700x35->700x32 γίνεται?

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
velox
Εικόνα velox
Απών/απούσα

το ποδηλατο μου φοραει 700x35 κ σκεφτομαι να βαλω 700x32,γινεται?αξιζει ο κοπος διοτι εκτος του οτι θελω να βαλω λαστιχα πιο ''δρομενια'' θελω να εχουν λιγοτερες τριβες καθως και 700x32

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Αφού θα κάνεις την αλλαγή θα σου πρότεινα να πας σε 700χ28.
Εκεί θα δεις διαφορά. Χωρίς τακουνάρες αλλά ούτε λείο / καραφλό.
Σίγουρα θα ταιριάζει στα στεφάνια σου (αυτό έχω κάνει εγώ εδω και 2 χρόνια... είδα άλλο ποδήλατο....). Θα χρειαστείς και νέες σαμπρέλες. Αν δεν έχεις πρόβλημα, πήγαινε σε βαλβίδες γαλλικές / presta.
Δες εδώ για να καταλάβεις γιατί μιλάω:

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=36843

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=36239

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=24628

Όλα επώνυμα, καλά, αντοχής, και θεωρώ ότι είναι και φθηνά.
Αν τα πάρεις από Ελλάδα, γράψε τιμές να γελάσουμε....!!!!

Υποθέτω ότι μιλάς για διαδρομές στην πόλη, σε άσφαλτο ή πατημένο χωματόδρομο, πεζοδρόμια κλπ. Εκτός από καλύτερη κύλιση και μικρότερη αντίσταση (τριβή) θα δεις και μειωμένο βάρος, ειδικά και με τις λεπτότερες σαμπρέλες.

Όταν με το καλό βάλεις και stiff πιρούνι θα κατέβουν οι άγγελοι να σου τραγουδήσουν και θα έχεις ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ (έκανα την αλλαγή αυτήν την εβδομάδα... δεν πιστεύω στα μάτια μου...)

velox
Εικόνα velox
Απών/απούσα

ευχαριστω για την απαντηση,
μηπως ομως τα 700χ28 δεν ειναι πολυ ανετα λογω κραδασμων διοτι ειμαι 95 κιλα,το ποδηλατο ειναι πολης με σχαρες κτλ.οι βαλβιδες αυτες τι διαφορα εχουν?σημερα ηθελα να παραγγειλω απο chainreaction μια σελα brooks λες να τα συνδυασω?

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Δεν μας έχεις πει σε τι ποδήλατο θα μπούν.
Έχεις μπροστινή ανάρτηση ή ξερό (stiff) πιρούνι?
Τα κιλά σου είναι άσχετα με το θεμα (και εγώ εκεί κοντά ειμαι....).
Οι κραδασμοί θα μεταφέρονται (μπροστά σύστημα...) στους καρπούς ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ που θα βάζεις και ανάλογα με τα παρακάτω: αν έχεις άνετα gripps / αν χρησιμοποιείς γάντια στις μεγάλες βόλτες, αν ξέρεις να αλλάζεις θέσεις στα χέρια .... (αν εφαρμόζεις αυτά ΔΕΝ θα έχεις πρόβλημα).
Πίσω, είναι πάλι θέμα πίεσης και σέλλας. Κάποιοι ορκίζονται στο όνομα αυτής που έχεις διαλέξει (ειδικά όταν μετά από κάποια χλμ πάρει το σχήμα του πισινου σου....), δεν έχω προσωπική εμπειρία από αυτήν, αλλά γενικά υπάρχουν άνετες σέλες, ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις και με το αν χρησιμοποιείς κολάν με μαξιλαράκι.
Πάντος από 700χ38 σε 700χ32 δεν θα δεις σημαντική διαφορά, ετός αν έχεις λάστιχα με τακούνια και πας σε καραφλά και ταυτόχρονα αυξήσεις την πίεση (πχ από 70 psi σε 90 psi).

(για τις βαλβίδες, ότι έγραψα ξέχνα το, απλά προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες... μην ακούς... παραξενιές...!!!).
Α, να σου πω καιένα τελευταίο, το 700χ28 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΟΛΗΣ.... ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ....

Χρόνια Πολλά

velox
Εικόνα velox
Απών/απούσα

το ποδηλατο ειναι τρεκ 7,1,εχει λαστιχα δρομου.το πηρουνι του ειναι χωρις αναρτηση