1η Συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας

1 καταχώριση / 0 νέα/ο
SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 29 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την πρώτη συνεδρίασή του πραγματοποίησε σήμερα o νέος θεσμός που ίδρυσε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας σε πλήρη σύνθεση, υπό την προεδρία του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκου Σηφουνάκη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας ΥποΜεΔι Χάρης Τσιόκας και τα μέλη του ΕΣΟΕ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, καθώς και οι εκπρόσωποι Ιδρυμάτων και φορέων και που ασχολούνται με τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας, όπως της ΕΝΑΕ, της ΚΕΔΚΕ, του ΤΕΟ, της Διεύθυνσης μελετών και Έργων, του Παρατηρητηρίου του ΤΕΕ για την Οδική Ασφάλεια του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, της ΕΛΠΑ, της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς», του Συλλόγου Φίλων Ποδηλάτου κα.
Ο Υφυπουργός ΥΠοΜεΔι Νίκος Σηφουνάκης ανέλυσε το ρόλο και τη σημασία του νέου θεσμού τονίζοντας ότι: «Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας βρίσκεται στις πρωταρχικές προτεραιότητες του Πρωθυπουργού αλλά και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Από τις πρώτες αποφάσεις με την ανάληψη των καθηκόντων μας, είναι η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας και η στελέχωση της Γραμματείας της Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία έχει αντικείμενο το συντονισμό έξι Υπουργείων (Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομίας). Ο ρόλος του Εθνικού Συμβουλίου είναι να συμμετέχει στη διαμόρφωση των θέσεων, οι οποίες στη συνέχεια θα συμβάλουν στη χάραξη πολιτικών από τη Διυπουργική Επιτροπή, που στην τελική μορφή τους θα αποτελέσουν νόμους ή διοικητικές παρεμβάσεις, με στόχο τη διαρκή βελτίωση της οδικής ασφάλειας».
Όπως τόνισε ο κ. Σηφουνάκης «Στη χώρα μας, οι στατιστικές είναι αμείλικτες. Η Ελλάδα του 2010, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις των στατιστικών που αφορούν στην Οδική Ασφάλεια. Κάνουμε λοιπόν μια νέα αρχή, ξεκινάμε όλοι μαζί ώστε συντονισμένα και υπεύθυνα να επουλώσουμε σε βάθος χρόνου το μεγάλο αυτό πρόβλημα, με τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις. Η Οδική ασφάλεια αποτελεί μείζον εθνικό και κοινωνικό θέμα και αποτελεί παράλληλα και δέσμευσή μας βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων».

Στην πρώτη συνεδρίαση του ΕΣΟΑ, οι συμμετέχοντες, ενημερώθηκαν για το θεσμικό πλαίσιο σύστασής του και κατέθεσαν σειρά προτάσεων για την οργάνωση και τον προγραμματισμό συγκεκριμένων δράσεων για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας».

Ο Γενικός Γραμματέας ΥποΜεΔι Χάρης Τσιόκας τόνισε την ανάγκη, αυτή η παρέμβαση να μην είναι εποχική, αλλά να έχει μόνιμα χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του «Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Π. Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά, μέλος του ΕΣΟΑ, εξέφρασε την αισιοδοξία και την ελπίδα για τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών του Συμβουλίου. «Είναι η πρώτη φορά που ελπίζω και που βλέπω πράγματα που μας δίνουν αισιοδοξία και δύναμη. Στηρίζουμε τις προσπάθειες της πολιτείας, που είναι στη σωστή κατεύθυνση», τόνισε η κ. Μυλωνά.

ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon _2010.0429_ΔΤ_Οδική_Ασφάλεια.doc36.5 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι