Ποδήλατα (στους δρόμους, στα τρένα, στο metrο) και στα λεωφορεία!

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

 
Seattle Washington

 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon BusesCarry.jpg0 bytes
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Nikosnikos
Εικόνα Nikosnikos
Απών/απούσα

...μας τρελάνεις?Εδώ δεν μπορούν να μπουν αναπηρικά αμαξίδια στα λεωφορεία (διότι δεν λειτουργούν οι μπάρες),θα σταματήσει να βάλω το ποδήλατο έστω και έτσι?

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Με την οδηγική δεινότητα των δικών μας στην πρώτη στροφή θα απογειωνόταν το ένα, στην επόμενη το δεύτερο... κι έτσι θα γράφαμε ιστορία ως την χώρα με τα ιπτάμενα ποδήλατα...

χα χα χα

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Αυτό το μέτρο (αύξηση της χωρητικότητας των σχαρών στο Seattle) προβλέπεται από το ρυθμιστικού σχεδίου του Seattle για το ποδήλατο που μόλις πρόσφατα μελέτησα:

http://podilates.gr/node/7972

Η εταιρία των λεωφορείων μετράει τη χρήση των σχαρών, η οποία ανέρχεται σε 10.000 χρήσεις την εβδομάδα. Υπολογίζεται πως στο Seattle υπάρχουν 6.000 ποδηλάτες που καθημερινά πηγαίνουν στη δουλειά τους με ποδήλατο (και χιλιάδες άλλοι που χρησιμοποιούν ποδήλατο για άλλους λόγους).

Όσο για το αν φύγει το ποδήλατο απ' τη σχάρα, έχω χρησιμοποιήσει αυτές τις σχάρες σε λεωφορείο αυτής της εταιρίας (King County Metro Transit) για να διασχίσω την εξής γέφυρα που δεν είναι διαβάσιμη με ποδήλατο:
http://www.wsdot.wa.gov/Traffic/seattle/SR520_Midspan.htm#cam
http://www.weatherbonk.com/weather/camDetail.jsp?id=_wc_1142902093176
(δείτε τη μετά τις 18:00 για να' ναι μέρα εκεί).

Το λεωφορείο πήγαινε με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου (100 χλμ/ώρα).
Δε θα ανησηχούσα για το αν πέφτανε τα ποδήλατα αλλά για το τι ατυχήματα θα γινότανε σε στενές στροφές με παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ή με πεζούς που πετάγονται μπροστά απ' τα λεωφορεία.

Υπολογίζω πως το κόστος για τοποθέτηση σχάρας σε όλα τα 2.000 λεωφορεία του ΟΑΣΑ δεν θα ξεπερνούσε το 1.000.000 ευρώ, δηλαδή όσο κοστίζουν μόλις 3 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομου (επέκταση πεζοδρομίου).

contact