Σπαστό και Ηλεκτρικός ( Τα νεύρα μου πρωινιάτικα)

33 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
NikolasTatsiopoulow
Απών/απούσα

Καλημέρα σας,
Για μία ακόμα φορά εκτυλήχθηκε στοιχομυθία στον ηλεκτρικό (σταθμός ομόνοια). Όπως κάθε μέρα πήγα να μπω με το σπαστό μου στο τραίνο να πάω στη δουλειά μου. Ο "κυριούλης" που κλείνει τις πόρτες με το που με βλέπει μου λέει:
- Φιλαράκο απαγορεύεται να το βάλεις μέσα. Αυτά γίνονται μόνο στο ευρωπαϊκό Παρίσι ( ή κάτι τέτοιο νομίζω ότι μου είπε)... Και συνέχισε λέγοντας ότι σε ώρες αιχμής απαγορεύεται και να το βάλω μόνο στο πρώτο ή στο τελευταίο βαγόνι και μόνο σε ώρεσ εκτός αιχμής.
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αυτό δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι. Γιατί εγώ όπως και όλοι όσοι περιμέναν επί 17 λεπτά το τραίνο ζούμε στην μπουρδελο - Αθήνα και όχι στο ευρωπαϊκό Παρίσι. Του εξήγησα λοιπόν ότι επιτρέπεται κανονικά να τα βάζω μέσα όπως επιτρέπονται όλες οι αποσκευές - καροτσάκια. Να πω την αμαρτία μου μου ξέφυγε και ένα άι στο διάολο πρωινιάτικα, αλλά δεν του το είπα κατάμουτρα και του είπα ότι θα το βάλω κανονικά μέσα. Και μου απαντάει:
- Κι αν χτυπήσει κανένας???
Είχα ήδη εκνευριστεί και με είχε πιάσει η ειρωνία μου οποτε του είπα να διαβάσει τους κανονισμούς που έχει εκδόσει η εταιρεία που δουλεύει και ότι στο κάτω κάτω εγώ τον πληρώνω και είμαι πελάτης του. Μετά απλά μπήκα στο τραίνο και τέλος.Όταν βγήκα δεν μου είπε τίποτα. Με κοίταζε απλά με ύφος 100 καρδιναλλίων.
Συγνώμη για το μεγάλο post απλά τσαντίστηκα πρωί πρωί.
Για όποιον ενδιαφέρεται είναι κοντούλης με μουστάκι, απλά σε περίπτωση που τον συναντήσετε...χεχεχεχε.
Καλημέρα σε όλους!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
geoponer
Απών/απούσα

Από τη μια είναι καλυμμένοι, γιατί η απαγόρευση μιλάει γενικά για ποδήλατα, χωρίς να κάνει διαχωρισμό ανάμεσα σε αναδιπλούμενα και μη. Από την άλλη, όντως το αναδιπλούμενο δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα κανονικό ποδήλατο όσον αφορά στον όγκο και το μέγεθος, όταν είναι διπλωμένο.

Στο φινάλε, και να για γλυτώσεις από την ψυχοφθορά, μπορείς να το βάλεις σε μια μεγάλη σακούλα ή να το καλύψεις με ένα μεγάλο πανί, για να μη φαίνεται τι είναι. Προσωρινή λύση βέβαια, που δε μου αρέσει πολύ αλλά κάνεις τη δουλειά σου.

Ίσως πρέπει να γράψουμε μια επιστολή στον ΗΣΑΠ, ζητώντας διευκρινήσεις ειδικά για τα αναδιπλούμενα ποδήλατα, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Αυτή είναι πιο επίσημη οδός και μπορεί να μας λύσει τα χέρια.

