Ποδήλατο και αστικά λεωφορεία

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
donsabio
Απών/απούσα

Γεια σας,

Ειμαι ναύτης και σκεφτομαι εδω και πολυ καιρο να πηγαινω με το ποδηλατακι μου στην υπηρεσια μου η οποια βρίσκεται στο οχυρο Σκαραμαγκα.Μένω στο Ν.Φάληρο και προς το παρόν η διαδρομή Πειραιάς - Πέραμα με το ποδηλατο με τρομάζει. Αποφάσισα λοιπόν να ρωτήσω αν επιτρέπεται το ποδηλατο στο λεωφορείο το οποίο ειναι 2πλο.

Ο πρώτος οδηγός τον οποίο ρώτησα μου είπε ότι δεν υπαρχει πρόβλημα αρκει να μην ενοχλώ τους επιβάτες. Ο δεύτερος οδηγός μου ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπεται. Την ίδια απάντηση πείρα και απο το τηλεφωνικό κέντρο το ΟΑΣΑ.

Θα ήθελα λοιπόν να ρώτησω αν ποτέ κανεις έχει μεταφέρει το ποδήλατο με το λεωφορειο και αν υπήρξαν αντιδράσεις.
Επίσης θα ήθελα πληροφορίες για κάποια ασφαλή ,όσον το δυνατον περισσότερο, διαδρομή από Πειραιά για Πέραμα και πόσα χιλιόμετρα.

Ευχαριστώ πολύ.
Με ποδηλατικούς χαιρετισμούς Σάββας

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Επίσημα δεν επιτρέπεται το ποδήλατο στα λεωφορεία. Από εκεί και πέρα αν στο λεωφορείο είναι λίγοι επιβάτες ή τουλάχιστον η γραμμή είναι τέτοια που δεν εξυπηρετεί πολύ κόσμο ώστε να γεμίζει τότε είναι στην κρίση του κάθε οδηγού να σε αφήσει να το βάλεις. Αρχικά δες αν το λεωφορείο τυγκάρει ή όχι στις ώρες που θα το χρησιμοποιείς και μετά κάνε την κίνηση. Σε σπαστό ποδήλατο (τύπου DAHON) δεν υπήρχει κανένα πρόβλημα γιατί θεωρείται σαν αποσκευή. Εδώ τίθεται το θέμα προσαρμογής ειδικής μπάρας στα λεωφορεία για τη δυνατότητα μεταφοράς ποδηλάτου κάτι που κατά καιρούς έχει προταθεί στην ΕΘΕΛ.

Gorbi
Απών/απούσα

Άμα σου πει οτι δεν μπορείς να το βάλεις πές του... "στο καιρό"...
Κι εγώ υπηρετούσα Σκαραμμαγγκά μέχρι πριν 2 μέρες, τώρα είμαι ΓΕΝ...
Πάντως όταν ρώτησα στη Φ1 αν μπορώ να βάλω μέσα ποδήλατο μου είπαν όχι! ξεκάθαρα ΟΧΙ...
Και για το πάρκινγ δεν θα σου το πρότινα πολλές κλοπές....
Προς ποδηλασία.... καλύφτε :) :D

donsabio
Απών/απούσα

Εχω δει δυο ναυτες με ποδηλατο. Ρωτησα τους αξιωματικους της υπηρεσιας μου και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει προβλημα αρκει να να φοραω κρανος. Απο Φ1 ειναι μια χαρα άλλωστε θα πήγαινες απο το μονοπάτι.! Εγω ειμαι στη ΣΕΝΤ, πραγμα που σημαινει οτι οι βολτουλες τα απογευματα θα ειναι οτι πρεπει να ξεφυγω απο την βαρεμαρα!!
ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ!!!
ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

θέλετε και ποδήλατα στο λεωφορείο ρε κωλόψαρα. ουστ. Πάρτε το επ' ώμου. Δε φτάνει που είστε κωλοβήσματα θέλετε να σας κάνουν και αέρα.

Inferno
Απών/απούσα

Το ποδήλατο ΔΕΝ επιτρέπεται στα λεωφορεία και κατά τη γνώμη μου πολύ καλά κάνει κι απαγορεύεται! Ούτε σχάρες έχουν και αφού στα περισσότερα γίνεται πανικός δεν μπορεί να μπει ωράριο και εξαιρέσεις γιατί θα γίνει χαμός!
Το αν κάποιος οδηγός έχει καλή διάθεση ή/και ξέρει ότι θα πάει άδειο το λεωφορείο και δε θα ενοχλήσει κανένα είναι καθαρά θέμα δικό του.
Μια φορά είχα ξεμείνει με βροχή καρέκλες στο λαγονήσι (με έπιασε στην επιστροφή από προπόνηση προς Σούνιο) και παρακάλεσα τον οδηγό του Ε22 να μπω μέσα. Τελικά με άφησε με τα χίλια ζόρια.
Το θέμα είναι ότι αν εκεί πχ έμπαινε ένας ελεγκτής μπορεί να έβρισκε κι ο οδηγός το μπελά του.

Η καλύτερη λύση για περιπτώσεις που χρειάζεται να μπεις σε ένα ΜΜΜ είναι το σπαστό. Αλλιώς συνηθίζεις τον δρόμο και πας από εκεί.

donsabio
Απών/απούσα

se lathos forum milas psile. Boulose to gia na min sto voulosw egw palio xtikio. Kai epo mou tha to parw kai tha sto valw ekei pou ksereis palio kseytila.
Ante geia TAKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

contact