Ποιος πληρώνει τα σπασμένα;

105 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Viper4
Εικόνα Viper4
Απών/απούσα

Καλησπέρα σας! Νέος στο φόρουμ. Έχω ποδήλατο και μηχανή και θα ήθελα τον σχολιασμό σας σε κάτι που πρόσφατα διάβασα σε κάποιο φόρουμ:

Κινούμενος με τη μηχανή μου σε φαρδύ κεντρικό δρόμο (χωρίς ταχύτητα, χωρίς αλκοολ) συγκρούστηκα με 65χρονο ποδηλάτη, τον οποίο αντιλήφθηκα στα 8 μέτρα περίπου να πετάγεται από στενάκι, παραβιάζοντας το ΣΤΟΠ του και να διασχίζει κάθετα το οδόστρωμα πιθανόν για να περάσει απέναντι, χωρίς να ελέγξει καθόλου.

Κινούμαι όσο πιο δεξιά γίνεται για να αποφύγω τη σύγκρουση, κορνάροντας παράλληλα και εκείνος δεν δείχνει να ακούει και προχωράει στα δεξιά και πάλι. Στρίβω αριστερά φρενάροντας και τότε σταματάει τη πορεία του με σκοπό να ισιώσει το ποδήλατο στα αριστερά ως προς την κατεύθυνση του δρόμου με αποτέλεσμα να ξαναβρεθεί μπροστά μου και να τρακάρω με τη πίσω ρόδα του κάθετα.

Εγώ δεν έπεσα, εκείνου μάτωσε η μύτη του. Παρόλο που δεν ήθελε, κάλεσα ασθενοφόρο προληπτικά, τροχαία και τη φροντίδα μου.

Υλικές ζημιές στο ποδήλατο είναι μόνο η ρόδα, σε μένα έσπασε η βάση του φέριγκ με αποτέλεσμα όλη η μάσκα να στραβώσει προς τα αριστερά, έσπασε το δεξί φτερό, έσπασε το κούμπωμα του αριστερού φτεριού και κάτι μικρογρατζουνιές από τη ρόδα κλπ.

Εδώ θέλω τη βοήθεια σας!

Εφόσον ο ποδηλάτης παραβίασε ΣΤΟΠ και παράλληλα διέσχισε κάθετα το οδόστρωμα χωρίς να ελέγχει και να ανταποκρίνεται στις παθητικές ενέργειές μου και εγώ απεναντίας έκανα το παν για να αποφύγω τη σύγκρουση, ποιός πληρώνει τις ζημιές μου (καταλαβαίνετε ότι χωρίς 500 ευρώ και κάτι δεν τη βγάζω καθαρή),

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Όλα αυτά τα ωραία ρε παιδιά που τα βρίσκεται? Αυτός που το γραψε αποτελεί ντροπή για τους συνειδητοποιημένους μηχανόβιους ανά την υφήλιο! Εκτός κι αν ο άνθρωπος ήτανε πολύ νυσταγμένος ή πήγαινε κομμάτια και παει να το "μαζεψει" ή είναι.... τρολια απο τη μεταφραση του γκουγκλ!

1. Οι μηχανές (ενιοτε και τα ποδήλατα) δεν έχουν αριστερό και δεξι φτερό, έχουν μπροστά και πίσω.

2. Ο ΚΟΚ δεν αναφερει τιποτα για φαρδυ κεντρικο δρόμο παρα μονο για ΣΤΟΠ. Επειδη δε δεν διευκρινιζει υποθετουμε πως ειναι δρόμος με μια λωριδα κυκλοφοριας ανα κατευθυνση (αν υποθεσουμε πως ειχε 2 κατευθυνσεις)

3. Η περιγραφή της στιγμής είναι γεμάτη απο ασύνδετες προτάσεις που θυμίζουν κάτι σε βέγγο την ώρα που φώναζε "μήπως ξέρεις απο βέσπαααααααα?" Την μια πεταχτηκε απο στενακι -εννοωντας καθετα- την αλλη ειναι κι οι δυο στα δεξια του δρομου ακομα μια αλλη στριβει αριστερα η μηχανη και το ποδηλατο σταματαει (!!!) για να ισιωσει (!!!) την πορεια του αριστερα, βγαζει κανεις ακρη?

4. Αυτο που φαίνεται ειναι πως σε εναν ευθύ μικρό δρόμο με ορατότητα και χωρις ταχυτητα έπεσε πάνω στην πισω ροδα ενος ποδηλάτου. Εφοσον ειχε ορατοτητα και δεν ετρεχε θα μπορουσε να φρεναρει σταματωντας ή να κανει μανουβρα αποφυγης. Αυτα τα ωραία περί παθητικων ενεργειών είναι για γελια. Αλλα και πάλι αφου τον βρηκε στον πισω τροχο σημαινει πως δεν επρεπε να αιφνιδιαστει -αλλωστε το λεει κι ο ιδιος- με τη διαφορα πως απο τα 8 μετρα πρεπει να χει κοψει αλλα 22 στα σιγουρα λογω κρισης.

