αθληση σου! ..δηλ το ποδήλατό σου! Και καταλαβαίνω και την οργή και την ..αντανακλαστική ανεύρεση λύσης. Παντως η ιδέα για το ντου στη Μενάνδρου.. μου ήρθε κι εμενα τη Δευτέρα που περναγε η πορεία του cmr απο σοφοκλέους και αιώλου.. και σκέφτομουν να πω να στρίψουμε προς τα κατω... Παντως επειδη το ξανακουσα οτι οι αστυνομικοι σε στελνουν τωρα πια εκει, εγω θα προτυνα όποιος μας το ξαναπει να του ζητάμε τα στοιχεία και να γινεται αναφορα σε ανωτερους του... μεχρι και υπουργεία!!! Δεν ειναι δυνατόν να γνωριζει "οργανο της ταξης" οτι καπου υπαρχει παρανομία ..και όχι μονο να μη την εμποδίζει αλλα να σε παρακινει να την συντηρήσεις!!! ...Ξερω οτι κι αυτα που λεω μια τρυπα στο νερο ειναι.. αλλα ειναι μια αρχη.. Σιγα σιγα να τα λέμε.. όλο και περισσότεροι.. μπας και τα κανουμε... μπας και ταρακουνηθει κανένας... μπας και αλλα ξει τιποτα ποτε.
..με το μπας θα μεινω το ξερω

καλη αγορα πάντως και καλες διαδρομες!

ofios
Απών/απούσα

το θέμα, για μένα τουλάχιστον, δεν είναι ποιός προκάλεσε τρόμο σε ποιόν, αλλά αυτό που δεν θίγεις, το ότι δηλαδή, δύο φορές σε μια εβδομάδα μπήκαν κλέφτες στην πολυκατοικία που μένει και η γυναίκα μου και ο τετράχρονος γιός μου και, ακόμη και αν δεν σ' αρέσει η ιδέα της αστυνομίας, αυτή τελικά έδωσε την λύση, απλούστατα γιατί έκανε σωστά την δουλειά της.
Ίσως εσύ να μην φοβόσουνα για το τετράχρονο αγοράκι σου και να έψαχνες να βρεις μιά άλλη λύση από αυτήν που θα σου έδινε η αστυνομία.
Αν νομίζεις ότι υπάρχει, παρακαλώ γράψε την για να μου λύσεις την απορία του πώς αντιμετωπίζουμε έναν κλέφτη χωρίς να τον δείρουμε αλλά και χωρίς να καλέσουμε την αστυνομία, η οποία μόνον θα μας τρομοκρατήσει.
Δες λίγο και την άλλη άποψη, μίλα με κάποιον μαγαζάτορα (μινιμάρκετ, τυροπιτάδικο κ.λπ) να δεις εάν τους προκαλεί τρόμο το περιπολικό ή τα κλεφτρόνια που γυρνάνε ανεξέλεγκτα. Κάνε μιά βόλτα γύρω στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών ή στον Άγιο Ελευθέριο και πές τους αυτό που έγραψες, να δεις πόση κατανόηση θα δείξουν στα λεγόμενά σου.
Για τα υπόλοιπα περί συναδέλφων και αφεντικών, δεν διαφωνώ, αλλά δεν επιθυμώ να το συνδέσω καλά και σώνει με τους κλέφτες ποδηλάτων, δεν μπορούμε καλά και σώνει να βρίσκουμε συνάφειες εκεί που δεν υπάρχουν, χάνουμε το νόημα. Μου θυμίζεις το μάθημα της λογικής στο λύκειο που κατέληγε σε άτοπα για να δείξει τον παραλογισμό.
Όσον αφορά το επιχείρημα ότι την επόμενη φορά θα σκοτώσουν εάν τους πλακώσεις στο ξύλο, πιστεύω ότι αυτή η άποψη είναι το απτό αποτέλεσμα της πραγματικής και διαρκούς τρομοκρατίας την οποία έχεις ζήσει στο πετσί σου μέχρι σήμερα και γι' αυτό την εντοπίζεις και στα λεγόμενά μου χωρίς να υπάρχει.
Διαφωνώ κάθετα και ναι, θα τον κάνω απλώς ασήκωτο. Πουθενά δεν είπα ότι θα τον σκοτώσω και δεν έβαλα στο ζύγι την ανθρώπινη ζωή με τα ντεραγιέ και τα παλουκόσελα.
Όσο για τους εσθονούς αστυνομικούς, συγγνώμη, μπάτσους, και την φίλη σου που τους περιγράφει την αξία της ανθρώπινης ζωής, την έχουν πυροβολήσει ποτέ την φίλη σου δουλέμποροι, λαθρέμποροι, σωματέμποροι;
Γιατί εμένα τον αδερφικό μου φίλο που υπηρετεί στο λιμενικό τον έχει πυροβολήσει μέχρι και εβδομηντάχρονος ψαράς δυναμιτιστής και μάλιστα εκεί που εσύ πας για μπάνιο το πρωί ασφαλής, επειδή εκείνος ο μπάτσος, το προηγούμενο βράδυ έκανε την δουλειά του σωστά. Αυτά τα πολλά.

