ορθη επιλογη μεγεθους για κουρσακι.

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
kosmas150311
Απών/απούσα

εχοντας ηδη στο παθητικο μου μια αγορα λανθασμενου μεγεθους mtb πριν χρονια δε θελω να την ξαναπατησω. 184 υψος με inseam 83-84 εκατοστα, ανοιγμα χεριων 184εκ (μετρησεις σωστες 100% χωρις παπουτσια). ψαχνομαι για το trek domane Al4 απο το cyclist. Η Trek δινει στο size chart 167-174 εκ υψος 54αρι, 173-180 56αρι, 179-186 58αρι, 184-191 60 αρι. ολα δειχνουν οτι ειμαι για το 58αρι. παιρνω τηλ το cyclist να δω για διαθεσιμοτητα. δεν εχει το συγκεκριμενο μοντελο (μπορει να το παραγγειλει), εχει το υποδιεστερο το AL2 σε 56αρι. ο υπαλληλος με ρωταει το υψος και λεει οτι μαλλον ειμαι για 56 αλλα ισως και για 58. με ρωταει τον καβαλο και λεει, με βαση τον καβαλο εισαι για 54αρι!!!!!! δηλαδη ενω ειναι 184 με βαση τον καβαλο μου μου προτεινει ενα ποδηλατο που υποτιθεται πως ειναι ειναι για υψη 167-174!!!! οκ το καταβλα εχω μαλλον κοντα ποδια και μεγαλο κορμο. με δεδομενο το υψος ομως 184 γιατι ενας με κοντα ποδια πρεπει να παει σε μικροτερο και οχι σε μεγαλυτερο μεγεθος??? οκ απο τη μια κοντα ποδια- κοντυτερο standover αρα μικροτερο μεγεθος. απο την αλλα ομως κοντα ποδια-μεγελυτερος κορμος- μεγαλυτερο top-tube και αρα μεγαλυτερο μεγεθος. το 58αρι εχει top tube 56.7, seat tube 54.8, standover 79.6, reach 38, stack 61.1. o υπαλληλος που μιλησα ελεγε συνεχεια οτι εχουν την τεχνογνωσια να βρουνε το σωστο μεγεθος και οτι μολις ερθει το ποδηλατο θα κανουν και μικρορυθμισεις αλλα δεν ακουγοταν και βαθυς γνωστης του θεματος. νομιζετε η δοκιμη του 56αριου που υπαρχει θα μπορεσει να αποτελεσει οδηγο για σιγουρη επιλογη? υπαρχει κανεις που εχει το συγκεκριμενο ποδηλατο? ευχαριστω

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Μετρα και τα υπολοιπα και δες τι σου βγαζει και το pedalforce

Στο μικροτερο μπορεις να βαλεις πιο μακρυ λεμο, τιμονι με μεγαλυτερο reach και να παιξεις με το υψος και λιγο την κλιση του και τη θεση των λεβιεδων, ισως.

Στο μεγαλυτερο μπορεις να κανεις το αντιθετο για να το μαζεψεις λιγο. Αλλα αν χτυπας τα απαυτα σου το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να δοκιμασεις με παπουτσι με μεγαλους πατους/σολα ή πιο μικρο λαστιχο. Δεν ειναι πραγματικες λυσεις αυτες και αναλογος τη διαφορα μπορει και να μην σωζεται.

Το 56αρι αν καταλαβα καλα ειναι αυτο που πιστευεις ειναι το ενδιαμεσο μεγεθος. Θα πηγαινα μια βολτα να δω πως μου καθεται. Αν εισαι καλα πηγαινε με αυτο. Αν οχι θα σου δωσει τουλαχιστον μια ιδεα προς ποια κατευθυνση θα πρεπει να πας. Αν κινδυνευεις να τα χτυπησεις με το 56 ενοειται πως δεν πας στο 58 ουτε για πλακα.

Αν οντως εχεις πολυ ιδιομορφο σωματοτυπο ισως και να μην σου κανει κανενα νουμερο και να πρεπει να δεις κατι αλλο

contact