Μου την έδωσε άσχημα

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
gts2013
Εικόνα gts2013
Απών/απούσα

Ένα κακό συναπάντημα είχα σήμερα. Επιβιβάστηκα στον προαστιακό της Χαλκίδας από το ΣΚΑ για την Άθήνα, στο παλιό κόκκινο τραίνο, που δεν είναι καθόλου βολικό για ποδήλατο. Στην πόρτα καθόταν ένας ηλικιωμένος κύριος που δεν έλεγε να κουνηθεί για να βάλω μέσα το ποδήλατό μου. Όταν τον παρακάλεσα να μετακινηθεί λίγο για να το βάλω στην άκρη, μου απάντησε πολύ προκλητικά "στο κεφάλι μου θα το βάλεις;". Του απάντησα πάλι ευγενικά ότι δεν ήθελα να το βάλω στο κεφάλι του αλλά στην άκρη, να ακουμπήσω λίγο για να μην ενοχλώ. Τότε μου αντέτεινε ότι δεν επιτρέπονται τα ποδήλατα στη γραμμή της Χαλκίδας και μάλιστα μου έδειξε το σήμα του, που έλεγε ότι ήταν επόπτης των τραίνων. Αμέσως του έδειξα στο κινητό την απόφαση του ΟΣΕ που προβλέπει τη μεταφορά, αλλά αυτός με πολύ μεγάλη σιγουριά μου ανταπάντησε ότι πρέπει να το βάζω στη σκευοφόρο και ακόμη μου είπε ότι θα φροντίσει να αλλάξει η απόφαση και να μην αφήνουν ποδήλατα στα τραίνα.
Εκεί μου την έδωσε! Μου άναψαν τα λαμπάκια!
Με μεγάλη ένταση του πάτησα μια κατσάδα, και η μπάλα τα πήρε όλα. Τόσα χρόνια για τους δικούς τους μισθούς των 3-4 χιλιάδων ευρώ το κράτος έπαιρνε δάνεια και αύξανε το χρέος όλων μας, ότι αντί να κάνουν επενδύσεις και να φτιάχνουν γραμμές και να αγοράζουν νέα τραίνα αυτοί προτιμούσαν να μοιράζουν επιδόματα για έγκαιρο ξύπνημα, για να πίνουν το γάλα τους, για να φοράνε το βρακί τους, για να ζεσταίνουν τον καφέ τους, κι εμείς να τα πληρώνουμε σαν κορόιδα. Ακόμη του είπα ότι αν δεν είχα το ποδήλατο θα πήγαινα με το αυτοκίνητο άρα ο Οσε δεν θα έπαιρνε φράγκο από εισιτήρια και κάποια άλλα ψυχωφέλιμα.... καταλαβαίνετε....
Του έσουρα κάμποσα και το μόνο που είχε να πει ήταν: "Καλά, τόσο μένος, μήπως δουλεύεις στα ΚΤΕΛ;".
Τί ήταν να το πεί!!!!
Ξανάρχισα νέο γύρο κατσάδας... Το μάτι μου γυάλισε... Άρχισα από την κακή εξυπηρέτηση ειδικά στη γραμμή της Χαλκίδας, για τα απαίσια παλιά τραίνα που δεν χωράνε ποδήλατα, για την ανυπαρξία ειδικών χώρων για αποσκευές ή ποδήλατα, και ό,τι άλλο πρόβλημα έχω συναντήσει. Στο τέλος του είπα ότι ευτυχώς που δεν κυκλοφορώ με καροτσάκι, γιατί είναι τόόόόσο οργανωμένα τα τραίνα που δεν θα μπορούσα ποτέ να ταξιδέψω μ' αυτά!!! Του τα είπα και ξεθύμανα...
Αυτός κατέβασε το κεφάλι και κάτι πήγε να μουρμουρίσει για κοινωνικό αυτοματισμό ή κάτι τέτοιο αλλά σταμάτησα να του δίνω σημασία. Αρκετά μου είχε ανέβει η πίεση και είμαι και σε επικίνδυνη ηλικία.
Αυτό που μου έμεινε είναι ότι μια ομάδα υπαλλήλων του Οσε μας βλέπει σαν χασούρα και μας θεωρεί πρόβλημα. Αντί να βλέπουν μια ευκαιρία αναβάθμισης των υπηρεσιών τους, με σωστή οργάνωση και εξυπηρέτηση των επιβατών, ανεξαρτήρτως αν είναι πεζοί ή έχουν ποδήλατο ή καροτσάκι μωρού ή βαλίτσα ή αν είναι καθηλωμένοι σε καροτσάκι, κάποιοι έχουν μείνει στην εποχή του 1900, όταν τα τραίνα έκαιγαν κάρβουνο και κινούνταν με ατμό. Γι' αυτό και οι πολιτικοί μας επιδοτούν τα ΚΤΕΛ και δεν ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη των σιδηροδρόμων, που είναι το πιο ασφαλές, οικονομικό, οικολογικό και αναπτυξιακό μέσο (μετά το ποδήλατο βέβαια!).

