Νομική συμβουλή-εμπειρία: Έκοψαν το πεταλο γιατι ηταν σε ιδιωτικό χώρο

62 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Την Παρασκευή 29/6 στις 21:20 εδεσα το ποδηλατο μου σε εναν απο τους καδους που υπάρχουν ακριβώς ΕΞΩ απο την γυάλινη εισοδο του εσωτερικού χώρου του Mall. Χρησιμοποιησα ενα onguard pitbull πεταλο, και πρόσεξα ωστε το ποδηλατο να ειναι πισω απο τον κάδο, σε σημειο που δεν κυκλοφορουν οι διερχόμενοι απο την κύρια είσοδο.

Γυρνώντας στο σημείο αυτό μετα απο 3 ωρες περιπου δεν βρηκα κανενα ιχνος του ποδηλάτου. Οι τεχνικοί του Mall είχαν κόψει το πεταλο και πηγαν το ποδηλατο στο υπογειο. Το ποδηλατο το πηρα, ομως το πεταλο κοπηκεκαι μαλιστα δεν μου το εδωσαν εστω και κομμένο. Σε συζήτηση με τους υπαλλήλους που ειχαν βαρδια εκεινη την ωρα ακουσα οτι ειναι κατα των κανονισμών του Mall, και οτι αν το εβλεπε η διευθυνση θα απολυόντουσαν. Οι κανονισμοί που υπάρχουν τοιχοκολημένοι (και δειχνουν να αφορούν τον εσωτερικό χώρο, ενώ το ποδήλατο μου ήταν στον εξωτερικό - ιδιοκτητο - χωρο του mall) δεν αναφέρουν κατι αμεσα σχετικο παντως.

Έχουν το δικαίωμα να καταστρέφουν την περιουσία μου κατ' αυτόν τον τρόπο; Σκοπεύω να επικοινωνήσω τη Δευτέρα με τη διεύθυνση, και εχω και τα στοιχεια του υπαλλήλου που μίλησα για παν ενδεχόμενο, αλλά θα ήθελα να ξέρω νομικά πως στέκομαι.

Ξεκαθαρίζω, το ποδηλατο ήταν σε εξωτερικό, ιδιωτικο χώρο, δεμενο σε σημειο που ξεκαθαρα δεν εμποδιζε την διελευση των πελατών, και κατα την άποψη μου δεν δημιουργούσε θέμα ασφάλειας. Οι υπαλληλοι παραδέχονται οτι έκοψαν το πέταλο βάσει οδηγιών απο την διεύθυνση και με παραπέμπουν εκεί. Υπάρχει προηγούμενη σχετική εμπειρία;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Γιάννης

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

αν ήταν στον χώρο του mall λογικά δεν σε καλύπτει τίποτα
είναι όπως τα τροχαία σε ιδιωτικό χώρο
απλά πριν πάρεις καλό είναι να δεις τι έχεις να κερδίσεις και να μην δημιουργήσεις πρόβλημα στον υπάλληλο γιατί δεν αξίζει

εσένα Νίκο δεν σε λένε?

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Δεν με λένε Γιάννη....

asifakis
Απών/απούσα

kalimera,
kat' arxin, den exw paei pote sto mall, opote den eimai sigouros an katalaba kala.
yparxoun kanonismoi gia ton eswteriko xwro? kai oxi gia ton exwteriko xwro?
kai oi dio xwroi einai idiwtikoi pantws.
theoritika, to mall exei frontisei gia tin exipiretisi pelatwn tou me oximata (to podilato einai oxima) me ta parking ta opoia diathetei. ara, an yparxei oxima entos tou xwrou dikaiodosias tou exoun dikaiwma p.x. na kalesoun gerano na to apomakrinei klp. se periptwsi oximatos, ta koinwnika ithi lene oti, prin apo tetoies "dynamikes" energeies se xwrous sinathrisis koinou (p.x. gipeda, sinabliakous xwrous klp) kanoun mia anakoinwsi tou typou "parakaleitai o katoxos tou yab-3213 na erthei amesws to autokinito tou giati embodizei" kai meta proxwroun se dynamikes energeies.
twra, sti sygkekrimeni periptwsi theorisan kalo na min kanoun kati tetoio (kai kala, siga min kanoun anakoinwsi sto mall gia apomakrinsi podilatou...tha epefte poly gelio...), opote kopsane tin alysida kai to pigan ston parking kateutheian.
nomizw oti auto pou mporeis na isxiristeis einai oti, OK kakws to ebala ekei, an kai den ixera peri kanonismwn klp, alla einai swsti symberifora na mou koboune tin alysida xwris mia proeidopoisi? nomika auto legetai kataxrisi dikaiwmatos kai mporeis na zitiseis apozimiwsi gia tin alysida sou. pisteuw oti oi ypalliloi den enirgisan swsta foboumenoi apolysi klp, to parakanan. mia anakoinwsi, pou fantazomai yparxei auti i dynatotita ekei, tha eline to zitima. to mall omws den to ekane kai gi' auto, kata ti gnwmi mou, euthinetai gia apozimiwsi (alysida). pantws einai poli pithanon na broun ton bela tous oi ergazomenoi. pithanon na yparxoun odigies gia to pws symberiferontai se autes tis periptwseis, alla episis einai kai pithanon na min exei xanatixei...opote h etaireia, an dexthei to aitima sou, pithanon na metakilisei meta tis euthines stous ergazomenous kai na exoun synepeies.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