5. Υποθετοντας πως ετσι εγινε αλλα στη θεση του ποδηλατη-παππου ήταν σκέτος ο παππους απο ποιον θα ζητουσε τα ρέστα? Ας μην υποθεσουμε πως στη θεση του παππου ήταν ενα παιδι και το κανουμε πιο τραγικο.

Αν ήμουν δικαστης κι ερχόταν αυτή η δικογραφία στα χέρια μου που θα περιειχε μονο αυτη τη καταθεση, σαν μια πρώτη εκτίμηση θα χα συνυπαιτιοτητα 50-50 αλλά θα περίμενα μετα και την καταθεση του παππου/ποδηλατη όπως και την εκτιμηση της ΤΟΤΑ που ειδοποιηθηκε κι εχει κανει την δικη της εκτιμηση για το περιστατικο και την οποια εμεις δεν διαθετουμε αυτη τη στιγμη,

Ρε συ viper μη τα διαβαζεις πολυ αυτα γιατι το "καις" τσαμπα. Μη κοιτας εμενα που με αρεσουν οι βουτιες στα γραμματα κι απολαμβανω το καφεδακι μου τωρα!

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

....και εγκαταλείπει το θύμα του αιμόφυρτο στην άσφαλτο"
Θα μπορούσε να είναι και τίτλος σε εφημερίδα.

Φίλε Viper4
Αν πράγματι ένας ποδηλάτης βγήκε από ΣΤΟΠ και σου προκάλεσε ζημιά με τη σύγκρουση, έχει την υποχρέωση να σε αποζημιώσει. Απλά πράγματα.
Επίσης όταν συμβαίνει μία τέτοια κατάσταση, συνήθως παίρνουμε τηλέφωνο τον ασφαλιστή μας. Δεν παίρνουμε σβάρνα τα φόρουμ.

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

να προσθέσω και το εξής αληθινό περιστατικό, κάπου στο Περιστέρι περασμένης δεκαετίας, όπου οι μηχανόβιοι συζητούν:

- καλά ρε συ, πως έγινε?
- ήτανε 6 το πρωί, δεν ειχε ξημερωσει και πήγαινα για δουλεια
- και λοιπον?
- ξαφνικά έρχεται από απέναντι μια βέσπα και πέφτουμε ο ενας στον άλλον!
- καλα ρε συ άχρηστε... με βέσπα (!!!)?
- ναι ρε παιδιά και δε τρέχαμε καθόλου
- χτυπήσατε?
- όχι, τίποτα, ψιλοπράματα, αλλά κόντεψα να τον χτυπήσω εγω μετά!
- γιατί?
- ειδα το τεπόζιτο του μπολντορα που χε βουλιάξει και τα πήρα...
- και?
- και του πα "καλα ρε φιλαρακι, ΔΕΝ ΜΕ ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΙ?"
- κι εκείνος τι απάντησε?
- μου πε πως δεν με καταλαβε καθολου κι εκει τα πήρα!
- καλα ρε συ, αφου ήσασταν αντίθετα στον ίδιο δρόμο, εσύ δεν τον είδες?
- αφού το ξέρετε ρε παιδια ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Viper4
Εικόνα Viper4
Απών/απούσα

Το θέμα είναι ότι ποιος πληρώνει τα σπασμένα σε περίπτωση που φταίει ο ποδηλάτης... Τι πρέπει να γίνει;
Τα ποδήλατα πλέον κυκλοφορούν σε δρόμους που δεν έχουν μεριμνήσει για αυτούς και που είναι για μηχανοκίνητα. Οι ποδηλάτες ουκ ολίγες φορές προξενούν ατυχήματα, αλλά δεν έχουν φυσικά ασφάλεια. Οπότε τί γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; κάνεις μήνυση και περιμένεις να γίνει το δικαστήριο του αγίου... ανήμεραα για να αποζημιωθείς;;;

Μήπως στην τελική τα ποδήλατα δεν έχουν θέσει εκτός ποδηλατοδρόμων;

Αυτή είναι και η προσωπική μου άποψη.

Επειδή είδα τις απόψεις σε άλλα φόρουμ θα ήθελα και τις απόψεις ποδηλατών για να μπορέσω να σχηματίσω μια σφαιρική άποψη και γνώμη.

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

......ή στη δική σου περίπτωση;

Viper4 wrote:
Μήπως στην τελική τα ποδήλατα δεν έχουν θέσει εκτός ποδηλατοδρόμων;

Αυτή είναι και η προσωπική μου άποψη.


Τώρα μπαίνουμε σιγά σιγά στην ουσία του θρεντ.
Άντε ντε, με το τσιγκέλι στα βγάζουμε.