Παρότι χρησιμοποιώ αποκλειστικά Μετρό (και μερικές φορές Προαστιακό), όπου δεν απαγορεύονται τα αναδιπλούμενα, θα χαρώ να υπογράψω μια τέτοια επιστολή, μαζί με όλους τους ενδιαφερόμενους! ;-)

generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

Γιατί αυτό που συμβαίνει είναι οτι βλέπουν τα ποδήλατα να αυξάνονται και θα τους έρθει καμιά αναλαμπή να απαγορεύσουν και τα σπαστά σε ώρες αιχμής και θα τρέχετε εσείς πρώτοι...
Προτιμήστε να το λύνετε επι τόπου με το χαρτί των κανονισμών στην τσέπη και αφήστε το εκεί.
Ήδη ο Αραπατσάκος είχε δηλώσει ότι ο ΗΣΑΠ θα ανοίξει την πόρτα τοου επι 24ώρου στους ποδηλάτες,αλλά προς το παρόν όπως έχει η κατάσταση με τα έργα,προφανώς δεν γίνεται και είναι και γαιδουριά να απαιτείς χώρο όταν δεν υπάρχει χώρος ούτε για πεζό.

Για την ιστορία,έχει πέσει σήμα στους σεκιουριτάδες να παρακολουθούν πολύ τα ποδήλατα,εγώ χτές κατέβηκα με το ποδήλατο στην Αττική για να εξυπηρετήσω έναν άνθρωπο που ήθελε να βγεί και δεν χωρούσε και ο σεκιουριτάς είδε την ρόδα να ξαναμπαίνει και έκανε ολόκληρη σκηνή!

Όλα αυτά βέβαια δεν θα συνέβαιναν αν οι ποδηλάτες απο μόνοι τους γνώριζαν και σέβονταν τους κανονισμούς,αλλά όταν μπαίνουν 5-5,σε ώρες και σταθμούς αιχμής,όπου βρούν τρύπα,προκαλούν τον άλλο να μας κηνυγάει απο πίσω σαν μωρά..

NikolasTatsiopoulow
Απών/απούσα

Επειδή μπορεί να εκνευριστώ λοιπόν ακόμα περισσότερο και επειδη εάν με πιάσει η ειρωνία μου δεν σταματάω εύκολα, θα τους απαντούσα ότι εφόσον λένε ότι είναι ποδήλατο και βάσει των οδηγιών τους απαγορεύεται τότε θα επικαλεστώ την οδηγία για τις διαστάσεις των αποσευών και ασ φέρουν τη μεζούρα να μετρήσουν. Εάν επιμένουν ότι είναι ποδήλατο τότε θα τους ζητούσα ευγενικα να το οδηγήσουν έτσι όπως είναι διπλωμένο επειδή εγώ αδυνατώ να το οδηγήσω διπλωμένο.
Όσον αφορά το κάλυμα, έχω αγοράσει κάτι σαν αδιάβροχο κάλυμα που αφήνει μόνο τη σέλα έξω για να το σέρνω. Απλά εκνευρίστηκα με την αγένειά του... Πολύ όμως...
Άκου εκεί ευρωπαϊκό Παρίσι...

generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

:)
Και όσο για το κάλυμα,δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη οδηγία..
Πάντως να είσαι έτοιμος να ακούσεις το μακρύ και το κοντό του καθενός,πολλοί δεν ξέρουν καν ότι επιτρέπονται καθημερινές τα ποδήλατα,έχουν μείνει στην πρόσβαση μόνο Σαββατοκύριακα..

Ένα χαρτάκι με τις οδηγίες έχε το μέσα στο πορτοφόλι σου...

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

.... κι εγώ με την god saved the bike
Την επόμενη φορά έχε τη σελίδα του κανονισμού μαζί σου. Αν σου πει κάποιος μα και μου δώσ' του τη και πες του: "διάβασέ τον κανονισμό της εταιρία σου και ότι δεν καταλαβαίνεις να με ρωτήσεις".

mattta04
Εικόνα mattta04
Απών/απούσα

Nai nai nai!!

Gnostos "Filos tou Podilatou":):):)

Emena mou thn exei "pei" hdh 3 fores. Thn teleutaia apo aytes, ka8usterhse to treno gia na mou pei kati paralirimatika gia Valkaninkous agones(!??!?!?!) +oti dn ginete na beno opou 8elo +oti prp na prosexo mhn xtupiso kanenan! me to spasto diplomeno mono kanena hobit 8a borousa na tsakiso.. +auto giati exei polu megala podiaaaaaa.

Aaaaaa + nomizo oti to agaphmeno tou einai to "An ginei kanena atuxhma, ego dn exo kamia eu8unh!!!"

