Με φάγανε πισώπλατα

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
vec
Απών/απούσα

Για όσους βαριούνται να διαβάζουν σεντόνια, ας πάνε κατευθείαν στα συμπεράσματα στο τέλος του κειμένου. Τι να πω και εγώ που το έγραψα με το ένα χέρι δηλαδή….

Κινούμαι λοιπόν με το ασφαλτοποιημένο mountain μου την προηγούμενη Παρασκευή στην Λ. Αλεξάνδρας, στο ρεύμα προς Πατησίων. Η ώρα είναι 4:30 το απόγευμα, το φως καλό, ούτε αντηλιά ούτε τίποτα. Το οδόστρωμα στεγνό. Και ευχάριστα κατηφορικό. Η κίνηση λίγη. Φορούσα κράνος, ποδηλατικό μπουφάν, γάντια, κόκκινο ανοιχτό ποδηλατικό μπάπακ και τζιν. Σε 5-10 λεπτά θα είμαι σπίτι. Κρατάω σχετικά το άλογο μου, δεν υπάρχει λόγος να τρέχω. Ένα φορτηγό είναι σταματημένο στη δεξιά λωρίδα οπότε βγαίνω στη μεσαία προκειμένου να το προσπεράσω. Πριν ακόμη βρεθώ στο πλάι του, νιώθω ένα χτύπημα στο ποδήλατο και ακαριαία βρίσκομαι να σέρνομαι στο οδόστρωμα. Ένα αυτοκίνητο που ήταν σταματημένο πίσω από το φορτηγό έχει αποφασίσει να ξεκινήσει και να αλλάξει και αυτό λωρίδα για να καβατζάρει το φορτηγό, μόνο που δυστυχώς βιάστηκε να κάνει τον ελιγμό του και με εμβόλισε από πίσω. Αυτές είναι συνθήκες του ατυχήματος. Απλά συνέβη από το πουθενά.
Η πτώση ήταν άμεση. Δεν υπήρξε κάποια στιγμή ψαλιδίσματος του ποδηλάτου, ανισορροπίας ή οτιδήποτε σχετικού για να πεις θα το σώσω ή θα κοντρολάρω την πτώση. Απλά βρέθηκα κάτω. Με το πλάι. Ο πόνος αρκετός. Κυρίως στο γοφό και στον ώμο και λιγότερο στο κεφάλι. Με 2-3 προσπάθειες κατάφερα τελικά να σηκωθώ.
Για το τι έγινε με τον οδηγό του άλλου οχήματος δε θα σας γράψω, αλλά θεωρώ ότι θα μου κάνει δήλωση. Αυτό που θα πω είμαι είναι πως έμεινα έκπληκτος με το πόσος κόσμος προσφέρθηκε όχι απλά για να με βοηθήσει, αλλά και για να μου δώσει τα στοιχεία του για μάρτυρας. Έφυγα με ένα πάκο ονόματα και τηλέφωνα από εκεί. Άλλες εποχές γινόταν τροχαίο και ο κόσμος έτρεχε να εξαφανιστεί μη μπλέξει. Λέτε μέσα στην τρέλα της εποχής να ξαναβρίσκουμε την ανθρωπιά μας;

Να δούμε τον απολογισμό τώρα. Αποφάσισα εκείνη τη στιγμή να μην πάω στο νοσοκομείο, αλλά αφού γύρισα σπίτι (με ταξί) και άρχισα να κρυώνω, δυνάμωσαν και οι πόνοι. Πάω στον Ερυθρό, με ψάχνουν παντού, τελικά έχω κάταγμα στην κλείδα. Επίσης ακόμα και σήμερα, 7 μέρες μετά, πονάω αρκετά σε διάφορα σημεία, κυρίως γοφό και θώρακα, εκτός από την κλείδα φυσικά. Τις πρώτες μέρες αν δεν είχα πάρει παυσίπονα οριακά μπορούσα να αυτοεξυπηρετηθώ. Το ποδήλατο έχει και αυτό τα δικά του. Με μια γρήγορη ματιά θέλουν πέταμα/επισκευή πίσω τροχός (ένα καψούλι τρύπησε το στεφάνι και πετάχτηκε έξω!!!), ντεραγιέ, νύχι, γκριπ και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να έχει στραβώσει, εν καιρώ θα το πάω στο μάστορα να μου πει. Ελπίζω να μην έχει πάρει ο σκελετός. Και το κράνος για πέταμα.

Συμπεράσματα, τίποτα καινούργιο αλλά καλή είναι η επανάληψη:

-Κράνος κράνος και πάλι κράνος. Το χτύπημα στο κεφάλι σχεδόν δεν το ανέφερα γιατί δεν υπήρξαν συνέπειες για το κεφάλι μου. Το κράνος όμως είχε 2 ωραιότατα διαμπερή σπασίματα. Ένα στο πλάι και ένα μπροστά. Στη φωτογραφία επειδή δε φαίνονται καθαρά, τα έχω υπογραμμίσει, ας πούμε, με κόκκινο χρώμα. Αν δεν το φόραγα στην καλύτερη θα ήμουν με ράμματα και τουμπανιασμένος έχοντας χάσει την μνημειώδη ομορφιά μου. Πιθανόν να είχα και κάποια αιματώματα που ποιος ξέρει που θα οδηγούσαν. Ίσως και απλά να είχα χαιρετήσει τον μάταιο τούτο κόσμο. Το θέμα είναι πως όσο ψεύτικα και να δείχνουν τα ποδηλατικά κράνη, δουλεύουν.
-Επίσης μην υποτιμάτε αυτό που λένε πως στην αρχή δεν καταλαβαίνεις στα ατυχήματα τη σοβαρότητα των τραυμάτων. Ισχύει. Αν πέσετε και χτυπήσετε, να πάτε στο νοσοκομείο. Δε στοιχίζει τίποτα, και το βράδυ που θα σας πιάσει πονοκέφαλος θα ξέρετε ότι είναι από τα νεύρα ή την ένταση και όχι από αιμάτωμα.
-Να καλείτε την αστυνομία. Απλοποιεί τα πράγματα.
-Ατυχήματα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή και στον καθένα. Ήμουν με πολύ καλά συντηρημένο ποδήλατο με αντανακλαστικά και απ’ όλα, ανοιχτόχρωμος, με ιδανικό φωτισμό, χωρίς κίνηση, στεγνό δρόμο, φουλ εξοπλισμό και οδηγούσα πολύ προσεχτικά. Και όμως... Ειδικά τώρα που έχει μειωθεί η κίνηση, οι ταχύτητες και ο χώρος ελιγμών τον οχημάτων έχουν αυξηθεί και τα πράγματα αγριεύουν.
-Τέλος, όταν προσπερνάτε σταματημένο όχημα σε σημείο που δε θα έπρεπε να βρίσκεται, χτυπάτε και κανά κουδουνάκι για να του τραβήξετε την προσοχή…

Κατά τα άλλα με βλέπω να ξανακαβαλάω σε κάνα δίμηνο στην καλύτερη. Τώρα που ανθίζουν τα κλαδιά και βγάζει η γης χορτάρι θα με φάνε τα ΜΜΜ και το Ι.Χ.… Και το καφενείο απέναντι από το σπίτι, ένας μήνας αναρρωτική γαρ.

Και οι απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες
Από το πλάι

Μέσα εμπρός

Η έξω μεριά

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon helmet1_side.jpg73.87 KB
Image icon helmet2_front.jpg42.3 KB
Image icon helmet3.jpg56.5 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
ntam
Εικόνα ntam
Απών/απούσα

..σου εύχομαι και να γίνεις γρήγορα καλά εσύ και το ποδήλατο σου ότγι και αν έχει είναι το λιγότερο.
Με τον οδηγό τι έγινε, τί σου είπε, πως αντέδρασε;;;

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

...αλλα τυχερος!!!
Καλη αναρρωση, και συντομα ορθιος,..εεε... καβαλα ηθελα να πω.
Θα σου ελεγα και σιδερενιος, αλλα αυτη η λεξη, ξυπναει ζομπι του παρελθοντος, οποτε την αφηνουμε καλυτερα.

Παντως, καλο θα ηταν να πας απο τωρα το ποδηλατο σε καποιο μαστορα που εμπιστευεσαι, ωστε να κανει τη γνωματευση, και να αρχισουν να τρεχουν σιγα-σιγα οι διαδικασιες με την ασφαλιστικη, γιατι ειναι αρκετα χρονοβορα αυτου του ειδους τα μπλεξιματα.
Οχι τιποτε αλλο, αλλα θα εισαι ετοιμος σε λιγο καιρο να καβαλησεις ποδηλατο, και η ασφαλιστικη δεν θα σου εχει εγκρινει ακομη τα χρηματα για την επισκευη.
Μην ξεχασεις να ελεγξεις εξονυχιστικα το ποδηλατο (απο στραβωμα σκελετου μεχρι γδαρμενες μανεττες και γκριπ), και να μπουν ολα στη λιστα αντικαταστασης/επισκευης.
Και παλι καλη αναρρωση και καλα ξεμπερδεματα.

Wicca
Απών/απούσα

Περαστικά και από εμένα. Θα συμφωνήσω με τα παιδιά πιο πάνω. Όταν θα είσαι σε θέση να το κάνεις αυτό, κοίταξε τι ζημιές έχει το ποδήλατο και ζήτησε να αποζημιωθείς για όλες, και φυσικά για τον τραυματισμό σου.
Φαντάζομαι ότι σου είναι δύσκολο να γράψεις, αλλά ο οδηγός πως αντέδρασε τελικά; Κανονικά θα έπρεπε να σε πάει εκείνος στο νοσοκομείο.. Αλλιώς είναι εγκατάλειψη θύματος τροχαίου.

vec
Απών/απούσα

ο άλλος οδηγός προσφέρθηκε να με πάει στο νοσοκομείο. Και όποια και να ήταν η αντίδραση της στιγμής, την επόμενη με πήρε για να μου κάνει δήλωση, μου είπε συγνώμη κτλ. Είναι τρελλοκομείο η κατάσταση, ας μη βιαζόμαστε να πετάξουμε τον άλλο στη φωτιά.

Το θέμα είναι πως και αυτός μου πέταξε την ατάκα που πολλές φορές έχω ακούσει. 'Μα τι δουλειά έχεις στην Αλεξάνδρας με το ποδήλατο, αφού δεν έχει ποδηλατόδρομο'. Επίσης ο ορθοπαιδικός (όχι του Ερυθρού, γνωστός μου) πετάει την ατάκα 'Κάνω 40 χρόνια ποδήλατο, ήταν εγκληματικό που πήγαινες μαζί με τη φορά των αυτοκινήτων και όχι αντίθετα με αυτή.'

Ίσως αυτό να είναι ένα θέμα που θα μπορούσαν να τρέξουν οι οργανωμένες ομάδες ή οι έχοντες σημεία επαφής. Κάποια καμπάνια ενημέρωσης των οδηγών πως τα ποδήλατα, με τις ιδιαιτερότητες τους φυσικά, έχουν κάθε δικαίωμα να βίσκονται στο δρόμο και να κινούνται όπως ορίζει ο ΚΟΚ. Είμαι σίγουρος πως πολλοί οδηγοί αυτό το αγνοούν.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Είναι τραγικό να συνδέεται η χρήση του ποδηλάτου με την ύπαρξη ποδηλατόδρομου. Το ποδήλατο είναι όχημα το οποίο προβλέπεται
στον ΚΟΚ και κυκλοφορεί κανονικά στο δρόμο.

Podhlaths
Απών/απούσα

Φίλε περαστικά και υπομονή στον πόνο. Σε νιώθω γιατί πριν από ένα χρόνο είχα ατύχημα με το ποδήλατο και καταλαβαίνω πως είναι ξαφνικά να βρίσκεσε στο έδαφος χωρίς να ξέρεις καλά καλά το λόγω.
Πίεσέ τον να σου κάνει δήλωση και στείλε το ποδήλατό σου σε κάποιο μάστορα που εμπιστεύεσαι για να κάνει αποτίμηση της ζημιάς.
Καλή ανάρρωση!!!

magmike
Απών/απούσα

ο αλλος κανει 40 χρονια...downhill φαίνεται ή έξω από το σπίτι του:P

Περαστικά μαν.Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν και στο δρόμο είμαστε οι πιο ευάλωτοι.Τα μάτια μας 1000

Frazier
Εικόνα Frazier
Απών/απούσα

Τι να πω ρε φίλε για την ιερόδουλη την τύχη;Πολλές ευχές για ταχεία ανάρρωση!!!

contact