Στο ΜΕΤΡΟ για όλο τον Αύγουστο 2011

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Δελτίο Τύπου

Μεταφορά Ποδηλάτων για τον μήνα Αύγουστο 2011
29-07-11 15:38

Με στόχο την καλύτερη συνεργασία των αστικών συγκοινωνιών με τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης (ποδήλατο) και προκειμένου να προσφέρει μεγαλύτερη εξυπηρέτηση στους επιβαίνοντες που συνδυάζουν τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ) με τη χρήση του ποδηλάτου, η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.και ο ΟΑΣΑ, ενισχύουν το μέτρο μεταφοράς του όλο το μήνα Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 1 Αυγούστου, ανακοινώθηκε από την ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. ότι τα ποδήλατα θα εξυπηρετούνται όλες τις ημέρες και ώρες από όλους τους σταθμούς του δικτύου του Μετρό, δηλαδή από Δευτέρα έως και Κυριακή, από την έναρξη μέχρι τη λήξη της λειτουργίας σε όλους ανεξαιρέτως τους σταθμούς. Σημειώνεται ότι, η μεταφορά ποδηλάτων όλες τις ώρες και ημέρες ισχύει ήδη για τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ.

Ο μέγιστος αριθμός εξυπηρετούμενων ποδηλάτων είναι δυο στο οπίσθιο μέρος του τελευταίου συρμού και ο περιορισμός αυτός αφορά όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς, τη Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ), 2 & 3 του Μετρό και το Τραμ.

Υπενθυμίζεται ότι, από την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου ισχύουν τα εξής:

Σε όλους τους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς (τραμ – μετρό – ηλεκτρικός), η μετακίνηση των ποδηλατιστών με τα οχήματά τους γίνεται αυστηρά και μόνο πεζή.
Ειδικά στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, απαγορεύεται αυστηρά η χρήση των ανελκυστήρων και των κυλιόμενων κλιμάκων από ποδηλατιστές.
Σε όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς (τραμ – μετρό – ηλεκτρικός), ανεξάρτητα από την εφαρμογή της ανωτέρω πολιτικής μεταφοράς ποδηλάτων, εξακολουθούν να έχουν απόλυτη προτεραιότητα τα ΑμεΑ και τα άτομα που χρήζουν ειδικής βοήθειας (ηλικιωμένοι και εγκυμονούσες) .

Στην περίπτωση που οι επιβάτες επιθυμούν πρόσθετες πληροφορίες να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr) και το τηλεφωνικό κέντρο 185.

http://www.amel.gr/index.php?id=219&tx_ttnews[tt_news]=163&tx_ttnews[bac...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
PrimitiveMe
Εικόνα PrimitiveMe
Απών/απούσα

Μου το έλεγαν και δεν το πίστευα μέχρι που το διάβασα και εγώ σε έγκυρες ενημερωτικές πηγές!Σήμερα το πρωί δε,έκανα ποδαρικό πηγαίνοντας στη δουλειά χρησιμοποιώντας όχι μόνο το ποδήλατο αλλά και το μετρό!
Εννοείται πως είναι εξαιρετικά θετική εξέλιξη αλλά ας προσέξουμε τη συμπεριφορά μας και ας σεβαστούμε τους όρους που έχουν τεθεί!Εννοείται πως είναι μιας μορφής εξετάσεις που πρέπει να περάσουμε για επεκταθεί το μέτρο και όλο τον υπόλοιπο χρόνο!
Άντε καλό μήνα και καλές πεταλιές!