Προταση για χαραξη διαδρομης Νεο Ηρακλειο - Πετραλωνα και πισω

11 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Pytzamarama
Απών/απούσα

Καλησπερα σε ολους!

σκεφτομαι να ξεκινησω να παιρνω το ποδηλατο μου και στη δουλεια (μεχρι τωρα το χρησιμοποιουσα για βολτες στη πολη).

Μενω Νεο Ηρακλειο και δουλευω Πετραλωνα και μιλω για πρωινη διαδρομη και απογευματικη επιστροφη.

Θα ηθελα τη βοηθεια σας να χαραξω μια εναλλακτικη διαδρομη απο Ηρακλειο προς Πετραλωνα και επιστροφη (απο δρομους χαμηλης κυκλοφοριας και οχι τσιτα ανηφορες ωστε να φτανω στη δουλεια και να χρειαζομαι ντουζ :) ) διοτι οι κλασικες διαδρομες που ακολουθουν την Πατησιων ειναι επικινδυνες.

Σας ευχαριστω ολους εκ των προτερων!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
hidefnick
Εικόνα hidefnick
Απών/απούσα

Η Πατησίων, λόγο συχνών φαναριών, δεν είναι γρήγορη, και προσωπικά την θεωρώ πιο ασφαλή απο πχ την πολύ πιο φαρδιά Αχαρνών. Καί σίγουρα πολύ πιο ασφαλή απο τα στενά (και γρήγορη)

Προσωπικά θα κατέβαινα Ιωνίας ή Δεκελέιας, και θα έμπαινα Πατησίων, μέχρι τέλος Αιόλου. Μετά κατέβασμα Ερμού, και τέλος παζόδρομος Θησείο.

Το ίδιο κάνω στο ανέβασμα, και πέρνω τρένο απο Πατήσια ή Ν.Ιωνία (παω πιο βόρεια) Ιδρώτα δεν έχει αυτή η διαδρομή.

dpolal
Εικόνα dpolal
Απών/απούσα

Έχεις πολλές εναλλακτικές αλλά νομίζω ότι πρωϊνή ώρα από όπου και να πας θα έχει κίνηση.
Επίσης το πρωί γενικότερα η διαδρομή είναι κατηφορική άρα δεν θα έχεις θέμα εμφάνισης, ο γυρισμός βέβαια είναι άλλη υπόθεση. :)

Το σκεπτικό σου πρέπει να είναι πως θα κινηθείς με κατεύθυνση προς Ομόνοια για να κατηφορήσεις στο τελευταίο στάδιο της διαδρομής την Πειραιώς.
Η Πατησίων έχει αρκετή κίνηση κυρίως από λεωφορεία/τρόλλευ και δεν πολυλέει ειδικά το πρωί.

Μπορείς λοιπόν να κατηφορίσεις την Λ. Ηρακλείου και μετά το σταθμό ΗΣΑΠ Περισσού στο γήπεδο να στρίψεις δεξιά και να βγείς στην οδό Ανθέων.
Την κατεβαίνεις μέχρι το τέρμα της και μπαίνεις Λ. Ιωνίας (σταθμός ΗΣΑΠ Α. Πατήσια) και μετά κινήσε παράλληλα με τις γραμμές μέχρι το τέρμα της Ιωνίας στην Αχαρνών.

Κινήσε για λίγο στην Αχαρνών και στον σταθμό ΗΣΑΠ Κ. Πατήσια ξαναμπαίνεις στην Λ. Ιωνίας που συνεχίζει παράλληλα με τις γραμμές μέχρι τον σταθμό ΗΣΑΠ Αττικής όπου και ξαναβγαίνεις στην Λιοσίων.

Συνεχίζει για λίγο στην Λιοσίων και κάνεις δεξιά στην Δομοκού που θα σε βγάλει στον Σταθμό Λαρίσης που ο δρόμος γίνεται Θ. Δηληγιάννη.
Συνεχίζεις παρακάτω και στο φανάρι που είναι το κτίριο της Τροχαίας Αθηνών έχεις 2 επιλογές.
Στρίβεις δεξιά στην Ανδρομάχης που θα σε βγάλει Λ. Κωνσταντινουπόλεως.
Ή συνεχίζεις ευθεία μέχρι την πλατεία Καραϊσκάκη.

Με την πρώτη επιλογή θα βγείς Λ. Κωνσταντινουπόλεως και κινηθείς παράλληλα με τις γραμμές του τρένου (του κανονικού πλέον) και μετά θα στρίψεις στην Ιερά οδό προς το γκάζι ή λίγο παρακάτω θα καβαλήσεις τις γραμμές από την διάβαση των πεζών και θα μπείς μέσα στο Γκάζι που έχει ησυχία για να βγείς από τα στενάκια ακριβώς απέναντι από τα Πετράλωνα.

Με την δεύτερη επιλογή θα μπείς στον Κεραμεικό και μετά μπορείς να κατηφορίσεις 2-3 δρόμους του που είναι σχετικά ήσυχα το πρωί (Αγησιλάου, Κεραμεικού) και να βγείς στην διασταύρωση Ιερά Οδό και Πειραιώς. (η περιοχή εκεί θέλει προσοχή γιατί δεν έχεις αυτοκίνητα μεν αλλά πολλά τζάνκια, γύφτους και γενικά περίεργο κόσμο)

Τα Πετράλωνα είναι δίπλα μετά.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ είναι να κάνεις την παραπάνω διαδρομή Κυριακή ή Σάββατο για να την μάθεις και ενδεχωμένος να βρείς ακόμα ποιό ήσυχους δρόμους.
Τα στενάκια όμως θέλουν προσοχή γιατί πετάγωνται αυτοίνητα/μηχανάκια κλπ.

