Ψάχνω να αγοράσω παπούτσια

25 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Dude
Απών/απούσα

Ξέρει κανείς κανένα μαγαζί ή Ευρωπαϊκό Web Site που να έχει ποικιλία σε ποδηλατικά παπούτσια; Θα με ενδιέφερε ένα ζευγάρι touring ώστε να μπορώ να περπατάω. Έχει κανείς να μου προτείνει κανένα καλό μοντέλο;

Ευχαριστώ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Παπούτσια ποδηλατικά, στο Ελλάντα μικρή ποικιλία, λίγες μάρκες, ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ, ΑΛΛΑ δοκιμάζεις και Αγοράζεις.
Στο Εξωτερικό, μεγάλη ποικιλία, μάρκες που ούτε έχουμε ξανακούσει εδώ, χαμηλές τιμές (εώς ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ), ΑΛΛΑ "Γουρούνι στο Σακί".

ΕΔΩ:
http://www.cyclist.gr/product.php?codenum=DIA09146702
http://www.cyclist.gr/product.php?codenum=DIA08146699

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ-Αγγλία:
http://www.chainreactioncycles.com/Categories.aspx?CategoryID=233&Curren...
(όρεξη να έχεις να χαζεύεις παπούτσια)

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

βασικά αν πας σε παπούτσι με μαλακή σόλα
δεν έχει και πολύ νόημα να πας σε παπούτσι με κλείδωμα
αν πας με σκληρή σόλα δεν μπορείς να περπατήσεις όπως με ένα κλασικό παπούτσι
γενικά κλείδωμα και περπάτημα δεν πάνε μαζί :D

saridakis
Απών/απούσα

...και εκτεταμένη παρουσίαση στο http://www.bikeradar.com/gear/category/clothing/shoes. Επίσης, πολύ καλή σύνοψη στο άρθρο "Leisure Shoes" του Cycling Plus (9/2008). Αν σε ενδιαφέρει, στείλε pm να σου το σκανάρω και να σου το στείλω. Όλα τα στοιχεία υπάρχουν πάντως και στο site.
Γενικά, πολύ καλές μάρκες είναι τα Adidas και τα Scott (για τα τελευταία έχω και προσωπική άποψη). Στην Ελλάδα, οι τιμές είναι τσιμπημένες κατά 20-30% περίπου και οι προσφορές σχεδόν ανύπαρκτες (ενώ σε Γαλλία-Ιταλία-Βρετανία-Γερμανία πάρα πολύ συχνές. Επειδή όμως ένα παπούτσι είναι πάντα ένα παπούτσι, και υπάρχουν σημαντικές διαφορές στη φόρμα, στα μεγέθη, κ.λπ., πρέπει να το έχεις οπωσδήποτε δοκιμάσει το οποιοδήποτε ζευγάρι προτού το πάρεις. Μην πας μόνο με το μέγεθος, γιατί θα την πατήσεις. Σημαντικό είναι να το συνδυάσεις και με το αντίστοιχο πετάλι - δεν "κάθονται" όλα τα παπούτσια το ίδιο καλά σε όλα τα πετάλια κι ας είναι φαινομενικά παρόμοια. Οι διαφορές είναι μεγάλες, π.χ. στην τριβή του υλικού της σόλας με το μέταλο του πεταλιού, στη γωνία με την οποία κλειδώνει το σχαράκι, σε δεκάδες πράγματα που σε τελική ανάλυση αν δεν προσέξεις μπορεί να σου σπάσουν τα νεύρα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) τόσο στο κούμπωσε-ξεκούμπωσε μέσα στην πόλη, όσο και σε μεγάλες αποστάσεις.

Καλές τιμές θα βρεις συχνά και στο ebay.co.uk.

Καλές αγορές!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Πλάννετ μπορώ να σου πω για κανα-δυό φίλους που έχουν κολλήσει σε τέτοια παούτσια.
Κλειδώνουν μια χαρά, είναι άνετα πάνω στο ποδήλατο και όταν ξεκαβαλήσουν δεν περπατούν σαν πάπιες (όπως εμείς οι υπόλοιποι).
Την κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους.