Viper4 wrote:
Τα ποδήλατα πλέον κυκλοφορούν σε δρόμους που δεν έχουν μεριμνήσει για αυτούς και που είναι για μηχανοκίνητα. Οι ποδηλάτες ουκ ολίγες φορές προξενούν ατυχήματα, αλλά δεν έχουν φυσικά ασφάλεια. Οπότε τί γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; κάνεις μήνυση και περιμένεις να γίνει το δικαστήριο του αγίου... ανήμεραα για να αποζημιωθείς;;;

Η αλήθεια είναι ότι χιλιάδες ατυχήματα καθημερινά οφείλονται στην παρουσία ποδηλατών. Σαν και ακούω το Μπάμπη ένα πράγμα (Μπάμπη Παπαδημητρίου, γιατί κάποια στιγμή είχαμε και δικό μας Μπάμπη) .
Αν τρακάρεις με ανασφάλιστο όχημα ή με πεζό τι πρέπει να κάνεις;

Υ.Γ. Ο ασφαλιστής σου τι σου είπε τελικά; Η δεν μπήκες στον κόπο να του τηλεφωνήσεις;

Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Όποιος θα σε πληρώσει και στην περίπτωση που συγκρουστείς με ανασφάλιστο όχημα,ένα από τα πολλά που κυκλοφορούν στην πόλη-χώρα μας.
Αλλά οι δρόμοι είναι για τα μηχανοκίνητα ανασφάλιστα ή όχι,σύμφωνα με τα λεγόμενα σου.
Αν προβληματίζεστε για την αποζημίωση σας είναι ένας πολύ καλός λόγος να προσέχετε την οδηγίκή σας συμπεριφορά δύο και τρεις φορές περισσότερο.

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Οτι παρόμοιο προβλημα εχεις απο εδω και στο εξης, θα στελνεις προσωπικα μηνυματα στον babis7peiraias, ειναι ο ειδικός μας σε τέτοιες περιπτώσεις και θα σε κατατοπίσει. Αν τυχόν χρειαστεις βοηθεια στο δικαστηριο είχαμε και την mama_me_aniliko_paidi αλλα έχει να εμφανιστεί καιρό τώρα και δεν ξέρω αν σε βοηθήσει.

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα
Wicca
Απών/απούσα

Viper4 wrote:
Το θέμα είναι ότι ποιος πληρώνει τα σπασμένα σε περίπτωση που φταίει ο ποδηλάτης...

Πληρώνει ο ποδηλάτης αν φταίει ο ποδηλάτης. Συνήθως πληρώνει αυτός που φταίει, όπως φυσικά γίνεται σε κάθε άλλη περίπτωση.

Quote:

Τα ποδήλατα πλέον κυκλοφορούν σε δρόμους που δεν έχουν μεριμνήσει για αυτούς

Τι εννοείς ότι δεν έχουν μεριμνήσει για αυτούς; Εννοείς ότι οι ποδηλάτες δεν πληρώνουν για τους δρόμους; Γιατί θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι η κατασκευή και η συντήρηση των δρόμων πληρώνεται από την γενική φορολογία όλου του πληθυσμού και όχι από την ειδική φορολόγηση κάποια συγκεκριμένης μερίδας φορολογουμένων.

Quote:
και που είναι για μηχανοκίνητα.
Ως εκ τούτου (αυτού που έγραψα παραπάνω), οι δρόμοι είναι δημόσιοι, και όχι προς αποκλειστική χρήση από μηχανοκίνητα. Διατίθενται προς χρήση από όλους, πεζους και μη.

Quote:
Οι ποδηλάτες ουκ ολίγες φορές προξενούν ατυχήματα,

Δεν υπάρχει "προξενημένο" ατύχημα, ο όρος απλά δεν υπάρχει, γιατί τότε δεν θα είναι ατύχημα, Όπου υπάρχει υπαιτιότητα δεν υπάρχει θέμα τύχης άρα ούτε και θέμα ατυχήματος..

Επίσης και αυτοί που δεν είναι ποδηλάτες προξενούν τροχαία. ( που δεν είναι ατυχήματα φυσικά).

Quote:

αλλά δεν έχουν φυσικά ασφάλεια. Οπότε τί γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; κάνεις μήνυση και περιμένεις να γίνει το δικαστήριο του αγίου... ανήμεραα για να αποζημιωθείς;;;

Και οι πεζοί δεν έχουν ασφάλεια. Που θες να καταλήξεις;

Quote:
Μήπως στην τελική τα ποδήλατα δεν έχουν θέσει εκτός ποδηλατοδρόμων;

Ε τότε και τα αυτοκίνητα δεν θα πρέπει να έχουν θέση εκτός των αυτοκινητοδρόμων. Τι δουλειά έχει να οδηγεί ο καθένας σε δρόμους που δεν είναι χαρακτηρισμένοι ως αποκλειστικής χρήσης για αυτοκίνητα; Αν το κάθε όχημα πρέπει να έχει τους δρόμους του, ας αρχίσουμε με τα πιο μεγάλα που κινούνται μάλιστα και στους πιο στενούς δρόμους δημιουργώντας προβλήματα.

Quote:
Επειδή είδα τις απόψεις σε άλλα φόρουμ θα ήθελα και τις απόψεις ποδηλατών για να μπορέσω να σχηματίσω μια σφαιρική άποψη και γνώμη.

Σε ποια άλλα φόρουμ ρώτησες;;.. ( έτσι ενημερωτικά ρωτάω).

iDEALisths
Εικόνα iDEALisths
Απών/απούσα

ο ποδηλατης θεωρειται πεζος, ειτ εχεις ειτ όχι μεικτή ασφαλεια στη μηχανη σου.-

Φιλικά!