πέταλο έκοψαν που είναι πολύ πιο δύσκολο από το να φωνάξουν από τα μεγάφωνα
:D
το πιο σωστό είναι να αναρτήσουν μια πινακίδα αλλά τι να γράφει πάνω που να καλύπτει και την συγκεκριμένη περίπτωση?

Johnny.Tifosi
Εικόνα Johnny.Tifosi
Απών/απούσα

Πλάκα πλάκα δεν σας κάνει καθόλου εντύπωση το ότι έκοψαν το πέταλο;

quixote
Εικόνα quixote
Απών/απούσα

τα βάζεις και συ με μαφιόζους
εδώ ολόκληρο το mall είναι παράνομο
σε μία θέση που έπρεπε να είναι πάρκα
και εργατικές κατοικίες
και που βέβαια έχει καταστρέψει οικονομικά
τα μικρομάγαζα των γύρω περιοχών

εντομεταξύ παίζει να πάρεις καμιά απάντηση
του τύπου "δε λειτουργούν τα μεγάφωνα"
όπως είχαμε πάρει στην πορεία μέσα στο mall

yellowsubmarine
Απών/απούσα

exomail2003 wrote:
Το ποδηλατο το πηρα, ομως το πεταλο κοπηκεκαι μαλιστα δεν μου το εδωσαν εστω και κομμένο. Σε συζήτηση με τους υπαλλήλους που ειχαν βαρδια εκεινη την ωρα ακουσα οτι ειναι κατα των κανονισμών του Mall, και οτι αν το εβλεπε η διευθυνση θα απολυόντουσαν. Οι κανονισμοί που υπάρχουν τοιχοκολημένοι (και δειχνουν να αφορούν τον εσωτερικό χώρο, ενώ το ποδήλατο μου ήταν στον εξωτερικό - ιδιοκτητο - χωρο του mall) δεν αναφέρουν κατι αμεσα σχετικο παντως.

Έχουν το δικαίωμα να καταστρέφουν την περιουσία μου κατ' αυτόν τον τρόπο; Σκοπεύω να επικοινωνήσω τη Δευτέρα με τη διεύθυνση, και εχω και τα στοιχεια του υπαλλήλου που μίλησα για παν ενδεχόμενο, αλλά θα ήθελα να ξέρω νομικά πως στέκομαι.

Όταν πέρασες τα σύνορα έδειξες διαβατήριο, η, απλά ταυτότητα ;
Ακόμα κι αν το καθεστώς αυτονομίας που αναγνωρίζει de facto (in practice but not necessarily ordained by law") ο από-πάνω αλλάξει σε de jure (which means "concerning the law")
ακόμα και ΤΟΤΕ το ΑΥΤΟΝΟΜΟ κρατίδιο του ΜALL έχει παραβιάσει το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα (εφ όσον το δικαίωμα της ιδιοκτησίας είναι διεθνώς αναγνωρισμένο) και ο θιγόμενος μπορεί να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια για αποζημίωση

