Δήμος Αθηναίων, Βιώσιμη Κινητικότητα

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
aldro
Απών/απούσα

Εποπτεία της Βιώσιμης Κινητικότητας

Oρισμός συμβούλων και εντεταλμένων συμβούλων με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη:

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Βλαχάκης, Εντεταλμένος Σύμβουλος του δημάρχου Αθηναίων για την εποπτεία των δράσεων για το Ιστορικού και Εμπορικό Κέντρο της Αθήνας, αναλαμβάνει και την εποπτεία της Βιώσιμης Κινητικότητας.

Oργανωση εσωτερικών υπηρεσιών Δήμου Αθηναίων

Αντιδήμαρχοι/Αρμοδιότητες

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Οικονομική Επιτροπή

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

...........και στην πορεία ίσως
«Στόχος μας είναι να απομακρύνουμε τελικά όλα τα αυτοκίνητα από το κέντρο της Αθήνας τα επόμενα χρόνια»,
δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων και κάλεσε όλους στην κυβέρνηση να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις τους βάσει των διεθνών συμφωνιών για το κλίμα και να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια για τον καθαρισμό του αέρα που αναπνέουμε.

http://pixlax.gr/
«Φρένο» στη χρήση ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων και φορτηγών έως το 2025 θα βάλουν οι δήμαρχοι τεσσάρων μεγάλων πόλεων, εκ των οποίων και ο δήμαρχος της ελληνικής πρωτεύουσας Γιώργος Καμίνης.

Η Αθήνα, το Παρίσι, η Πόλη του Μεξικού και η Μαδρίτη θα κάνουν… έξωση στα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των 4 δημάρχων στη Σύνοδο των Δημάρχων του C40 (Δικτύου των Πόλεων) με στόχο τη βελτίωση της ατμόσφαιρας και θα δώσουν κίνητρα για να προωθήσουν τις μετακινήσεις με ποδήλατο και με τα πόδια.

Σε αυτή τη βάση τοποθετείται και η πρωτοβουλία των δημάρχων των τεσσάρων μεγάλων πόλεων με υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, οι οποίοι όπως δήλωσαν αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την πολιτική τους δύναμη προκειμένου να επιβάλουν περιορισμούς στη χρήση καυσίμου ντίζελ.

contact