Ποδηλατόδρομοι Ναυπάκτου

10 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
titanas1
Απών/απούσα

Πρόσφατα επισκέφτηκα την Ναύπακτο και είδα το εξής θέαμα¨:
- Στην Παραλιακή και όχι μόνο έχει γίνει χάραξη ποδηλατόδρομων οι οποίοι έχουν παραδοθεί και επισημανθεί.
Αν και έστειλα email στο Δήμο διαμαρτυρόμενος για την καταπάτηση των ποδηλατόδρομων από αυτοκίνητα και μάλιστα κάποιοι στο κέντρο της πόλης τον χρησιμοποιούν για να παρκάρουν (μισό αυτοκίνητο στο ποδηλατόδρομο και το άλλο μισό στο πεζοδρόμιο) δεν πηρα απάντηση, ούτε ο Δήμος ανέρτησε το email στην ιστοσελίδα του.
- Νομίζω ότι την επόμενη φορά που θα πάω μια και έχω εξοπλιστεί με gps logger και πρόγραμμα αποτύπωσης της διαδρομής στο google θα το αναρτίσω στο Διαδίκτυο. Ίσως τότε ο Δήμαρχος φιλοτιμηθεί να αξιώσει από τους πολίτες τους το σεβασμό προς τον ΚΟΚ και την στοιχειώδη σεβασμό προς τους πεζούς. Βέβαια σε κάποια σημεία ο ποδηλατόδρομος έχει πλάτος περίπου 50 εκατοστά και ένα μεγάλο μέρος αυτού επικαλύπτεται από φρεάτια ομβρίων. (κακοτεχνίες!!!!!)
- Αραγε να πήρε επιδότηση από τους κουτόφραγκους ο Ναυπάκτιος Δήμαρχος;
- Αν εγώ τον ξεφωνήσω Δημόσια και ΠανΕυρωπαϊκά θα φταίω ή όχι;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Jakis
Απών/απούσα

Σύντομο ανέκδοτο με 2 λέξεις: "ποδηλατόδρομος Ναυπάκτου". Όσοι έχουν περάσει από εκεί πρόσφατα, ξέρουν.

Αν κάποιος από το forum μένει εκεί ας ανεβάσει κάποια φωτογραφία να καμαρώσουμε τα χάλια μας...

Σχετική αναφορά :
http://www.nafpaktia.com/articles/3008/poios-podilatodromos-naypaktoy

kynhgos77
Απών/απούσα

Ειμαι απο εκει και πηγαινω συχνα. Διστυχως οπως και εδω αλλα πιο εντονα εκει ο κοσμος δεν θελει ουτε να αναφερει τιποτα για την υπαρξη τους, δεν υπαρχει καν για αυτους. Απλα δεν τους ενδιαφερει το θεμα και αμφιβαλλω αν οι μισοι εχουν καταλαβει ποιο ακριβως κομματι ονομαζουμε ποδηλατοδρομο και οι αλλοι μισοι μπορει να το εχουν μπερδεψει και να φανταζονται κανα μηχανημα σαν τον διαδρομο γυμναστικης.
Επειδη ξερω καλα τον κοσμο εκει, δεν φταιει ο δημαρχος, απλα το 99% μισει τους ποδηλατοδρομους.
Μαλλον φταιε και ο δημαρχος γιατι δεν εχει βαλει την αστυνομια για καποιο σεβαστο διαστημα 5 μηνων να κοβει κολους με το καλημερα.
Δεν χρειαζετε κανενα υπερεργο, αρκει να σεβαστουν οι πολιτες οτι αυτος ο χωρος ειναι μονο για ποδηλατα. Αλλα πως να το σεβαστεις οταν ειδικα τον ''χειμωνα'' με 15 βαθμους απλα δεν υπαρχει ποδηλατο πουθενα.

titanas1
Απών/απούσα

Στο link που παραθέτει ο φίλος υπάρχει η φωτογραφία ενός κόκκινου αυτοκινήτου παρκαρισμένο μισό στο ποδηλατόδρομο και το άλλο μισό στο πεζοδρόμιο.
Το έχω δει και εγώ το ίδιο αυτοκίνητο παρκαρισμένο σ' αυτό το σημείο. Προφανώς είναι κάποιου διπλανού μαγαζάτορα.
Δεν νομίζω ότι οι Ναυπάκτιοι είναι τόσο αγράμματοι ώστε να μην μπορούν να διακρίνουν τα εμφανή σήματα.
Θα πρέπει ο Δήμαρχος να τους επαναφέρει στην τάξη.
Και εν πάσει περιπτώση δεν γουστάρουν τους ποδηλατόδρομους αλλά ούτε τα πεζοδρόμια σέβονται;
-Ας μου εξηγήσει ο Δήμαρχος ή η Τροχαία ή το Λιμενικό γιατί θα πρέπει μία μητέρα να κατεβάσει το καροτσάκι με το παιδί της στο δρόμο γιατί έτσι γουστάρει αυτός ο Ιχ-τζής

titanas1
Απών/απούσα

http://www.nafpaktos.gr/news/10/n040510b.html
"Ο κυρ Δήμαρχος" />
http://www.nafpaktos.gr/news/09/n201109.html
Ούτε καν σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το Photoshop για να κρύψει τα αυτονόητα.