Φυσικά αν θέλεις να τρέχεις σε αγώνες τα ξεχνάς και πας σε ότι πιο άκαμπτο και ελαφρύ υπάρχει... αυτή είναι άλλη ιστορία όμως...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ναι δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν τέτοια παπούτσια
αλλά το spd για να έχει νόημα θα πρέπει να τραβάει όλη η πατούσα και για αυτό θέλει σκληρό πάτο
οπότε την δουλειά τους την κάνουν
η οποία είναι να έχουν κουμπωτά παπούτσια και να μπορούν να περπατάν
την ίδια ακριβός δουλειά θα κάναν με απλά παπούτσια και κλασικά πεντάλ μπορεί και καλύτερη :D

saridakis
Απών/απούσα

ΠΛάννετ, μην τον τρελλάνουμε τον άνθρωπο. Εγώ έχω "γράψει" κάπου 30.000 χμ. με τέτοια παπούτσια διπλής χρήσης, σε commuting κατάσταση, και περπατιούνται άνετα, ακόμα και μέσα στην πόλη, για 3-4 χμ. Το πρόβλημα με το σχαράκι είναι ότι καμιά φορά γλιστράει σε πλακόστρωτα, σκάλες κ.λπ. και θέλει λίγο προσοχή (παρόλο που "θηλυκώνει" μέσα στην επιφάνεια της σόλας που εφάπτεται με το έδαφος). Για περπάτημα σε χώμα κανένα πρόβλημα.
Η σκληρή σόλλα, που έχουμε για παράδειγμα σε roadbike shoes (κι από αυτά έχω εκτενή εμπειρία, επίσης) εξυπηρετεί περισσότερο στη μεταφορά της δύναμης στην πίεση - που έχει νόημα στην κούρσα - κι όχι τόσο στο τράβηγμα. Τα "leisure shoes" επιτρέπουν μια χαρά το τράβηγμα, είναι αρκετά σκληρά χωρίς όμως να ενοχλούν πολύ στο περπάτημα. Προσωπική μου άποχη είναι πως το τράβηγμα έχει να κάνει περισσότερο με το πόσο καλά και σταθερά "δένει" το παπούτσι στο πόδι. Δεν θα κάνει βεβαίως κανείς jogging με αυτά... Επίσης, δεν είναι κατάλληλα για cadence 110 με γρανάζωμα 11-53, χωρίς αύριο... Αλλά δεν νομίζω ότι ζητάει κάτι τέτοιο ο άνθρωπος...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

αν δεν θέλει να τον τρελαίνουμε ας πάει να πάρει ένα ζευγάρι παπούτσια και τέλος
δεν είπα ότι δεν περπατιούντε πιο άνετα αλλά δεν έχουν απόδοση είτε αυτό είναι όταν τραβάς είτε όταν πατάς
τώρα θα μου πεις πόσο λιγότερο πόσο περισσότερο
απλά εγώ από τα κλασικά παπούτσια όταν πήγαινα σε πιο σκληρόσολα παπούτσια πήγαινα καλύτερα αλλά έχω κάνει ποδήλατο (20χλμ) με σαγιονάρα αυτό δεν σημένει ότι η σαγιονάρα ενδίκνετε για ποδήλατο
από την στιγμή που έχεις εμπειρία και στα 2
με πιο παπούτσι πας καλύτερα ??
και πες μου το γιατί
:D

skywalker
Απών/απούσα

Ακολουθεις την εξης δοκιμασμενη διαδικασια:

Βημα 1ο: Πας σε ενα μαγαζι και δοκιμαζεις να δεις το νουμερο σου σε καποια συγκεκριμενη μαρκα.

Βημα 2ο: Βρισκεις μετα απο καποιο site (εγω ξερω τα ChainReactionCycles.com και evanscycles.com) κατι αντιστοιχο στην ιδια μαρκα και το παραγγελνεις.

