Λάθος νούμερο ποδηλάτου

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
giorkosto
Απών/απούσα

Καλημέρα σας. Έκανα την ύστατη Μ....και και αγόρασα το my way νούμερο 52. Κ εγώ είμαι 1,81. Το αγόρασα από Τρίκαλα πριν ένα χρόνο. Λόγω δουλειάς δεν το είχα δουλέψει κ πολύ. Τώρα κατάλαβα (ναι πολύ καθυστερημένα) ότι είναι μικρό για εμένα. Στην πράξη κάνω 30-40 χλμ με 22 χλμ την ώρα μέση ταχύτητα αλλά κουράζομαι αρκετά στον αυχένα- χέρια. Υπάρχει κανένας τρόπος να το διορθώσω ότι αφορά το στήσιμο μου επάνω στο ποδήλατο? Για αγορά άλλου ούτε λόγος. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
giorkosto
Απών/απούσα

Να προσθέσω ότι η σέλα είναι πιο ψηλά από το τιμόνι 

johnny_alex
Εικόνα johnny_alex
Απών/απούσα

γράψε μας λίγο περισσοτερα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, μάρκα μοντέλο και μηκος οριζόντιου που δίνει ο κατασκευαστής. πχ η colnago το 52s έχει effective top tube 550mm. Επίσης είσαι 1,82, αλλά με τι καβάλο? εγώ πχ που είμαι 1,80 έχω μακρυά πόδια, αλλά κοντό κορμο, από το κέντρο της μεσαιας τριβής μέχρι το πάνω μέρος της σέλας είμαι στα 773mm. 

tsovas
Εικόνα tsovas
Απών/απούσα

Μάλλον το ποδήλατο σου είναι αυτό: https://www.orient-bikes.gr/my-way-21sp/

Βλέπω λοιπόν ότι υπάρχει σε δύο νούμερα σκελετού 52 και 56. Το να σου πω ότι έχεις πάρει λάθος νούμερο είναι περιττό διότι το έχεις ήδη καταλάβει και έχεις πάρει όχι ένα νούμερο λάθος (54 εάν υπήρχε) αλλά δύο νούμερα λάθος (52). Απλά ήθελα να σε ρωτήσω πως ένας άνθρωπος στα 1,81 στρίβει το ποδήλατο χωρίς να βρίσκει το πόδι του στην μπροστινή ρόδα λόγω του μικρού μεγέθους σκελετού;;;; Θέλω να πω δηλαδή ότι νομίζω πως υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα με το εν λόγω ποδήλατο παρά ο λογικός, λόγω του λανθασμένου νούμερου, πόνος που περιγράφεις στο κορμί σου.

Νοείται ότι με δύο νούμερα λάθος είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο να το μαζέψεις/προσαρμόσεις προκειμένου να είσαι α) άνετος αλλά κυρίως β) ασφαλής.

Έγραψες το ότι δεν υπάρχει περίπτωση αγοράς καινούριου. Μήπως εάν πουλήσεις το υπάρχον σου έρθει οικονομικά λίγο καλύτερα ή αγορά ενός καινούριου στο σωστό νούμερο;