yellowsubmarine
Απών/απούσα

και επειδή ξέρω ότι θα πάρεις απαντήσεις του τύπου "έλα μωρέ δεν ξέρεις που ζεις , με ποιους πας να τα βάλεις κ.λ.π)
Το παραπάνω δεν είναι πλάκα
Κανένας εσωτερικός κανονισμός δεν μπορεί να είναι ισχυρότερος του νόμου
Άρα κατέστρεψαν (προφανώς και παράνομα) αντικείμενο ιδιοκτησίας σου το οποίο σου αφαίρεσαν (έκλεψαν για την ακρίβεια) μονάχα γιατί τους χάλασε τη μόστρα (έτσι γούσταραν) άτομα - πολίτες που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να το κάνουν
Ακόμα και να παραβίασες νόμο η το ποδήλατο δημιουργούσε κίνδυνο η εμπόδιζε τη διέλευση έπρεπε να φωνάξουν αστυνομία η τροχαία να το απομακρύνει (τηρώντας τις νομικές διαδικασίες)
Οπότε έπρεπε να πάρεις αστυνομία επί τόπου και να κάνεις μήνυση επί τόπου (δις)και το όνομα του υπάλληλου δεν λέει τίποτα
Τα πράγματα είναι απλά ,με τη δική σου ανοχή (de facto αναγνώριση που έγραψα παραπάνω) χάνεις σήμερα το πέταλο και αύριο το ΠΟΔΗΛΑΤΟ σου γιατί τους χαλάει τη μόστρα και την αισθητική του αρχιτεκτονικού αριστουργήματος τους (το άσχημο ποδήλατό σου)

------------------------------------------------------------------------------------------------

Προφανώς βλέποντας το σταθμό του ΗΣΑΠ με τα κλειδωμένα ποδήλατα είναι εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα εργαλεία που κόβουν κλειδαριές, εύκολα ,για να πατάξουν το παρακμιακό φαινόμενο

------------------------------------------------------------------------------------------------

Πλάκα-πλάκα η de facto αναγνώριση πολλές φορές είναι χειρότερη από τη de jure (με το μυαλό που έχουν ορισμένοι)
Έχω δει σε πεζοδρόμιο (πλατύ) στην Ακαδημίας πάνω σε ποδήλατο κλειδωμένο στα κάγκελα το παρακάτω σημείωμα "μην ξαναφήσεις εδώ το ποδήλατο σου ,θα στο σπάσω"

morpheus
Απών/απούσα

Παιδιά καλημέρα, εγώ είμαι ο παθών του περιστατικού στο πρώτο ποστ.

Διαυκρινιζω καποια πράγματα που ισως ειναι σημαντικά:
1) Εγώ κλείδωσα το ποδήλατο και σε 10-15 λεπτά το πολύ είχα μπει σε αιθουσα κινηματογράφου, οπότε και ανακοίνωση να γινόταν δεν θα την άκουγα. Πάντως οι τεχνικοι του mall μου ειπαν οτι πριν κοψουν το πεταλο "έψαξαν" εκει γυρω να βρουν τον ιδιοκτήτη του ποδηλάτου. Για ανακοίνωση δεν έκαναν κανένα λόγο.

2) Το ποδήλατο ηταν σε ιδιόκτητο χώρο του mall, αλλά στην εξωτερική αυή, πριν την είσοδο στον εσωτερικό χώρο. Δίπλα στην είσοδο αλλά κρυμμένος καπως υπάρχει τοιχοκολλημένος ο κανονισμός λειτουργίας, ο οποίος απαγορεύει την κυκλοφορία στους χώρους του εμπορικού κέντρου με τροχοφόρα (ποδήλατα, skateboard κλπ), δεν λεει τιποτα για σταθμευση όμως. Έχει επίσης εναν ορο που απαγορεύει τα παρατημένα αντικείμενα γενικά, αλλά δεν ξέρω αν εμπίπτει η περίπτωση μου εκει. Εκτος αυτού η εντύπωση που δινει ο κανονισμός εκεί που είναι, είναι πως αφορά τον εσωτερικό χώρο. Δεν ξέρω αν υπάρχει ανηρτημένος και στην είσοδο στον εξωτερικό χώρο (απο τον σταθμό του ΗΣΑΠ και απο το πεζοδρόμιου του δρόμου πανω απο την Αττική οδό), θα το τσεκαρω οταν ξαναπαω.

3) Το να καλέσω την αστυνομία το σκέφτηκα, μαλιστα επισήμανα οτι αν ειχαν προβλημα με το ποδηλατο μου επρεπε να τους καλέσουν αυτοί και οχι να προβούν σε αυτοδικία (κόψιμο). Μου ειπαν οτι τους ειχαν καλέσει παλιότερα για αντίστοιχη περίπτωση και η αστυνομία ειπε πως αν εχουν ανηρτημένο απαγόρευση σταθμευσης μπορούν να ενεργούν μόνοι τους. Επίσης δεν ήθελα να κλιμακώσω την κατάσταση, θεωρώντας πως η διευθυνση του mall θα προτιμήσει μια "εξωδικαστική" λύση αποζημιώνοντας με για το κομμένο πέταλο.

4) Το ονομα του υπαλλήλου το κράτησα προληπτικά για να μπορώ να τον επικαλεστώ στην επικοινωνία μου με τη διευθυνση ώστε να πιστοποιήσει τα γεγονότα. Λογικα η διευθυνση θα ειναι ηδη ενημερωμένη και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί να τον αναφέρω. Σκοπός μου δεν είναι να κινηθώ εναντίον του υπαλλήλου (άλλωστε αυτός του οποίου το όνομα έχω δεν ειναι αυτός που έκοψε το πέταλο) διοτι κατανοώ οτι εκτελούσε εντολές υπο τον φόβο απόλυσης.

Απ'ότι καταλαβαίνω δεν έχω σαφώς δυνατό νομικό πάτημα και κατανοώ οτι δεν ηταν και η καλύτερη θεση για δεσιμο εκει. Έχω ενοχληθεί όμως απο την απουσία ειδικής πρόβλεψης για τα ποδήλατο στο mall, και απο την γενική συμπεριφορά του Mall "εδώ ειναι το τσιφλικι μας και κανουμε οτι θελουμε".

Γιάννης

morpheus
Απών/απούσα

yellowsubmarine wrote:

Πλάκα-πλάκα η de facto αναγνώριση πολλές φορές είναι χειρότερη από τη de jure (με το μυαλό που έχουν ορισμένοι)
Έχω δει σε πεζοδρόμιο (πλατύ) στην Ακαδημίας πάνω σε ποδήλατο κλειδωμένο στα κάγκελα το παρακάτω σημείωμα "μην ξαναφήσεις εδώ το ποδήλατο σου ,θα στο σπάσω"

Παρόμοιο σημείωμα είχα βρει και εγώ στο ποδηλατο μου, που ειχα αφήσει δεμενο σε κάγκελα πανω στο πεζοδρόμιο στη Μεσογείων (σε φαρδύ πεζοδρόμιο). Απ' ότι φαίνεται ο ιδιοκτήτης του παρακείμενου οικοπέδου ενοχλήθηκε γιατι εδεσα την αλυσίδα στα κάγκελα ΤΟΥ.

yellowsubmarine
Απών/απούσα

morpheus wrote:

Απ'ότι καταλαβαίνω δεν έχω σαφώς δυνατό νομικό πάτημα και κατανοώ οτι δεν ηταν και η καλύτερη θεση για δεσιμο εκει. Έχω ενοχληθεί όμως απο την απουσία ειδικής πρόβλεψης για τα ποδήλατο στο mall, και απο την γενική συμπεριφορά του Mall "εδώ ειναι το τσιφλικι μας και κανουμε οτι θελουμε".

Γιάννης


ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΒΡΕ ;;;

Ενέργησαν ως οργανωμένοι διαρρήκτες

(Ε... αν σε ξεβρακώσουν και τους αφήσεις ,θα σου φανεί παράξενο αν την επόμενη φορά σε πηδήξουν κιόλας ;)

ΟΥΦ τα είπα και ησύχασα

Υ.Γ 1
το αυτόφωρο είναι ο φόβος τους
ΥΓ 2
τα κάγκελα είναι του δήμου (ποιος τα πληρώνει ;)
ΥΓ 3
το κακό είναι ότι το ποδήλατο εξαφανίστηκε

cafeine
Απών/απούσα

νομίζω ότι το Mall έχει εξωτερικό πάρκινγκ για μηχανάκια. Είναι ένα χωμάτινο ανάμεσα σε JUMBO και Mall. Μήπως λόγω αυτού χάνεις/ουμε μετά το δίκιο σου/μας?