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

αφιερωμένο εξαιρετικά :

kserase dilitirio elefthera ki orea,
erotos elixirio agorase....ORBEA !

(πάρε μιά κούρσα και θα σωθείς !)

viper
1. any of several venomous Old World snakes of the genus Vipera, especially V. berus, a small snake common in northern Eurasia.

2. any related snakes belonging to the family Viperidae, characterized by erectile, venom-conducting fangs.

3. pit viper.

4. ny of various venomous or supposedly venomous snakes.

5. a malignant or spiteful person.

vec
Απών/απούσα

Πολλές ασφάλειες έχουν στο βασικό τους πακέτο την κάλυψη για 'Υλικές Ζημιές από Ανασφάλιστο Όχημα' ώστε να σε αποζημιώσει η δικιά σου ασφάλεια. Τσέκαρε να δεις αν το έχεις.
Πιθανό πρόβλημα: Στη δικιά μου λέει πως σε καλύπτει σε περίπτωση σύγκρουσης με "ανασφάλιστο όχημα που φέρει ελληνικές πινακίδες". Έλα όμως που τα ποδήλατα δε φέρουν πινακίδες. Ίσως σε άλλες ασφαλιστικές να μην υπάρχει αυτός ο όρος.

Vale
Απών/απούσα

Καλησπέρα φίλε. / Πρόσφατα διάβασες σε κάποιο φόρουμ την ιστορία;

Πες μου ότι είσαι εσύ με το cbf κι ας πεθάνω. Αν είσαι -ρε συ, το mybike, καλώς ή κακώς, έχει και μία ιστορία. Το διάβασες τελικά ή ξέρεις κατιτίς παραπάνω;
Εάν δεν ξέρεις τίποτις, έχω μόνο μία ερώτηση. Τί μοτόρι έχεις;

Σημ. Ρε συ scrab, για όλα φταίει ο Μπαμπίνος; Ο Μπάμπαρος είναι αρρώστια.

Viper4
Εικόνα Viper4
Απών/απούσα

tkant wrote:
......ή στη δική σου περίπτωση;

Viper4 wrote:
Μήπως στην τελική τα ποδήλατα δεν έχουν θέσει εκτός ποδηλατοδρόμων;

Αυτή είναι και η προσωπική μου άποψη.


Τώρα μπαίνουμε σιγά σιγά στην ουσία του θρεντ.
Άντε ντε, με το τσιγκέλι στα βγάζουμε.

Viper4 wrote:
Τα ποδήλατα πλέον κυκλοφορούν σε δρόμους που δεν έχουν μεριμνήσει για αυτούς και που είναι για μηχανοκίνητα. Οι ποδηλάτες ουκ ολίγες φορές προξενούν ατυχήματα, αλλά δεν έχουν φυσικά ασφάλεια. Οπότε τί γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; κάνεις μήνυση και περιμένεις να γίνει το δικαστήριο του αγίου... ανήμεραα για να αποζημιωθείς;;;

Η αλήθεια είναι ότι χιλιάδες ατυχήματα καθημερινά οφείλονται στην παρουσία ποδηλατών. Σαν και ακούω το Μπάμπη ένα πράγμα (Μπάμπη Παπαδημητρίου, γιατί κάποια στιγμή είχαμε και δικό μας Μπάμπη) .
Αν τρακάρεις με ανασφάλιστο όχημα ή με πεζό τι πρέπει να κάνεις;

Υ.Γ. Ο ασφαλιστής σου τι σου είπε τελικά; Η δεν μπήκες στον κόπο να του τηλεφωνήσεις;

Δεν ήταν δικό μου το ατύχημα ευτυχώς. Απλά όταν το διάβασα με έβαλε σε σκέψεις.

για να απαντήσω στις ερωτήσεις σου, πρώτον αν χτυπήσω με ανασφάλιστο όχημα με αποζημιώνει κανονικά η ασφαλιστική μου ή το επικουρικό ταμείο και μετά αυτοί δικαστικά πηγαίνουν και πέρνουν τα σπασμένα και με το παραπάνω από τον ασυνείδητο που δεν είχε ασφάλεια.

Οι δε πεζοί, όπως και να το κάνουνε δεν κυκλοφορούν στον δρόμο αλλά στα πεζοδρόμια... εν αντιθέση με τα ποδήλατα.

Οι ίδιοι οι ποδηλάτες δεν αντιλαμβάνεστε ότι όταν κινείστε σε δρόμους που δεν έχουν ποδηλατόδρομους δυσχεραίνεται αφάνταστα τους οδηγούς και αποτελείται μεγάλο κίνδυνο και για σας και για τους υπόλοιπους που για να σας προσπεράσουν θα πρέπει να κινδυνέψουν;

Δεν το λέω για να σας την "πω" παιδιά. Ειλικρινά καλοπροαίρετα ερωτήματα είναι για να καταλάβω πως σκέφτεστε.

