SOS - Προς νέους ποδηλάτες: Ασφάλεια ποδηλάτου

14 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

http://www.ert.gr/webtv/index.php/component/k2/item/1199-επεισόδιο-5-05-06-2011.html
(το επίμαχο σημείο είναι στο δέκατο λεπτό του βίντεο)

Κατά την προσωπική μου εμπειρία, η χαρά του κλέφτη βρίσκεται ακριβώς σ’ αυτού του είδους την πληροφόρηση που όλοι μας επιτρέπουμε να κυριαρχεί συνειδητά και πώς αλλιώς φυσικά και συνεπακόλουθα θα παρουσιαζόταν, τόσο μεγαλόπρεπα και στην συγκεκριμένη εκπομπή για το ποδήλατο. Ποιός έχει την ευθύνη για όλο αυτό; Μα φυσικά όλοι μας.

Για τον “πρωτάρη” λοιπόν όσον αφορά στην ασφάλεια της χρήσης του ποδηλάτου, τα πράγματα λειτουργούν ακριβώς έτσι και ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΔΗΛΑΤΗ το ποδηλατικό “σύστημα” ΕΤΣΙ, διαχρονικά κι όχι μόνο τώρα, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ και ΕΝΑ ΝΕΟ ΘΥΜΑ ΚΛΟΠΗΣ.

Δικό μου αιώνιο πια ερώτημα. Ωραία δεν θ’ ανακατέψουμε την αστυνομία στις δουλειές μας όσον αφορά την ασφάλεια. Ωραία δεν θα καταγράφεται η ταυτοποίηση της χρήσης πουθενά. Αλλά ούτε ενημέρωση σωστή για το τι περιμένει όποιον χρησιμοποιεί επι της ουσίας το ποδήλατο και δεν το’χει για βολτίτσες στη λιακάδα;

Τελευταία κυκλοφορούν σκέψεις περί των κλοπών που όταν παλιότερα εκφράστηκαν μας στήσανε στον τοίχο με αρκετά προσβλητικό τρόπο.

Το "κοιτάξτε ανάμεσά μας να βρείτε αυτούς που βολεύονται με την ύπαρξη των κλεμμένων ποδηλάτων" επανήλθε και χαίρομαι γι'αυτό.

Θα χαρώ περισσότερο αν διαβάσω και το δια ταύτα αυτής της διαπίστωσης.

Γιατί μη μου πείτε ότι θα παντρευτούμε δια βίου όσοι ποδηλατούμε κανονικά τον φόβο. Επίσης η σύσταση “πάρε και συ ένα χρέπι” για να μην το κλάψεις όταν το χάσεις κι αυτή ηλίθια τη βρίσκω. Όποιος ποδηλατεί κανονικά, ό,τι καρούλι κι αν είναι αυτό που καβαλάει το αγαπάει και το σέβεται κι αυτό είναι κάτι που χτίζεται με κόπο και αγάπη και χρήματα και σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς τίποτα απ’ αυτά δεν περισσεύει.

Έχω επίγνωση ότι αυτά που ξαναγράφω θα πάνε όπου πήγαν και τ’ άλλα. Απλά ελπίζω όποιος ΝΕΟΣ μπει στο σάϊτ να μπορεί να ακούσει ένα καμπανάκι κινδύνου.

Καλή τύχη ΝΕΟΙ.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Τον άτιμο, βουτηγμένος μέσα στην ασφάλεια ήτανε (για να μην ψάχνετε, το επίμαχο σημείο είναι στο δέκατο λεπτό του βίντεο).
Απίστευτη εμπειρία, έσκασα στα γέλια όταν τον είδα να βάζει ένα ένα τα εξαρτήματα μέσα στο συρματόσκοινο που κόβεται με νυχοκόπτη για να είναι 100% σίγουρος για το ποδήλατό του.
Επίσης μου άρεσε που είπε ότι ξεκινάνε από 8 ευρώ ενώ οι καλές έχουν μέχρι και 20 ευρώ. Οι καλές, για να σας δώσω να καταλάβετε τι δουλειά κάνουν, μέχρι γιαγιάδες περνάνε στο απέναντι πεζοδρόμιο. Τόσο καλές!
Παιδιά, αν θέλετε να χάσετε το ποδήλατό σας με σιγουριά 100%, δέστε το όπως σας έδειξε ο τύπος (σε στύλο από σήματα τροχαίας που μπορείς να περάσεις όλο το ποδήλατο από πάνω)και αφήστε το για πολλή ώρα μόνο του. Όταν γυρίσετε πίσω θα σας περιμένει εκεί.......ο στύλος για να σας πει τι έγινε.
Αχα χα χα χα

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

λοιπόν, το καλύτερο σχετικό άρθρο το είχα διαβάσει στο bikeforums.net από επαγγελματία κλειδαρά - ποδηλάτη.
Θα ψάξω να το βρω να το παραθέσω και εδώ.

Οι βασικές αρχές του ήταν:
1. χρησιμοποίησε ΔΥΟ διαφορετικά είδη κλεδαριών, πχ ένα πέταλο U και μια κουλούρα. Οι κλέφτες κατά 99% βλέποντας ΔΥΟ κλειδαριές θα προσπεράσουν και θα προτιμήσουν οποιοδήποτε άλλο με μία κλειδαριά.

2. μην το αφήνεις σε σκοτεινά - απόμερα μέρη. Προτίμησε κάπου που υπάρχει έντονη κίνηση.

ότι δηλαδή γράφουμε και εδω μέσα.
Κοινή λογική και λίγη προσοχή..... ε, και λίγη τύχη.....