Καλές διαδρομές. :)

spy3
Απών/απούσα

Να ρωτησω αν σε βολευει να το βαζεις στο τρενο;

Pytzamarama
Απών/απούσα

@hidefnick Σε ευχαριστω.

Στην Ηρακλειου εχεις την παλιογεφυρα και το αστικο λεωφορειο που σου κολλαει πισω στο 1 μετρο. Στην Πατησιων εχει δυο τροπους να περασεις...αναμεσα απο τα αυτοκινητα η στο αντιθετο ρευμα. Και στα δυο εχεις τους μηχανοβιους να σου κολλανε απο πισω στα 30 εκατοστα...χαχαχαχαχα

Θα ηθελα να βγω αναιμακτα, οσο πιο ψηλα γινεται, στην Πατησιων (στο υψος πχ του Μουσειου) και μετα συμφωνω οτι η Αιολου,Ερμου, πεζοδρομος ειναι σουπερ και ωραια διαδρομη ;)

Pytzamarama
Απών/απούσα

@dpolal Προσκυνω :)

@spy3 Ελεγα να το παω ποδηλατατο :)

teofril
Εικόνα teofril
Απών/απούσα

Αν λέω αν επιλέξεις τη διαδρομή του dpolal μπορείς να αποφύγεις το κομμάτι της Λιοσίων κάνοντας δεξιά στη Σιώκου (πολύ κοντά στη Καλάρη) περνώντας τις γραμμές του ΟΣΕ και ακολουθώντας τις παράλληλα είτε από Κωνσταντινουπόλεως είτε από κάποιο παράλληλο δρόμο βγαίνεις και πάλι στα στενά του Κεραμεικού.

Πάντως κι εγώ για ήσυχη διαδρομή ψηφίζω πεζόδρομο Αιόλου - Μοναστηράκι - Ανδιανού - πεζόδρομο Ερμού.

Athws
Απών/απούσα

Αχαρνών - Βάθης - Πλ.Καραισκάκη - Αχιλλέως - πριν τη γέφυρα αριστερά Πειραιώς. Αστραπή. Μη μπλέκεις με πεζόδρομους, άλλο η βόλτα άλλο η δουλειά.

Pytzamarama
Απών/απούσα

Παιδια ειστε αστερια. Σας ευχαριστω ολους. Θα ξεκινησω απο Δευτερα και θα σας πω εντυπωσεις και χρονους

Acanthor
Απών/απούσα

Pytzamarama wrote:
Παιδια ειστε αστερια. Σας ευχαριστω ολους. Θα ξεκινησω απο Δευτερα και θα σας πω εντυπωσεις και χρονους

Δε μας είπες όμως εντυπώσεις και χρόνους!

Εγώ κάνω τελευταία τη διαδρομή Ηράκλειο (Ψαλίδι)- Αμπελόκηποι και μέχρι να κατασταλάξω στη διαδρομή έκανα μερικούς κύκλους και δοκιμές. Την τέταρτη φορά την "τελειοποίησα" και την "κλείδωσα".

Στόχο έχω πάντα να αποφεύγω τους κεντρικούς δρόμους για λόγους ασφάλειας, άρα μπαίνω μέσα από παραδρόμους και στενά όπου δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση. Στη δική σου περίπτωση βέβαια είναι πιο "περίεργα" και δύσκολα τα στενά δεδομένου ότι περνάς από το κέντρο της Αθήνας και όχι όπως εγώ από Ψυχικό και Φιλοθέη που έχουν την ...άπλα τους....

Καλή συνέχεια και μην το παρατήσεις!

Όμηρος

dpolal
Εικόνα dpolal
Απών/απούσα

Για άσχετους λόγους έμεινα χωρίς αυτοκίνητο τον τελαυταίο καιρό οπότε ξεκίνησα να κάνω την διαδρομή Ν.Σμύρνη - Ν. Ιωνία και πίσω.
Ξεκινάω λίγο μετά της 08:00 που έχει ακόμα δροσιά και σχετικά λίγη κίνηση αλλά σε αντίθεση με τον thread starter εγώ προτιμάω ελαφρώς ποιό κεντρικούς δρόμους.
Η πρωινή «ανάβαση» διαρκεί περίπου 50 λεπτά ενώ το απόγευμα η επιστροφή είναι 40 με 45.

Όπως είπα προτιμώ ελαφρώς ποιό κεντρικούς δρόμους, π.χ. Αχαρνών και Τατοϊου για το λόγο του ότι σε αντίθεση με τα στενά έχουν μεν περισσότερα αυτοκίνητα αλλά είναι ποιό φαρδιοί με αποτέλεσμα οι οδηγοί να ανοίγονται και να με προσπερνάνε πολύ ποιό άνετα και επιπλέον επειδή είναι κεντρικοί από τους κάθετους δρόμους δεν σφάζουν τα stop και τα φανάρια.

Δοκίμασα να πάω από στενά τις πρώτες μέρες και μου έτυχαν 2 περιπτώσεις σφαξίματος stop, όχι ιδιαίτερα επικίνδυνες αλλά τρόμαξα και στις 2 οπότε καθιέρωσα τις λεωφόρους.
Φυσικά παντού μπορεί να σου συμβεί η στραβή οπότε η έξτρα προσοχή χρειάζεται.

contact