Παρίσι: Ποδήλατο η λύση στο κυκλοφοριακό

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Παρίσι: Ποδήλατο η λύση στο κυκλοφοριακό
Με την εφαρμογή ενός προγράμματος που αφορά στη χρήση ποδηλάτων για τις μετακινήσεις, οι αρμόδιες αρχές του Παρισιού επιχειρούν να μειώσουν τα προβλήματα που παρατηρούνται στην πόλη από την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, από τις 15 Ιουλίου θα διατίθενται χιλιάδες χαμηλού κόστους ποδήλατα προς ενοικίαση. Αυτά θα βρίσκονται σε ειδικούς ποδηλατικούς σταθμούς υψηλής τεχνολογίας, σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και υπευθύνους από την τοπική αυτοδιοίκηση, μέχρι τα τέλη του 2007 θα υπάρχουν διαθέσιμα περίπου 20.600 ποδήλατα σε 1.450 σταθμούς, με την αναλογία να είναι ένας σταθμός ανά 230 μέτρα . Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογα προγράμματα εφαρμόζονται σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο, όπως το Λονδίνο, το Δουβλίνο, το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη, καθώς επίσης η γαλλική Λιόν.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Bin Podilanden
1.ΠΕΖΟΣ
2.ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ
3.ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
4.ΤΑΞΙ
5.ΜΗΧΑΝΑΚΙ
6.ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το πρώτο τρίπτυχο είναι αδιαίρετο. Δηλαδή ο συνδυασμός και των τριών αυτών μορφών μετακίνησης δεν είναι η "ουτοπία" στην πόλη αλλά κάτι πραγματοποιήσιμο. Όλα τα άλλα πρέπει να βρίσκονται από κάτω.
Μελλοντικές πορείες ας έχουν και στόχο το Υπουργείο Οικονομικών με αίτημα την άυξηση των τελών κυκλοφορίας και των ασφαλίστρων των ιχ.
Μηχανάκι και αυτοκίνητο έρχονται τελευταία όπως είναι φυσικό και άρα ο σχεδιασμός ενός σύγχρονου συγκοινωνιακού χάρτη για τις μεγαλουπόλεις πρέπε να βασίζεται σε αυτή τη σειρά

contact