Μπάρες στάθμευσεις στον ΗΣΑΠ Μοσχάτου

12 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Inferno
Απών/απούσα

Σχετικά πρόσφατο πρέπει να είναι γιατί περνάω συχνά από εκεί αλλά δεν είχα δει τίποτα τέτοιο (υπολογίζω τον τελευταίο μήνα περίπου)

Δείτε και πείτε μου γνώμες!!!

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon DSC01209.JPG0 bytes
Image icon DSC01210.JPG0 bytes
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
DesertMan
Απών/απούσα

και στο Θησείο...
το άφησα σήμερα το πρωί... :)
πολυ καλή φάση...!!!

eftaxias
Απών/απούσα

Πολύ καλή φάση... ΑΡΚΕΙ να συνοδεύεται και από κάποιου είδους φύλαξη!!!

Υ.Γ: Στη πρώτη φώτο δείτε το μπροστά - μπροστά ποδήλατο (το κόκκινο-ροζ) πως ειναι δεμένο... λολ λολ!!!

cdouvis
Απών/απούσα

Καλιο αργά παρά ποτέ. Φαίνεται ότι κινήθηκαν επιτέλους τα γραναζια του ΗΣΑΠ. Εδώ και κάνα-δυο χρόνια είχαν πει ότι θα τα βάλουν αυτά. Φαίνεται ότι αυτές τις μέρες θα μπουνε και σε άλλους σταθμούς. Και στην Καλλιθέα είδα τρία τέτοια στην ανατολική μεριά του σταθμού. Επίσης είδα ένα μικρό στοκ από δαύτα που περιμένει στο Θησείο για να τα φυτέψουνε.

Πείτε μου όμως κάτι: τα βάζουνε σε καλή θέση? Θέλω να πω κάποιες θέσεις είναι σε πολύ καλό σημείο για κλοπή. Κανονικά για να φυτέψεις θεσεις πάρκινγκ πρέπει να τις βάλεις σε σημείο φανερό, φωτεινό (το βράδυ) και κατά προτίμηση σε σημείο που να ελέγχεται από καμιά καφετέρια, ταβέρνα κλπ, γιατί οι περαστικοί μπορεί να μην καταλάβουν όταν κλέβεται ένα ποδήλατο ενώ όσοι κάθονται εκεί από ώρα έχουν καλύτερες πιθανότητες.

george_
Απών/απούσα

Ρε παιδιά ! Τον τελευταίο μήνα έπαιξαν 15-20 επιθέσεις γκραφιτι (συνοδευόμενες από πέτρες και τραυματισμούς) και με το ζόρι πρόλαβαν τις μισές, , .....και θέλετε και φύλαξη στις θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων ! ! ! Ελεος ! !
Εδώ έχουν φλωρέψει και οι αστυνομικοί (στα νιάτα μου έπεφτε ξύλο σε αναγνώριση ταυτότητας ή πρίν από συναυλία ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ για να μη σκεφτούμε να κάνουμε κάτι ! ) τι να φυλάξουν .... δε βγαίνουνε οι βάρδιες το καλοκαίρι και στέλνουν Δόκιμους......
Σχετικά με συμβάντα αντίστοιχα με αυτά της Μενάνδρου, μου είπε αστυνομικός ότι 99% των περιπτώσεων οι συνάδελφοί του ελπίζουν σε Αυτοδικία (όταν φτάσουν δηλαδή στο χώρο του συμβάντος να έχουν "ξεθυμάνει" οι εμπλεκόμενοι).

Λουκετάκι ΠΕΤΑΛΟ καλό, συρματάκι για παλουκόσελο-σέλα-τροχούς και ηλεκτρονικό συναγερμό ! !

Πάντως οι κινήσεις -έστω και εντυπωσιασμού- απο τη μεριά της κυβέρνησης (ποδηλατόδρομοι - πράσινες ταράτσες - δεντροφυτεύσεις κλπ κλπ) δείχνουν ότι τελικά σε αυτή τη χώρα όλα μετριούνται σε πολιτικό κόστος και τίποτα δε κερδίζεται χωρίς αγώνα.
Αγώνα είπα ? Ωχ ! σε λίγο αρχίζει το πρωτάθλημα (ή αλλιώς "εγκεφαλική χειμερία νάρκη")
Ελπίζω να μη μαζευτούν πάλι φίλαθλοι για παράπονα για τη κατάντια της ομάδας τους γιατί είναι πολλοί ψήφοι και η κυβέρνηση θα παραχωρήσει εκτός από τον Ελαιώνα και την ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ για "υγιή εκμετάλλευση"..............