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Wicca
Απών/απούσα

ΧΩΣΕΕΕΕΕΕΕΕ ΣΤΟΝ ΟΣΕ... ( να αγιάσει το στόμα σου.. !! )

ilias p
Απών/απούσα

ΑΞΙΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

ΟΚ, ότι έγινε-έγινε... και από όσο θυμάμαι έχει ξαναγίνει....
Ευκαιρία να τελειώνουμε με το θέμα.
Μπορεί να γίνει μια επίσημη ερώτηση προς τον ΟΣΕ, για το τι ακριβώς ισχύει τώρα, και ανεξάρτητα από αυτό, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ?

Στο παρελθόν έχουν γίνει τέτοιες κινήσεις προς ΤΡΑΜ, ΜΕΤΡΟ κλπ με ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Η επιστολή μπορεί να ζητά διευκρινίσεις περί του ισχύοντος πλαισίου, να αναφέρει τι ισχύει στα άλλα μέσα σταθερής τροχιάς και να προτίνει κάτι αντίστοιχο.
Αν τους δώσουμε έτοιμη - μασημένη τροφή, ίσως να δούμε κανα αποτέλεσμα. Αν περιμένουμε να σηκώσουν το χέρι και να σκεφτούν κάτι ..... ουουοοοου, ζήτω_που_καήκαμε.

Η γραμμή προς Χαλκίδα είναι ότι πρέπει για ποδηλατοεξορμήσεις προς τα εκεί. Μας συμφέρει όλους να επιτρέπονται ΚΑΙ τα ποδήλατα στο συγκεκριμένο τραίνο.
Ακόμα και αν πρέπει να λύνεται πχ ο μπροστινός τροχός και να μπαίνουν σαν "αποσκευές".

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

...εχουμε παρει το τραινο για Χαλκιδα, ποτε δεν αντιμετωπισαμε προβλημα, ακομη κι οταν τα ποδηλατα ηταν υπεραριθμα μεσα στο βαγονι.
Βλεπεις, σε καποιους σταθμους ανεβηκαν κι αλλα ποδηλατα, απο ανθρωπους που δεν ηξεραν οτι υπηρχαν ηδη καποια ποδηλατα μεσα στο βαγονι, αλλα κανεις ποτε δεν ειπε τιποτε, ουτε απο τους επιβατες αλλα κυριως ουτε απο τους ελεγκτες που περασαν επανηλειμενως.
Τα ποδηλατα απο οσο γνωριζω, -αν και με καποιους περιορισμους οσον αφορα τον αριθμο των ποδηλατων ανα βαγονι- επιτρεπονται στο συρμο για Χαλκιδα.
Και οντως, ειναι ενας καταπληκτικος τροπος να επισκευθει κανεις την Ευβοια ποδηλατικα, χωρις να ειναι υποχρεωμενος να εχει, η να βρει αυτοκινητο ως μεταφορικο μεσον, οικονομικα, με ασφαλεια, και χωρις να επιβαρυνει το περιβαλλον.

Helekin
Απών/απούσα

Ήσουν ευγενικός για αυτό έπαθες ότι έπαθες. Αν δουν ευγενικό τον πατάνε στο κεφάλι (όχι μόνο αυτοί). Δεν προτείνω να είσαι αγενής, απλά να τους μιλάς ορθά κοφτά (εννοείται στον ενικό) και σε αντιμετωπίζουν αλλιώς μετά. Δοκίμασέ το έχει πλάκα ^^

contact