Πιλοτικές Πεζοδρομήσεις Οδών απο Δήμους.

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

Πρόκειται για την υλοποίηση μιας πρότασης που έχει γίνει και σε αυτό το φόρουμ από πολλά μέλη ως μια καλή προσπάθεια απεξάρτησης των πολιτών από το αυτοκίνητο και την ευκαιρία να ζήσουν την γειτονιά τους με μια άλλη προοπτική,πιο ανθρώπινη.Ο Δήμος Αγ.Παρασκεύης φαίνεται πως το πραγματοποιεί συστηματικά.
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Ξεκινάει από σήμερα 24/6 η πεζοδρόμηση της οδού Γιαβάση στο τμήμα από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι την οδό Στρατ. Τόμπρα τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 7:00μμ έως τις 6:00πμ της επομένης. Το μέτρο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πέρσι το καλοκαίρι με επιτυχία.

H πεζοδρόμηση θα διαρκέσει έως 26/9/2016 και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής καλεί τους οδηγούς να βοηθήσουν στην εφαρμογή της.
https://s31.postimg.org/40waoas9n/giavasi.jpg

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Η απαγόρευση εισόδου σε τμήμα οδού, κάποιες ώρες
και κάποιες μέρες, δεν είναι "πεζοδρόμηση" αλλά
απαγόρευση εισόδου.

Θα ήθελα να ήξερα τη λογική του ωραρίου 19:00 με
06:00 της επομένης. Όχι πολύ πρωΐ για να μην ενο-
χλήσουμε τα ΙΧ που πάνε στη δουλειά τους και όχι
από πολύ νωρίς για να είμαστε σίγουροι ότι έχουν
επιστρέψει τα ΙΧ από τη δουλειά τους; Από το βρά-
δυ μέχρι το ξημέρωμα να υποθέσω ότι στήνονται ο-
λονύχτια γλέντια από τους κατοίκους;

morgoth
Απών/απούσα

Η λογικη φανταζομαι ειναι οτι επειδη η πλατεια εκεινες τις ωρες μαζευει κοσμο κλεινουν τον δρομο ωστε να μπορει να κυκλοφορει πιο ανετα αλλα να περνανε και τα γκαρσονια απο τις καφετεριες που ειναι στην αλλη πλευρα του δρομου στα τραπεζια που ειναι πανω στην πλατεια.

velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

Μετά από πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου Ερέτριας και γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερέτριας αποφάσισε ομόφωνα την απαγόρευση κυκλοφορίας των Οχημάτων επί της οδού Αρχαίου Θεάτρου, από το ύψος του Δημαρχείου έως το τέλος της.

Το μέτρο ισχύει από τις 25 Ιουνίου μέχρι και 4 Σεπτεμβρίου για τις ώρες από τις 7 το απόγευμα έως τις 7 το πρωί και αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου θα φροντίζει για την εφαρμογή της απόφασης και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Για τις ανάγκες στάθμευσης που είναι αυξημένες το διάστημα αυτό υπάρχουν ελεύθεροι χώροι στάθμευσης, ενώ ενήμερες και σύμφωνες για την εφαρμογή του μέτρου ειναι οι Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές .

Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να διευκολυνθούν οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι τουρίστες και να γίνει πιο ασφαλής η παραλία της Ερέτριας για περίπατο, φαγητό, και αναψυχή.

Δήμος Γλυφάδας
Το δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας κατά πλειοψηφία αποφάσισε την πιλοτική εφαρμογή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και δικύκλων και την λειτουργία ως πεζοδρόμων συγκεκριμένων τμημάτων των οδών Διαδόχου Παύλου και Αγγέλου Μεταξά για ορισμένες ώρες, ως ακολούθως:
•Διαδόχου Παύλου, το κλείσιμο της οδού Διαδόχου Παύλου αφορά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 18.00 και 24.00 (καθημερινές και Σαββατοκύριακα) και αφορά στο τμήμα μεταξύ της Σάκη Καράγιωργα και Πλατείας Βεργωτή, (επιτρέποντας την διέλευση από τις οδούς Σ. Καράγιωργα και Βεργωτή).