Ειδικα για ρουχισμο στην Ελλαδα σκοτωνουν. Εγω πηρα απο site με 40Ε (για κουρσα) και εδω εβρισκα με πανω απο 70Ε!

saridakis
Απών/απούσα

Γενικά, στην ποδηλασία δρόμου, όσο πιο σκληρά και άκαμπτα, τόσο πιο απόλυτα. Πρέπει όμως όχι μόνο τα παπούτσια, αλλά όλο το μηχανικό σύνολο να είναι εξίσου άκαμπτο (μυικό σύστημα αναβάτη από το ισχίο και κάτω, παπούτσι, πετάλι, δισκοβραχίονας, μεσαία τριβή, σκελετός, στεφάνια και κέντρα τροχών, κ.ο.κ.). Όσο πιο ελαφριά είναι δε τα παπούτσια, τόσο το καλύτερο. Γι' αυτό και οι τιμές στα παπούτσια κούρσας ξεφεύγουν τόσο πολύ. Αυτά τα παπούτσια ΔΕΝ περπατιούνται ΚΑΘΟΛΟΥ (δες π.χ. τις σχάρες SPD-SL: http://www.spadout.com/p/shimano-spd-sl-cleats/#). Σε ένα καλό ποδήλατο δρόμου και για χρήση προπόνησης, ο συνδυασμός αυτός (πετάλι-παπούτσι) είναι must. Δεν θα τον χρησιμοποιούσα ποτέ όμως σε ποδήλατο βόλτας, πόλης ή βουνού. Το κλείδωμα-ξεκλείδωμα χρειάζεται προετοιμασία και 0.5-1'', που σε συνθήκες κίνησης ή απώλειας ισορροπίας στα κατσάβραχα, μπορεί να κάνει τη διαφορά στον τρόπο που θα γυρίσεις σπίτι σου (στο ποδήλατο ή ανάσκελα). Από την άλλη, τα απλά SPD πετάλια - παπούτσια δεν κάνουν για σοβαρή χρήση δρόμου. Ανάλογα βέβαια και με τη ρύθμιση, όταν ανεβαίνουν οι ρυθμοί μπορεί να ξεκουμπώσουν κι αυτό είναι εξίσου επικίνδυνο (μπορεί να φύγεις σε δυνατό πεταλάρισμα κατ' ευθείαν με τα μούτρα προς την άσφαλτο μπροστά και με τα πόδια σε διασταύρωση στον αέρα). Επίσης, η ενδοτικότητα που έχουν αυτά τα παπούτσια κουράζει τους μυς της κνήμης μετά από κάποια χιλιόμετρα - αν κι αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικό.

Από την άλλη, σε ρυθμούς τουρισμού, ένα ζευγάρι διπλής χρήσης,με τα σχαράκια SPD (π.χ. http://www.podilatokinisi.net/index.php?page=shop.product_details&flypag...) να "θηλυκώνουν" μέσα στη σόλα του παπουτσιού, είναι ό,τι πρέπει, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι τα ποδήλατα τουρισμού/πόλης υστερούν στο κομμάτι της ακαμψίας στο ΒΒ σε σχέση με τα καλά ποδήλατα δρόμου (μία από τις αδυναμίες του sector είναι ακριβώς σε αυτό το σημείο). Η ακαμψία της σόλλας, όπως σου είπα και στο προηγούμενο μήνυμα, έχει αξία στο κατέβασμα (και όχι στο τράβηγμα) του πεταλιού, δηλ. στην κίνηση όπου ασκείται το μεγαλύτερο ποσοστό της δύναμης. Αντιθέτως, στο τράβηγμα μετράει περισσότερο το πόσο καλά έχει "δέσει" το παπούτσι με το πόδι. Αν σκεφτούμε και την όχι κατακόρυφη θέση οδήγησης στα ποδήλατα αυτά, κάτι που περιορίζει εκ των πραγμάτων τις ασκούμενες κατακόρυφες δυνάμεις , είναι σαφές ότι μπορεί να γίνει εύκολα αβαρία ως προς την ευκαμψία, για λόγους ευχρηστίας. Από την εμπειρία μου με τέτοια παπούτσια, μπορώ να πω πως οι καλές φίρμες έχουν προβλέψει και την ανάγκη του ποδηλάτη να περπατά, ανάλογα με το τεραίν, γι' αυτό και δίνουν τέτοια γκάμα παπουτσιών. Διαφοροποιούνται δε, σημαντικά, τόσο ως προς το πάχος και τις αυλακώσεις της σόλλας (ξεχωρίζεις τα βουνίσια από τα "πόλης") όσο και ως προς το βάρος τους (π.χ. για σκληρά πέτρινα εδάφη τα παπούτσια γίνονται "αρβυλοειδή" και βαραίνουν αρκετά).

