Bike to work

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Anonymous (χωρίς επαλήθευση)
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
5
Μέση αξιολόγηση: 5 (2 ψήφοι)
Costas Ps
Απών/απούσα

Καλησπέρα στην παρέα  θα  ήθελα να ρωτήσω το εξής , πρόσφατα αγόρασα ένα μεταχειρισμένο e bike ( fiido d2s ) με βασικό σκοπό να πηγαινοέρχομαι  απλά στη δουλειά μου , μέχρι ώρας με έχει ενθουσιάσει και ειναι εξυπηρετικότατο!

Ταυτόχρονα αποφάσισα να αγοράσω μία σχετικά ακριβή αλυσίδα για να το δένω ( City Chain X-plus 1060 - 85 CM) αξίας 135 € , προφανώς δεν διασφαλίζει 100 % το την προσπάθεια κοπής- απλά την δυσκολεύει συγκριτικα με άλλες φτηνιάρικες αλυσίδες . Όλες οι αλυσίδες μπορούν να παραβιαστούν μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα .

Η ερώτηση μου είναι η εξής , πόσες πιθανότητες υπάρχουν να παραβιαστεί το ποδήλατο αν το δένω με τη συγκεκριμένη αλυσίδα ακριβώς έξω απο το κτίριο της δουλεια μου? Γενικα στο σημείο που το δένω περνάει σχεδόν πάντα κόσμος και ακριβώς δίπλα υπάρχει δρόμος, επίσης υπάρχει η κεντρική είσοδος με τους απαραίτηΤους σεκιούριτι και κλειστό κύκλωμα tv . Άρα πόσο πιθανό ειναι να αψηφίσει ένας επίδοξος κλέφτης όλα τα παραπάνω δεδομένα?

Τι λέει η εμπειρία ?

Gefer
Εικόνα Gefer
Απών/απούσα

Προσπάθησε να βρεις κάπου χώρο να το βάζεις μέσα στο κτήριο (όπως κάνω κι εγώ). Έξω και σε καθημερινή βάση όπως λες, θα στοχοποιηθεί από τους κλέφτες. 

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

H abus που αγόρασες είναι μια πολύ καλή αλυσίδα. Αποτελείται από τμήματα σκληρυμένου χάλυβα πάχους 10 χιλιοστών ενώ στα ανάλογης κλάσης πέταλα (u-locks) η αντίστοιχη διατομή είναι 13 χιλιοστά τα οποία μάλιστα είναι συνεχόμενα και όχι αρθρωτά.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν κόβονται. Απλώς τα 13 χιλιοστά κόβονται σε 30% περισσότερο χρόνο απ' ό,τι τα 10.
Οπότε αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία για την σιγουριά που σου παρέχει η θέση στην οποία το κλειδώνεις θα είναι πολύ καλύτερα, όπως σου λέει και ο παραπάνω φίλος) αν μπορούσες να βρεις χώρο μέσα στο κτίριο, στον οποίο να περάσεις την κλειδαριά σε σταθερό σημείο.