Και το οσκαρ αγενειας παει στον..

55 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

Φλοισβο !
Σημερα , επιστρεφοντας απο δουλειες στο κεντρο ειπα να κανω την κλασσικη διαδρομη απο παραλιακη (κατευθυνση Γλυφαδα) που ειχα να την κανω καιρο και συνηθως πετυχαινω ποδηλατες στην διαδρομη..

..Ρε παιδια , απο τους 20-25 ποδηλατες που πετυχα στην διαδρομη , μονο ενα παιδι με κουρσακι που λογικα βγηκε για προπονηση ανταλαξε χαιρετισμο.
Ολοι οι υπολοιποι..μουγκα..
Βρε τι κουδουνακι , τι νευμα , τι κανονικη χαιρετουρα , αυτοι τιποτα !

Επειδη συνηθως οταν βολταρω στο κεντρο , οταν χαιρεταω κοσμο συνηθως ανταποδιδει (πολλες φορες χαιρετανε πρωτα οι αλλοι και νιωθω ενοχες που διστασα) ,συνηθησα στην χαιρετουρα και την εφαρμοζω παντου..μα..

Εχω την εντυπωση οτι οι περαστικοι ποδηλατες της παραλιακης και του πεζοδρομου ειναι ή πολυ καινουριοι και ντροπαλοι ή αρχαριοι ή φοβισμενοι ή την εχουν δει σουπερφιτνες-μη με διακοπτεις-προπονηση ετσι ντυμενοι στα "σπορτεξ" και τις φορμες .

Ενταξει , να εχει ο αλλος σκυφτο το βλεμμα και εσυ ο κουδουνακιας να εχεις τον χαβα σου , το καταλαβαινω οτι ισως τον(την) ενοχλεις.
Αλλα τον(την) βλεπεις , σε βλεπει (για 15μετρα και βαλε , πλησιαζεις , χτυπας κουδουνακι , λες και ενα "γεια" και αυτος στη μουγκα -συγνωμμη αλλα αυτο ειναι αγενεια

..ελπιζω να μην καταληξουμε οπως οταν οδηγουμε τα αυτοκινητα μας που αυτος που χαιρετα ειναι ο τρελος.

ουφ , τα'πα και ξεσκασα!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

κανενα "χαιρετα μας τον πλατανο" σαν ανταπόδοση κουδουνακιου καμια φορα

A little biker...
Εικόνα A little biker...
Απών/απούσα

Έχω περίπου μισό χρόνο που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το ποδήλατο όπου μπορώ. Και μένω κέντρο. Ούτε μία φορά δεν με έχουν χαιρετίσει. Στην αρχή τους χαμογελούσα, αλλά άρχισα να αισθανομαι απαίσια όταν έβλεπα ότι με γράφουν. Μετά άρχισα να χτυπάω το κουδουνάκι, αλλά πάλι το απόλυτο τίποτα, παγωμένο πρόσωπο που ούτε καν θέλει να ασχοληθεί μαζί σου. Κάποιος μάλιστα είχε κοιτάξει και με υποτιμητικό βλέμμα. Απο τότε και μετά ούτε ξαναχαμογέλασα, ούτε ξαναχτύπησα κουδουνάκι, και περιμένω πλέον από τον άλλον να κάνει την πρώτη κίνηση, η οποία βέβαια δεν έχει γίνει ποτέ. Τί να κάνουμε, δεν είναι όλοι χαζοχαρούμενοι σαν κι εμένα!

alepouda
Εικόνα alepouda
Απών/απούσα

παπαπα, γαιδούρια

Tsag-Ataq
Εικόνα Tsag-Ataq
Απών/απούσα

αλλά μη σκας :) Και να ήταν μόνο στο ποδήλατο επάνω αυτό το φαινόμενο... Εργάζομαι σε έναν όροφο με γραφεία με άλλους 150 συναδέλφους. Είναι άπειρες οι φορές που αν δεν πω εγώ πρώτος "καλημέρα" δεν πρόκειται να μου μιλήσουν καν! Αποξένωση θα το έλεγα, όχι αγένεια. Πολλοί έχουν χάσει οποιαδήποτε social skills λόγω του τρόπου ζωής εδώ στην Αθήνα.