Για χρήση mtb, τα πράγματα αλλάζουν, αλλά αν κάποιος έχει τη βασική λογική, προσεγγίζει και αυτόν τον χώρο αντίστοιχα.

Συμπέρασμα: όπως πάντα, τη χρυσή τομή τη δίνει πάντα η προσδοκώμενη χρήση, η ποιότητα του ποδηλάτου και των μερών του, η φυσική κατάσταση και η εξοικείωση του ποδηλάτη. Αν υπάρχει η καλή διάθεση, η εξοικείωση έρχεται γρήγορα και φυσικά κι είναι κι ευχάριστη!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ένα μέγαλο κουραστικό Post που δεν έχει σχέση με παπούτσια
τελικά θα μου πεις αν έχουν την ίδια απόδοση ένα σκληρόσολο παπούτσι με ένα εύκαμπτο παπούτσι??
και για πιο λόγο να πας σε κουμπωτό εύκαμπτο παπούτσι? αφου έχει ίδια αποδόση με το να κάνεις με απλά παπούτσια...?
και αφού δεν θα μπορώ να στροφάρω σωστά?

saridakis
Απών/απούσα

Το κουράσαμε το θέμα πιστεύω. Βρε Πλάννετ, εμπειρία μου ζήτησες, εμπειρία σου έγραψα. Τέλος πάντων, με δυο κουβέντες και πάντα κατά την ταπεινή γνώμη μου:

- Τα απολύτως άκαμπτα παπούτσια είναι κατάλληλα αποκλειστικά για χρήση σε ποδήλατο δρόμου και ρυθμούς προπόνησης/αγώνα.
- Τα λιγότερο άκαμπτα (αλλά όχι "έυκαμπτα" όπως λες) αποδίδουν περισσότερο σε καθημερινή χρήση και είναι κατάλληλα και για περπάτημα. Μπορείς να "στροφάρεις" "σωστά" - όπου "σωστά" είναι αυτό που χρειάζεται σε ένα ποδήλατο ΜΤΒ ή Trekking.

Μην απλουστεύουμε όταν δεν πρέπει, όπως δεν υπάρχει μία κατηγορία ποδηλάτου και μία χρήση, έτσι και δεν υπάρχει ένα "κατάλληλο" παπούτσι. Η "απόδοση" ορίζεται διαφορετικά σε κάθε περίπτωση.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

μάλλον η εμπειρία σου είναι μικρότερη απο την δικιά μου στο θέμα παπούτσι :D
τα παπούτσια είτε είναι για δρόμο είτε για βουνό είναι το ίδιο άκαμπτα η διαφορά είναι στο κούμπωμα
αν είναι για trekking είναι εύκαμπτα

saridakis
Απών/απούσα

... αν έτσι πιστεύεις.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

αν μου αποδείξεις με επιχειρήματα της προκοπής και όχι με την περιγραφή που δίνουν οι εταιρίες για να πουλήσουν ένα προϊόν
τότε μπορεί και να πιστεύω αλλιώς :D

saridakis
Απών/απούσα

Ποια επιχειρήματα εταιρειών ρε πλάννετ; Την εμπειρία μου ζήτησες -που ποδηλατικώς μετράει τρεις γεμάτες δεκαετίες, υποδηματικώς περίπου μία- αυτή σου μετέφερα, και δε σου ζήτησα να συμφωνήσεις.

1. Τα παπούτσια δρόμου, με σόλλα από ΑΚΑΜΠΤΟ σκληρό πλαστικό ή carbon είναι πάρα πολύ καλά για αγωνιστική/ημιαγωνιστική χρήση σε κούρσα. Η επικέντρωση των δυνάμεων στο στροφαλοφόρο άξονα (BB) κι από κει στον τροχό, από το μηχανικό σύνολο ποδηλάτης-ποδήλατο, χωρίς απώλειες και τριβές, δεν είναι διαφημιστική επινόηση, αλλά στοιχειώδης κινητική μηχανική.