Tzamilia
Απών/απούσα

Αλήθεια τώρα πιστευεις ΕΣΥ ότι ξεφελυγω από το θέμα? Θα μου κανεις και διορθώσεις τώρα?
Θα μου βαλεις και κακό βαθμό? Ξεριες κατι κύριε Οφιε? Ασε τώρα για το ποιος φάσκει και αντιφάσκει. Στ αλήθεια όμως έχεις τη νοοτροπία του εξουσιαστή δσκάλου...και ειδικά εσύ δεν νομίζω ότι μπορείς να τη λες σε κανένα από εδώ μεσα ότι βγαίνουμε εκτός θεματος γιατί νομίζω ότι λες γενικά πολλά και κανένας δεν σου την έχει πει ποτέ παρόλο που μπορεί να διαφωνεί μαζί σου. Ναι είπα ξεφυγα λέμε. Θες να σου ζητήσω ταπεινά συγνώμη? Θες να βάλω τα κλάματα, θες να πω ναι κύριε οφιε συγνώμη δεν θα ξαναενοχλήσω το θέμα σου?
Τελος παντων Οφιε και εσύ μπορεί να μη βλέπεις τη σύνδεση μεταξύ των πραγμάτων, αλλωστε κουβεντα κανουμε. Κι επειτα εσύ σύνεδεσες τον πόνο της πενηνταχρονης κυρίας με την κουβεντα για την εγκληματικότητα των κλεφτών ποδηλατών. Επίσης εσύ ανέφερες τα περιπολικά στη γειτονειά σου και προφανώς όταν γράφεις κάτι δημόσια μάλλον αυτό θα πρεπει να σημαίνει ότι αυτό που γράφεις θα πρεπει να περιμένεις και να σχολιαστεί, έτσι δεν είναι? Λοιπόν γιατί ενοχλήσε που σχολιάζεται?
Και επιπλέον, αν εσύ λες ότι αυτά τα περί συναδελφικής αλλυλεγγύης κτλ που βιώνουμε δεν διαφωνείς, δε σ ενδιαφέρουν (και μάλλον δεν τα ξέρεις κιόλας έτσι δεν είναι?) τότε γιατί θα πρέπει να μας ενδιαφερει η ιστορία με τις τεντες και τα περιπολικά στη γειτονιά σου, η ιστορία με τον τεραχρονο γιο σου και τη γυναίκα σου, και όλες οι άλλες ιστοριες σου? Ενώ εσύ πρέπει να απαγορεψεις σε εμας ντε και καλα να μιλαμε? Σου φαίνεται αδιανόητο να μιλάμε για κατι οτ οποίο εσένα σου αρεσει? Ποιος αντιφασκει τώρα?
Ο λόγος που είπα ότι είπα για το ότι θα σε κοροϊδέψουν οι ΜΠΑΤΣΟΙ είναι γιατί καποτε χρειάστηκε να περιμένω δύο ώρες στο αστυνομικότμήμα για καποιο λόγο, στο διάστημα των οποίων έγιναν δύο τηλεφωνήματα, ένα στην αρή του διώρου για να γίνει καταγγελία ενός παρόμοιου περιστατικού με αυτού που βίωσες, και στο τέλος του διώρου οι κατοικοι περνανε τηλεφωνο ο μπατσος του γραφείου απαντούσε "ναι κυρία μου εχουμε στείλει" και δεν είχε στειλει πουθενα τίποτα.
Επιπλεον κύριε ΟΦΙΕ ο τρόπος σου εχει κατι το ασχημο θα έλεγα κατι που απαιτεί ναμην ξαναμιλήσω. προσπαθώντας να ποδείξεις ότι είμαι καποιου είδους ηλίθια, και λες ότι φασκω και αντιφάσκω, αν και δεν μου εχεις εξηγήσει το που ακριβώς φασκω και αντιφασκω αγαπητε.. Και συγνώμη που πρεπει να στο πω αλλά δυστυχώ πρεπει να στο διατυπώσω, αυτό που κανεις είναι σαν να προσπαθείς να μου επιβαλεις να μη μιλήσω λέγοντας αυτά που λες, σαν να εχεις την απαιτηση να μη μιλάω....λεκτική βία λεγεται. Εχει πλακα πως ώρες ώρες αυτη η εκτόνωση που παρατηρείται σε κατι τετια φορουμ, βρήκες τον εχθρό σου τώρα? Βρ'ηκες τη λύση του προβλήματος?
Και για να τελειώνω γιατί αλλιώς η δουλεια μου θα τελειώσει τα μεσανυχτα, για το φίλο σου το λιμενόμπατσο δεν τον ξερω τον κύριο, ξέρω μόνο πως το χειμώνα πνίξανε τον πειραιά όλο στα δακρυγόνα για να καταστείλουνε τους συγκεντρωμένους λιμενεργάτες και έτυχε να περναω κι εγω απο εκει με πατεριτσες... Δεν ξέρω τι είναι ο φίλος σου και τι έκανε αυτός και οι όμοιοί του στον ψαρα...Και ούτε ότι τον πυροβολήσανε λεει κατι από μόνο του. Και τους μαφιόζους τους πυροβολούν... Και σίγουρα δεν είναι ώρα για να ανοίξουμε κουβεντα για τους πόσους αθώους έχει σκοτώσει η αστυνομία. Ο καθένας διαλέγει και το ρόλο του σε αυτήν την κοινωνία (μεσα στην γκαμα των επιλογών που φτανουν τα όρια των δυνατοτήτων του παντα)
Τέλος παντων οργισμένε οφιε, αντε καλή σου μερα και καλή συνέχεια