nevergrad
Απών/απούσα

Θεσσαλονίκη την πρώτη μου φορά με ποδήλατο που κατέβαινα κέντρο με προσπέρασε ποδηλάτης και με χαιρέτησε, ανταπέδωσα και εγώ με μεγάλη χαρά.
"Ααα, αυτοί(σσ οι ποδηλάτες) είναι ευγενικοί".
Δυστυχώς δεν την συνέχισα την κίνηση καλωσορίσματος που δέχτηκα, και τώρα 4 χρόνια μετά παρατηρώ πάρα πολλούς ποδηλάτες στον δρόμο και δεν χαιρετάει κανείς κανέναν.

Είναι πολύ στενάχωρο

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Δυστυχώς είναι αντανακλαστικά που αποκτάς στην πόλη, όποιος σε χαιρετάει 90% ή θέλει χρήματα ή ... ή ... οπότε μαθαίνεις να συνδέεις τον χαιρετισμό με κάτι ύποπτο. Δεν είναι αγένεια είναι αναλόγως τον άνθρωπο, φόβος, "άστε με ήσυχο", ντροπή, αντισυμβατικό κλπ
Δεν έχει να κάνει με τους ποδηλάτες ώς ποδηλάτες, ίσα ίσα που στους κύκλους μας, ακόμα επειδή ο άλλος νοιώθει μειοψηφία, υπάρχει μια αίσθηση κοινότητας ή αλληλεγγύης.

Υ.Γ: Επειδή έχουμε μοιράσει φλάιερ παντού, οι ποδηλάτες της παραλιακής είναι οι πιο αδιάφοροι, "άσε με ήσυχο" που έχω συναντήσει, γενικά νομίζω ότι παίζει μεγάλο ρόλο, το ότι πολλοί είναι ποδηλάτες που κάνουν μόνο την βόλτα τους, και όχι ποδηλάτες "του δρόμου", αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω.

Kwstis34
Εικόνα Kwstis34
Απών/απούσα

Κατοικώ επαρχεία.

Χρησιμοποιώ και αυτοκίνητο, και μηχανάκι και ποδήλατο.

Όταν κυκλοφορώ στην πόλη με το αυτοκίνητο, δεν υπάρχει περίπτωση να χαιρετήσω κάποιον άλλον άγνωστο οδηγό!... Μου έχει τύχει όμως να βρίσκομαι σε έναν αγροτικό δρόμο, στη μέση του πουθενά και βλέποντας μετά από πολύ ώρα κάποιον να έρχεται από την άλλη πλευρά, να τον χαιρετήσω σηκώνοντας το χέρι και αυτός να ανταποδώσει τον χαιρετισμό. Το ίδιο έχει συμβεί και στο βουνό..

Όταν είχα Μηχανή και ταξίδευα στην Εθνική Οδό, πάντα χαιρετούσα παίζοντας τα φώτα μου στους απέναντι μηχανόβιους. Μέσα στην πόλη, εννοείται πάλι πως ποτέ δεν είχα κάνει κάτι ανάλογο..

Αν πάλι τύχει κάποια φορά και κάνω περίπατο, και συναντήσω έναν άλλον άνθρωπο, αυτόματα θα ανταλάξω ένα "γεια χαρά".

Με το ποδήλατο τέλος, χαιρετάω τους άλλους ποδηλάτες, είτε βρίσκομαι εκτός πόλης είτε εντός των τοιχών..

Θέλω να πω ότι η αλλαγή κάθε φορά στην κοινωνική συμπεριφορά του καθενός, εξαρτάται άμεσα από το χώρο που βρίσκεται και από την ομάδα που νιώθει ότι ανήκει.