Viper4
Εικόνα Viper4
Απών/απούσα

Laou Laou wrote:
Όποιος θα σε πληρώσει και στην περίπτωση που συγκρουστείς με ανασφάλιστο όχημα,ένα από τα πολλά που κυκλοφορούν στην πόλη-χώρα μας.
Αλλά οι δρόμοι είναι για τα μηχανοκίνητα ανασφάλιστα ή όχι,σύμφωνα με τα λεγόμενα σου.
Αν προβληματίζεστε για την αποζημίωση σας είναι ένας πολύ καλός λόγος να προσέχετε την οδηγίκή σας συμπεριφορά δύο και τρεις φορές περισσότερο.

Σε περίπτωση που καποιο ανασφάλιστο όχημα με τρακάρει αυτό δεν με επηρεάζει καθώς εγώ αποζημιώνομαι κανονικά από την δική μου ασφαλιστική ή από το επικουρικό ταμείο.
Αντιθέτως αυτός που την εχει κάτσει κανονικά είναι αυτός που δεν ήταν ασφαλισμένος.

Viper4
Εικόνα Viper4
Απών/απούσα

Vale wrote:
Καλησπέρα φίλε. / Πρόσφατα διάβασες σε κάποιο φόρουμ την ιστορία;

Πες μου ότι είσαι εσύ με το cbf κι ας πεθάνω. Αν είσαι -ρε συ, το mybike, καλώς ή κακώς, έχει και μία ιστορία. Το διάβασες τελικά ή ξέρεις κατιτίς παραπάνω;
Εάν δεν ξέρεις τίποτις, έχω μόνο μία ερώτηση. Τί μοτόρι έχεις;

Σημ. Ρε συ scrab, για όλα φταίει ο Μπαμπίνος; Ο Μπάμπαρος είναι αρρώστια.

Στο mybike το διάβασα ναι. :) Όχι δεν είμαι εγώ με το cbf. Δεν έτυχε σε μένα το περιστατικό.
Εγώ έχω ένα Suzuki GSR 600.

Vale
Απών/απούσα

Τότε ρε συ, μη διαβάζεις τις μαλακίες.

Απλά / ακούμε τον ΚΟΚ / η ιστορία αυτή είναι από άλλο ανέκδοτο.

Σημ. Β.Εύβοια πας καθόλου;

Viper4
Εικόνα Viper4
Απών/απούσα

Vale wrote:
Τότε ρε συ, μη διαβάζεις τις μαλακίες.

Απλά / ακούμε τον ΚΟΚ / η ιστορία αυτή είναι από άλλο ανέκδοτο.

Σημ. Β.Εύβοια πας καθόλου;

Η ιστορία αυτή απλά με έβαλε σε σκέψεις όσων αφορά το τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις κλπ.

Β. Εύβοια, Αγία Άννα κλπ έχω πάει κανά δυο φορές μόνο. Μακεδόνας είμαι. :)

jellosky
Εικόνα jellosky
Απών/απούσα

Viper4 wrote:
Οι ίδιοι οι ποδηλάτες δεν αντιλαμβάνεστε ότι όταν κινείστε σε δρόμους που δεν έχουν ποδηλατόδρομους δυσχεραίνεται αφάνταστα τους οδηγούς και αποτελείται μεγάλο κίνδυνο και για σας και για τους υπόλοιπους που για να σας προσπεράσουν θα πρέπει να κινδυνέψουν;

Δεν το λέω για να σας την "πω" παιδιά. Ειλικρινά καλοπροαίρετα ερωτήματα είναι για να καταλάβω πως σκέφτεστε.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω προσέξει πως ποδηλατούν οι άλλοι αλλά δεν θα συμφωνήσω στο οτι τα ποδήλατα είναι τόσο μεγάλο κώλυμα για τους οδηγούς.
Νομίζω πως αν κάνουμε τα αυτονόητα οι ποδηλάτες ΚΑΙ οι οδηγοί, τα 2 οχήματα μπορούν να συνυπάρξουν μέχρι να έρθουν οι ποδηλατόδρομοι (el oh el)
Για παράδειγμα το θέμα της προσπέρασης που ανέφερες. Αν ο οδηγός κρίνει πως είναι επικίνδυνο για οποιονδήποτε στο δρόμο να προσπεράσει ένα ποδήλατο ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΝΆ. Πρέπει να τα συζητάμε αυτά; Εγώ αυτό κάνω, δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι.
Απο την άλλη περιμένω από κάθε ποδηλάτη να αντιλλαμβάνεται συνεχώς το περιβάλλον του όπως και όλοι στο δρόμο και μιας και βρίσκεται στην πιο ευάλωτη θέση να διευκολύνει την κίνηση.
Στην προσπέραση πχ να κάνει στην άκρη ή να σταματήσει για λίγο ώστε να μη δημιουργεί ουρά απο πίσω. Έτσι δε γίνεται και στις προσπεράσεις αυτοκινήτων;