2. Τα παπούτσια ΜΤΒ, με σόλλα από ΔΥΣΚΑΜΠΤΟ πλαστικό, έχουν ανοχές και μικρές ελαστικότητες, απλούστατα γιατί ο αναβάτης δεν πρέπει να "κλειδωθεί" πάνω στο ποδήλατο, αλλά χρησιμοποιεί ολόκληρο το σώμα του για την κίνηση. Επίσης, πρέπει να μπορεί να τα περπατήσει -στο χώμα ή στην πέτρα- όταν χρειαστεί λόγω μονοπατιού, πτώσης ή βλάβης. Γι' αυτό και υπό πίεση, έχουν μια σχετική κάμψη, χωρίς να σημαίνει ότι ακολουθούν το πέλμα όπως ένα κανονικό παπούτσι ή ότι κάνουν πατινάζ όπως τα παπούτσια δρόμου (δες και: http://www.bikecyclingreviews.com/shoes.html).

3. Τα διπλής χρήσης-trekking είναι στην ίδια λογική με τα καθαρόαιμα MTB, αλλά λίγο πιο εύκαμπτα - ενδοτικά.

Στην κούρσα μου -που έχει μετρήσει αρκετά ζευγάρια λάστιχα και αλυσίδες ώς σήμερα- είχα αρχικά spd πετάλια και τα αντίστοιχα παπούτσια Shimano, τα οποία χρησιμοποιούσα και στο trekking ποδήλατό μου για τις καθημερινές μετακινήσεις. Τα παπούτσια ήταν δύσκαμπτα στη σόλλα τους και γενικώς, δεν είχα πρόβλημα. Όταν κάποια στιγμή πρωτοέβαλα SPD-SL πετάλια και σχαράκια στα αντίστοιχα παπούτσια της Scott, η διαφορά στον ανοικτό δρόμο ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Με ταλαιπωρούν πολύ στην κίνηση, αλλά δεν τα αλλάζω με τίποτα για χρήση προπόνησης.

Αντιθέτως, συνεχίζω να χρησιμοποιώ μια χαρά τα -μέτρια- ΜΤΒ για καθημερινές μετακινήσεις με trekking και ποδήλατο πόλης. Πηγαίνω στη δουλειά μου, σταματάω για καφέ, κι ανεβοκατεβαίνω σκάλες με λίγη προσοχή. Προφανώς, τα παπούτσια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΜΠΤΑ και δεν αντικαθιστούν ένα φυσιολογικό παπούτσι στο περπάτημα.

Στο βουνό και στο κατσάβραχο, όπου επίσης ασκούμαι όποτε μπορώ, αλλά πάντα σε "οριακές" διαδρομές κυρίως στην Κρήτη, χρησιμοποιώ ένα ζευγάρι ακούραστα και λίγο πιο βαριά/σκληρά Scott MTB, πάντα με σχαράκια spd. Εκεί έχει τεράστια σημασία το γρήγορο ξεκούμπωμα (μετράω αρκετές χύμες σε κλειστές φουρκέτες ή από απρόσμενες ριπές ανέμου επειδή δεν άφησα εγκαίρως), αλλά και να μπορώ να περπατήσω ορειβατικά για αρκετά χιλιόμετρα, όπως έχει χρειαστεί αρκετές φορές (π.χ. που έσπασα ντεραγιέ από πτώση). Η σόλλα των παπουτσιών αυτών είναι σαν αυτή των ορειβατικών (μεγάλο πέλμα, τακούνια, βάρος).

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ -και δεν χρειάζεται να συμφωνήσεις- δεν θα χρησιμοποιούσα τα ΜΤΒ στην κούρσα όταν μπορώ να έχω το καλύτερο, ούτε τα κουρσάδικα στη μεικτή χρήση ή στο βουνό, για όλους τους προφανείς λόγους που σου ανέφερα. Τώρα αν δεν σε πείθω, δεν πειράζει. Αρκετά κουράσαμε το φόρουμ.

