Προτάσεις για την Εκπαίδευση-Εξέταση Υποψηφίων Οδηγών

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
podilat-iss-es
Εικόνα podilat-iss-es
Απών/απούσα

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, οι Ποδηλάτ-ισσ-ες καλούμαστε να καταθέσουμε εισήγηση για την επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου (ΕΣΟΑ). Όποιος θέλει να προτείνει κάτι ας το γράψει εδώ. Οι Ποδηλάτ-ισσ-ες και οι Φίλοι του Ποδηλάτου έχουν συμμετέχει με 1-2 αντιπροσώπους σε όλες τις συνεδριάσεις του ΕΣΟΑ (5 μέχρι στιγμής).

Ορίστε το σχετικό απόσπασμα από την πρόσκληση:
--------------------------------------------------------
Το θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι: "Προτάσεις για την Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την Εκπαίδευση-Εξέταση Υποψηφίων Οδηγών και τη Λειτουργία των Σχολών Οδηγών και των Κέντρων Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών".

Παρακαλούμε τους συμμετέχοντες, όπως καταθέσουν τις εισηγήσεις τους επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης, έως τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Εκτός ποδηλάτου, να σταματήσουν το λάδωμα, να μειώσουν τη γραφειοκρατία και να εξαλείψουν την εξάρτηση με τις σχολές οδηγών. Αυτά όμως δεν έχουν σχέση με την οδική ασφάλεια.

Αν είναι να μπούμε σε λεπτομέρεις, να μπεί στις γραπτές εξετάσεις κάτι για το ποδήλατο, ώστε να μαθαίνουν οι καινούργιοι οδηγοί μερικά πράγματα για τις ανάγκες και τα δικαιώματα του ποδηλάτου. Επίσης να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην προτεραιότητα των πεζών και στους 5 παράγοντες που αφορούν την οδική ασφάλεια (ταχύτητα, αλκοόλ, ζώνες ασφαλείας, κράνη, ορατότητα).

Και μια ριζική πρόταση: Να υπάρχει διευκόλυνση (έκπτωση ή προτεραιότητα στις εξετάσεις) σε όποιον επιδείξει πως ξέρει να κάνει ποδήλατο.

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Σύμφωνα με άρθρο στα Νεα:
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4625617

Διαβούλευση:
http://www.yme.gr/index.php?aid=2917&tid=529

Εγχειρίδια επιμόρφωσης υποψηφίων οδηγών:
http://www.yme.gr/index.php?getwhat=1&oid=1072&id=&tid=1093

Στο book_AYTOKINHTA.pdf δεν μπορώ να ψάξω (π.χ. για ποδήλατα).

contact