Οι ενδιάμεσοι δρόμοι θα κλείνουν στο ύψος της οδού Διαδόχου Παύλου και τις ώρες που θα είναι αυτή κλειστή, θα λειτουργούν ως αδιέξοδο στην πρόσβασή τους από την Λεωφ. Ποσειδώνος. Με εξαίρεση την οδό Ιατρού Λιούγκα όπου θα υπάρχει κανονική ροή κυκλοφορίας ώστε να μην εμποδίζεται η προσβασιμότητα στην 3η Μαρίνα και στο δημοτικό χώρο στάθμευσης.
•Αγγέλου Μεταξά, το κλείσιμο της οδού Αγγέλου Μεταξά αφορά το χρονικό διάστημα μεταξύ 21.00 και 24.00 (καθημερινές και Σαββατοκύριακα) έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία των παρακείμενων καταστημάτων, και αφορά και τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας στα τμήματα:

Α) τμήμα μεταξύ των οδών Α. Παπανδρέου και Γρ. Λαμπράκη. Η ενδιάμεση οδός Δούσμανη θα λειτουργεί ως αδιέξοδος στην πρόσβασή της από την οδό Λαζαράκη ενώ για το πάνω τμήμα της οδού Δούσμανη που γειτνιάζει με το αστυνομικό τμήμα της Γλυφάδας θα εξαιρεθούν από την ρύθμιση τα οχήματα και τα δίκυκλα της αστυνομίας.

Β) τμήμα μεταξύ των οδών Γρ. Λαμπράκη και Ζησιμοπούλου.

Στα ανωτέρω τμήματα των οδών Διαδόχου Παύλου και Αγγέλου Μεταξά δεν διέρχονται λεωφορειακές γραμμές ούτε του ΟΑΣΑ ούτε και της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Από την ρύθμιση εξαιρούνται τα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης ασθενοφόρα οχήματα και δίκυκλα, τα πυροσβεστικά οχήματα και ο στόλος της αστυνομίας καθώς και τα οχήματα που μεταφέρουν ασθενείς, ανάπηρους και ανήμπορους πολίτες.

Η πεζοδρόμηση αφορά αποκλειστικά και μόνο τμήματα οδοστρώματος, εξαιρούνται οι γραμμές διέλευσης του ΤΡΑΜ, τα δρομολόγια του οποίου θα πραγματοποιούνται κανονικά και ανεμπόδιστα.

velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

Μέχρι σήμερα είναι πεζόδρομοι μόνο στα χαρτιά. Από το Σάββατο 1η Απριλίου, ο δήμος Αθηναίων κάνει την αρχή και στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, τους αποδίδει στους πεζούς. Ο λόγος για τις κάθετες στην οδό Αθηνάς, οδούς Βύσσης και Καϊρη, στην καρδιά του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, που αρχής γενομένης από το Σάββατο 1η Απριλίου, γίνονται στην πράξη πεζόδρομοι.
http://www.athina984.gr/2017/03/29/pezodromisi-apo-to-savvato-sto-eboriko-trigono-tis-athinas/

Οι οδηγοί για να αποφύγουν την ταλαιπωρία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από το ερχόμενο Σάββατο η διέλευση του Εμπορικού Τριγώνου προς την οδό Αθηνάς θα γίνεται μόνο από τις οδούς Μητροπόλεως και Καραγιώργη Σερβίας. Δεν θα υπάρχει πρόσβαση προς την οδό Αθηνάς από την οδό Πραξιτέλους.
https://s11.postimg.org/w18dbvzr7/images_EJF3_BPPC.jpg

Η εξέλιξη των θεσμοθετημένων, εδώ και πολλά χρόνια, πεζοδρόμων σε πραγματικούς πεζόδρομους είναι μία πρώτη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων για τη μετατροπή του Εμπορικού Τριγώνου σε ένα τρίγωνο πρότυπο, με κανόνες στη διαχείριση του Δημόσιου Χώρου, τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την αφισοκόλληση και το γκράφιτι.

συνέχεια
http://www.cityofathens.gr/node/30029
Στους πεζούς αποδίδει ο δήμος Αθηναίων από τη Δευτέρα 8 Μαΐου, δύο ακόμα δρόμους στο πλαίσιο της αποκατάστασης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας.

Μετά τις οδούς Βύσσης και Καϊρη που από τις αρχές Απριλίου έγιναν πραγματικοί πεζόδρομοι, δύο ακόμα δρόμοι, οι οδοί Αγάθωνος και Καρόρη (μέχρι την οδό Βορέου) – έως σήμερα πεζόδρομοι μόνο στα χαρτιά – την ερχόμενη Δευτέρα αποδίδονται στους πεζούς.

Οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από τη Δευτέρα 8 Μαΐου δεν θα μπορούν πλέον να στρίβουν αριστερά από την οδό Βορέου προς τις οδούς Καρόρη και Αγάθωνος (σχετικός χάρτης). Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση των οχημάτων προς την οδό Αθηνάς, επιτρέπεται μόνο από τις οδούς Μητροπόλεως, Καραγιώργη Σερβίας και Σοφοκλέους.

