Συνέβη κι αυτό

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Αυτή η δημοσίευση έχει ένα σκοπό: να δώσει ακόμα μία απάντηση στο ερώτημα "πού μπορεί να πηγαίνουν τα κλεμμένα ποδήλατα". Συνέβη σε φίλο.

Του Λ. του είχαν κλέψει το ποδήλατο πριν καιρό. Μια μέρα, βλέπει έναν τσιγγάνο παλιατζή να έχει στην καρότσα ένα ποδήλατο, στο ίδιο χρώμα περίπου, πάει από πίσω αλλά τελικά δεν είναι το δικό του, σταματάει εκείνος, και με την ευκαιρία τον ρωτάει αν έχει κανένα ποδήλατο, επειδή οι παλιατζήδες μαζεύουν και παλιοποδήλατα οπότε ίσως βρει κανένα σκελετό να τον συνεφέρει και να κάνει τη δουλειά του με ένα απλό ποδήλατο. Η πρώτη έκπληξη είναι το τι του απαντάει ο τσιγγάνος: "πόσα δίνεις;" (!)

Το καταπίνει, και βλέποντας "ψητό" του λέει ότι εξαρτάται αν είναι κάτι καλούτσικο μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω. Δίνουν ραντεβού σε λίγο σε ένα μέρος, το μέρος είναι πίσω από τον καταυλισμό των τσιγγάνων και ο Λ. βλέπει έναν σωρό ποδηλάτων, καμιά εκατοσταριά τουλάχιστον, να σαπίζουν στη βροχή!

Για να μην τα πολυλογούμε, τα κρατάνε λίγο καιρό μήπως τύχει και πουλήσουνε κανένα, και μετά τα βάζουνε φωτιά, μαζί με τα καλώδια και τα άλλα παλιά μέταλλα, για να πουλήσουνε το μέταλλο σε χαλυβουργίες κλπ.

Αν κάποιος πει ότι τα ποδήλατα στο σωρό ήταν όλα "δωρεάν παλιατζούρα" θα είναι τουλάχιστον αφελής. Πριν χρόνια, μια μέρα σταμάτησα έναν παλιατζή και του άρπαξα από την καρότσα το ποδήλατο ενός γείτονα το οποίο είχε πάρει "αυτοβούλως" από την αυλή του. Αυτά είναι τα γεγονότα και ο καθένας τα κρίνει όπως θέλει. Περαστικά μας.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

i.alli.ellatha wrote:
το μέρος είναι πίσω από τον καταυλισμό των τσιγγάνων

Μάλλον δεν μιλάς για Αθήνα...

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

spyrosv wrote:
Μάλλον δεν μιλάς για Αθήνα...
Όχι για Αθήνα, αλλά τι σημασία έχει.

spitsini
Απών/απούσα

...Το Σάββατο είδα ακριβώς το ιδιο...παλιατζής με ενα σωρό αχρηστα αλλά και ενα πεντακάθαρο IDEAL να δεσπόζει στην καρότσα...

...α και την Κυριακή στο Ναυπλιο δικάβαλο Πακιστανούς (?) σε IDEAL...

Περαστικά μας!!!

Nayarxos
Εικόνα Nayarxos
Απών/απούσα

Μην σας κάνει εντύπωση. Πλέον τα περισσότερα ποδήλατα είναι αλουμινένια και το αλουμίνιο έχει τριπλή τιμή σε σχέση με το σίδερο, όταν δίνεται από τους παλιατζήδες για ανακύκλωση. Οπότε ένα ποδήλατο που δίνει 10 κιλά καθαρό αλουμίνιο είναι καλή μπίζνα για τον γυφτο-παλιατζή.

Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι τα περισσότερα ποδήλατα τα κλέβουν γυφτο-παλιατζήδες για να τα πουλήσουν στις εταιρίες ανακύκλωσης. Μόνο έτσι απαντάται το ερώτημα "που εξαφανίζονται όλα αυτά τα ποδήλατα που κλέβονται?"

circular
Απών/απούσα

Και που είναι αυτό το σημείο?