Παράπονο για συμπεριφορά Δημοτικής Αστυνομίας στην Πανεπιστημίου και "Άδεια Κυκλοφορίας Ποδηλάτου"

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Σημερινή Επιστολή μου προς δήμο Αθηναίων.

Η φωτογραφία είναι σημερινή, όπου επικρατούσε η ίδια κατάσταση.

--------------------------

Προς: Δημοτική Αστυνομία Δήμου Αθηναίων

Κοινοποίηση:  Γραφείο Δημάρχου

Α)  Παρακαλώ ενημερώστε όλους τους δημοτικούς αστυνόμους της υπηρεσίας σας οτι δεν απαιτείται Άδεια Κυκλοφορίας για ποδήλατα, και να μην ζητάνε ποτέ από ποδηλάτες κάτι τέτοιο.

Την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, περί τις 11:40 π.μ., o Δημοτικός Αστυνόμος _, με αριθμό κυκλοφορίας μοτοσυκλέτας δημοτικής αστυνομίας _, μου είπε οτι είμαι υποχρεωμένος να έχω άδεια κυκλοφορίας για το ποδήλατό μου.  Όταν του ζήτησα να μου γράψει κλήση, μου είπε οτι μερικοί νόμοι δεν εφαρμόζονται.

Σύμφωνα με το άρθρο 88, του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεν απαιτείται Άδεια Κυκλοφορίας για τα ποδήλατα.

Τα ποδήλατα εξαιρούνται άδειας από το 2007, σύμφωνα με το ΦΕΚ 50 Α/2007,άρθρο 80.1.

Κ.Ο.Κ. Αρθρο 88:

1. Δεν επιτρέπεται μηχανοκίνητο όχημα, ρυμουλκούμενο, μοτοποδήλατο, ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΛΕΞΗ «ποδήλατο» ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡ. 1 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 80 ΤΟΥ Ν. 3542/07 (ΦΕΚ Α’50/2-3-07) ζωήλατο όχημα, να κυκλοφορεί οπουδήποτε στη Χώρα, αν δεν έχει εκδοθεί γι' αυτό άδεια κυκλοφορίας.

https://www.yme.gr/metafores/odiki-kykloforia-kai-as...

Β)  Επιπλέον θέλω να επισημάνω οτι:

Αφορμή της συνομιλίας μου με τον κ. _, ήταν το αίτημά μου να απομακρυνθεί μοτοσυκλέτα που ήταν παρκαρισμένη στο οδόστρωμα της Λ. Πανεπιστημίου, στο στενό διάστημα μεταξύ κώνων και πεζοδρομίου, πριν τον καινούργιο πιλοτικό πεζόδρομο/ποδηλατόδρομο.  Ήμουν εκεί με το ποδήλατό μου για αυτοψία του έργου (εφ' όσον είναι πιλοτικό) και αναγκάστηκα να βγω εκτός κώνων για να προσπεράσω την μοτοσυκλέτα, βάζοντας τον εαυτό μου σε κίνδυνο από τα οχήματα που περνούσαν δίπλα.  Λίγο πιο πέρα συνάντησα την μοτοσυκλέτα της δημοτικής αστυνόμίας, επίσης σταθμευμένη στην άκρη του δρόμου, στον χώρο δηλαδή που σύμφωνα με τον νόμο κινούνται τα ποδήλατα.  Ο κ. _ μου είπε οτι το έργο δεν έχει παραδοθεί, επομένως ήμουν παράτυπα στον ποδηλατόδρομο (δεν είχα φτάσει καν στον ποδηλατόδρομο).  Όταν επέμενα με ρώτησε γιατί δεν έχω άδεια κυκλοφορίας ποδηλάτου.

Το παραπάνω περιστατικό είναι πολύ προβληματικό.  Δεν νομίζω οτι χαρακτηρίζει ειδικά τον κ. _, αλλά γενικά την δημοτική αστυνομία και την αστυνομία της χώρας και την περιστασιακή εφαρμογή και χρήση του νόμου, κατά βούληση της αστυνομίας, κατά των πολιτών και όχι υπέρ τους.

1.  Δεν υπάρχει στοιχειώδης γνώση των δικαιωμάτων του ποδηλάτου στο δρόμο.  Είτε έχει παραδοθεί ή όχι η Πανεπιστημίου, η κίνηση όλων των οχημάτων επιτρέπεται αυτή τη στιγμή.  Με το ποδήλατο ήμουν δεξιά της οδού, στο οδόστρωμα, όπως έχω δικαίωμα.  Η κίνησή μου εμποδίστηκε από προφανώς παράνομα σταθμευμένη μηχανή.

2.  Όταν παραπονέθηκα για την παράνομη στάθμευση, που με έβαζε σε κίνδυνο, ο δημοτικός αστυνόμος προσπάθησε να με εκφοβίσει υποδεικνύοντας οτι εγώ δεν τηρώ έναν άλλο νόμο.  Άσχετα αν η άδεια κυκλοφορίας ποδηλάτου έχει καταργηθεί ή κατά τη γνώμη του αστυνομικού δεν εφαρμόζεται και ο ίδιος αρνήθηκε να τον εφαρμόσει με κλήση, οι νόμοι δεν υπάρχουν για να εκφοβίζονται οι πολίτες όταν ζητούν την εφαρμογή άλλων νόμων.  Αν θέλει ας εφαρμόσει και τους δύο νόμους, όχι να πει εσύ δεν εφαρμόζεις το Β, επομένως κι εγώ δεν θα εφαρμόσω το Α.

3.  Στη συνομιλία, ο δημοτικός αστυνομικός ανέφερε οτι ο ίδιος υπέδειξε στον οδηγό της σταθμευμένης μηχανής να παρκάρει στο οδόστρωμα για να μην παρκάρει στο πεζοδρόμιο.  Ο δρόμος δεν ανήκει στον δημοτικό αστυνόμο και δεν δίνεται ως αντάλλαγμα για παρκάρισμα στους οδηγούς.  Να μην παρκάρουν πουθενά παράνομα, ιδιαίτερα σε πιλοτικό έργο για την βιώσιμη κινητικότητα και ακόμα ιδιαίτερα σε εργοτάξιο, όπου είναι αυξημένος ο κίνδυνος.

4.  Θα παρακαλούσα η δημοτική αστυνομία να μην σταθμεύει οχήματα (περιπολικά ή μηχανές) στην Πανεπιστημίου για να μπορέσουν οι πολίτες να αξιολογήσουν και να αξιοποιήσουν όλο το χώρο που τους δίνεται στο πιλοτικό έργο.  Η δημοτική αστυνομία μπορεί να κινείται πεζή, ή με ποδήλατα, ή να παρκάρει τα οχήματά της νόμιμα, σε γειτονικούς δρόμους.  Ας κρατήσετε μερικές νόμιμες θέσεις παρόδιας στάθμευσης για τις ανάγκες της δημοτικής αστυνομίας.

Με εκτίμηση,

[Όνομα]
[τηλέφωνο]

 

 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon mixanes1.jpg31.62 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
5
Μέση αξιολόγηση: 5 (4 ψήφοι)
Αναντα
Απών/απούσα

Μπραβο φιλε για τον κοπο σου, εχουμε αναγκη απο επικοδομητικες προσπαθειας για την βελτιωση της ποιοτητας της ζωης μας, αντι για το κλασσικο ελληνικο "κραξιμο" προς ολους και ολα.

contact