ofios
Απών/απούσα

δεν σε κατηγόρησε κανείς για τίποτε, ούτε σε είδα σαν εχθρό, ούτε και έχω ανάγκη εκτόνωσης. Απλώς, είναι κατά την γνώμη μου ('οπως πάντα γράφω) σαφές ότι, δεν ανέχεσαι την άλλη άποψη, που μπορεί να σου περιγράφει μιά άλλη εικόνα που μπορεί και να ισχύει. Ο φίλος μου ο λιμενόμπατσος που κατά την γνώμη σου δεν θα έπρεπε να υπάρχει στο πρόσωπο της γης, αν πρόσεχες λίγο περισσότερο θάβλεπες ότι, πυροβολήθηκε ΚΑΙ από ψαρά που ψάρευε με δυναμίτη. Σου λέει κάτι αυτό; ή επρόκειτο για τίμιο βιοπαλαιστή που η ανάγκη τον έσπρωξε στο έγκλημα; Επίσης, πυροβολήθηκε, ο λιμενόμπατσος, από δουλέμπορους, ξέρεις εκείνους που στιβάζουν σαν ζώα τους μετανάστες και τους πετάνε όπου βρουν και από λαθρέμπορους, ξέρεις, από εκείνους που διακινούν ναρκωτικά. Και αυτοί έχουν δικαίωμα στον κόσμο μήπως;;;
Δεν είσαι κατά την γνώμη μου ηλίθια, δεν σε διορθώνω, ούτε και απαιτώ να σταματήσεις να μιλάς ή να σταματήσεις να σχολιάζεις το θέμα μου, αντίθετα, μ' αρέσει ο αντίλογος, αλλά ο δημιουργικός και όχι ο ισοπεδωτικός. Έτσι, λοιπόν, σου απάντησα σε αυτά που έγραψες.
Επίσης, αν προσέξεις την (φλύαρη) παρουσία μου στο site θα δεις ότι, ποτε δεν μιλάω για θέματα που δεν ξέρω και ποτέ δεν φοβήθηκα να γράψω την γνώμη μου και να μου την πέσουν. Μακράν εμού λοιπόν ο ρόλος του εξουσιαστή δάσκαλου. Μήπως σου θυμίζω δάσκαλο επειδή μ' αρέσει να χρησιμοποιώ όλες τις λέξεις που ξέρω; δεν νομίζω, κάτι άλλο έχεις στο μυαλό σου.
Δεν ζήτησε κανείς πουθενά να ζητήσεις συγγνώμη, έβγαλες, πάλι, πολλά αυθαίρετα και ατεκμηρίωτα συμπεράσματα.
Α! να μην το ξεχάσω, για άλλη μια φορά δεν απαντάς στην ουσία, που συνοψίζεται με απλά λόγια στο τί προτείνεις εσύ, κάτι δικό σου, όχι απλό αντίλογο για τον αντίλογο σε κάτι που λέει κάποιος άλλος.
Ειλικρινά , θα χαρώ να ακούσω τις προτάσεις σου. Το ότι σκεφτόμαστε διαφορετικά δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε πολλά κοινά σημεία. Δεν θέλω με κανέναν τρόπο να σε τσαντίσω και να με συγχωρείς αν το έκανα, ήταν ειλικρινά αθέλητο. Η ίδια οργή βγαίνει αλλιώς σε μένα και αλλιώς σε σένα.