Epeidh +ego xrhsimopoio ka8hmerina spasto/HSAP, eimai GNOSTH +sta security (an + uparxoun 2 kurioules polu kales pou ta leme + tetoia..) pou episis exoun megalh plaka. Me vlepoun ka8e mera oi idioi an8ropou + e3akolou8oun na mou lene gia tis ores / to vagoni + OLES tis sxetikes @@ries.

Meta apo apeirous proinous tsakomous pou 3ekinane kapos etsi "na sas enhmeroso..." "oxi gnorizo!" "maaa???" "ma gnorizo" + blablabla, apofasisa na mhn tous milao kan. Mouga sth strouga pou leme! dn 3ero vevaia poso 8a krathsei alla 8a prospa8iso:)

Pantos sxetika me security + podilates pou benoun 5-5 se ores aixmhs, dn uparxei giati dn se afhnoun na beis! emena dld mou th lene prin ftaso sthn apova8ra!!!

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

αλλά αφού μπορείτε να βάλετε ένα κάποιο κάλυμμα και τέλος γιατί τα τόοοοσα παράπονα... αλλά το έχει μέσα του κι ο έλληνας.

generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

Ενημέρωση στο προσωπικό του ΗΣΑΠ χρειάζεται.Το αν θα κάνει ο καθένας τη δουλειά του,δεν μπορεί να το κηνυγάνε οι ποδηλάτες γκρινιάζοντας μαζί του,πρέπει να γίνει κάτι απο τους αρμόδιους.

Επειδή και εγώ στο παρελθόν έστελνα συνέχεια επιστολές πρήζοντας τους για το απρεπές ύφος των σεκιουριτάδων κτλ.αυτό που κατάλαβα είναι ότι σε παίρνουν μεν τηλέφωνο είτε επειδή το επιβάλλει ο κανονισμός,είτε απο ενδιαφέρον [αν και είμαι λίγο δύσπιστη σε αυτό],αλλά μέχρι εκεί.Κατα τις υποτιθέμενες ενημερώσεις,οι σεκιουριτάδες πρέπει να κάνουν ταβανοθεραπεία,δεν εξηγείται αλλιώς το ότι δεν χωράνε στην κεφάλα τους 10 βασικοί κανόνες.

Και επειδή οι αρμόδιοι συχνά βαριούνται ή τους είναι δύσκολο να ενημερώσουν όλο το προσωπικό τους,το βρίσκω πιθανότερο να προσθέσουν καμιά γραμμή στη διάταξη των αποσκευών που να λέει οι αποσκευές με ρόδες διαμέτρου >=16 ιντσών απαγορεύονται κατα τις ώρες αιχμής και να μείνουμε με την επιστολή στο χέρι...

Όσο για την γκρίνια του Έλληνα,ίσως να χει και κανα δίκιο ο έρμος όταν βλέπει την ουτοπία μπροστά στα μάτια του κάθε μέρα...

άκου στο ευρωπαικό Παρίσι...εδώ τι είμαστε,Ουγκάντα?

σσ.άμα κάνεις πως δεν ακούς,φωνάζουν πιό δυνατά,μιά φορά που έκανα την πάπια στην Ομόνοια σε έναν βλάκα['τα ποδήλατα επιτρέπονται μόνο Σ/Κ-τι λε ρε καραμήτρο?!?'],
με τράβηξε απο τη μπλούζα και ακινητοποίησε το τρένο...
Αν αυτό δεν είναι προσβλητική συμπεριφορά,τότε τι είναι??

σσ.περί σεκιουριτάδων φίλων του ποδηλάτου δε,αμφιβάλλω ακόμα περισσότερο,όταν κλείνουν οι σταθμοί για τα έργα,που είναι αυτοί οι φίλοι να πετάξουν σε έναν συνάδελφό τους ένα 'οι ποδηλάτες τι θα κάνουν?'.
Οι αρμόδιοι έπεσαν απο τα σύννεφα όταν τους το είπα,μου απάντησαν 'εεεε..βασικά τους ποδηλάτες δεν τους είχαμε σκεφτεί!'.
Να χαμε να λέγαμε...