mpampis
Απών/απούσα

..και στο σταθμο του Ηρακλείου είδα σημερα το μεσημέρι. Ελπίζω να τις συμπεριλάβουν στον τομέα ευθυνης των σεκιουτιταδων. Να κανουν μια βολτα κι απο κει καθε τοσο... δεν ειναι τοοοοσοοο δυσκολο νομίζω.

mr.linatsa69
Απών/απούσα

Στο Ηράκλειο είχε έξω από το σταθμό από όσο θυμάμαι πολύ καιρό τώρα!!!

bellerefontis
Απών/απούσα

ρε παιδια δε λεω καλη κινηση αυτη του ησαπ αλλα αν παρετε τη γραμμη του ηλεκτρικου μεχρι τερμα την τελευταια βδομαδα την κανω καθημερινα) στους μισους σταθμους θα δειτε τις θεσεις να ειναι κατω απο σκαλες ή σημεια οπου ο κλεφτης μπορει να δρασει ανενοχλητα οπως επισης οτι αφηνουν τα μηχανακια τους εκει διαφοροι λες κ ειναι ποδηλατα, γιατι εχει σκια.
σημερα μαλιστα το σκεφτομουν κ θελω κ γνωμες που μπορω να παραπονεθω για αυτο...
γενικοτερα νομιζω οτι το καλυτερο θα ηταν οι θεσεις να ειναι μεσα στο σταθμο κ υπο την ευθυνη του σεκιουριτα...

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Επέιδή μας ζήτησαν τη γνώμη μας...θα πω αν θέλετε τα περι ασφάλειας - όχι για να τις μετακινήσουν (γιατι είναι πολλη φασαρία και καποιο λόγο θα έχουν να τις βάλουν εκεί που τις έβαλαν) αλλά μήπως και δώσουν καποια εντολή στους φίλους σεκιουριτάδες...
Πάντως τουλάχιστον εισακούστηκαν οι παρακλήσεις μας και έβαλαν μπάρες που μπορείς να δεσεις τον σκελετό και όχι σαν του μετρό που στραβώνει και η ρόδα...
Οσο για τα μηχανάκια δεν νομίζω οτι για την ώρα ενοχλούν τόσο πολύ -

george_
Απών/απούσα

1) Από τη περιγραφή που δίνεις μάλλον για τη Ν.Ιωνία γράφεις. Για τα μηχανάκια όντως ισχύει και πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη που τους "τρώμε" το ζωτικό τους χώρο. Συγγνώμη επίσης να ζητάμε και κάθε μέρα από τους δύστυχους ΙΧηδες όπου αναγκάζονται με ρίσκο να φάνε πρόστιμο να σταθμεύουν σε διαβάσεις πεζών και υποβαθμίσεις πεζοδρομίων για αναπηρικά αμαξίδια αφού δεν υπάρχει πλέον άλλος χώρος για στάθμευση. Μάλλον θα πρέπει να προσλάβουμε 5.000.000 αστυνομικούς για να εποπτεύουν άλλα 5.000.000 πολιτών ή να βγάλουμε και εμείς αλά Μπερλουσκόνι το στρατό στους δρόμους ή να δώσουμε όλο το management της χώρας στους Γερμανούς αφού είμαστε ανάξιοι να διοικήσουμε -(έστω και ψηφίζοντας τέτοια άτομα) -αυτή τη χώρα. Βέβαια η πιό δύσκολη λύση είναι να ξεκινήσουμε να μαθαίνουμε στα παιδιά μας πως να γίνουν περισσότερο άνθρωποι από εμάς....

2) Μια καλή κλειδαριά νομίζω αρκεί.

3) Για τους σεκιουριτάδες έχω ήδη γράψει νωρίτερα τη γνώμη μου. Μια καλή ιδέα είναι να τους μιλήσετε γιαυτό το θέμα και πιστεύω θα σας πούνε ο καθένας τη γνώμη του χωρίς υπεκφυγές. (**)