Tzamilia
Απών/απούσα

Η νομίζεις ότι γνωρίζεις τα θέματα για τα οποία γράφεις.
.
Νομίζω επίσης ότι εσύ είσαι αυτός που δεν μπορεί να δεχτεί μία άλλη άποψη και αυτό φαίνεται εξής:
επιθετικά και εσύ πρώτος έβαλες το θέμα της εγκληματικότητας στην πολυκατοικία σου και δε θυμάμαι τι άλλο έγραψες. Πραγμα που εσύ θεώρησες φυσιολογικό να κάνεις αλλά για κάποιο λόγο τον οποίο δεν καταλαβαίνω δεν θεώρησες φυσιολογικό το να σου απαντήσει κάποιος πανω σε αυτό το θέμα.
Εσύ λοιπόν αφού τσαντίστηκες για τον άγνωστο αυτό λόγο, και εφόσον το δικό σου μυαλό είχε κάνει τους συνειρμούς με την απόπειρα διάρρηξης στην πολυκατοικία σου, απέκτησες έναν πάρα πολύ επιθετικό τρόπο γραφής απεναντί μου. Δεν καταλαβαίνω γιαι τσαντίστηκες όμως πραγματικά. Και το συμπερασμα στο οποίο καταλήγω είναι ότι αυτό το οποίο έλεγες το είδες να μπαίνει σε αμφισβήτηση.
Δεν ξέρω ποια άλλη λύση να σου προτείνω, εύχομαι το δικό σου παιδί σε μια άλλη κοινωνία η οποία ν αείσαι σίγουρος ότι θα έχει διαμορφωθεί, να μην χρειαστεί να γίνει κλέφτης ποδηλάτων.
Για βα επανέλθω λοιπόν, εγώ απλώς παρέθεσα τις σκέψεις μου γιατι φαντάστηκα αυτά τα οποία έλεγες. Ξέρεις το σκηνικό αυτό με τις τεντες και τα περιπολικά. Και αυτό που σκέφτηκα απλώς το έγραψα γιατί μου δημιουργήθηκε αυτή η απορία.
Δεν θα ασυνεχίσω να ασχολούμε με το φίλο σου το λιμενόμπατσο ούτε ξέρω γιαι εσύ επελεξες να το αναφέρεις εδώ. Και ναι να σε ρωτήσω και κάτι πολύ απλό για τους αστυνομικούς. Γιατί γίνονται χιλιάδες προσλήψεις αστυνομικών, ασφαλιτών, σεκιουριτάδων, και κάθε είδους προσωπικού φύλαξης με ένα τεράστιο κόστος, ενώ τα νοσοκομεία ιδωτικοποιούνται, υπάρχει ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό επειδή δεν γίνονται προσλήψεις, στα σχολεία δουλεύουν αναπληρωτές καθηγητές και ωρομίσθιοι οι οποιοιείναι ταυτόχρονα ρεσεπτιονιστ, μπαρμαν κτλ, για να τα βγαλουν περα????
Όπως σου έλεγε τουλάχιστον να την σκεφτείς, δεν ξέρω σε τι συμπερασμα θα οδηγούσε αυτό, νομίζω όμως ότι εάν σκοπεύουμε να καταλήξουμε σε ένα [ροϊόν σύνθεσης των σκέψεων και νακανουμε εναν εποικοδομητικό διάλογο καλό θα ήταν να σκεφτόμαστε αυτά που μας λένε. Κοινώς δεν κατέληξα σε κανενα συμπερασμα απλώς παρεθεσα καλοπροαίρετα τος σκέψεις μου γι ανα καταλήξουμε μαζί σε ένα τετοιο. Καταλαβες. Αυτό είναι ενας εποικοδομητικός διάλογος και όχι η σύγκρουση δύο έτοιμων απόψεων. Ακόμα και αν υπάρχουν δύο έτοιμες απόψεις από την αρχή καλό είναι ν αγίνεται μία αντιπαράθεση επιχειρημάτων, και όχι να πριοσπαθούμε να μειώσουμε τον φορέα της αντίιθετης άποψης, πράγμα που νομίζω ότι εσύ εκανες με στόχο τα λεγόμενα μου, και όχι δεδν το παίρνωπροσωπικά αλλά δεν μπορώ να μη στο πω αφού το διαπιστώνω. Μπορεί να το κανεις από την αρχή επιτηδες οποτε σε αυτή την περιπτωση όλα αυτα που σου λεω δεν εχουν ιδιαίτερο νοημα, αλλα για στα λέω για την περιπτωση που το κανεις χωρίς να τοκαταλαβαίνεις.
ΕΠΙΠλέον όταν λες πως χησιμοποιείς όλες τις λέξεις που ξέρεις, αυτό και μόνο του ως φραση εχει κατι το επιθετικό πράγμα που έρχεται σε αντίφαση με αυτό πυ διακήρύσεις, δηαλδή ότι εκπροσωπείς τον εποικοδομητικό διοάλογο. Και θα σου εξηγήσω το γιατί. Διατυπώνοντάς το κατά αυτόν τον τρόπο, αφηνεις ένα υπονοούμενο (είτε το θέλεις είτε όχι) πως εγώ ή ο κάθε συνομιλητής σου χρησιμοποιεί φτωχό λεξιλόγιο. Ή ότι εσύ χρησιμοποιείς γενικότερα πιο πλούσιο λεξιλόγιο. Οπότε θα επρεπε ίσως να είσαι πιο προσεχτικός στις διατυπώσεις σου. Η αν όντως θες να πεις κατι τετοιο εγω προσωπικά θα προτιμούσα να το έλεγες ευθέως (όχι μόνο εσύ αλλά ο καθένας που έχει την αναγκη να το πει).
Επίσης να σου πω πως είναι καπως ενοχλητικό να μου λες πως καταλήγω στα δικά μου συμπερασματα,δεν νομίζω να κατέληξα σε κατι.
Και νομίζω πως δεν αρμόζει στο χαρακτήρα της κουβέντας και του φορουμ να σου πω "χαλάρωσε όφιε", επομένως να σου αφήσω τις ευχές για καλή εβδομάδα....