Στο συγκεκριμένο πάλι παράδειγμα, θα τολμήσω να πω πως ίσως είναι και ταξικό το θέμα...

...ή ότι απλά έχεις πέσει σε "γαϊδούρια"!!!

kynhgos77
Απών/απούσα

Κυριως τα μικρα παιδια χαιρετανε και ειναι η καλυτερη φαση.
Τωρα οι υπολοιποι αν ειναι να χαιρετησουν επειδη ετσι πρεπει αστο καλυτερα να μου λειπει ας μην πουν τιποτα. Αν τους βγαινει πραγματικα απο μεσα τους (σαν τα παιδια) φαινετε, αλλα ειναι πολυ σπανιες περιπτωσεις. Οι υπολοιποι ειναι του στυλ αντε να πω ενα γεια μην μας τα ζαλισεις στο φορουμ.

Να σου πω την αληθεια πιο πολυ εχω ανταλλαξει χαιρετουρες με πεζους που μ αφηνουν να περασουν η αφηνω να περασουν παρα με ποδηλατες.

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

Το μηστυριο λυθηκε !!!
Ο ποδηλατης με το κουρσακι ηταν φιλαρακι απο τα παλια , ο Στεφανος -τον ειχα για φανταρο και δεν τον αναγνωρισα!

Οποτε , τελικα 0 χαιρετουρες .. χαιρετισματα που λεν' ! χαχαχαχα

Δε πειραζει , θα συνεχισουμε δυνατα !

kostakosta
Εικόνα kostakosta
Απών/απούσα

Να συνεχίσετε να χαιρετάτε
Να επιμένετε
Νομίζω πως οι περισσότεροι που φαίνονται αγενείς είναι απλά φοβισμένοι
Να χρησιμοποιήσουμε την καλή μας διάθεση για να βοηθήσει και τους υπόλοιπους

Ka0s
Εικόνα Ka0s
Απών/απούσα

Νομίζω σήμερα κατέβαινες της Αμαλίας κατά τις 5,30 με το σπαστό και εγώ την ανέβαινα κούναγα χέρια και τα σεα αλλά μάλλον δεν με είδες

PrimitiveMe
Εικόνα PrimitiveMe
Απών/απούσα

Σίγουρα η συμπεριφορά του καθενός είναι σε ανάρτηση με το χαρακτήρα του!Άλλος είναι μονόχνωτος,άλλος,κοινωνικός,άλλος ντροπαλός και άλλος εξωστρεφής!

Υποτίθεται επίσης πως το να ακολουθείς "ποδηλατική" ζωή συνοδεύεται απο κάποια πιο ρομαντική θεώρηση των πραγμάτων!Αλλά από την άλλη όποιος κάνει ποδήλατο στο δρόμο δέ σημαίνει πως ανήκει σε αυτή την ομάδα ανθρώπων!

Είναι άλλο πράγμα να είσαι Ποδηλάτης και άλλο το να βγάζεις το ποδήλατό σου βόλτα μια φορα την εβδομάδα στην παραλιακή ή στο βουνό (όπου και το πήγες με το 4Χ4).

Πρίν απο χρόνια,όταν άρχισα να διαμορφώνω ποδηλατική συνήδηση,βρέθηκα με το ποδήλατό μου στο Χαλάνδρι.Εκεί διασταυρώθηκα με έναν άγνωστο ποδηλάτη στο δρόμο,ο οποίος μόλις πλησιάσαμε μου κουδούνισε και με χαιρέτισε χαμογελώντας!Αμέσως ανταπέδωσα τον χαιρετισμό και το χαμόγελο!Το όλο σκηνικό άφησε στο πρόσωπό μου ένα χαμόγελο και μέσα μου ένα ευχάριστο συναίσθημα!Ήταν το βάπτισμα του πυρός.Ένιωθα ότι κάτι με συνδέει με αυτόν τον άγνωστο άνθρωπο και πιστέψτε με δέν ήταν μόνο το ποδήλατο!