Από τη στιγμή που δεν μπορούν να απαγορευτούν τα ποδήλατα από τους δημόσιους δρόμους ούτε τα αυτοκίνητα δε νομίζω πως έχει μ'αρέσει, δε μ'αρέσει, είναι πρόβλημα, δεν είναι.
Έτσι είναι και σαν μέλη κοινωνίας πρέπει να το δεχτούμε και να κάνουμε οτι μπορούμε για να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι.
(Η αλήθεια είναι πως ούτε εγώ ενθουσιάζομαι όταν οδηγώ και πετυχαίνω ποδήλατο)

Όσο για τους ποδηλατόδρομους, νομίζω πως αν δεν κυκλοφορούμε με ποδήλατο στην πόλη λόγο έλλειψης ποδηλατοδρόμων, δε θα υπάρχουν αστικοί ποδηλάτες. Άρα για ποιο λόγο να δωθούν χρήματα για ποδηλατόδρομους;
(καλά τώρα μιλάμε για ποδηλατόδρομους στην αθήνα. ζήσε μάη μου. εγώ θα προτιμούσα να φτιαχτούν πρώτα οι δρόμοι για να ευχαριστηθούμε άσφαλτο όλοι οι τροχοφόροι)

CanisMinor
Απών/απούσα

Για να καταλάβεις πόσο "κωλύεται" η κυκλοφορία απο ένα ποδήλατο στο δρόμο,
αρκεί να διαιρέσεις το συνολικό χρόνο της διαδρομής με το χαμένο χρόνο απο την όποια επιβράδυνση προκλήθηκε. Πολύ πιθανώς θα είναι κλάσμα της καθυστέρησης απο το παρκάρισμα/ξεπαρκάρισμα μόνο, γιατί μια τυπική διαδρομή στην Αθήνα με αυτοκίνητο διαρκεί 30-40 λεπτά με μέση ταχύτητα 15-20 χλμ./ώρα που υπαγορεύεται αποκλειστικά απο την κίνηση των άλλων εκατοντάδων χιλιάδων αυτοκινήτων και τα φανάρια. Αλλά οι περισσότεροι μάθαμε να σεβόμαστε (=φοβόμαστε) τη λαιμαργία με την οποία ο έλληνας εκτοπίζει απο το "δρόμο του" τους άλλους με τη γιγάντεια τζιπούρα του, ενώ ο ποδηλάτης που απαιτεί ελάχιστο χώρο και χωρίς ένα άρμα απο σίδερα και πλαστικά γύρω του για προστασία, θεωρείται ριψοκίνδυνο κορόιδο που δεν "του κόβει" να αρπάξει/απειλείσει όπως οι καθωσπρέπει αυτοκινητιστές -άρα είναι "μικρός" και εύκολος στόχος για να τον εκτοπίσουμε κατηγορώντας τον (εμείς οι αυτοκινητιστές...) για τη δική μας λιγούρα για χώρο.

Wicca
Απών/απούσα

Viper4 wrote:

Δεν ήταν δικό μου το ατύχημα ευτυχώς. Απλά όταν το διάβασα με έβαλε σε σκέψεις.

για να απαντήσω στις ερωτήσεις σου, πρώτον αν χτυπήσω με ανασφάλιστο όχημα με αποζημιώνει κανονικά η ασφαλιστική μου ή το επικουρικό ταμείο και μετά αυτοί δικαστικά πηγαίνουν και πέρνουν τα σπασμένα και με το παραπάνω από τον ασυνείδητο που δεν είχε ασφάλεια.

Οι δε πεζοί, όπως και να το κάνουνε δεν κυκλοφορούν στον δρόμο αλλά στα πεζοδρόμια... εν αντιθέση με τα ποδήλατα.

Οι ίδιοι οι ποδηλάτες δεν αντιλαμβάνεστε ότι όταν κινείστε σε δρόμους που δεν έχουν ποδηλατόδρομους δυσχεραίνεται αφάνταστα τους οδηγούς και αποτελείται μεγάλο κίνδυνο και για σας και για τους υπόλοιπους που για να σας προσπεράσουν θα πρέπει να κινδυνέψουν;

Δεν το λέω για να σας την "πω" παιδιά. Ειλικρινά καλοπροαίρετα ερωτήματα είναι για να καταλάβω πως σκέφτεστε.

Να επαναλάβουμε λοιπόν ότι δεν υπάρχουν ατυχήματα στον δρόμο. Υπάρχει αμέλεια, υπάρχει απροσεξία, υπάρχει βλακεία, αλλά "ατύχημα" δηλαδή κάτι για το οποίο έφταιγε η τύχη και όχι η δική μας μαλακία, δεν υπάρχει.
Άπαξ και κάποιος παίρνει το τιμόνι στα χέρια του, το όποιο τιμόνι, αυτός οδηγεί το όχημα και όχι η θεά Τύχη. Αν παιχτεί μαλακία λοιπόν, όποιος οδηγεί, αυτός φταίει.

Οι δρόμοι είναι δημόσιος χώρος. Υπάρχουν για να μας βοηθάνε να μετακινούμαστε και η χρήση τους για μετακίνηση δεν περιορίζεται ντε και καλά στα μηχανοκίνητα οχήματα. Εγώ μπορεί να θέλω να μετακινούμαι με το πατίνι μου. Έχω δικαίωμα να το κάνω αυτό σε οποιονδήποτε δρόμο της πόλης.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ δρόμου και αυτοκινητόδρομου. Αυτοκινητόδρομος νοείται ένας δρόμος που είναι για αποκλειστική χρήση από αυτοκίνητα. Που είναι φαρδύς, δεν έχει διασταυρώσεις, που έχει διαζώματα στην μέση και μπορεί κάποιος να αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες εκεί με το τουτού του.