ΥΓ1 Δεν έχω εμπειρία από downhill.
ΥΓ2 Στο βουνό, σταματάω για φωτογραφίες, αφουγκράζομαι τη φύση, μαζεύω πέτρες και φυτά και δεν πορώνομαι με το πόσο σκληρά είναι τα παπούτσια που φοράω. Αντιθέτως, έχω το νου μου να γυρίσω και στο σπίτι μου.
ΥΓ3 Τι συμβαίνει όταν το Sirrus δεν παραδίδεται όταν το υπολόγιζες, έχεις δέκατα -που είναι απαγορευτικά για την προπόνηση που υπολόγιζες Μαγούλα-Κόρινθος για το Σάββατο-, έχεις μόλις πουλήσει το Sector και το Traxer σε περιμένει στα βουνά της Κρήτης για το Πάσχα; Μένεις στο διαμέρισμα στην Αθήνα και γράφεις για ποδηλατικά παπούτσια! :(

Dude
Απών/απούσα

Βασικά, δεν με ενδιαφέρουν οι αγώνες, μόνο οι βόλτες. Δεν ζητάω και τρελά πράγματα. Και επειδή μου αρέσει να πηγαίνω γενικά με το ποδήλατο και για δουλειές αλλά και στο κέντρο, θέλω να μπορώ να το κλειδώνω κάπου και να μπορώ να περπατάω σαν άνθρωπος.
Απλά πες τε μου, οι μαλακές σόλες δεν έχουν τελικά καθόλου απόδοση; Είναι σαν απλά παπούτσια χωρίς κλέιδωμα; Πού μπορώ να βρω παπούτσια με μαλακή σόλα; Γιατί μόνο μέχρι MTB έχω βρει. Το cyclist.gr είναι απαράδεκτο. Μπήκα μέσα και είδα, ότι από κάθε μοντέλο έχει ένα νούμερο! Ήμαρτον!!!
Μέχρι στιγμής το μοναδικό παπούτσι που έχω βρει και μου αρέσει είναι αυτό: http://www.northwave.com/eu/shoes_det.php?itemid=460&catid=2&area=2
Είναι MTB. Θα μπορώ να περπατάω με αυτό όμως;;;
Επίσης έχω βρει την έκδοση χωρίς carbon εδώ http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=35507 και είναι διαθέσιμα στο νούμερό μου.
Να τα πάρω;

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

1)αρά με αυτά που λες το ακάμπτο αποδίδει περισσότερο ???
άσχετα αν σε μια κούρσα πρέπει να είναι πιο δύσκαμπτο το όλο σύνολο
2)η διαφορά στα Mtb shoes και στα road shoes είναι στο κούμπωμα από κάτω
τα υλικά είναι ίδια δλδ στα φτηνά έχουν δύσκαμπτη πλαστική σόλα και στα ακριβά έχουμε carbon σόλα οπότε έχουν και την ίδια σκληρότητα
3) σύμφωνα με τα παραπάνω καταλαβαίνεις πως ένα εύκαμπτο παπούτσι δεν υπάρχει λόγος να το βάλεις πάνω στο ποδήλατο
γιατί αν θέλεις να πας γρήγορα θέλεις κάτι σκληρό
αν το παίζεις τουρίστας δεν χρειάζεσαι κούμπωμα
απλά είναι τα πράγματα
για την εμπειρία σου...
το ότι έχεις κάνει 100.000 χλμ με το ποδήλατο δεν σημαίνει ότι καταλαβαίνεις μηχανολογία ποδηλάτου και το τι είναι κατάλληλο και τι όχι
μπορεί να βολεύει κάτι εσένα ή να νομίζεις ότι σε βολεύει
έτσι μου είχε τύχει με ένα παιδί που νόμιζε ότι έχει καλό σκελετό (σαν μέγεθος) μέχρι που το πρότεινα συγκεκριμένο ποδήλατο το ίδιο και με πολλά πράγματα που δεν τα έχω χρησιμοποιείσει εγώ αλλά καταλαβαίνω την φύση κάποιον πραγμάτων
και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του
αυτό δεν σημαίνει ότι ότι λέω είναι απόλυτα σωστό
και για να ολοκληρώσω και ο κος greekathlon κάνει 150 χλμ την μέρα
αλλά πίστεψε με δεν ξέρει από ποδήλατο
γιατί αν ήξερε δεν θα πήγαινε ούτε με κράνος σταγόνα ούτε με 53χ11
:D