Από τότε πάντα χαιρετώ στο δρόμο άλλους ποδηλάτες που χαιρετούν ή όχι αλλά και ανθρώπους (οδηγούς αυτοκινήτων,δικύκλων αλλά και πεζούς) που με διευκολύνουν στη μετακίνησή μου!

Είναι αυθόρμητο,πρέπει να το νιώθεις,να το αισθάνεσαι!

Είμαστε λίγοι,συγκρητικά με το πλήθος των άλλων μέσων μεταφοράς!Αυτό και μόνο θα έπρεπε να μας δένει μεταξύ μας!Αν φτάναμε σε πλήθος ποδηλάτων τα επίπεδα πόλεων του εξωτερικού εκεί το καταλαβαίνω,δέν μπορείς να χαιρετάς όλη την ώρα δεξιά αριστερά!Αλλά είμαστε πολύ μακρυά ακόμα!Ακόμα και εκεί όμως ένα χαμόγελο στο πρόσωπο είναι αρκετό,η καλή διάθεση ,η ευγένεια,η συνεργασία...έννοιες σχεδόν άγνωστες στους Ελληνικούς δρόμους!

Ας μή χάνουμε την πίστη μας όμως...ας λειτουργούμε όπως θέλουμε να λειτουργούν και όλοι οι άλλοι!Κάνουμε την αλλαγή ξεκινώντας απο εμάς!

misail
Εικόνα misail
Απών/απούσα

Πάντως το έχω προσέξει και εγώ ότι στην παραλιακή ειδηκά στο κομάτι Φλοίσβου πρός Άλιμο δεν χαιρετάνε...Πάντως τους χτυπάω το κουδουνάκι μήπως και ανταποκριθούν..

ofios
Απών/απούσα

Όταν είχα πρωτογραφτεί στο site και ξεκίνησα να λέω την γνώμη μου, ένα από τα πρώτα post που είχα κάνει, είχε αυτό ακριβώς το θέμα:

http://www.podilates.gr/?q=node/1120

Αν τύχει και το διαβάσετε, πείτε μου κατά πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα σήμερα, που είμαστε και περισσότεροι και που η ποδηλατική συνείδηση θάπρεπε νάχει αρχίσει να αποτυπώνεται στην στάση και την συμπεριφορά μας...

marianikoy
Εικόνα marianikoy
Απών/απούσα

Κ.Α.Λ.Η.Μ.Ε.Ρ.Α.,
Είχα ακριβώς την ίδια εμπειρία τη Κυριακή που βγήκα για βόλτα με μια φίλη στον παράδρομο της παραλιακής από ΣΕΦ προς Φλοίσβο.
Τι κουδουνάκια τους χτυπάγαμε, τι χαμογελάκια τους κάναμε… Τίποτα αυτοί….
Και στεναχωρήθηκα να σας πω τη μαύρη μου την αλήθεια γιατί και τα 2 παραπάνω (τρελοκουδουνοχτύπημα, χαζοχαρουμενοκαλημερισμός) δε κοστίζουν τίποτα!!!!
Πέρα από το αστείο του πράγματος, αυτό δείχνει και μια γενικότερη αποξένωση που υπάρχει στις διαπροσωπικές σχέσεις στην σημερινή κοινωνία, ακόμα και όταν μιλάμε για τα βασικά. Την εικόνα ενός γέρου, σε μια άσπρη αυλή ενός Κυκλαδίτικου νησιού που σηκώνει το χέρι και σε καλημερίζει, χωρίς να σε ξέρει, δεν την έχουν δει πολλοί και φαντάζει ίσως ρομαντική…
Ο σοφός λαός λέει: «πες μια καλημέρα και ας πέσει χάμω…»

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ποιος είπε πως αλλάζοντας όχημα γινόμαστε λιγότερο κάφροι ή περισσότερο ευγενικοί ????