GeorgeHH
Απών/απούσα

Κι εγω πήγαινα mall πιο παλιά αλλα με το να πηγαίνουμε σε τέτοια μέρη ενισχύουμε το παράνομο οικοδόμημα και το σύστημα τους οπότε το χω κόψει εδώ και πάρα πολύ καιρό...

quixote
Εικόνα quixote
Απών/απούσα

μάλλον φαίνεται μοιρολατρικό αυτό που έγραψα
Αλλά παρ' ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους
του υποκόσμου (δηλαδή τους ιδιοκτήτες του Mall)
μπορούμε νομίζω να τους ενοχλήσουμε λίγο
για τη δική μας την αξιοπρέπεια

τα τηλέφωνά τους πάντως είναι αυτά
210-6300000 και 210-6300003
μπορούμε να τους ρίξουμε μερικά τηλέφωνα
να ζητήσουμε το λόγο
και να πληρώσουν το πέταλο στον άνθρωπο

επίσης αν μπορεί να προβεί και νομικά
καλά θα ήταν

ποδηλατική αλληλεγγύη

asifakis
Απών/απούσα

to skeftika kai gw to senario klopi, alla mallon den paizei.
an itan klopi giati na tou poune ola auta peri kanonismou klp.
tha tou legane apla den xerw tipota...kai terma. apla "sto klepsane file".

egw exakolouthw na pisteuw oti i symberifora tous den einai h prepousa. tha eprepe, an den ypirxe dinatotita anakoinwsis, na afisoun ena simeiwma tou typou "apagoreuetai kai tin epomeni fora tha apomakrinthei".

kai o morfeas pelatis tou mall einai (kai malista mi oxliros), giati symberiferontai etsi, pia??

I like my bike
Απών/απούσα

Για να μην ξεχνιόμαστε: www.facthemall.gr γιατί η απόφαση για το αν το μαλλ είναι νόμιμο έχει αναβληθεί για τον Οκτώβρη. Από ότι κατάλαβα Γιάννη, δεν κυκλοφορούσες με το ποδήλατο σου στο μαλλ το οποίο σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας τους είναι παράνομο, απλά το είχες κλειδώσει απέξω. Το μαλλ κατ’εξακολούθηση έχει χρησιμοποιήσει τους εσωτερικούς χώρους του για να προβάλει/ εκθέσει αυτοκίνητα. Επίσης έχει παραχωρηθεί για γυρίσματα σειρών όπως τα «κακά παιδιά» νομίζω πως λεγόταν (με κάτι 17άχρονους υποτίθεται που μοιάζουν όμως με 30άρηδες) που κυκλοφορούσαν (παρότρυναν δηλαδή το κοινό) μέσα στο μαλλ με το skateboard τους, λες και ήταν ο Tony Hawk. Προσωπικά το αποφεύγω το μαλλ, γιατί είναι χειροπιαστή απόδειξη του ότι στην Ελλάδα όλα επιτρέπονται, ασχέτου κόστους για το περιβάλλον και την κοινωνία, αρκεί να πέσει χρήμα σε αυτούς που βάζουν την υπογραφή τους. Πηγαίνοντας στο μαλλ νιώθω ότι θα τους έδινα το οκ και για άλλα πράγματα, το κλείσιμο των παραλιών, το χτίσιμο στο δάσος, την ρύπανση των ποταμών και πάει λέγοντας. Αυτά που προσφέρει το μαλλ τα έχεις και αλλού και αναπνέεις και λίγο αέρα τουλάχιστον.

yellowsubmarine
Απών/απούσα

αλλά ο συνήγορος (του διαβόλου) λέει:
Που είναι το γαμ@ πέταλο ; ο ε ο
Αφού δεν έχει νομιμοποιηθεί το mall αποκλείω να υπάρχει υπουργική ρύθμιση ώστε τα securitόπαιδα να ασκούν τέτοια καθήκοντα
(όπως η νομοθετική ρύθμιση για τους secures του μετρό , που ασκούν βοηθητικά καθήκοντα ελεγκτή και αστυνομικού ,με ανάλογη συνοδεία πάντα)
Πως νομιμοποιούνται ;
Την επόμενη φορά σου κόβουν το ποδήλατο ;
(αλήθεια τι ζημιά σου έκαναν ;)
Η ευκολία που το έκοψαν ;
Αυτά για προβληματισμό

podilatakias
Απών/απούσα

(αφού τους ανέφερα το περιστατικό)
ρώτησα αν σε περίπτωση αδικήματος υπάρχει προθυμία για αποκατάσταση ζημιάς από το Mall και μου είπαν τα εξής:

υπήρχαν λόγοι ασφαλείας γιατί:

-ήταν παρκαρισμένο σε τασάκι και θα μπορούσε να πάρει φωτιά
-ήταν στην είσοδο του εμπορικού κέντρου σε ώρα αιχμής με αποτέλεσμα να είναι πρόβλημα για τον κόσμο που μπαινοβγαίνει
-επίσης κάτι ανέφερε για την έξοδο ασφαλείας

Ακόμα:
-είπε επίσης ότι σχετικοί κανονισμοί υπάρχουν στην είσοδο
-είπε ότι σε άλλες περιπτώσεις που τα ποδήλατα ήταν πιο μακρυά δε τα έχουν αφαιρέσει, ενώ οι κανονισμοί δε επιτρέπουν να βρίσκονται εκεί
-ανέφερε τέλος ότι είναι διατεθημένο το Mall σε περίπτωση που η ασφαλιστική κρίνει ότι κάποιος πελάτης αδικήθηκε να αποκαταστήσει τη ζημιά

yellowsubmarine
Απών/απούσα

αλλά ως τι πήρες τηλέφωνο ;
είσαι νομικάριος ;

podilatakias
Απών/απούσα

ως ποδηλάτης...

yellowsubmarine
Απών/απούσα

αλλά ότι και να σου είπαν δεν είναι δεσμευτικό (το ξέρεις υποθέτω)

I like my bike
Απών/απούσα

merci yellow αλλά δεν είμαι νομικός. (εκτός και αν περνάει μέσω γενετικού υλικού οπότε είμαι εργατολόγος σαν την μητέρα μου :0) ) podilatakia, μάλλον morpheus, έκλεινε το ποδήλατο πόρτα ασφαλείας? Και η κύρια είσοδο θεωρείται πόρτα ασφαλείας αλλά το επιχείρημα τους δεν έχει βάση άμα υπάρχουν κατά καιρούς και άλλα σταθερά αντικείμενα στην είσοδο μεγαλύτερου μεγέθους από το ποδήλατο, όπως για παράδειγμα, εκθεσιακά περίπτερα ή περίπτερα διανομής υλικού, στάντ και βάθρα προβολής, κάδοι του «με αγάπη» κλπ. Το επιχείρημα του ότι ήταν δίπλα σε τασάκι είναι γελοίο, γιατί πιο πολύ κινδυνεύουν να λαμπαδιάσουν οι καπνιστές που καπνίζουν δίπλα στο τασάκι παρά το ποδήλατο που τα πλαστικά του μέρη είναι ελάχιστα.

podilatakias
Απών/απούσα

και ως ποδηλάτης νομίζω έχω κάποια δικαιώματα να κάνω ερωτήσεις στα πράγματα που με αφορούν. Αν πχ υπάρξει ένα αδίκημα, όπως το προαναφερθέν γεγονός, θέλω να γνωρίζω αν θα υπάρξει αποκατάσταση δικαιοσύνης. Ο πρώτος άνθρωπος που θα ρωτήσω θα είναι στο κέντρο πληροφόρησης του Mall. Το συγκεκριμένο γεγονός με αφορά στο βαθμό που θέλω να πάω με το ποδήλατό μου στο Mall και τι θα κάνω σε περίπτωση που μου τύχει κάτι ανάλογο με την παραπάνω περίπτωση.
Δεν υπήρξε κάποια δέσμευση από πλευράς Mall, αλλά υπήρξε τουλάχιστον μία απάντηση.
Η απόδειξη ότι ο ποδηλάτης που του έτυχε το γεγονός αδικήθηκε είναι το βασικό κομμάτι στο παζλ της ιστορίας

yellowsubmarine
Απών/απούσα

Απλά κάποιος μαλάκας έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο κι έκανε χοντράδα νομίζοντας ότι ο μικρός βαριέται θα ψαρώσει δεν ξέρει δεν θα αντιδράσει που να μπλέξει τώρα τη de facto αναγνώριση εξουσίας πάνω σου και πάνω στην αξιοπρέπεια σου (γιατί αν κάνουμε ένα καλό ακτιβισμό με 50 ποδήλατα τότε θα πάρουν αστυνομία )