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

αν θέλεις να με ακούσεις ή παίρνεις κλασικό Mtb παπούτσι
ή πας με κλασικά παπούτσια
το για το περπάτημα πας τα δοκιμάζεις και βλέπεις
τώρα αν θέλεις να πειραματιστείς πάρε ότι θέλεις :D

saridakis
Απών/απούσα

Δεν είναι λίγο ακριβά για παπούτσια βόλτας; Θέλω να πω, από ένα σημείο και μετά, οι εταιρείες υπερβάλλουν. Απ' ό,τι καταλαβαίνω, για να μπορείς και να περπατάς και σαν άνθρωπος, θα πρέπει να πας σε κάτι πιο νορμάλ.
Δες και τα Adidas Minrett (http://www.bikeradar.com/gear/category/clothing/shoes/product/minrett-sh...) - όσοι τα έχουν είναι ικανοποιημένοι. Στο τεστ του cycling Plus (9/2008) είχαν βγει πρώτα για μεικτή χρήση. Είναι και σε ανθρώπινη τιμή (περίπου 60 ευρώ). Καλό θα ήταν πάντως να μπορούσες να τα δοκιμάσεις.

saridakis
Απών/απούσα

Αφού τα μέτρησες εσύ τα χιλιόμετρά μου, εγώ τι να πω? Μπορεί και να μην ξέρω από ποδήλατο :(
Στην άλλη ζωή, θα παρακολουθήσω ειδικά σεμινάρια! Μέχρι τότε, 11x53, ή καλύτερα μονογράναζα, σίδερο και ξερό ψωμί.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

δεν τα μέτρησα αλλά μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις :D

Dude
Απών/απούσα

Ευχαριστώ.
Υπάρχουν όμως και σε άλλα χρώματα / σχέδια; Και από πού τα αγοράζω;;;

saridakis wrote:
Δεν είναι λίγο ακριβά για παπούτσια βόλτας; Θέλω να πω, από ένα σημείο και μετά, οι εταιρείες υπερβάλλουν. Απ' ό,τι καταλαβαίνω, για να μπορείς και να περπατάς και σαν άνθρωπος, θα πρέπει να πας σε κάτι πιο νορμάλ.
Δες και τα Adidas Minrett (http://www.bikeradar.com/gear/category/clothing/shoes/product/minrett-sh...) - όσοι τα έχουν είναι ικανοποιημένοι. Στο τεστ του cycling Plus (9/2008) είχαν βγει πρώτα για μεικτή χρήση. Είναι και σε ανθρώπινη τιμή (περίπου 60 ευρώ). Καλό θα ήταν πάντως να μπορούσες να τα δοκιμάσεις.

Zendog
Εικόνα Zendog
Απών/απούσα

FIle an den trexis agonistika h an den ise idietera kolimenos ise endaksi ke me ta perisotera papoutsia ths taksis twn 80-100eu(ellada). Egw tha sou protinw to Speciallized Taho.
http://www.specialized.gr/content/view/394/56/lang,el/
Ta foraw kero tora ke me kaliptoun kata 80% se sxedon oti kanw. Ta foraw gia aples voltes, agria monopatia ston Ymito, kanna agona pou ke pou ke akoma ke sto polis mou. Borw ke perpataw san anthropos opou xriazete ke den miazoun diastimika. Ixa ke ta andistixa tis Shimano alla ta Taho mou kathisane sto podi poli kalitera.

Dude
Απών/απούσα

Έχω ένα "ΜΙΚΡΟ" κόλλημα με τα αθλητικά παπούτσια και γενικά με τα αθλητικά ρούχα.
Είμαι άρρωστος με το κόκκινο χρώμα... Παίζει κάτι προς τα εκεί;

contact