στην αθήνα γενικότερα υπάρχει ένα θέμα με την καλημέρα
θυμάμαι όταν ο φίλος μου ο γιωργος πήγα να μείνει με την κοπέλα του αθήνα
σε 2 βδομάδες είχε δημιουργήσει σχέσεις καλημέρας με την κοπέλα που δουλεύει στον φούρνο το αφεντικό του φουρνου τον μπακάλη με τον περιπτερά ήξερε από που κατάγονται τι ομάδα υποστηρίζουν και διάφορα άλλα πράγματα
που η κοπελιά του δεν ήξερε τίποτα από όλα αυτά
και όταν ρώτησε τον γιώργο πως τα έμαθε
απλά απάντησε ότι λέγοντας απλά μια καλημέρα συστήθηκε και πιάσανε την κουβέντα
οπότε έχετε ένα θέμα εκεί χάμω

επιστρέφω στο θέμα μας
εγώ εδώ όταν βγαίνω βλέπω να με σέβονται τα αυτοκίνητα και οι ποδηλάτες όλοι χαιρετιόμαστε στο δρόμο
ειδικά στους open αγώνες είμαι κάτι παραπάνω από έναν χαιρετισμό
:D

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

Ka0s wrote:
Νομίζω σήμερα κατέβαινες της Αμαλίας κατά τις 5,30 με το σπαστό και εγώ την ανέβαινα κούναγα χέρια και τα σεα αλλά μάλλον δεν με είδες

Αλλιως..ξερεις !
χεχεχε

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

A little biker... wrote:
Έχω περίπου μισό χρόνο που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το ποδήλατο όπου μπορώ. Και μένω κέντρο. Ούτε μία φορά δεν με έχουν χαιρετίσει. Στην αρχή τους χαμογελούσα, αλλά άρχισα να αισθανομαι απαίσια όταν έβλεπα ότι με γράφουν. Μετά άρχισα να χτυπάω το κουδουνάκι, αλλά πάλι το απόλυτο τίποτα, παγωμένο πρόσωπο που ούτε καν θέλει να ασχοληθεί μαζί σου. Κάποιος μάλιστα είχε κοιτάξει και με υποτιμητικό βλέμμα. Απο τότε και μετά ούτε ξαναχαμογέλασα, ούτε ξαναχτύπησα κουδουνάκι, και περιμένω πλέον από τον άλλον να κάνει την πρώτη κίνηση, η οποία βέβαια δεν έχει γίνει ποτέ. Τί να κάνουμε, δεν είναι όλοι χαζοχαρούμενοι σαν κι εμένα!

γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

nevergrad wrote:
Θεσσαλονίκη την πρώτη μου φορά με ποδήλατο που κατέβαινα κέντρο με προσπέρασε ποδηλάτης και με χαιρέτησε, ανταπέδωσα και εγώ με μεγάλη χαρά.
"Ααα, αυτοί(σσ οι ποδηλάτες) είναι ευγενικοί".
Δυστυχώς δεν την συνέχισα την κίνηση καλωσορίσματος που δέχτηκα, και τώρα 4 χρόνια μετά παρατηρώ πάρα πολλούς ποδηλάτες στον δρόμο και δεν χαιρετάει κανείς κανέναν.

Είναι πολύ στενάχωρο


εξαρτάτε σε ποια περιοχή της θεσ/νικης κάνεις ποδήλατο
δυτικά που έχω κάνε ο κόσμος είναι θετικός και όχι μόνο οι ποδηλάτες

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

το λάθος όλλων μας είναι ότι χαμογελάμε χαιρετάμε λέμε καλημέρα για τους άλλους
όταν θα το κάνουμε για τους εαυτούς μας τότε δεν θα μας νοιάζει αν ο άλλος ανταποδώσει
βέβαια θα πάρετε τον τίτλο του τρελού αλλά όταν είσαι όμορφος δεν σε νοιάζει πως σε βλέπουν οι άλλοι εσύ παραμένεις όμορφος