σσ2.Κι όμως μπαίνουν και 3-4,και 5...Ή εγώ έπεσα πάνω σε κάφρους με ρόδες:P Ρόδες παντού :D

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

θα έβαζα ένα κάλυμμα μόνο και μόνο για να μην με ενοχλεί ο κάθε ..., τα έχω βαρεθεί αυτά...

fantasmamore
Απών/απούσα

...εκτός του ευρωπαικού, έχουμε κι άλλα παρίσια; :P

drummer
Εικόνα drummer
Απών/απούσα

god saved the bike wrote:

Προτιμήστε να το λύνετε επι τόπου με το χαρτί των κανονισμών

Έχω ξανακούσει γι αυτό, υπάρχει κάποιο link που να βρίσκεται ηλεκτρονικά ; η τελοσς παντων που μπορώ να το βρω ;

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

http://www.isap.gr/%CE%A7%CE%A5%CE%9A-rev%2013.pdf
Άρθρο
XI.ΚΑΝΟΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΘΗΝΩΝ

Royaloak
Απών/απούσα

fantasmamore wrote:
...εκτός του ευρωπαικού, έχουμε κι άλλα παρίσια; :P

όπου έχει γυρίσει και την ομώνυμη ταινία ο Βιμ Βέντερς...

cghera@aim.com
Απών/απούσα

Δυστυχώς η κατάσταση στον ηλεκτρικό έχει γίνει αφόρητη λόγω των έργων και σίγουρα οι ποδηλάτες θα είναι οι πρώτοι πεσόντες. Καθημερινά τις ώρες αιχμής γίνεται το αδιαχώρητο και οι πόρτες κλείνουν μετά από 5-6 προσπάθειες. Οπότε εξοπλιστείτε με υπομονή γιατί πιθανώς να δεχτείτε αρνητικά σχόλια και από τους άλλους επιβάτες.
Ζηλεύω όλους εσάς που έχετε σπαστά και πιστευω οτι έχετε δίκιο και δικαίωμα να τα κουβαλάτε. Δοκίμασα μία φορά να μπω σε ώρες μη αιχμής με το δικό μου κανονικό ποδήλατο και το μετάνιωσα.

13 floor elevator
Απών/απούσα

NikolasTatsiopoulow wrote:
Επειδή μπορεί να εκνευριστώ λοιπόν ακόμα περισσότερο και επειδη εάν με πιάσει η ειρωνία μου δεν σταματάω εύκολα, θα τους απαντούσα ότι εφόσον λένε ότι είναι ποδήλατο και βάσει των οδηγιών τους απαγορεύεται τότε θα επικαλεστώ την οδηγία για τις διαστάσεις των αποσευών και ασ φέρουν τη μεζούρα να μετρήσουν. Εάν επιμένουν ότι είναι ποδήλατο τότε θα τους ζητούσα ευγενικα να το οδηγήσουν έτσι όπως είναι διπλωμένο επειδή εγώ αδυνατώ να το οδηγήσω διπλωμένο.
Όσον αφορά το κάλυμα, έχω αγοράσει κάτι σαν αδιάβροχο κάλυμα που αφήνει μόνο τη σέλα έξω για να το σέρνω. Απλά εκνευρίστηκα με την αγένειά του... Πολύ όμως...
Άκου εκεί ευρωπαϊκό Παρίσι...

Αν ναι τότε μπαίνουμε καμία φορά μαζί με τα DAHON μας.Αντιμετώπισες και σήμερα πρόβλημα στον Ηλεκτρικό??Εγώ τις τελευταίες μέρες παίρνω το αυτοκίνητο καθώς βαρέθηκα την αναμονή και το στριμωξίδι.Μα επιτέλους πότε θα σταματήσουν τα έργα?απο την αρχή να τον φιάχνανε θα είχανε τελειώσει.

kounoupis
Απών/απούσα

Tα εργα τελειωνουν τον μαιο του 2010.Αυτον τον καιρο στα ανω πατησια εχει 1 γραμμη

geoponer
Απών/απούσα

kounoupis wrote:
Tα εργα τελειωνουν τον μαιο του 2010.Αυτον τον καιρο στα ανω πατησια εχει 1 γραμμη

Αυτό θα πει "Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι" !!!

