Παιδικό Καθισματάκι!

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Grace
Απών/απούσα

Καλησπέρα,

Χρειάζομαι και πάλι τη βοήθειά σας! Θέλουμε να πάρουμε παιδικό καθισματάκι! Διαβάσαμε το σχετικό άρθρο με την ασφάλεια και ενημερωθήκαμε για αυτό το θέμα, αλλά λίγο χαθήκαμε!

Μπροστά ή πίσω? Προτιμώ το μπροστά, αλλά είμαι κοντή και νομίζω δεν είναι εφικτό! Πίσω... σχάρας ή σκελετού? 

Αυτά που βρίσκω στα περισσότερα μαγαζιά είναι τα Belleli, HTP και Polisport. Κάποιος/α που είναι ευχαριστημένοι με αυτό που έχουν?

Ευχαριστώ!!!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

https://www.podilates.gr/forum/paidi-kai-podilato/pa...

Grace wrote:

Μπροστά ή πίσω? Προτιμώ το μπροστά, αλλά είμαι κοντή και νομίζω δεν είναι εφικτό! Πίσω... σχάρας ή σκελετού? 

Όλα αυτά εξαρτώνται από την ηλικία και το βάρος του παιδιού, καθώς και άλλους παράγοντες, όπως ο τύπος του ποδηλάτου.

Από θέμα μάρκας, από αυτές που αναφέρεις, μια καλή και δοκιμασμένη είναι η Belleli.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Αν και είμαι σε εντελώς άλλη κατηγορία, σωματομετρικά, από εσένα, θα σου γράψω 2-3 σχόλια:

1. μπροστά - στον οριζόντιο σωλήνα. Όταν η κόρη ήταν μικρή και ελαφρυά. Της άρεσε, ήταν μέσα στην αγκαλιά μου, έβλεπε μπροστά της, με δυσκόλευε λιγουλάκι στο τιμόνι, αλλά ακόμα περισσότερο στο σταμάτα-ξεκίνα / στο πετάλι. Πρέπει να έχεις ανοικτές πλάτες, δύναμη στα χέρια και καλό κοντρόλ στο σταμάτα-ξεκίνα. Το φόρτωμα του παιδιού στο καθισματάκι γίνεται πιο εύκολα, αλλά θέλει καλό κοντρόλ / γερή στήριξη με τα πόδια (προσαγωγούς)

2. πίσω - σε σχάρα. Τώρα που "παρά-"μεγάλωσε η κόρη, μεταφέρθηκε σε καθισματάκι πίσω (ευγενική δωρεά του από πάνω κυρίου Βασίλη - Ευχαριστώ). Για μένα βολεύει πολύ. Το βάρος είναι πίσω, το πεδίο είναι ελεύθερο, οι κινήσεις και το σταμάτα - ξεκίνα είναι πιο απλά, το πεταλάρισμα είναι εντελώς ανεμπόδιστο, το φόρτωμα θέλει μάλλον δύο άτομα, εκτός αν έχεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΙΒΑΡΟ ποδαράκι / σταντ στο ποδήλατο.

.... αλλά η κόρη δεν βλέπει μπροστά. Βλέπει την πλάτη μου και δίπλα δεξιά-αριστερά. Επίσης δεν με ακούει τόσο καλά.... (για να πω την αλήθεια, επειδή αναφέρομαι σε διπλό ποδήλατο-τάντεμ, εμένα δεν με ακούει καθόλου, ακούει την κα RockaRolla που κάθεται ανάμεσά μας, και η οποία μπορεί να αφήσει το πίσω τιμόνι και να γυρίσει προς τα πίσω να την δει όταν αρχίζουν τα "δύσκολα".)

Το καθισματάκι πίσω είναι ΣΑΦΩΣ πιο στιβαρό και ασφαλές, όλο το σώμα του παιδιού είναι καλυμμένο.

Δύσκολα θα πήγαινα σε κάτι που πιάνει στο παλουκόσελο και όχι επάνω σε σχάρα. Γενικά, οι σχάρες έχουν δοκιμαστεί σε πολύ φορτίο / στα δύσκολα, τις έχω για πιο αξιόπιστες. Επίσης, σου μένουν, ακόμα και όταν φύγει το καθισματάκι......

Christoforos86
Απών/απούσα

Και εμενα με δυσκολευε πολυ το μπροστα στις κινησεις...