οπότε συνεχίστε να χαμογελάτε να κουδουνίζεται και να λέτε καλημέρα στους πάντες

όμορφος = αυτός που δείχνει την πραγματική του μορφή αυτή που είναι μέσα του

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

αλλά όταν περπατάτε στην Σταδίου χαιρετάτε όλο τον κόσμο;
Άλλο να ζεις σε ένα μέρος με λίγο κόσμο όπου υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να γνωρίζεις, έστω και λίγο, το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων και εντελώς διαφορετικό πράγμα να μένεις σε μία πόλη 5+ εκατομμυρίων, όπου το πιο πιθανό είναι να μην σου δωθεί η ευκαιρία να ξανασυναντήσεις ποτέ ούτε τον πρώην γκόμενό σου ..
Αυτό που γράφω κολλάει στα social skills των κατοίκων των μεγάλων πόλεων. Δεν γίνεται.. είναι πρακτικά αδύνατον..

Tsag-Ataq
Εικόνα Tsag-Ataq
Απών/απούσα

Μιλάμε για μια μικρή (αλλά συνεχώς και ευτυχώς αυξανόμενη) κοινωνική ομάδα που μοιράζεται το ίδιο χαρακτηριστικό και το ίδιο ενδιαφέρον: το ποδήλατο. Αν κάποια στιγμή ΚΑΙ τα 5 εκατομμύρια που είμαστε στην Αθήνα κυκλοφορούμε με ποδήλατο, τότε, ναι, δεν πρόκειται να λέω σε όλους καλημέρα (θα λέω μόνο στους 4.999.958, τους άλλους 42 δεν τους συμπαθώ)

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

marlene wrote:
αλλά όταν περπατάτε στην Σταδίου χαιρετάτε όλο τον κόσμο;
Άλλο να ζεις σε ένα μέρος με λίγο κόσμο όπου υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να γνωρίζεις, έστω και λίγο, το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων και εντελώς διαφορετικό πράγμα να μένεις σε μία πόλη 5+ εκατομμυρίων, όπου το πιο πιθανό είναι να μην σου δωθεί η ευκαιρία να ξανασυναντήσεις ποτέ ούτε τον πρώην γκόμενό σου ..
Αυτό που γράφω κολλάει στα social skills των κατοίκων των μεγάλων πόλεων. Δεν γίνεται.. είναι πρακτικά αδύνατον..

στην σταδίου μπορεί να μην χαιρετάς τους πάντες
όπως και στα cmr δεν χαιρετάς όλον τον κόσμο αλλά με αυτούς που είσαι κοντά
έτσι και στην σταδίου όταν μπαίνεις σε κάποιον χώρο καλό είναι να λες μια καλημέρα
βέβαια οι πολλές κουβέντες κομμένες
ουσιαστικά και πάλι είναι δικό μας θέμα το αν θα πούμε καλημέρα ή όχι

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Tsag-Ataq wrote:
Μιλάμε για μια μικρή (αλλά συνεχώς και ευτυχώς αυξανόμενη) κοινωνική ομάδα που μοιράζεται το ίδιο χαρακτηριστικό και το ίδιο ενδιαφέρον: το ποδήλατο. Αν κάποια στιγμή ΚΑΙ τα 5 εκατομμύρια που είμαστε στην Αθήνα κυκλοφορούμε με ποδήλατο, τότε, ναι, δεν πρόκειται να λέω σε όλους καλημέρα (θα λέω μόνο στους 4.999.958, τους άλλους 42 δεν τους συμπαθώ)

Μιλάω για αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω ότι δηλαδή στην Αθήνα ο κόσμος έχει χάσει τις κοινωνικές του ικανότητες. Λέω ότι είναι πρακτικά αδύνατο σε μεγάλες πόλεις να είναι κάποιος κατά τέτοιο τρόπο κοινωνικός. Άντε κάποιος που το έχει πολύ το PR να μπορεί να διευρύνει τον κύκλο των γνωριμιών του στην γειτονιά του αλλά και πάλι αυτό δεν μπορεί να γίνει με όλες τις γειτονιές και όλες τις περιοχές.

