Ερωτηματολόγιο - Δημιουργία δημοτικών σταθμών με ποδήλατα έξω από σταθμούς μετρό

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
katerinaklei
Απών/απούσα

Καλημέρα σας!!!!!!!!!!!!

Είμαστε δύο φοιτητές ο Πέτρος και η Κατερίνα από το Μεταπτυχιακό Τμήμα (Mba) του ΤΕΙ Πειραιά και θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να συμπληρώσετε το παρακάτω ερωτηματολόγιο με θέμα την δημιουργία δημοτικών σταθμών με ποδήλατα απέξω από αρκετούς σταθμούς μετρό για να μετακινούμαστε οικολογικά και οικονομικά!!

Σας ευχαριστούμε πολυ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

το link ειναι το εξής :
https://qtrial2015az1.az1.qualtrics.com/SE/?SID=SV_22YhjhyUCSLdFCR

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
gts2013
Εικόνα gts2013
Απών/απούσα

Δηλαδή το ερωτηματολόγιο σκοπεύει στην ενοικίαση ποδηλατων εξω από σταθμούς μετρό;;; Μόνο που απευθύνεται σε ήδη ποδηλάτες, με ο,τι αυτό σημαίνει.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

.... χμμμμ.... κάπου έπρεπε να απευθυνθούν για την έρευνά τους...
Αλλά, ας πάρουμε μια αντίστοιχη περίπτωση.
Έστω ότι είμασταν φόρουμ για αυτοκίνητα - βελτιώσεις - αγώνες - μετατροπές κλπ.
Αν έκανα έρευνα για ενοικιάσεις αυτοκινήτων.... δύσκολα θα έμπαινα σε τέτοιο φόρουμ, να ζητήσω "γνώμες για ενοικίαση αυτοκινήτων".
.... εκτός αν το θεωρούσα "καλή περίπτωση" επειδή είναι "μαζεμένοι πολλοί οδηγοί ΙΧ".....
.
.
.
.
χχχμμμμ......
.... εεεχχμμμ.....
μπά.....!!!!
.
.
.
.
[ξαναγυρνάμε στο εδώ φόρουμ]
ή μήπως στα πλαίσια του: "να διαδοθεί η χρήση ποδηλάτου στην πόλη", ή ακόμα καλύτερα του: "να φύγουμε από άλλα ΜΜΜ και να στραφούμε στο ποδήλατο"... θα ήταν καλή φάση να στραφώ στο εδώ φόρουμ?
ε?

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Η "ενοικιαση" ποδηλατων (τυπου ειναι ενας που νοικιαζει ποδηλατα στην Ροδο για να κανεις βολτιτσες το απογεματακι) ειναι ενα πραγμα και η οργανωμενη απο εναν δημο ενοικιαση ποδηλατων τυπου velib ειναι ενα εντελως αλλο θεμα.
...
προφανως μιλαμε για το δευτερο.
...
Και το δευτερο εχει να κανει με το φορουμ διοτι:
ειμαι με το μετρο (χωρις το ποδηλατο μου για καποιους λογους) και κατεβαινω πχ Δουκισσης. Παιρνω το τυπου Βελίμπ παω καπου μεσα στο Γερακα ή στην Πλατεια Χαλανδιου. Βρισκω εναν αλλο σταθμο παρκαρισματος-ενοικιασης Βελίμπ εκει, το αφηνω, παω με τα ποδια εκει που θελω και οταν τελειωσω ξαναπαιρνω ενα velib απο το σταθμο της Πλατειας Χαλ. και παω Δουκισσης. Το ξαναφηνω και μπαινω μετρο.
...
εχω ξενοιασει απο κλοπες, πεταλα, δεσιματα με κοστος κατι σαν το εισητηριο του μετρο για μια ολοκληρη μερα (δηλαδη δεν ξαναπληρωνεις στον ενδιαμεσο σταθμο παρκαρισματος του ποδηλατου).
...
Μια χαρα ειναι. Και μια χαρα μας αφορα και μας. Μακαρι να μπορουσε να υλοποιηθει οπως στο Παρισι. Αλλα ειναι κατι που εχει μεγαλο κοστος. Κοστος αρχικης Αγορας των ποδηλατων, της Αρχικης Εγκαταστασης των αυτοματων σταθμων ενοικιασης και της Συντηρησης τους (σταθμων και ποδηλατων). Στο Παρισι υπαρχει ενα ολοκληρο βαπορι στο ποταμι το οποιο λειτουργει σαν κινουμενο ποδηλαταδικο για την συντηρηση-ανακατασκευη των ποδηλατων και κινητες μοναδες για την στντηρηση των σταθμων. Και επιπλεον υπαρχει δυτυχως και το κοστος Αντικαταστασης των σταθμων αλλα και των ποδηλατων. Οι κλοπες ή οι εξαφανισεις και οι βανδαλισμοι των Βελίμπ ειναι παροιμιωδεις. Δεν νομιζω λοιπον οτι κατι τετοιο θα μπορουσε να ειναι ευκολα εφαρμοσιμο σε οικονομικο επιπεδο στην χωρα μας.
...
Αν αυτο το ανεθεταν ας πουμε σε εναν ιδιωτη να το εκμεταλλευτει θα τον ενδιεφερε; Δεν ξερω. Δυσκολο. Να παρει ολο αυτο το ρισκο που λεγεται αγορα-εγκατασταση-συντηρηση-απωλειες-αντικαταστασεις-κλοπες.
...
Οποτε μονο ως σοβαρα επιχωρηγουμενο μετρο κοινωνικης αλλα και οικολογικης ανταποδωσης μπορει να νοηθει κατι τετοιο.
Και γι αυτο, και οπου αυτο εχει γινει στην χωρα μας, απ'οσο γνωριζω, εχει γινει μια αρχικη "επενδυση"-προεκλογικη μπαρουφα και μετα εχει αφεθει (ή περιπου) στην τυχη του.
Αν ειναι λοιπον για κατι τετοιο που μιλαμε τοτε αυτο ειναι κακο.
Αν μιλαμε για μια συνολικη πολιτικη που (και οικονομικα) στηριζει τις μετακινησεις με υπαρξη δικτυου σταθμων ενοικιαζομενων ποδηλατων, τοτε αυτο ειναι καλο αρκει ο προϋπολογισμος του να ειναι απο την αρχη ρεαλιστικος και οχι στα συννεφα ή για λογους εντυπωσιασμου και προεκλογικους.

velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

συμλήρωσα το ερωτηματολόγιο ήδη και σας εύχομαι καλή επιτυχία!!