Υπομονή παιδιά, και ίσως όταν λειτουργήσει πάλι κανονικά να είναι πιο χαλαρά τα πράγματα στον ηλεκτρικό (όπως είναι τώρα στο μετρό).

Είχα τραβήξει κι εγώ μεγάλη ταλαιπωρία όταν δεν λειτουργούσε το μετρό προς Αεροδρόμιο, μαρτύρησα με τον προαστιακό... :-(

NikolasTatsiopoulow
Απών/απούσα

Ναι! Μαζί μπαίνουμε.
Τη Δευτέρα που μας πέρασε δοκίμασα να έρθω Μαρούσι με το αυτοκίνητο καθώς είχα να συνδιάσω διάφορα το απόγευμα. Το αποτέλεσμα: 1:20 η διαδρομή. Εάν βάλεις τα διόδια της Αττικής οδού μαζί με την βενζίνη και το συνολικό χρόνο τότε καταλαβαίνεις ότι δεν παίζει το αυτοκίνητο με τίποτα...
Σήμερα δεν πέτυχα πάντως τον "καλό" σταθμάρχη με το μουστάκι οπότε όλα κύλισαν ομαλά!!!

snipous
Απών/απούσα

kounoupis wrote:
Tα εργα τελειωνουν τον μαιο του 2010.Αυτον τον καιρο στα ανω πατησια εχει 1 γραμμη

αυτο θα ηταν μια πολυ, μα παρα πολυ αισιοδοξη προβλεψη.
να σας πω μονο οτι στ ν.φαληρο που μενω (οι γραμμες περνανε εξω απο το σπιτι μου) τα εργα εχουν παγωσει εδω και 2+ μηνες.
μην σας φανει περιεργο επισης αν κλεινανε τελειως τις γραμμες για να τελειωσουν τα εργα στην ωρα τους.
υπομονη λοιπον...

vang
Απών/απούσα

spyrosv wrote:
αλλά αφού μπορείτε να βάλετε ένα κάποιο κάλυμμα και τέλος γιατί τα τόοοοσα παράπονα... αλλά το έχει μέσα του κι ο έλληνας.

Κυκλοφορώ με το Brpompton μου και επιβιβάζομαι χωρίς προβλήματα σε σε ΟΛΑ τα μεταφορικά μέσα, τραίνα. λεωφορεία αστικά και υπεραστικά, Μετρο,Ησαπ, ΤΑΧΙ τράμ...σέ ΟΛΑ....Μέχρι στιγμής στην Αθήνα, στο Λονδίνο και στο Παρίσι...

To brompton διπλώνει με τέτοιο τρόπο ώστε η αλυσίδα, βρίσκεται στο κέντρο του πακέτου και δεν λερώνει εσένα ή κάποιο άλλο επιβάτη.( δεν ισχύει το ίδιο με όλα τα σπαστά και θα "σπαζόμουνα" πολύ αν κάποια αλυσίδα κάποιου σπαστού με ακούμπαγε στο μπατζάκι...). Παρά ταύτα έχω πάντα μαζί μου το κάλυμμα του ποδηλάτου, ελαφρύ, φθηνό, ανθεκτικό και εύκολο να το βάλεις και να το βγάλεις, στο δικό του τσαντάκι σέλας. Αν υποψιαστώ ότι θα έχω κουβέντες, απλά καλύπτω του ποδήλατο...Παλιά μόνο και μάλλον από περιέργεια, με ρώτησε κάποιος τι έχω εκεί..."..την ραπτομηχανή μου..." του είπα και έμεινε να αναρωτιέται αν τον δουλεύω...

Το κάλυμμα σε βγάζει και από άλλες κακοτοπιές...Μπαίνω σε τράπεζες, πολυκαταστήματα, σούπερ μάρκετ κλπ..Αν έχουν πολιτική πού πρέπει να αφήσουμε τις αποσκευές στην είσοδο, αφήνω και εγώ την "αποσκευή" μου στον φύλακα. Επίσης μπορεί να πάω σε ένα ραντεβού, σε ρεσεψιόν ξενοδοχείου π.χ. και δεν θέλω να είναι προφανές ότι έχω μαζί μου ποδήλατο...Απλά το καλύπτω..

Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να μιλήσω με χρήστες brompton από όλο τον κόσμο. Από την Ευρώπη αλλά και από την Ασία και την Αμερική...
Το θέμα των ειδικών κανονισμών στα ΜΜΜ για σπαστά ποδήλατα συζητήθηκε...
Με μοναδική ίσως εξαίρεση την Σιγκαπούρη, δεν υφίστανται ειδικοί κανονισμοί για σπαστά ποδήλατα. Βέβαια στις ποδηλατικά προηγμένες χώρες, υπάρχουν κανονισμοί για ποδήλατα σταθερού σκελετού πού μπορούν να ισχύσουν και για τα σπαστά αλλά και πάλι...το σπαστό αντιμετωπίζεται παντού σαν "βαλίτσα". Δηλαδή. αν υπάρχει περιορισμός σε ένα μέσο για τον αριθμό των ποδηλάτων, αυτός δεν ισχύει για τα σπαστά, όπως δεν υπάρχει περιορισμός για το πόσοι επιβάτες μπορούν να έχουν μαζί τους βαλίτσα.

...Όλοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι και απαραίτητο να γίνουν ενέργειες για να υπάρξουν ειδικοί κανονισμοί για σπαστά...Λίγη ευγένεια και χρήση της κοινής λογικής ώστε να μην προκαλούμε είναι αρκετή...

Στο τέλος τέλος, όταν το διπλωμένο και καλυμμένο ποδήλατο έχει τις διαστάσεις μιας αποσκευής, ισχύουν οι κανονισμοί πού ήδη υπάρχουν για τις αποσκευές σε όλα τα ΜΜΜ του κόσμου.

AfloEydK
Απών/απούσα

profanws sou milise eirwnika
to xw paratirisei kai gw stoys sekioyritades tou isap

me tsampoyka tha diekdikisoume kai emeis ta dikaiwmata mas

auhopu
Εικόνα auhopu
Απών/απούσα

tkant wrote:
http://www.isap.gr/%CE%A7%CE%A5%CE%9A-rev%2013.pdf
Άρθρο
XI.ΚΑΝΟΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΘΗΝΩΝ

...κι εδώ η τελευταία έκδοση (18/11/2008)
http://www.oasa.gr/pdf/xyk_gr_rev_15.pdf

kitsosmitsos
Απών/απούσα

Επειδή πρόσφατα αγόρασα σπαστό ποδήλατο ώστε να μπορώ να το μεταφέρω και εντός των συρμών, μήπως θα μπορούσε κανείς να μου πει που μπορώ να πάρω βολικό κάλυμμα ώστε να μην έχουμε θέματα με την μεταφορά;
Για να μην κάνουμε διαφήμιση, όποιος θέλει ας μου στείλει στο kitsosmitsos@gmail.com
Ευχαριστώ προκαταβολικά

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Δεν χρειάζεται κάλυμμα για τη μεταφορά σπαστού ποδηλάτου στο μετρό, προαστιακό, ηλπαπ, εκτός εάν θέλεις το κάλυμμα για προσωπικούς λόγους αισθητικής. Αποτελεί αποσκευή και είναι αποδεκτή σεόλους τους συρμούς σύμφωνα με τις αποφάσεις και των τριών εταιριών

Marts
Απών/απούσα

Αποτελεί αποσκευή και είναι αποδεκτή σεόλους τους συρμούς σύμφωνα με τις αποφάσεις και των τριών εταιριών[/quote]

Μηπως ξερει κανεις αν ισχυει και για τα 26αρια σπαστα ??

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

"Επιτρέπεται η μεταφορά αποσκευών μέχρι το πολύ διαστάσεων βαλίτσας, δηλαδή μέχρι
100x60x25 εκατ. μέτρου και αντικειμένων μήκους μέχρι 170 εκατ. μέτρου και εφόσον ο
κάτοχός τους μπορεί να τα μεταφέρει μόνος του."
Οπότε σύμφωνα με αυτό το άρθρο του κανονισμού, και σε συνδυασμό με την απόφαση του "Αττικό Μετρό" για την ελεύθερη μετακίνηση των σπαστών στους συρμούς, συνάγεται το συμπέρασμα ότι και τα 26-άρια επιτρέπονται στο μετρό.

