ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

1 καταχώριση / 0 νέα/ο
politicsgr.blog...
Απών/απούσα

Ενας πολιτης, απο τον συνηγορο του πολιτη, εστειλε επιστολη καταγγελιες στις συντεχνιασμενες κλικες των εμποροων και αλλες συνιστοσες της τοπικης κοινωνιας

http://sepik.net/nea/?p=6978

Έλεος, κύριοι επαγγελματίες και εποχούμενοι πανάκριβων Ι.Χ.
18 Σεπτεμβρίου 2009 | Της Σύνταξης |

Ξαφνικά τον τελευταίο καιρό η Ν. Ερυθραία αποφάσισε να αλλάξει πρόσωπο. Να γίνει πιο ανθρώπινη για τους δημότες της αλλά και για αυτούς που την επισκέπτονται για οποιοδήποτε λόγο.
Αποφάσισε να διευκολύνει τους δημότες της, που θέλουν να πάνε με τα πόδια στην αγορά για να κάνουν τα ψώνια τους, να το κάνουν με ασφάλεια πάνω σε ένα πεζο-διάδρομο χωρίς αυτοκίνητα, αντί στο οδόστρωμα μαζί με τα αυτοκίνητα. Αποφάσισε να επιτρέψει στους ανθρώπους που είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν με κάποιο «ειδικό» μεταφορικό μέσο, να το κάνουν χωρίς πολύ δυσκολία, τουλάχιστον σε κάποιο τμήμα του οδικού δικτύου του Δήμου. Αποφάσισε να επιτρέψει στις μητέρες με τα παιδικά καρότσια να μπορούν να κινηθούν χωρίς να βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών τους αλλά και τη δική τους. Αποφάσισε να δώσει χώρο σε παιδιά αλλά και μεγάλους να κινηθούν με τα ποδήλατά τους σε ποδηλατοδρόμους.
Μάλιστα από τη στιγμή που κατασκευαστεί ο κάθε πεζο - ποδηλατόδρομος και σηματοδοτηθεί σωστά με τη σύμφωνη γνώμη της Τροχαίας, τότε ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας στο άρθρο 34 παρ. 2ε αναφέρει ξεκάθαρα: «Η στάση ή στάθμευση οχήματος απαγορεύεται: ….Σε πεζοδρόμια, πλατείες, ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς ως και ποδηλατοδρόμους,….». Αντίστοιχα ο ίδιος κώδικας στο άρθρο 38 αναφέρει και τις υποχρεώσεις των πεζών «Οι πεζοί υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια ή τα ειδικά γι΄ αυτούς ερείσματα», αλλά και στο άρθρο 40 τις υποχρεώσεις των ποδηλατιστών «Σε οδούς, οι οποίες έχουν λωρίδα κυκλοφορίας για την κίνηση ποδηλάτων ή μοτοποδηλάτων, απαγορεύεται στους οδηγούς αυτών να χρησιμοποιούν το υπόλοιπο του οδοστρώματος.» Τα πρόστιμα στην 1η περίπτωση είναι αρκετές δεκάδες ΕΥΡΩ ενώ στις δυο τελευταίες περιπτώσεις είναι περίπου 20 ΕΥΡΩ.
Δυστυχώς όμως στη Ν. Ερυθραία, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε και σε άλλους γειτονικούς Δήμους, τα μέτρα αυτά συναντούν τη μεγάλη αντίδραση ορισμένων συντεχνιακών - όχι απαραίτητα μόνο επαγγελματικών - ομάδων πολιτών. Οι ομάδες αυτές είτε για λόγους επίδειξης δύναμης είτε για λόγους αδιαφορίας (τσαμπουκάς και ωχαδερφισμός στην καθομιλουμένη) είτε λόγους δήθεν επαγγελματικού, ή οικονομικού τους συμφέροντος (στα απλά Ελληνικά πελατειακή σχέση) δεν υπολογίζουν: την ασφάλεια των πεζών ή των μικρών παιδιών, τη δυσκολία κίνησής τους, τη δυνατότητα στοιχειώδους άσκησης, την ψυχαγωγία, την αδυναμία κίνησης των καροτσιών και των ποδηλάτων μεταξύ των αυτοκινήτων δίκην «σλάλομ», και ένα σωρό άλλες δυνατότητες για όλους τους άλλους συμπολίτες τους. Εδώ έχει απόλυτη «κακή» εφαρμογή το απόφθεγμα «εκεί που αρχίζει το συμφέρον μου σταματάει το νόμιμο δικαίωμά σου».
Γιατί κύριοι επαγγελματίες της Ν. Ερυθραίας θεωρείτε ότι πρέπει ο πελάτης σας να ψωνίζει μπαίνοντας με το αυτοκίνητό του στο κατάστημά σας, αντί να το σταθμεύσει 2-3 οικοδομικά τετράγωνα μακρύτερα; Μήπως αν πάει στην Κηφισιά ή στο Μαρούσι θα μπορέσει να σταθμεύσει πλησιέστερα στο κατάστημα που θα ψωνίσει και επομένως θα χάσετε τον πελάτη; Μήπως αν πάει στο Mall ή στο Golden Hall ο πελάτης θα περπατήσει λιγότερο από το parking μέχρι τα καταστήματα; Αφήστε που εκεί θα πληρώσει και αντίτιμο για την στάθμευση του αυτοκινήτου του.
Γιατί κύριοι ΕΡΥΘΡΑΙΩΤΕΣ !!! επαγγελματίες πρέπει να πάτε με το αυτοκίνητό σας μέχρι την πόρτα του καταστήματος ή του γραφείου σας, αντί να πάτε μερικές εκατοντάδες μέτρα με τα πόδια.