Τώρα αυτό που λες για τους ποδηλάτες.. Εντάξει δεν είναι και τόσο λίγοι πια. Πες ότι κυκλοφορούν και 3000 ποδηλάτες σε καθημερινή βάση. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση πάλι λίγο χλωμό το βλέπω να τους ξέρεις όλους, ή απλά να χαιρετάς για να τους γνωρίσεις όλους.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Σκόρπια σχόλια:

- πλέον ΑΡΚΕΤΟΙ (αλλά όχι όλοι) χαιρετούν.
- κάποιοι δεν έχουν κουδουνάκι και θεωρούν το χαμόγελο / νεύμα / "γεια" ΔΥΣΚΟΛΟ ή πολύ προσωπικό.... ίσως....
- κάποιοι δεν ξέρουν τι σημαίνει το κουδούνισμα. Έχει τύχει να κουδουνίσω ποδηλάτη και να με κοιτάει με στυλ: "τι έκανα?" ή "τι θέλεις?".
- στην παραλιακή, όταν κάποιοι κάνουν προπόνηση, με το κεφάλι κάτω, ίσως να μην βλέπουν ή να μην προλαβαίνουν να "χαιρετίσουν". Μου έχει τυχει και εμένα. Να μην έχω ανάσα να χαιρετίσω ή απλά να είμαι "αλλού" και να μην δω τον "απέναντι ποδηλάτη".

Tsag-Ataq
Εικόνα Tsag-Ataq
Απών/απούσα

marlene wrote:
...ή απλά να χαιρετάς για να τους γνωρίσεις όλους.

και αυτό ακριβώς κάνω :-)

kostakosta
Εικόνα kostakosta
Απών/απούσα

xtravaganzagold wrote:
Ka0s wrote:
Νομίζω σήμερα κατέβαινες της Αμαλίας κατά τις 5,30 με το σπαστό και εγώ την ανέβαινα κούναγα χέρια και τα σεα αλλά μάλλον δεν με είδες

Αλλιως..ξερεις !
χεχεχε

Δεν ήμουν εγώ πάντως αυτός με το σπαστό στην Αμαλίας

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

να ρωτήσω γιατί πρέπει να μας χαιρετήσουν πίσω????
ο σκοπός που χαιρετάμε είναι για να έχουμε ανταπόκριση ή γιατί το θέλουμε εμείς να χαιρετήσουμε
????

Kleo67
Απών/απούσα

plannet wrote:
να ρωτήσω γιατί πρέπει να μας χαιρετήσουν πίσω????
ο σκοπός που χαιρετάμε είναι για να έχουμε ανταπόκριση ή γιατί το θέλουμε εμείς να χαιρετήσουμε
????

Ρε plannet, όταν χαιρετάς περιμένεις την ανταπόκριση! Είμαι δε σίγουρος, χωρίς να σε ξέρω προσωπικά, ότι εσύ θα ανταπέδιδες το χαιρετισμό. Αυτό που γράφεται στο thread, είναι προφανές και αυτονόητο. Ας μη διαφωνούμε μόνο για τη διαφωνία.

ConteAlmaviva
Εικόνα ConteAlmaviva
Απών/απούσα

Η περίπτωση παραλία είναι ειδική, καθώς οι περισσότεροι από τους ποδηλάτες εκεί ΔΕΝ είναι από το τυπικό δείγμα. Είναι δηλαδή τοπικοί που ποδηλατούν επειδή τους το συνέστησε ο καρδιολόγος ή ο διαιτολόγος τους .Δεν αισθάνονται ( και σωστά) πως έχουν κάτι κοινό με αυτός που τους χτυπάει το κουδούνι,

contact