Οι δρόμοι της πόλης δεν έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά άρα λοιπόν δεν είναι για αποκλειστική χρήση από αυτοκίνητα.

Οι πεζοί έχουν προτεραιότητα απέναντι σε κάθε άλλου είδους όχημα. Μη κοιτάς που εδώ στην Ελλάδα θέλουμε να τους εκτοπίσουμε. Έχουν δικαίωμα να απαιτήσουν να σταματάς το όποιο όχημα σου, την στιγμή που πατάνε το πόδι τους στο οδόστρωμα.

Οι ίδιοι οι ποδηλάτες, μπορεί να είναι και οι ίδιοι οδηγοί. Το να μπεις στο αυτοκίνητο δεν αναβαθμίζει τα δικαιώματα που έχει κάποιος στον δρόμο.
Και το να οδηγήσεις ένα οποιοδήποτε άλλο όχημα πάλι δεν σου μειώνει τα δικαιώματα που έχεις στον εκάστοτε δρόμο.

Είτε μιλάς για οδηγούς αυτοκινήτων, είτε μιλάς για οδηγούς ποδηλάτων, πάντα μιλάς για ανθρώπους και ως τέτοιους θα πρέπει να τους λαμβάνεις υπόψιν σου. Αν πατήσεις ποδηλάτη είναι το ίδιο με το να πατήσει πεζό, το ίδιο με το να πας να καρφωθείς με διακόσια στο αυτοκίνητο του μπροστινού σου. Ίδια ζημία θα κάνεις στον άνθρωπο.

Όταν λες ότι οι ποδηλάτες δυσχαιρένουν δραματικά την κίνηση των αυτοκινήτων είναι σαν να ισχυρίζεσαι ότι ενοχλούν αυτοί οι άνθρωποι, που δεν είναι και λίγοι, την κίνηση μίας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων, των οδηγών των αυτοκινήτων, που για κάποιο λόγο, ( που θέλω να μου τον εξηγήσεις δηλαδή αν δεν σου κάνει κόπο) πιστεύουν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους άλλους.

Γιατί όμως δεν λες το ίδιο και για αυτούς που περιμένουν μπροστά σου στην ουρά στην τράπεζα;; Και αυτοί δεν δυσχαιρένουν αφάνταστα την καθημερινότητα σου ας πούμε;;

Εκεί γιατί δεν μπαίνεις στην διαδικασία να ρωτήσεις γιατί είναι μπροστά σου, ή γιατί υπάρχει τόσος κόσμος γύρω σου, που πάντα για κάτι θα σε εμποδίζει;.

Δεν το κάνεις γιατί θεωρείς δεδομένο ότι έτσι είναι αφού ζεις σε μία μεγάλη πόλη και προφανώς σου αρέσει αυτό. Διαφορετικά αν δεν ήθελες να βρίσκεται ποτέ κανένας μπροστά σου, με ή άνευ οχήματος, πιο λογικό θα ήταν να πας να κατοικήσεις στην έρημο.

Αλλά δεν πας.. σου αρέσει η πόλη. Ε ένας από τους όρους για να κατοικείς σε αυτήν, είναι ότι θα πρέπει να συνυπάρχεις με ένα μύριο ανθρώπους γύρω σου, που όλοι έχετε τα ίδια δικαιώματα σε ότι κάνετε.

Αυτο επεκτείνεται και στους δρόμους, ( που είπαμε ότι είναι δημόσιοι).

Αν έχεις άλλες απορίες πες μου να στις λύσω.. :)

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα φίλε Viper4 όπως τα περιγράφει η Wicca κι αν έτυχε να προσπεράσεις το κείμενό της, γύρισε πίσω και διάβασε το.

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Wicca wrote:

Υπάρχει διαφορά μεταξύ δρόμου και αυτοκινητόδρομου. Αυτοκινητόδρομος νοείται ένας δρόμος που είναι για αποκλειστική χρήση από αυτοκίνητα. Που είναι φαρδύς, δεν έχει διασταυρώσεις, που έχει διαζώματα στην μέση και μπορεί κάποιος να αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες εκεί με το τουτού του.

Οι δρόμοι της πόλης δεν έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά άρα λοιπόν δεν είναι για αποκλειστική χρήση από αυτοκίνητα.

+1000!!!!

Και αν επεκτεινουμε το σκεπτικο αυτο,
το ιδιο ισχυει και με τους ποδηλατοδρους
που δεν ειναι για αυτοκινητα, κι ομως παρκαρουν.

Well done Wicca!!!

YΓ: Ελεγα να παω ενα βημα παρακατω
να πω για τους χωματοδρομους, αλλα...