Πιστεύεις ότι αν μια στα εκατό είχαν δίκιο θα ψέλλιζαν για αποζημίωση ;
(άσε που όταν περάσει το αυτόφωρο θα γίνουν λίγο περισσότερο θαρραλέοι)

GeorgeHH
Απών/απούσα

γουστάρετε να κανονίσουμε βόλτα στο the mall με ποδήλατα μέσα? ας μας συλάβουν... να βοηθήσουμε και το φίλο? θα μπορούσε σε όλους να είχε συμβεί άντε με τα καθήκια εγω είμαι μέσα πάντως

podilatakias
Απών/απούσα

Κατά τη γνώμη μου η κάθε κίνηση κάποιας δικαίωσης άλλες φορές είναι ατομική, άλλες είναι συλλογική, άλλες ακολουθεί τη νομική οδό, άλλες μπορεί να είναι μία πορεία. Δεν εκτιμώ προσωπικά ότι αρμόζει να γίνει αυτή τη στιγμή αυτό. Σε περίπτωση που ο ποδηλάτης έχει αδικηθεί και θέλει να διεκδικήσει το δίκιο του θα καταφύγει καταρχήν στην ατομική - νομική οδό. Αυτό είναι γενικά το πρώτο βήμα κατά τη γνώμη μου.

yellowsubmarine
Απών/απούσα

στον παθόντα
(κι αν βρει δυσκολίες πάμε να κλειδώσουμε 20-30 ποδήλατα στα κάγκελα να δούμε πόσο δυνατά εργαλεία διαθέτουν )

spskark7
Απών/απούσα

πως το εκοψαν??? πρεπει να εβαλαν τροχο ηλεκτικο!

I like my bike
Απών/απούσα

Η καλύτερη τιμωρία θα ήταν να μην πηγαίνουμε και να εξηγούμε και σε άλλους γιατί δεν θα έπρεπε να πηγαίνουν σε αυτά τα μέρη. Το θεωρώ αδιανόητο ότι πηγαίνουν άνθρωποι από γειτονικές περιοχές. Όταν βγαίνουν στο μπαλκόνι τους και βλέπουν αυτό το κόκκινο περίγραμμα να τους χαλάει τον νυχτερινό ουρανό, πως μπορούν και πηγαίνουν μετά εκεί μέσα? Πως είναι δυνατόν να προτιμούν μια προβολή στο πολυσινεμά του μαλλ τον Ιούνιο από το να πάνε σε ένα θερινό σινεμά? πως είναι δυνατόν να προτιμήσεις ένα food court από τον κήπο μιας ταβέρνας ή ενός εστιατορίου ή έστω από τον ανοιχτό ουρανό έξω από κάποιο συνοικιακό goodies. Είναι τραγικό ότι στην Ελλάδα προτιμήσαμε την ζωή «εντός» όταν θα μπορούσαμε να ζούμε έξω για 7 μήνες τον χρόνο. Θυμόσαστε πριν μια 10ετία που τα βράδια έβλεπες τον κόσμο με την τηλεόραση στο μπαλκόνι τους? ήταν και αυτό μια μορφή κοινωνικής δραστηριότητας, είχε κάτι το γραφικό, τώρα κλειστήκαν όλοι μέσα και βάζουν το κλιματιστικό τους, ακόμα και όταν έχει 23-24 βαθμούς.

asifakis
Απών/απούσα

to thema (praktika) den einai toso poly nomiko. den prokeitai na kanei kanenas agwgi oute minisi...nomizw den axizei ton kopo.

omws to thema einai politiko.
pisteuw oti fobountai gia tin eikona tous kai tha apozimiwsoun. mporei na apozimiwsoun me ena kouponi tzamba xamburgers...alla tha apozimiwsoun kapws.

den axizei ton kopo na riskaroun to kraximo (pou kai apo ta sxolia pou yparxoun parapanw blepeis ti ginetai...authaireto klp) gia ena asimanto poso.

egw lew na ginei i epikoinwnia gia parapona kai aitima apozimiwsis.

H moni periptwsi na exoun 100% dikio na yparxei emfanis epigrafi pou na leei: "ta paranoma stathmeumena podilata tha apomakrinontai me epimeleia twn ypallilwn mas. kanena kostos katestramenis alysidas den epistrefetai". apo ti stigmi pou den yparxei kati tetoio kaneis den einai sigouros gia to poios exei dikio.

contact