Κοκ- Επιβολή προστίμου

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
vasillis b.
Εικόνα vasillis b.
Απών/απούσα

Παιδες έχω μια απορία, όντως υπάρχει μέρος του ΚΟΚ oπου αναφέρει για τα ποδήλατα πολλούς περιορισμούς, απαγορεύσεις και παραβάσεις, όμως πως είναι δυνατόν η επιβολή προστίμου σε κάποιον χωρίς διπλωμα, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας;
Άσε που τις περισσότερες φορές ούτε ταυτότητα δεν έχεις πάνω σου. Μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας τροχονόμος;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Guppy
Εικόνα Guppy
Απών/απούσα

κοιτα πιστευω οτι αν δν εχεις ταυτοτητα πανω σου,... 8α μπορουσε να σε τραβι3ει μεχρι το τμιμα για ταυτοπροσοπια..

τωρα απο την στηγμη που το ποδηλατο δν 8ελει αδεια για να οδηγη8ει δν νομιζω να υπαρχει δυνατοτητα επιβολης προστημου γιατι οδιγουσες... φυσικα δν το γνοριζω σιγουρα και το λεω με κα8ε επιφυλα3η.. 8α ρωτισω ενα 3αδερφακι μου που ειναι παλιομπατσος να μου πει.. αν και δν νομιζω να μπορουν να σου κανουν κατι... 8υμαμαι οντος παλια τα ποδηλατα ειχαν αρι8μο κυκλοφοριας.. δν 3ερω αν αυτο εχει σταματισει να γυνετε η απλα ολοι αδιαφορουμε επι του 8εματος!!!

φυσικα αν κυκλοφορεις σε μερη που απαγωρευετε η χριση ποδηλατου... 8α σου κοψουν προστημο υπαρχει επιβολη προστημου.. πχ δν μπορεις να βαλεις το ποδηλατο σου μεσα στην αττικη οδο και να πιγενεις κυριος-α!

αλλα νομιζω γενικα να σε σταματισουν και να σε γραψουν για παραβιαση κοκκινου καπου 8υμαμαι οτιτετοιο προστημο παιζει και για τους παιζους..

δλδ παραβιαση σηματοδοτη.. αλλα και παλι μπορει να κανω λα8ος...

8α ρωτισω αργοτερα τον 3αδερφο και 8α σας πω τι ισχυει και τι οχι!!

ccr
Εικόνα ccr
Απών/απούσα

έχουν ξανασυζητηθεί αυτά

δες εδώ :
http://www.runningnews.gr/SnitzForum/topic.asp?TOPIC_ID=2330

δες και τον ΚΟΚ, το άρθρο 40
http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf

και συζήτηση εδώ, στην αρχή της βδομάδας
http://www.podilates.gr/?q=node/10634

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Θα μπορουσε να σου κοψει προστιμο αν σε πιασει να οδηγεις στην εθνικη οδο, κοιτα το νημα: http://www.podilates.gr/?q=node/10600

Γενικά ο ΚΟΚ δεν απευθυνεται σε όσους έχουν δίπλωμα αλλά σε οσους ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ σε δημόσιο δρόμο. Οι υποχρεώσεις του αφορούν τον άνθρωπο και όχι -μονον- το όχημα με το οποίο κυκλοφορεί, π.χ. τους οδηγούς τρακτερ, τους αναβάτες αλόγων, άπαντες! (φυσικά και τους ποδηλάτες)

kounoupis
Απών/απούσα

Ουτε στις λεωφορειολωριδες επιτρεπονται τα ποδηλατα.Σε περιπτωση ατυχηματος ομως τι γινεται;

vasillis b.
Εικόνα vasillis b.
Απών/απούσα

Mε λιγα λογια, αν καταλαβα καλα... Ειμαστε στην διακριτική ευχέρεια καθε τροχονομου στον αν θα τηρήσει τον νομο και ΑΝ αποφασίσει να το κανει απλα μας κοβει κλήση στο ονομα μας, αναφέροντας μονο το είδος τις παραβασης...Ε??

velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

Βέβαια το είδος της παράβασης καθορίζει και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.
Το ποδήλατο ως μέσο δεν είναι το ίδιο βάρβαρο και επικίνδυνο με τα άλλα οχήματα.Τα πρόστιμα και οι ποινές έχουν στοιχειοθετηθεί και δημιουργηθεί βασιζόμενα πάνω σε παραβατικές συμπεριφορές των οδηγών μηχανοκίνητων οχημάτων.
Αρκετές φορές σε έναν ποδηλάτη αρκεί μια σύσταση και μία ενημέρωση για το είδος της παράβασης που διεπραξε.Αλλωστε το γεγονός του οτι ακόμα δεν υποχρεωνόμαστε να δίνουμε έστω γραπτές εξετάσεις στα σήματα του κ.ο.κ,μας δίνει το ελαφρυντικό της άγνοιας.(Αυτό ισχύει για όσους απο έμας δεν έχουμε δίπλωμα αυτοκινήτου ή μηχανής)
Προσοχή και σεβασμός στους άλλους και στα όργανα της τάξης και όλα θα πάνε καλά.