Μεγάλα Βήματα της Νέας Υόρκης για Ασφαλέστερους Δρόμους για Όλους

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

New York's Big Step Toward Safer Streets for All

Η πόλη της Νέας Υόρκης έφτιαξε νόμο που αυτόματα δίνει ποινικές ευθύνες σε όποιον οδηγό χτυπήσει πεζό, όταν ο πεζός έχει προτεραιότητα. Ο νόμος πήρε το όνομα ενός 9-χρονου παιδιού που λέγεται Κούπερ, ο οποίος σκοτώθηκε ενώ περνούσε με πράσινο από μια διάβαση πεζών κρατώντας το χέρι του πατέρα του. Τους χτύπησε ένα ταξί με αριστερή στροφή.

Ο νόμος δίνει στην πόλη τη δυνατότητα να αναστέλει ή να ανακαλεί την άδεια ταξί σε ταξιτζήδες που σκοτώνουν η ακρωτηριάζουν πεζούς που έχουν προτεραιότητα.

Ο ταξιτζής που σκότωσε τον Κούπερ πήρε κλήση 300 δολαρίων επειδή δεν παραχώρησε προτεραιότητα. Μερικοί ταξιτζήδες που είχαν σκοτώσει πεζούς στο παρελθόν, δεν πλήρωσαν ούτε αυτό το πρόστιμο.

Ο νόμος του Κούπερ είναι μέρος ενός νομοθετικού πακέτου οδικής ασφάλειας, κάτω από την αιγίδα της προσπάθειας "Όραμα Μηδέν" ("Vision Zero") με στόχο το μηδενισμό των τροχαίων θυμάτων στην πόλη της Νέας Υόρκης μέχρι το 2024.

Ένα από τα 11 μέτρα του πακέτου κάνει πλημμέλημα το χτύπημα πεζού από οδηγό, όταν ο πεζός έχει προτεραιότητα (προηγουμένως δεν ήταν ποινικό αδίκημα). Πρόσθετα μέτρα εισάγουν περισσότερες ζώνες χαμηλής ταχύτητας και την υποχρέωση οτι η πόλη πρέπει να επιδιορθώνει φωτεινούς σηματοδότες μέσα σε 24 ώρες από όταν αναφέρεται η βλάβη.

Επιπλέον μέτρα μειώνουν το όριο ταχύτητας σε δρόμους που δεν έχουν σχετική σήμανση σε 40 χλμ/ώρα (από 48 χλμ/ώρα), βάζουν υψηλότερες κυρώσεις για οδήγηση στο πεζοδρόμιο και επιτρέπουν στην πόλη να διαχειρίζεται τις δικές της κάμερες για παραβίαση σηματοδότηση και για υπερβολική ταχύτητα. Τα όρια ταχύτητας και οι κάμερες είναι στη δικαιοδοσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Η πόλη θα πρέπει να δώσει μια δύσκολη μάχη με την πολιτεία για να κερδίσει τον έλεγχο.

Αυτες οι αποφάσεις πέρασαν με συντριπτική πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο, δείχνοντας την αυξανόμενη υποστήριξη της κοινής γνώμης για το Όραμα Μηδέν.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Wicca
Απών/απούσα

Κανονικά το να χτυπήσεις πεζό όταν αυτός έχει προτεραιότητα και μάλιστα βρίσκεται και σε διάβαση θα έπρεπε να είναι κακούργημα και όχι πλημμέλημα.

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Το άρθρο χρησιμοποιεί τον όρο "misdemeanor". Η wikipedia περιγράφει τι σημαίνει αυτό:
http://en.wikipedia.org/wiki/Misdemeanor

Αναφέρει οτι σε μερικές χώρες έχει καταργηθεί η χρήση των όρων misdemeanor (πλημμέλημα) και felony (κακούργημα) για να διαχωρίζουν τη σοβαρότητα ενός ποινικού αδικήματος.

Η επικίνδυνη οδήγηση στις Η.Π.Α. συνήθως θεωρείται misdemeanor.

Η ουσία είναι οτι πριν δεν ήταν ποινικό αδίκημα να σκοτώσεις κάποιον σε τροχαίο, αλλά ήταν απλά "ατύχημα".

Ας μας εξηγήσει ένας νομικός καλύτερα.

Τι ισχύει στην Ελλάδα;