rearviewmirror
Απών/απούσα

Marts wrote:
Αποτελεί αποσκευή και είναι αποδεκτή σεόλους τους συρμούς σύμφωνα με τις αποφάσεις και των τριών εταιριών

Μηπως ξερει κανεις αν ισχυει και για τα 26αρια σπαστα ??[/quote]
Δεν πολύ χρησιμοποιούσα το metro , αλλά όσες φορες χρειάστηκε δεν είχα αντιμετωπίσει προλημα

Marts
Απών/απούσα

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις........θα το δοκιμασω και θα σας πω τα νεα...

LFT
Απών/απούσα

Καλησπέρα,

... τον γνώρισα κι εγώ τον κυριούλη (υπάλληλο του ΗΣΑΠ) που έχει πρόβλημα με τα σπαστά ποδήλατα.

Πρωί πρωί μου την είπε στο σταθμό Ν.Ιωνίας που πήγα να μπω σε ένα βαγόνι (όχι το τελευταίο) με το σπαστό διπλωμένο, αλλά χωρίς το κάλυμμα - κι αυτό γιατί δεν πρόλαβα να το βάλω αφού με το που έφτασα στο σταθμό ήρθε το τραίνο).

Οι επισημάνσεις του είναι καρμπόν σαν αυτές που αναφέρονται σε αυτό το thread.

"Φιλαράκο τα ποδήλατα απαγορεύονται... μόνο στο τελευταίο βαγόνι..."
και όταν του είπα... δεν είναι ποδήλατο, είναι αποσκευή που δεν ξεπερνά τις μέγιστες διαστάσεις αποσκευής... με αποστόμωσε με τις ίδιες δικαιολογίες...

"αυτά είναι στο ευρωπαϊκό Παρίσι...(!!!) που αφήνουν τα αγωνιστικά (????)- εδώ απαγορεύεται. Αν σου φύγει και χτυπήσει κανένας...;"

Κατάφερε ο κυριούλης να με κάνει τούρμπο πρωί πρωί...

Το πιο αστείο είναι πως ενώ κινήθηκα προς το τελευταίο βαγόνι, οι πόρτες έκλεισαν και το τραίνο ξεκίνησε, κι ο ταλαίπωρος ανθρωπάκος με κοιτούσε με το κεφάλι έξω απ' το παράθυρο και με ένα χαμόγελο επιτυχίας... λες κι έσωσε τους επιβάτες από κάποιο κίνδυνο ή λες και κέρδισε κάποιου είδους προσωπικό στοίχημα.

Παρ' ότι είμαι σίγουρος ότι αποκλείεται να είναι επισκέπτης του site, ήθελα να τον συγχαρώ δημοσίως που έκανε το καθήκον του με τόση σχολαστικότητα.

Εγώ περίμενα το επόμενο τραίνο για να πάω στη δουλειά μου.
Αυτός το έχει χάσει το τραίνο προ πολλού ... και πολύ φοβάμαι ότι δεν διορθώνεται η κατάστασή του.

Καλή υπομονή σε όσους τον συναντήσουν.

orck
Απών/απούσα

Οχι δεν εχεις δικιο, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.
Θελει να ασχοληθεις μια ημερα μονο, εσυ σαν ποδηλατης φροντισε να εισαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΥΠΙΚΟΣ (για να μην μπορουν να ισχυριστουν οτιδηποτε εναντιων σου) εαν σου απαγορευσει ξανα την εισοδο προσπαθησε να εχεις μαρτυρες και καλεσε το 100, περιμενε τους ζητησε καταγραφη συμβαντος, καταγραφη των στοιχειων του υπαλληλου και των μαρτυρων σου και ισχυρισου οτι επιθυμεις να κανεις μυνηση εναντιων του και εναντιων της Μετρο Α.Ε. (δεν κοστιζει τιποτα η δηλωση αυτη, μπορει μετα να θελησεις να αλλαξεις γνωμη).
Για να τα κανεις ολα αυτα πρεπει να εισαι εκνευριστικα τυπικος, αλλιως θα πιαστουν απο το μικροτερο για να δικαιολογησουν την συμπεριφορα αυτη.

contact