ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
steloubakos
Εικόνα steloubakos
Απών/απούσα

Παίδες καλησπέρα μόλις προ λιγων ημερων ειμαι κατοχος ενος ποδηλατου και πραγματικα γουσταρω πολυ!τοσο που σκεφτομαι να το κανω μονιμο τροπο μετακινησης μου.
Μενω Θεσσαλονικη και εργαζομαι στο λιμανι μεσα.
Θα θελα πολυ οποτε αυτο ειναι εφικτο να καβαλουσα το ποδηλατο και να πηγαινα στη δουλεια.Το ποδηλατο θα εμενε 3-4 ωρες κλειδωμενο και εγω δεν θα ειμαι καπου κοντα και σε καμια περιπτωση δεν θα εχω οπτικη επαφη με αυτο!.
Εχω προμηθευτει κλειδαρια μηχανης (οχι πεταλο) της Author και το ποδηλατο επισης ειναι της Author.
Εχω διαβασει αρκετες εμπειριες παιδιων εδω στο φορουμ και εχω δει και βιντεακια που ανοιγουν και περνουν ποδηλατα σε χρονο ρεκορ!.Απλα ειναι κριμα...μας εχουνε κανει να φοβομαστε να αφησουμε το οτιδηποτε μηπως και μας το φανε!Σε τι κοινωνια ζουμε;
Επειδη σχετικα προσφατα ειμαι και θυμα ληστειας στο σπιτι εχω αποκτησει ενα φοβο οσο να ναι...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
xifias
Απών/απούσα

λοιπον φιλε καλα εκανες να βαλεις το ποδηλατο στην καθημερινοτητα σου,το διαπιστωνεις κ μονος σου αυτο.

λοιοπν οσο για το κλειδωμα θα σου προτεινα να το αφηνεις καπου μεσα που θα το βλεπει ενα ματι.σε ενα μαγαζι εκει κοντα,σε ενα γραφειο-κτηριο κατι τελοσπαντων κ οχι μονο του,γιατι οτι πεταλο κ ναχεις,δε μηδενιζεις τις πιθανοτητες ποτε.
επισης βασικο ειναι το αν φαινεται η οχι.αν το κρυβεις καπου κ δε φαινεται (κατω απο καμια σκαλα πχ τπτ τετοιο) εχεις πιο πολλες πιθανοτητες να τη γλυτωσεις.

κ παλι ομως καλυτερα καπου μεσα με ανθρωπο/ους.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

και εγώ της ιδίας άποψης είμαι με τον xifias.
Ωστόσο, στη (νέα) δουλειά δεν μπορώ/χωράει το ποδήλατο στο γραφείο και αναγκαστικά πλέον το αφήνω κάτω - χωρίς οπτική επαφη. Ο χώρος ειναι πολλά γραφεία σε ενα μεγάλο κτήριο και έχει securitαδες (όχι οτι σημαίνει κάτι) Έτσι λοιπόν αναγκάζομαι να το κλειδώνω μπροστά στο κουβούκλιο των securitαδων.

Διάλεξα μία αλυσίδα μηχανής 14 ή 16μμ πολυγωνικό κρίκο (δεν το πιάνει ο κόφτης)5 κιλά ξέρω γω, που έχει περάσει διάφορα τεστάκια με εργαλεία μπαταρίας, κόφτες κτλ κτλ.(αγορα από eshop εξωτερικού)
Φυσικά και δεν μπορεί να αντισταθεί σε ηλεκτρικό τροχο για πολύ ώρα.
Επίσης πήρα και ένα πέταλο παλι 16μμ. Το δένω και με τα 2 (τροχούς + σκελετό) σε χοντρό κάγκελο (όπως το βλέπω πιο εύκολα κόβεις το κάγκελο.
Θεωρώ, ότι για να μπορέσουν να τα κόψουν χρειάζονται πάνω απο 5 λεπτά και πολύ θόρυβο. . . αλλά πάλι αυτό θεωρώ εγώ.
Αλυσίδα και πέταλο μένουν στο σημείο που αφήνω το ποδήλατο. Δεν μεταφέρονται για κανένα λόγο στην τσάντα μου.

Οπότε αν δεν γίνεται τίποτα από όσα ανέφερε ο xifias πάρε ένα καλό πέταλο. (στους ΦΤΠ έχουν τα onquard που είναι τούμπανα και σε καλή τιμή) και τσέκαρε την αλυσίδα σου να δεις πόσα mm είναι και αν ειναι πολυγωνικοί οι κρίκοι σου. Αν έχεις κουλούρα...σπάνε και αυτές εύκολα.

Helekin
Απών/απούσα

Μία μικρή ένσταση. Είναι καλό να μην φαίνεται το ποδήλατο αλλά όταν πηγαίνεις στο ίδιο σημείο κάθε μέρα, δεν έχει νόημα να το κρύψεις. Όποιος σε σταμπάρει με αυτό θα ξέρει που το βάζεις. Οπότε καλύτερα να το βλέπει κανένα μάτι. Και ακόμα καλύτερα να είναι ένα φιλικό μάτι. Αν το αφήνεις μπροστά σε ένα μαγαζί δεν βλάπτει να μπεις να πάρεις κάτι από αυτό το μαγαζί και να λες και ένα καλημέρα ή να ρίχνεις καμια χαιρετούρα όποτε το δένεις. Αν ο ψιλικατζής/περιπτεράς/τυροπιτάς κλπ ξέρει ότι είναι δικό σου το ποδήλατο, θα του χτυπήσει στο μάτι να δει ένα άλλο άτομο από πάνω του. Δεν λέω ότι θα κάνει απαραίτητα κάτι. Αλλά όσο μειώνεις τις πιθανότητες τόσο καλύτερα.

Επίσης, ρίξε μια ματιά γύρω σου για κάποιο κτήριο με κάμερα. Σουπερμάρκετ, τράπεζα, κλπ και δέσε το ‘άλογό’ σου σε σημείο που να φαίνεται -'και καλά'- στην κάμερα. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα καταγραφεί οτιδήποτε αλλά είναι κάτι που μπορεί να απωθήσει τον κλέφτη.

Θα ξανα πω κάτι για το παρκαρισμένο ποδήλατο που δεν φαίνεται. Αρκετές φορές έχω σκεφτεί να το δέσω σε σημείο που δεν φαίνεται, χωρίς φως, ή πίσω από κάποιο μεγάλο αμάξι. Αλλά από την άλλη, σκέφτομαι ότι αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί ένας κλέφτης μπορεί να κάνει την δουλειά του τελείως ανενόχλητος. Οπότε, επιλέγω πάντα να το αφήνω σε κοινή θέα, χωρίς να κόβω τον λαιμό μου ότι αυτό είναι και το καλύτερο.

contact