Γιατί κύριοι επαγγελματίες της Ν. Ερυθραίας, πολέμιοι των πεζόδρομων, των πεζοδρομίων ή των ποδηλατόδρομων, ωρύεστε όταν σας περιορίζει τη θέα της βιτρίνας του καταστήματός σας ένα αυτοκίνητο που προσπαθεί να παρκάρει στο πεζοδρόμιο, αλλά χαίρεστε μέχρι υποκλίσεως όταν ο οδηγός του μπει στο κατάστημά σας;
Γιατί κύριοι επαγγελματίες της Ν. Ερυθραίας και ειδικά των προοδευτικών -λεγομένων - παρατάξεων θεωρείτε υποχρέωσή σας να πολεμήσετε το δικαίωμα των υπολοίπων δημοτών για ασφαλή κίνηση όλων των μετακινουμένων (πεζών, υπερηλίκων, παιδιών, ποδηλατούντων, αναπήρων αλλά και εποχούμενων) εν ονόματι του οικονομικού και πελατειακού σας οφέλους;
Και βέβαια δεν είναι μόνο οι επαγγελματίες που αντιδρούν στους πεζο – ποδηλατόδρομους. Είναι οι κάθε είδους ιδιοκτήτες επιβατικών και φορτηγών που πλέον δυσκολεύονται να τα σταθμεύσουν έξω από την είσοδο του σπιτιού τους ή ακόμη και πάνω στο πεζοδρόμιο, το δικό τους ή του γείτονα. Πού θα σταθμεύσουν πλέον τα 2-3 ή και περισσότερα οχήματα αξίας δεκάδων χιλιάδων ΕΥΡΩ, που έχει πλέον κάθε οικογένεια, ώστε αυτά να μην κινδυνεύουν να πάθουν ζημιές από τα υπόλοιπα ανάρχως κινούμενα αυτοκίνητα, να είναι άμεσα προσβάσιμα από τους οδηγούς τους, αλλά κυρίως να δείχνουν στον απέναντι ή διπλανό γείτονα πόσο «ακριβά» κοστίζουν; Διότι όταν έφτιαξαν το σπίτι τους ή αγόρασαν το διαμέρισμα της πολυκατοικίας, προτίμησαν να μετατρέψουν αυθαιρέτως την πυλωτή ή το γκαράζ, σε διαμερίσματα ή καταστήματα που τα νοικιάζουν και τα οποία τώρα θα τα «τακτοποιήσουν» κατά την προσφιλή πλέον ορολογία.
Προκειμένου λοιπόν όλοι οι παραπάνω να τακτοποιήσουν τα κακώς νοούμενα μικροσυμφέροντά τους, βάλουν κατά του μοναδικού ίσως έργου που ξεκίνησε σωστά μέσα από μια μελέτη ανθρώπων που είχαν τη γνώση, εφαρμόζεται και προχωρά προς το παρόν σωστά (κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει αύριο, αν θα ολοκληρωθεί και κυρίως αν θα τηρηθεί ο σκοπός για τον οποίο έγινε). Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι παρόμοια ή και μεγαλύτερα έργα έγιναν στο Δήμο και παλαιότερα (βλέπε δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, πεζόδρομοι παλαιού συνοικισμού, παρτέρια και γλάστρες με λουλούδια στη μέση των δρόμων κλπ), χωρίς καν μέτρηση του συγκοινωνιακού φορτίου των δρόμων, τα οποία την επομένη ως δια μαγείας άλλαξαν μορφή και χρήση, κάνοντας τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της Ν. Ερυθραίας ένα απέραντο «πάρκινγκ». Διότι τίποτε από αυτά δεν μελετήθηκε ελεύθερα και σωστά αλλά κατευθύνθηκε αποσπασματικά με βάση τις επιλογές της εκάστοτε διοίκησης του Δήμου.
Δεν είναι λογικότερο κύριοι επαγγελματίες ή εποχούμενοι πανάκριβων οχημάτων να διεκδικήσετε θέσεις στάθμευσης και μάλιστα δωρεάν, σε χώρους (υπόγειους, υπαίθριους ή και υπέργειους) που θα διαμορφώσει ή και θα κατασκευάσει με δικά του κονδύλια ή επιχορηγήσεις ή Ευρωπαϊκά προγράμματα ο Δήμος της Ν. Ερυθραίας, αντί να προσπαθείτε να δυσκολέψετε τη ζωή των συνδημοτών σας;
Πού ξέρετε ίσως την επόμενη φορά μπορεί να χρειαστεί και εσείς να πάτε για ψώνια με το παιδί σας στο καρότσι και να μην έχετε που να κινηθείτε !!! Μπορεί την επόμενη φορά κάποιος δικός σας άνθρωπος να χρειαστεί να μετακινηθεί με το αναπηρικό του καρότσι αλλά να μην του δίνεται η δυνατότητα να το κάνει στο πεζοδρόμιο, γιατί κάποιο αυτοκίνητο έχει σταθμεύσει πάνω στη ράμπα ανόδου / καθόδου !! Μπορεί την επόμενη φορά το παιδί σας με το ποδήλατό του να ξεφύγει από το «σλάλομ» ανάμεσα στα παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο αυτοκίνητα και να βρεθεί στο δρόμο ανάμεσα στα πανάκριβα και γρήγορα αυτοκίνητα που πρέπει να αποδείξουν την αξία τους !! Μπορεί κάποιο ηλικιωμένο μέλος της οικογένειά σας να βγει να περπατήσει για να ξεμουδιάσει και να μην έχει που να περπατήσει από το χάος που δημιουργεί το «παζλ» των παρκαρισμένων αυτοκινήτων.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
contact