Η εξέλιξη των θεσμοθετημένων, εδώ και πολλά χρόνια, πεζόδρομων σε πραγματικούς πεζόδρομους, είναι μία πρώτη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων, με στόχο τη μετατροπή του Εμπορικού Τριγώνου σε πρότυπο, με κανόνες στη διαχείριση του δημόσιου χώρου, τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων, την τροφοδοσία των καταστημάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την αφισοκόλληση και το γκράφιτι.

Σημειώνεται ότι οι έως τώρα πεζοδρομήσεις στο Εμπορικό Τρίγωνο έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των πολιτών, των επιχειρηματιών και εμπόρων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς και των επισκεπτών.
http://www.cityofathens.gr/sites/default/files/%20ΧΑΡΤΗΣ%20ΝΕΟΣ.jpg

velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

Ο δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της αποκατάστασης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας και της ανάδειξής του σε τρίγωνο – πρότυπο, ολοκληρώνει την πρώτο φάση πεζοδρομήσεων, αποδίδοντας την Πέμπτη 22 Ιουνίου στους πεζούς τέσσερις ακόμη δρόμους: τις οδούς Χρυσοσπηλιωτίσσης, Νικίου, Πολυκλείτου και Βλαχάβα (σκιασμένοι με κόκκινο χρώμα στον χάρτη).

«Πρόκειται για τέσσερις δρόμους που ενώ είναι θεσμοθετημένοι πεζόδρομοι, έως σήμερα παρέμεναν πεζόδρομοι μόνο στα χαρτιά» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι μία πρώτη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων, με στόχο τη μετατροπή του Εμπορικού Τριγώνου σε τρίγωνο - πρότυπο, με κανόνες στη διαχείριση του δημόσιου χώρου, τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων, την τροφοδοσία των καταστημάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την αφισοκόλληση και το γκράφιτι».

Η αποκατάσταση του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας από τον δήμο Αθηναίων έχει ως αποκλειστικό δωρητή το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από την Πέμπτη 22 Ιουνίου δεν θα μπορούν πλέον να στρίβουν αριστερά από την οδό Πραξιτέλους προς τις οδούς Χρυσοσπηλιωτίσσης, Βύσσης και Νικίου. Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση των οχημάτων από το Σύνταγμα και τη Σταδίου προς την οδό Αθηνάς, μπορεί να γίνεται μόνο από τις οδούς Μητροπόλεως, Καραγιώργη Σερβίας και Σοφοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση πεζοδρομήσεων, μετά από σειρά συναντήσεων και ανταλλαγή απόψεων με τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους, ξεκίνησε την 1η Απριλίου από τις οδούς Βύσσης και Καϊρη και συνεχίστηκε στις 8 Μαΐου, με τις οδούς Αγάθωνος και Καρόρη (σκιασμένοι με πράσινο χρώμα στον χάρτη).

http://www.cityofathens.gr/node/30239

velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

Σε δρόμους αποκλειστικά για πεζούς μετατρέπει ο δήμος Αθηναίων από την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου τις οδούς Αβραμιώτου και Καρόρη, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου της αποκατάστασης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας.

Οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από μεθαύριο Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου δεν θα μπορούν να στρίβουν από την οδό Βορέου δεξιά προς την οδό Καρόρη και από την οδό Αγίας Ειρήνης δεξιά προς την οδό Αβραμιώτου (σχετικός χάρτης).

Τους τελευταίους πέντε μήνες, ο δήμος Αθηναίων έχει πεζοδρομήσει οκτώ δρόμους, στο Εμπορικό Τρίγωνο: τις οδούς Βύσσης, Καϊρη, Αγάθωνος, Καρόρη (εως Βορέου), Πολυκλείτου, Βλαχάβα, Χρυσοσπηλιωτίσσης και Νικίου που λειτουργούν πλέον ως πεζόδρομοι. «Οι πεζοδρομήσεις που έχουμε κάνει έως σήμερα στο Εμπορικό Τρίγωνο δίνουν νέα ώθηση σε μία πολύ σημαντική περιοχή του κέντρου» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι «οι εργασίες αποκατάστασης έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών και των εμπόρων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς και των επισκεπτών που γίνονται ολοένα και περισσότεροι».

Η εξέλιξη των θεσμοθετημένων, εδώ και πολλά χρόνια, πεζόδρομων σε πραγματικούς πεζόδρομους, είναι μία πρώτη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων, με στόχο τη μετατροπή του Εμπορικού Τριγώνου σε πρότυπο, με κανόνες στη διαχείριση του δημόσιου χώρου, τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων, την τροφοδοσία των καταστημάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την αφισοκόλληση και το γκράφιτι. Η αποκατάσταση του Εμπορικού Τριγώνου από τον δήμο Αθηναίων έχει ως αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

contact