UTURNgr
Εικόνα UTURNgr
Απών/απούσα

Η κατάσταση στον συγκεκριμένο ποδηλατόδρομο είναι τραγική.

Ακόμη πιο αστεία είναι η απάντηση του δημάρχου όταν του γνωστοποιήσαμε το πρόβλημα. Ο ποδηλατόδρομος δεν πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία αν δεν έρθουν τα ειδικά ποδήλατα που... περιμένει να προμηθευτεί!

Δείτε εδώ περισσότερα για το θέμα...

titanas1
Απών/απούσα

Εγκατέλειψαν τραυματισμένο 12χρονο (!!) ποδηλάτη στην Nαύπακτο
18 Μαϊου 2010, 10:57
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομίου Ρίου νοσηλεύεται διασωληνωμένο, ένα 12χρονο παιδί, που έπεσε θύμα τροχαίου στις 19:30 χθες, στην παραλιακή οδό Ναυμαχίας, στη Ναύπακτο.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-Μήπως θα πρέπει να γίνει μία διαδήλωση για την διασφάλιση της κυκλοφορίας των ποδηλάτων στην Ναύπακτο από τους όμορους δήμους και όσους άλλους θέλουν να παρευρεθούν;

UTURNgr
Εικόνα UTURNgr
Απών/απούσα

Στο site μας είχαμε γράψει στις 12/04/2010 σχετικά με την επιλογή του Δήμου να μην χρησιμοποιήσει πλαστικά κολωνάκια που να προστατεύουν τους ποδηλάτες:

"Ο Δήμος Ναυπάκτου, με την αιτολογία πως τα κολωνάκια θα θέσουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ποδηλατών, δεν θεώρησε σωστή την πρότασή τους. Βέβαια στην πράξη, αποδεικνύεται πως οι δικαιωμένοι ποδηλάτες θα είναι υποχρεωμένοι να κινούνται εκτός του ποδηλατόδρομου όπου οι κίνδυνοι για την σωματική τους ακεραιότητα να είναι πολύ σοβαρότεροι."

Δυστυχώς δικαιωθήκαμε με τον χειρότερο τρόπο. Μόνο παρήγορο γεγονός είναι πως η αστύνομια εντόπισε και συνέλαβε τους δράστες.

Acinonyx
Εικόνα Acinonyx
Απών/απούσα

Η κατάσταση με τους ποδηλατόδρομους δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου. Ορίστε μερικές φωτογραφίες:

Έξω από φαγάδικο. Βρίσκεται ταυτόχρονα πάνω σε διάβαση, πάνω στον ποδηλατόδρομο και σε σημείο που κάνει στάση το λεωφορείο


Πάνω σε ποδηλατόδρομο και πεζοδρόμιο


Αυτοκίνητα παντού


«Να ένα βολικό μέρος να αφήσω το μηχανάκι μου ενώ κάνω μπάνιο... Γιατί να κουραστώ από τα 30 επιπλέον μέτρα που θα περπατήσω αν το αφήσω λίγο παραπάνω;»


Έξω απο καφετέρια. Εντωμεταξύ το πάρκινγ για μοτοποδήλατα είναι 20 μέτρα παρακάτω



«Αγνοώντας πινακίδες και πεζοδρόμια»



Με μια πρώτη ματιά κάποιος θα πίστευε ότι η κίτρινη γραμμή δείχνει θέσεις πάρκινγκ. Είναι όμως ο ποδηλατόδρομος


Ο «ποδηλάτης» κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου

Την νύχτα φυσικά που βγαίνουν όλοι, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη... Να σημειώσω επίσης ότι το 90% των οχημάτων που μπλοκάρουν τους ποδηλατόδρομους έχουν τοπικές πινακίδες.

Και μερικές με παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω σε αρχαιολογικούς χώρους:



Μπλοκάρισμα στα σκαλοπάτια μπροστά στη σιδερόπορτα. Είναι αδύνατο να βγάλεις μία αναμνηστική φωτογραφία στη βρύση κάτω από το πλατάνι χωρίς να φαίνεται και το αυτοκίνητο μέσα


Παρκαρισμένο πάνω στον προμαχώνα, αριστερά από το ρολόι της πόλης.. Πόσο ακόμη θα αντέξει άραγε το βάρος του αυτοκινήτου;

orthopetaliakerkyras
Εικόνα orthopetaliakerkyras
Απών/απούσα

Αγαπητοί φίλοι,
δεν είστε μόνοι τα προβλήματά σας είναι τα ίδια και στην Κέρκυρα.Το ποδήλατο και οι ποδηλάτες είναι καινούργιο φρούτο για την Ελληνική πραγματικότητα.
Τους φτιάχνουμε παίρνουμε τα χρήματα και τίποτα δεν κάνουμε σε μορφή παιδείας όσον αφορα την νοοτροπία,όυτε και στην αστυνομευση των ΠΔΜ.
Εμείς οι ποδηλάτες στην Κέρκυρα κάνουμε ότι μπορούμε με δραστηριότητες,ανημέρωση κλπ αλλά νομίζω οτι κατι πρέπει να κάνει και το κρατος για να μας βοηθήσει.