e-books για ποδήλατο

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
jellosky
Εικόνα jellosky
Απών/απούσα

βρήκα αυτό το λινκ και είπα να το μοιραστώ

http://www.icelord.net/bike/

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
olympics
Εικόνα olympics
Απών/απούσα

Ευχαριστώ

Wohoon
Εικόνα Wohoon
Απών/απούσα

Ωραίος, ευχαριστούμε.

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

Μερικα απο τα καλυτερα ποδηλατικα βιβλια που ειδαν το φως της δημοσιοτητας.
Ειδικα το:
"The bicycle wheel" του Jobst Brandt, ειναι το Ευαγγελιο των τροχων του ποδηλατου. Παρα πολλες θεωρητικες και τεχνικες γνωσεις. Εχουν περασει πολλα χρονια απο την 1η εκδοση του, και ακομα θεωρειται αξεπεραστο.
To "The art of the wheel building", ειναι επισης πολυ καλο, αλλα δεν φθανει το επιπεδο του προηγουμενου.
Το καλυτερο ομως απ'ολα, οσον αφορα την εκμαθηση του τροπου πλεξιματος των τροχων του ποδηλατου, χωρις ομως το τεχνολογικο/επιστημονικο υποβαθρο του The Bicycle Wheel, (του Jobst Brandt)ειναι το: "A practical guide to Wheel Building" του Roger Musson. Με λιγο ψαξιμο, φανταζομαι μπορει κι αυτο να βρεθει.
Το "Barnett's Manual, ειναι επισης εξαιρετικο βιβλιο, τεραστιο, ολοκληρη εγκυκλοπαιδεια. Διδασκεται σε σχολες τεχνικων ποδηλατου, περιλαμβανει τροπους συντηρησης, ρυθμισης, τοποθετησης κι επισκευης ολων των επι μερους ανταλλακτικων του ποδηλατου, αλλα και των συγκεκριμενων μοντελλων φρενων, αναρτησεων, κλπ.
Μονο που η "ελευθερη" ιντερνετικη εκδοση δεν ειναι up to date. Οποιος θελει την τελευταια εκδοση, πρεπει να τα "σκασει".
Το "Bicycle Science" του David Wilson & Jim Pappadopoulos, προσεγγιζει και ερευνα κυριως θεωρητικα τους φυσικους νομους που διεπουν τη λειτουργια του ποδηλατου, και αν και ειναι κι αυτο παλιο βιβλιο, θεωρειται "σταθμος".
(Ο "δικος μας" Jim Pappadopoulos, συγκαταλεγεται στους ελαχιστους παγκοσμιως που ασχοληθηκαν σοβαρα σε θεωρητικο κι επιστημονικο επιπεδο με τα του ποδηλατου. Δυστυχως ομως, δεν ολοκληρωσε/δημοσιευσε την μελετη του για προσωπικους λογους. Θεωρειται το "χαμενο" ποδηλατικο "κεφαλι").
Το "Paterek Manual for bicycle framebuilders" ειναι επισης γνωστο και μη εξαιρετεο, και μπορει κανεις οχι μονο να μαθει πως κατασκευαζονται οι χειροποιητοι ατσαλινοι σκελετοι, αλλα (το κυριωτερο) πως υπολογιζονται οι διαστασεις και τα μεγεθη των σωληνων του σκελετου, και του σκελετου του ιδιου, αναλογα με τις σωματικες διαστασεις (και προτιμησεις) του αναβατη.
Το "Sutherland's handbook for bicycle mechanics", ειναι αντιστοιχο του "Barnett's Manual", και οι εκδοσεις του ειναι αντιστοιχες με του "Barnett's": Για να αγορασεις τη συγχρονη, πρεπει να τα "σκασεις". Αυτο βεβαια σε καμμια περιπτωση δεν σημαινει οτι ειναι αχρηστες αυτες που μπορει να κατεβασει κανεις "free" απο το net.
Τα υπολοιπα, δεν τα ξερω απο πρωτο χερι, τα εχω μονο ακουστα. Παντως το :"Bicycle book" του Richard Ballantine, πρεπει να ειναι αρκετα ενδιαφερον, και οχι αυστηρα τεχνικο, πραγμα που το κανει ακομη πιο ενδιαφερον, εφ'οσον φαινεται οτι πραγματευεται το ποδηλατο οχι μονο σαν αντικειμενο, αλλα και σαν "κατασταση".
Βεβαια, καλοκαιριατικα, ισως δεν ειναι η καλυτερη εποχη για να εντρυφησει κανεις σε τετοιου ειδους βιβλια, αλλα ειναι πολυ καλη "τροφη" για το Χειμωνα.
Καλοδιαβαστα!

Arxarios
Απών/απούσα

...αλλά είναι εξαιρετικά!

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Columbus discovers Cro-moly wrote:
"The bicycle wheel" του Jobst Brandt, ειναι το Ευαγγελιο των τροχων του ποδηλατου. Παρα πολλες θεωρητικες και τεχνικες γνωσεις. Εχουν περασει πολλα χρονια απο την 1η εκδοση του, και ακομα θεωρειται αξεπεραστο.

Εν έτει 1983 αν θυμάμαι καλά μού τό ΄φεραν από ΗΠΑ, πραγματικό ευαγγέλιο, καταλαβαίνεις απόλυτα τη ρόδα, αξίζει να το μελετήσεις με προσοχή.

contact