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

αυτό που λές :

Οι ίδιοι οι ποδηλάτες δεν αντιλαμβάνεστε ότι όταν κινείστε σε δρόμους που δεν έχουν ποδηλατόδρομους δυσχεραίνεται αφάνταστα τους οδηγούς και αποτελείται μεγάλο κίνδυνο και για σας και για τους υπόλοιπους που για να σας προσπεράσουν θα πρέπει να κινδυνέψουν

είναι πολύ μεγάλη αμαρτία, ειδικά άν το λέει ένας μοτοσυκλετιστής σά και εσένα.Το να έχεις ντοματοσυκλέτα και ποδήλατο, εμένα δέ μου λέει τίποτα.
Για να το λές το παραπάνω ούτε βέσπα δέ ξέρεις να οδηγάς !
Ανάμεσα στα γραφόμενα του Κ.Ο.Κ. αναφέρεται οτι είτε προσπερνάς με ασφάλεια το εμπόδιο, είτε μένεις πολύ μακριά πίσω του.
Μα, αλήθεια, ούτε ένα ποδήλατο δέ μπορείς να προσπεράσεις με το "εργαλείο " σου !
Εκτός αν έπεσες σε κούρσα !
Το δίκιο του δρόμου φίλε είναι φτιαγμένο για τους αδύναμους.
Για τους ανίσχυρους, που δέν έχουν χρήματα να πάρουν ντοματοσυκλέτα ή τζιποειδές.
Τους πεζούς.Τους γέρους προστατεύει ο Κ.Ο.Κ.
ίσως και αυτούς όταν βαδίζουν να μή μπορείς (πεζός)να προσπεράσεις !
Μάλλον να ξαναδιάβαζες το Κ.Ο.Κ. ; ή να κάνεις καμια σούζα ?!

Vale
Απών/απούσα

Καλημέρα φίλε Μακεδόνα.
Έχετε μεγάλη ιστορία στα μοτόρια / σας πάω με 1000 λέμε.
Έχει δίκιο η κούκλα, οι δρόμοι είναι για όλους και το ποδήλατο εκεί ανήκει. Εάν εγώ είμαι τρόμπας, θα είμαι και στο ποδήλατο και στο μοτόρι και παντού. Το θέμα έχει απαντηθεί / και εξαντληθεί, πολλές φορές εδώ μέσα.

Σημ. Ρε συ, το έχεις μαμά; Κτεο πήγες; Όταν έρθει η ώρα μου, θα με βάλουν φυλακή...

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

μακεδνός = ο έχων μάκος,δηλαδή μήκος, ο ψηλός, ο μακρυκέφαλος,
εδώ ο ανεγκέφαλος ! ( o μακεδνός(μακεδών),κλίνεται κατα το "πελιδνός")
σέρβις και κτέο στη κεφαλή θέλουμε όλοι οι Έλληνες !
μακεδνοί τε και μή....

Wicca= ακόμα τη παρακαλάω να πάμε ποδηλατόβολτα !

ά, νά (πάλι ! ) βόλτα είναι ιταλική λέξη !

Ainastros
Απών/απούσα

επειδή οι ασφαλιστικές όμως κανουν το σταυρό τους για να βαλουμε πινακιδες .. δεν σημαίνει πως πρεπει να θεωρούμαστε πεζοί από τον κοκ για να νιώθουμε καλυμμένοι και να αρκούμαστε σαυτό.. αυτή είναι και η αιτία που μας βλέπουν σα ξενο σώμα και δίνουμε το δικαίωμα να λένε αυτά που λένε.. αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος για να μην έχουμε δικαιώματα στον δρόμο .. και να μη μας υπολογίζουν.. το ποδηλατο είναι όχημα..και σαν όχημα.. -το ανεφερε και ο φίλος παραπάνω- χρησιμοποιεί το δρόμο .. και για να φτιαχτεί ο δρόμος θα πρεπει να συνεργαστούμε με αυτούς που τον μοιραζόμαστε..και όχι να οργανώνουμε εκστρατείες μίσους εναντίον τους..

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

ποδήλατο=όχημα

(και οι κούρσες είναι πιό όχημα απο τα οχήματα, κατα κάποιο τρόπο!
ά, ρε φτώχεια καταραμένη, θα το πάρω γω το κουρσικό να πηγαίνω κόντρες με τζαπωνέζικα μασίνια!)

και ο ποδηλάτης=εποχούμενος!

Ainastros
Απών/απούσα

δεν ξέρω πως την βλέπεις την κούρσα σου .. όχημα είναι οτιδήποτε κινείται στο δρόμο..μέχρι τώρα αντι να μοιράζόμαστε το δρόμο μοιραζόμαστε τα πεζοδρόμια με τους πεζούς..και αντι εστω να φτιαχτούν αυτά.. κουβαλήσαμε και τα μηχανοκίνητα στην ουρά μας.. αλλο πραγμα οι χομπίστες, οι αθλητές και άλλο οι αστικοί ποδηλατες..

kynhgos77
Απών/απούσα

Μην την ψαχνεις και πολυ, Αμα τον χτυπησες απο πισω, ΦΤΑΙΣ. Δεν ειναι αποψη, ειναι νομος.

contact