"Πράσινο κύμα" για ποδήλατα

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
RigasP
Απών/απούσα

Το "Πράσινο Κύμα" δημιουργείται όταν τα φανάρια ενός δρόμου είναι ρυθμισμένα έτσι ώστε κάποιος που κυκλοφορεί με μια μέση ταχύτητα να μην συναντάει κόκκινο και να χρειάζεται έτσι να σταματάει και να ξεκινάει συνέχεια.
Πρόσφατα σε κεντρικό δρόμο του Αμστερνταμ ρυθμίστηκαν τα φανάρια για τα ποδήλατα!

"Το Αμστερνταμ, μια από τις πιο σημαντικές ποδηλατικές πόλεις, βοηθά με αυτό τον τρόπο να κάνει το ποδήλατο ακόμα πιο ασφαλές και ελκυστικό μέσο", δήλωσε ικανοποιημένος ο αντιδήμαρχος συγκοινωνιών του Αμστερνταμ.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Εμείς που ζούμε ακόμα στον ποδηλατικό (και όχι μόνο) μεσαίωνα σε χαιρετάμε...

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Χαίρετε,

τον μεσαιώνα μπορεί κανείς να τον θεωρεί καλύτερα σε σύγ-
κριση με την σημερινή μάχη στο δρόμο. Και τα αναφερόμενα φανάρια δε σου βοηθούν καθόλου αμά τα αυτοκίνητα δε τα
γνωρίζουν...γι´ αυτό: πάρε τη μέση της λωρίδας κι άς τους
να μαλώσουν!

Γειά χαρά!

εμπαθώς τρέχουσα ποδηλάτισσα

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

Οχι μόνο ποδήλατο λωρίδες ... ΠΟΔΗΛΑΤΟ (ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ)ΔΡΟΜΟΙ.
είναι για ποδήλατα και αυτό το σύντομο άρθρο είναι η ιδέα των ποδηλάτων αυτοκινητοδρόμων, οι οποίες εφαρμόζονται ήδη στην ECCO-φιλική πόλη της Κοπεγχάγης.

Ο αυτοκινητόδρομος ποδήλατο - δεν κόκκινα φώτα, δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα - είναι φαντασίωση κάθε ποδηλάτη. Υπάρχουν πλέον ενδείξεις ότι η υποδομή πλησιάζει με το όνειρο.Τον Οκτώβριο του 2008, μια ένωση των αμερικανικών κρατικών αξιωματούχων ενέκρινε την έννοια της εθνικής ποδηλάτων - το πρώτο βήμα για πιθανές αμερικανικές Interstates ποδήλατου. Αλλά αυτό θα ισοδυναμεί με κάτι περισσότερο από ένα πράσινο φως για τα κράτη να θέσουν σημάδια στους υπάρχοντες δρόμους.
Γραφείο του σχεδιασμού της Κοπεγχάγης καλεί για πρατήρια καυσίμων (με αντλίες αέρα και τα εργαλεία για απλές επισκευές) και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει λεγόμενα ευφυή συστήματα μεταφορών -τεχνολογία που κάνει το E-ZPass δυνατό. Χρησιμοποιώντας το τιμόνι-mounted RFID ή την τεχνολογία GPS, για παράδειγμα,θα μπορούσε να εντοπίσει άλλους αναβάτες στις γραμμές, βοηθώντας τους να συγκεντρώσουν σε pelotons ή «λεωφορεία ποδήλατο." Αυτές οι ομάδες θα μπορούσε να μετατραπεί σε εκπέμπουν σήματα που φανάρια ταξίδι προς όφελός τους, με αποτέλεσμα ένα «πράσινο κύμα» της ορμής ποδήλατο.
The New York Times has included an article on “Bicycle Highways” in their 9th Annual Year In Ideas piece. From the article:
innovations of 2009

πηγή:nytimes.com/magazine
link:bikeblognyc.com

kastellopower
Απών/απούσα

Τα παρασκευοσαββατοκύριακα στην Μπραζίλια ρυθμίζουν το βράδυ όλα τα φανάρια στο πορτοκαλί για να μην κόβεται η κίνηση, των αυτοκινήτων φυσικά.
Είναι ο εφιάλτης του τυχόν ποδηλάτη ή πεζού γιατί δεν μπορείς να περάσεις τους κεντρικούς δρόμους με τίποτα!
Προσπαθώντας να βρω άκρη απόψε έκοψα από κάτι χωράφια κι έπεσα σε μιά τρύπα ενάμισι μέτρο βάθος καλυμμένη με γρασίδι, δεν φαινόταν καθόλου - το πράσινο κύμα.
Ένας πεζός ήρθε να δει πώς βγαίνουν τα ciclo-zumbis απ΄ τη γη!
Κι από πάνω βροχή που εξελίχθηκε σε μπόρα - σκέτο κύμα.
Τουλάχιστον ξεπλύθηκαν οι λάσπες και τα γράσα από πάνω μου.
Αλλά δόξα και τιμή στην πυροσβεστική! Στον γυρισμό πήγαινε το όχημα σιγά σιγά από πίσω μου καναδυό τετράγωνα μέχρι να αλλάξει λωρίδα με ασφάλεια και να μην με προσπεράσει επικίνδυνα, όπως πολλοί κάνουν.