KOK για αρχάριους

20 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
jeanmarat
Απών/απούσα

Μπορείτε να μαζέψετε λίγο τους βασικούς κανόνες του ΚΟΚ για όσους δεν θέλουν να διαβάσουν 220 σελίδες του ΚΟΚ ;

ΟΚ τα σήματα υπάρχουν στον ΚΟΚ, τα άλλα ;

Προτεραιότητες , προσπερασμάτα , πλατείες κ.α.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Εδώ τα γραφει περιεκτικα

jeanmarat
Απών/απούσα

μιας και κανεις δεν απανταει :

Προτεραιοτητα δινουμε παντα στους δεξια εκτος αν έχουμε στοπ ;

Εχω προβλημα με το ποτε αλλαζει ο δρομος απο διπλης σε μονη κατευθυνσης αυτό πως το βλεπουμε ;

mpampis
Απών/απούσα

...

vec
Απών/απούσα

jeanmarat wrote:
μιας και κανεις δεν απανταει :
Προτεραιοτητα δινουμε παντα στους δεξια εκτος αν έχουμε στοπ ;

Ναι. Άσχετα αν εμείς είμαστε σε φαρδύ δρόμο και ο άλλος σε στενό. Τουλάχιστον προσέχουμε.
Επίσης:
-Αν έχεις στο δρόμο σου ένα ανάποδο κίτρινο τρίγωνο με κόκκινη γραμμή γύρω γύρω παραχωρείς προτεραιότητα άσχετα αν ο άλλος έρχεται από δεξιά ή αριστερά.
-Αν έχεις ένα άσπρο-κίτρινο ρόμβο, τότε έχεις εσύ προτεραιότητα. Μην πολυ-ποντάρεις όμως σε αυτό το σήμα γιατί οι περισσότεροι δε γνωρίζουν τι σημαίνει.

jeanmarat wrote:

Εχω προβλημα με το ποτε αλλαζει ο δρομος απο διπλης σε μονη κατευθυνσης αυτό πως το βλεπουμε ;

Άσπρο βέλος σε μπλε τετράγωνη πινακίδα που δείχνει προς τα πάνω.

Δες εδώ τα σήματα.

Κατά τη γνώμη μου αν κυκλοφορείς μέσα στην Αθήνα με το ποδήλατο, πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις τον ΚΟΚ. Βρες το βιβλίο που δίνουν στις σχολές οδηγών και διάβασέ το. Αν και δεν ξέρω πώς ακριβώς διδάσκουν τώρα, την εποχή που έδινα εγώ για δίπλωμα υπήρχε ένα αρκετά περιεκτικό βιβλίο με σήματα και με παραδείγματα κίνησης στο δρόμο, διασταυρώσεις κτλ. Αν το βρεις αυτό και το μελετήσεις είσαι ΟΚ πιστεύω.

jeanmarat
Απών/απούσα

προσπεραση απο δεξια επιτρεπεται ;

vec
Απών/απούσα

μην περιμένεις να ενημερωθείς από οποιοδήποτε ανώνυμο μέσα από forum. Διάβασε μόνος σου και αν έχεις απορίες πάνω σε κάτι που διάβασες, ποστάρησε να συζητηθεί.

Johnny.Tifosi
Εικόνα Johnny.Tifosi
Απών/απούσα

Συγγνώμη που επεμβαίνω με μια άσχετη παρατήρηση, αλλά κυκλοφορείς στον δρόμο χωρίς να ξέρεις να βασικά; Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν θες να κυκλοφορείς σωστά και να μην είσαι επικίνδυνος για τους άλλους, πρέπει να έχεις πάρει κάποιο δίπλωμα οδήγησης (είτε αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας), ακόμη κι αν δεν έχεις σκοπό να οδηγήσεις μηχανοκίνητο όχημα ποτέ σου. Ο ΚΟΚ δεν μαθαίνεται με ένα βιβλίο, μαθαίνεται με δάσκαλο και εξάσκηση για να ξετρίψεις. Ούτως ή άλλως με το πέρασμα του χρόνου το δίπλωμα αναγκαστικά θα σου χρειαστεί.

Υ.Γ.

jeanmarat wrote:
προσπεραση απο δεξια επιτρεπεται ;

Επιτρέπεται μόνο αν ο άλλος οδηγός έχει βγάλει αριστερό φλας και περιμένει να στρίψει.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

ο ΚΟΚ μαθαίνεται από βιβλίο, ή από Η/Υ και σχετικό λογισμικό.
Ο χειρισμός ΙΧ ή μοτο ή ποδηλάτου (λιγότερο) ΔΕΝ μαθαίνεται από βιβλίο κλπ κλπ.
Ξεφύλισε τον ΚΟΚ και μείνε σε βασικά σημεία και σήματα που θα συνατήσεις μέσα στην πόλη.
πχ τοποθέτηση στο οδόστρωμα, κίνηση σε λωρίδες, προσπέραση, πλατείες, στροφή Δ ή Α, προτεραιότητες.
Εύκολο είναι, το κείμενο του ΚΟΚ κυκλοφορεί σε pdf, το κατεβάζεις και το ξεφυλίζεις σαν περιοδικό, μένεις περισσότερο εκεί που σου υπέδειξα.
Επίσης με την λειτουργία find του acrobat μπορείς να εντοπίσεις όλα τα σημεία που αναφέρεται η λέξη ΠΟΔΗΛΑΤ και να βρεις και ότι μας αφορά ΑΜΕΣΑ.

Καλή ανάγνωση....

jeanmarat
Απών/απούσα

τα βασικα τα ξερω

και ναι κυκλοφορω με ποδηλατο , σιγα μην παρω και διπλωμα για το ποδηλατο.

ΑΦου ουτως η αλλως συμπεριφερομαι πολύ ήπια και παραχωρω παντου σχεδον.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

jeanmarat wrote:
......
Προτεραιοτητα δινουμε παντα στους δεξια εκτος ΕΙΔΙΚΑ αν έχουμε στοπ

jeanmarat
Απών/απούσα

λαθος συνταξη

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Θα σε συμβούλευα εκτός του διαβάσματος να βρεις και λογισμικό να κάνεις τεστ μόνος σου. Υπάρχει κι είναι φρη και νομίζω πως αν πας και το ζητήσεις από ένα δάσκαλο οδήγησης θα στο δώσει σ ενα στικάκι αν και νομιζω υπάρχει και στο ιντερνετ.

Τα σήματα είναι πολλά αλλά πέραν των βασικών δεν υπάρχει περίπτωση να τα μάθεις όλα. Μπορείς όμως να κάνεις μια εύκολη κατηγοριοποίηση.

Όσα πινακίδες είναι ΤΡΙΓΩΝΕΣ με κόκκινη περίμετρο και κίτρινο background σημαίνουν "αναγγελία κινδύνου": ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Στο κέντρο του σήματος φαίνεται τι κίνδυνος σε περιμένει όπως η παρακάτω όπου δείχνει πως παραμονεύει κίνδυνος από την συχνή διέλευση ποδηλατιστών:

ντεηντζερ

Όσες πινακίδες είναι ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ με κόκκινη περίμετρο και λευκό background σημαίνουν ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ και στο κέντρο τους δείχνουν τι απαγορεύεται όπως η παρακάτω που τώρα με την απόσυρση δεν θα μου φανεί καθόλου παράξενο να τη βλέπω συχνότερα και δηλώνει πως απαγορεύεται η είσοδος στα ποδήλατα:

νομερσυ

Όσες είναι ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ και έχουν έντονο ΜΠΛΕ χρώμα δηλώνουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και στο κέντρο τους φαίνεται τι ακριβώς εννοούν όπως η παρακάτω που ελπίζουμε κάποτε να δούμε στη Πανεπιστημίου και δείχνει οδό υποχρεωτικής διέλευσης ποδηλάτων:

μπαικερ

Οι ΜΠΛΕ ορθογώνιες δηλώνουν διάφορα ιδιαίτερα ΣΗΜΕΙΑ π.χ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ όπως η παρακάτω που ψάχνω εναγωνίως να βρω στο δρόμο για το σπίτι όταν έχω πιεί 3-4 μπύρες!

βεσε

Υπάρχουν πολλές ακόμα αλλά αν ξέρεις τις βασικές (STOP που είναι εξάγωνη, πορεία σε μονόδρομο, απαγόρευση στροφής κλπ) καθώς και τις παραπάνω κατηγορίες που εμπίπτουν αυτές που δεν ξέρεις, μπορείς σιγά σιγά να χτίσεις την εμπειρία σου.

vec
Απών/απούσα

δεν είναι που κάποιος πετάγεται και λέει ότι ο ΚΟΚ περιορίζει τα ατομικά μας δικαιώματα και είναι εφέυρεση του καπιταλισμού/κομμουνισμού με σκόπο τομν περιορισμό των ατομικών μας ελευθεριών και ολοκληρωτική επικράτηση των κτλ κτλ κτλ;

jeanmarat
Απών/απούσα

σ

ποιος δινει προτεραιοτητα εδω ;

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Κινείσαι σε κεντρική αρτηρία κι εχεις προτεραιοτητα αλλά ο ποιητής φωνάζει: ΚΙΝΔΥΝΟΣ επειδή από το στενό αριστερά που ακολουθεί έχει παρατηρηθεί πως πετάγονται... ταντεμ, ειδικά τωρα που ναι και του αγιου βαλεντινου! Δηλαδή προχώρησε αλλά όπως έχουμε πει για τις πινακίδες αναγγελίας κινδύνου, αυτό που λένε είναι: ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ!

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Δοκίμασε να κατεβάσεις από rapidhshare αυτό εδώ. Ειναι σε RAR μορφή και εγκαθισταται σε windows. Αν τα καταφέρνεις να αποσυμπιεζεις και να εγκαθιστας αρχεια δοκιμασε το, ειναι προγραμμα εκμαθησης νεου οδηγου με τεστ κλπ.

[edit]Πηγη[/edit]

jeanmarat
Απών/απούσα

στις πλατειες αν δεν εχει στοπ έχεις προτεραιοτητα να μπεις ;

jeanmarat
Απών/απούσα

τα ξερουμε...

λες και μου ειπες δεν ξερω και εγω τι... αμα ξερω να κανω unrar ;

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Φιλική συμβουλή: Μακρυά από το δρόμο.
.
.
.
.
.
.
.
.(Αστειεύομαι έτσι;)

contact