4) Οπως σωστά παρατήρησες οι μπάρες κλειδώματος βρίσκονται εκτός σταθμών γιατί -κατά τη γνώμη μου πάντα- όταν ανακατασκευάστηκαν οι αποβάθρες του ΗΣΑΠ (και κατασκευάστηκαν και οι νέες της ΑΜΕΛ) είχε προβλεφθεί χώρος για περίπου 1000 επιβάτες ανά συρμό και 400 τ.μέτρα στο επίπεδο αποβάθρας για την άνετη παραμονή-αποβίβαση και επιβίβαση αλλά και οι μελέτες έγιναν βασιζόμενες στην υπάρχουσα επιβατική κίνηση, διαθεσιμότητα τεχνολογίας συρμών (βαγόνια κλπ) καθώς και σε διεθνή στάνταρτς ( ISO - DIN - ANSI κλπ κλπ κλπ και πολλές λεπτομέρειες τις οποίες αγνοώ εντελώς)
Μάλλον δεν περιέλαβε κανένας την σχέση πυκνότητας ατόμων και την τυχόν όχλησή τους όταν αποθηκεύονται και άλλα αντικείμενα στην αποβάθρα όπως Αποσκευές-Εμπορεύματα-Ποδήλατα σε μόνιμη βάση. Φαντάζομαι αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τον οποίο οι αποβάθρες σε ΟΣΕ Ελλάδας και άλλων "ΟΣΕ" - Ευρωπαικών χωρών έχουν κατασκευαστεί σε πολλαπλάσια μεγέθη σε σύγκριση με ΑΜΕΛ και ΗΣΑΠ. Παρατηρήστε ότι και οι Αυτόματες θυρίδες αποθήκευσης αποσκευών σε ΠΕΙΡΑΙΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο διακίνησης από αυτό των αποβαθρών ενώ το εμβαδόν που καταλαμβάνουν αντιστοιχεί μόνο σε 8-10 ποδήλατα σταθμευμένα πλάι-πλάι. Παρατηρήστε επίσης ότι στους περισσότερους σταθμούς δεν υπάρχει διαθέσιμος στεγασμένος χώρος για στάθμευση ποδηλάτων εντός των ορίων του σταθμού αλλά και εκτός αποβάθρας.(**)

Σε μία κοινωνία (όχι ουτοπική) όπου οι πολίτες θα απολάμβαναν την φορολόγησή τους με την επιστροφή της σε αυτούς σαν Παροχή κοινωνικών υπηρεσιών (Καθαριότητα δήμων-οδοστρώματα-Καλύτερη δημόσια Παιδεία-Περιβάλλον-Μεταφορές κλπ) θα ήταν εφικτό να προβλεφθούν εξ αρχής χώροι ή εγκαταστάσεις για τέτοιου είδους διευκολύνσεις όπως βλέπουμε σε βιντεάκια YOUtube που δείχνουν Ανελκυστήρες για ποδήλατα-Αυτόματα συστήματα στάθμευσης και διαχείρισης αποθηκευτικών χώρων-Συστήματα ενοικίασης στόλου "πράσινων μέσων" όπως το Velib και άλλα πολλά. Μην απογοητεύεστε όμως γιατί όλα κόποις κτώνται..... (....με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί ? έτσι πάει το τραγούδι ?)

5) Τα παραπάνω τα έγραψα με την εμπειρία του χρήστη ποδηλατου και χρήστη του δικτύου του ΗΣΑΠ και όχι τόσο του υπαλλήλου γιατί αγνοώ πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν με τη διοικητική μέριμνα και με την ασφάλεια του σιδηροδρόμου. Σε κάθε σας επιστολή στην ιστοσελίδα http://www.isap.gr/contact.asp
θα λάβετε επίσημη απάντηση απο το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

off topic
george paidi tou politexniou se kovo:P
koinos kologeros:P

george_
Απών/απούσα

ε, και εγώ off topic !
Παράξενο! και οι συνομήλικοι μου λένε ότι είμαι ανώριμος !
Μπορεί να σας φάνηκε κείμενο κολόγερου, αλλά προσπαθώ να σας πώ ευγενικά οτι δε γίνεται αυτό που λέτε "καλό θα ήτανε να τα επιβλέπει ο σεκιουριτάς", "δεν είναι και τόοοοοσο δύσκολο...."
Επίσης καλό θα ήτανε στα δημοτικά Δωρεάν parking ΙΧ να υπήρχε σεκιουριτάς (έτσι σκέφτομαι και εγώ...). By the way, στα λιγοστά ταξίδια μου στην Ευρώπη ποτέ δεν είδα ανάλογη φύλαξη ποδηλάτων. Υπάρχει πουθενά σε δωρεάν εγκαταστάσεις κλειδώματος ? Και
αν ναι, τι κάνει ο φύλακας -κρατάει logbook με στοιχεία και κλειδιά και αφήνει την παραλαβή των ποδηλάτων μόνο με την επίδειξη ταυτότητας ? Αν δεν κρατάει στοιχεία τι κάνει -κοιτάει καχύποπτα τους σκουρόχρωμους και αφήνει τους λευκούς να περιεργάζονται την κλειδαριά ? ή μήπως έχει φοβερή μνήμη και αντιστοιχεί ποδήλατα σε φάτσες και όταν αλλάξει η βάρδιά του μεταφέρει τη μνήμη του στον επόμενο φύλακα ?

Πάρτε ρε κανένα ΠΕΤΑΛΟ της προκοπής και αφήστε τις γκρίνιες........ :)

contact