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

Αν όλοι δικαιούμαστε 10 λεπτά δημοσιότητας, τότε αυτός ο τύπος σπατάλησε με το χειρότερο τρόπο τα 3 από αυτά. Ελπίζω αυτό το όμορφο wilier να μην το κλειδώνει με τα κορδόνια των παπουτσιών του κάνοντας διπλοκόμπο.

επικίνδυνα πράγματα...

gkk
Απών/απούσα

Αγκαλιά με το ποδήλατο. Αγκαλιά. Παντού αγκαλιά. Είναι το κατοικίδιο μεταφορικό μας μέσο. Να μη το χάνεις από τα μάτια σου. Να μας περάσουν για ψυχάκηδες, να μας αφήσουν ήσυχους.

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Pavlos K. wrote:
Αν όλοι δικαιούμαστε 10 λεπτά δημοσιότητας, τότε αυτός ο τύπος σπατάλησε με το χειρότερο τρόπο τα 3 από αυτά.

Pandoheas
Εικόνα Pandoheas
Απών/απούσα

Στο σημείο με το κλείδωμα δεν πίστευα στα μάτια μου. Επειδή εδώ δεν μπορώ να βάλω να ακούσω τι λέει ο άσχετος, μήπως είναι πλάκα ρε παιδιά; Είναι δυνατόν να υπάρχει κόσμος με τέτοια λογική; Ξύπνα ρε! Googlaρε λίγο πριν πεις δημόσια την αρλούμπα σου και κάψεις τον κοσμάκη!

Αγκαλιά με το ποδήλατο. Αγκαλιά. Παντού αγκαλιά. Είναι το κατοικίδιο μεταφορικό μας μέσο. Να μη το χάνεις από τα μάτια σου. Να μας περάσουν για ψυχάκηδες, να μας αφήσουν ήσυχους.

Μου αρέσεις. Έχει μια ποιητική χροιά το κείμενο :) Και συμφωνώ 100%, αγκαλιά!

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Mε συγχωρειτε, αλλα επειδη...διανυω περιοδο με τα νευρα ευαισθητα απο διαφορες ταλαιπωριες, και με το που το ειδα το κομματι βαρεσαν κόκκινο, μηπως θα επρεπε να ενημερωθει καπως ο υπευθυνος του παντελως ηλιθιου και επικυνδυνου αυτου βιντεο, οτι λεει τρελες παπαρες και οτι παιρνει κόσμο στο λαιμό του??? Οχι οτι θα επανορθωσει βεβαια (εχει κι εναν εγωισμο υπερμετρο υποθετω), ουτε ειναι δικη μας υποχρεωση να του μαθουμε τη δουλεια του, αλλα επειδη καποιοι που δεν ξερουν θα χαρουν με τις ...φανταστικες του πατεντες και μετά θα ψαχνονται και θα κλαινε το ποδηλατακι τους, που ταλαιπωρηθηκαν να το κανουν 5 κομματια κιολας, μηπως να του εξηγησει καποιος τι εστι βερυκοκο??.... Για τον αρχαριο ποδηλατη ρε γαμω το, και το αθωο θυμα-ποδηλατο!!! Δε μπορω να το πιστέψω δηλαδη.....

Και παλι συγχωρεστε μου το υφος, αλλα ελεος πια με τον καθε φωστηρα....

magmike
Απών/απούσα

http://www.youtube.com/watch?v=-m-_K3qw5xU

στο 0:38 το δέσιμο που θα σας διώξει τις σκοτούρες.Σε συνδυασμό με φιξάκι δημιουργεί ένα τόσο cool αποτέλεσμα που και ο πιο ελεϊνός κλέφτης θα ντραπεί να αγγίξει και να σπιλώσει την ομορφιά του

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα


AΑΑΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ!!! Του βαζεις και κορδελιτσα και του το κανεις δωρο!! Ευγενική ψυχη...

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

gkk wrote:
. Είναι το κατοικίδιο μεταφορικό μας μέσο.

Αυτό ακριβώς!!!! :)

vec
Απών/απούσα

lyhadj wrote:
gkk wrote:
. Είναι το κατοικίδιο μεταφορικό μας μέσο.

Αυτό ακριβώς!!!! :)

Είναι ο ανταγωνιστής της αγαπημένης μας. Αυτό και η φωνή του GPS. Και καλά το GPS, ας μπει στο mute αν και η αγαπημένη είναι ολιγόλογη.
Αλλά ομηρικοί καβγάδες για το ποδήλατο μέσα ή έξω από το σπίτι. ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΕ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ Ή ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΔΕΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ;;;; ΕΕΕΕΕ;;;;

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

χαχαχαχαχ!!!
Αυτή ειναι συζήτηση VEC

ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ.

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Για κάποιο λόγο δεν μου είχε βγει σωστά το link. Άρα τις ευχαριστίες μου στους Ad. για το χτένισμα. Ομολογώ ότι είμαι σκράπας μ’ αυτά, αλλά μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Είδα το σχετικό νήμα περί της μεταφοράς της συγκεκριμένης εκπομπής στον Σκάϊ και όντας κλινήρης το’ριξα στο να δω τις εκπομπές απ’ το σάϊτ του κρατικού καναλιού. Κι ω! του θαύματος έπεσα πάνω στην περίσταση. Η εκπομπή είναι η πέμπτη, άρα παλιά. Και το πέταλο είναι επίσης μάρκα μ’ έκαψες. Αμ’ το καλωδιάκι με τον συνδυασμό για τους αφηρημένους που ψάχνουν τα κλειδιά τους; Κλαυσίγελος.