ofios
Απών/απούσα

ναι, δεν έχεις άδικο, καμμιά φορά γράφω επιθετικά και αυτό φαίνεται σαν τσαντίλα.
Καμμιά φορά όντως έχω μια σκέψη, την θεωρώ σαν την μόνη σωστή και γράφω επιθετικά.
Αυτό όμως , που με ξεστραβώνει και με ξεκολλάει είναι τα επιχειρήματα του συνομιλητή και όχι οι γενικολογίες και οι αφορισμοί, οι δογματικές απόψεις και οι δεδομένες ερμηνείες σε παρόμοιες καταστάσεις.
Πάντως σε καμμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να φανεί ότι θέλω να σε μειώσω.
Υποθέτω ότι, στην βάση έχουμε παρόμοιο τρόπο αντίληψης των πραγμάτων, απλώς, επειδή για πολλά χρόνια τσουβάλιαζα ανθρώπους, ιδέες, θεωρίες, στάσεις ζωής, κάποια στιγμή είδα ότι είναι αδιέξοδο και προσπάθησα σε κάθε περίπτωση να κρίνω διαφορετικά.
Για να εξηγούμαι, ο αστυνόμος που κάνει σωστά την δουλειά του είναι για μένα ένας αστυνόμος. Ο αστυνόμος που αδιαφορεί γιατί έκλεψαν το πορτοφόλι της γυναίκας μου και με στήνει δύο ώρες για μία κατάθεση είναι μπάτσος. Τώρα γιατί ο καθένας επιλέγει την δουλειά που επιλέγει, νομίζω πως δεν είναι εύκολο να το αναλύσουμε, ειδικά σε καιρούς σαν τους σημερινούς.
Τα περί λεξιλογίου, τα έγραψα γιατί μου φάνηκε παράξενο που σου θυμίζω δάσκαλο.
Όσο για τα δικά σου συμπεράσματα, απλώς ζητάω να πεις την γνώμη σου, ειλικρινά, όπως και με απόψεις άλλων έχω βοηθηθεί αρκετά.
Καλή εβδομάδα.

contact