Συμβουλές.

26 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
fou1a
Απών/απούσα

Παιδιά καλημέρα,
είμαι καινούργια στο forum και ο τρόπος με τον οποιο σας ανακάλυψα είναι ο εξής. Βρίσκομαι στην Γερμανία τους τελευταίους 5 μήνες και ευτυχώς (η και δυστυχώς μπορώ να πω!!) άνοιξαν τα ματια μου επιτέλους και είδα την απίστευτη οργάνωση που έχουν εδώ πέρα σχετικά με τα ποδήλατα και ότι περιστρέφεται γύρω από αυτά. Γενικά λατρεύω να ποδηλατω από μικρή αλλα πριν καμια 7aria χρονια σταμάτησα να χρησιμοποιώ ποδήλατο. Μέχρι τότε είχα ένα απλό mountain bike. Κάποιες φορες σκέφτηκα να ξεκινήσω πάλι αλλα όλοι μου φώναζαν και δε με άφηναν σε ησυχία λέγοντας μου ποσο επικίνδυνο είναι να ποδηλατείς στην Ελλάδα και ειδικά στις πόλεις. Μετά όμως από την παραμονή μου εδώ στριφογυρίζει συνεχώς στο μυαλό μου η ιδέα να ξεκινήσω να χρησιμοποιώ το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς. Επειδή όμως είμαι ψιλοάσχετη και δε ξέρω τι παίζει γενικά με το κλίμα και το πως αντιμετωπίζουν οι οδηγοί τους ποδηλάτες θέλω συμβουλές. Να μου πείτε αν είναι επίφοβο και κατά ποσο. Όλοι μου λένε ότι θα φάω το κεφάλι μου θα σκοτωθώ και κανεις δεν επικροτεί την ιδέα μου αυτή για την οποια χαίρομαι αφάνταστα...αλλα μην ξεχνάτε είμαι Γερμανία και εδώ είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Επιστρέφω σε κάνα μηνα. Δεν έχω ιδέα από ποδήλατα εξαρτήματα και αλλα. Αρχικά θα ήθελα να μου δώσετε μια εικόνα περί του ποδηλατικού κλίματος στην Αθηνα. κατά πασα πιθανότητα θα μείνω για λίγο καιρό Πάτρα οποτε εκεί υποθέτω θα είναι κάπως πιο ήρεμα τα πράγματα.Διαβάζω για τις ποδηλατοπορειες και για όλες τις κινήσεις σας και ενθουσιάζομαι και αν τελικά πάρω ποδήλατο θα είμαι μέσα σε όλα αυτά. Ποδηλατοδρόμοι εδώ και τώρα! Είναι φοβερα αυτά που έχω δει εδώ! Επίσης εδώ πέρα μεταφέρουν τα ποδήλατα τους με κάθε μέσο μεταφοράς εδώ δηλαδή οι κυριούλες δεν φοβούνται για τις γούνες τους; Και γιατί πρέπει να διαλύεις το ποδήλατο για να σου επιτρέψουν να το μεταφέρεις; Από την στιγμή που είσαι προσεκτικός. Και εδώ γίνεται πανικός. Βλέπεις χαλαρά μέσα σε tram λεωφορεία παντού ποδήλατα. Δε καταλαβαίνω για ποια ασφάλεια του επιβάτη μιλάνε Εδώ δεν τηρούν την ασφάλεια Υποτίθεται πως είμαστε ευσυνείδητα άτομα και δε θα καρφώσουμε την ρόδα σε κανενός τα πόδια.
Λέω πολλά το ξέρω! Λοιπόν σας γράφω γιατί χρειάζομαι συμβουλές σχετικά με όλο το ποδηλατικό κλίμα στην Αθηνα και γενικά την αντιμετώπιση και αν είναι σωστή η απόφαση μου.
Το δεύτερο είναι ότι όπως είπα δεν έχω ιδέα από ποδήλατα, αλλα αν πάρω xreiaozomai οπωσδήποτε κάποιον από εσάς να με καθοδηγήσει. Θέλω ένα ποδήλατο κυρίως για μετακίνηση στην πόλη αλλα επειδή m αρέσει να τριγυρνάω και λίγο παραπέρα να μην είναι εντελώς πόλης(και αυτά τα αναδιπλούμενα έχουν ενδιαφέρον αλλα δεν ξέρω ποσο άνετα είναι μου φαίνονται μικρούλια!). Από ότι είδα για να καθοδηγήσετε κάποιον χρειάζεστε κάποια στοιχεια. Λοιπόν είμαι κοπέλα,1.61 ύψος.Βάρος...δε νομίζω να χρειάζεστε :)) αν χρειάζεστε όμως (γύρω στα 58 κιλά). Ίσως να μείνω Πάτρα για ένα διάστημα αλλα μετά Αθηνα. Δυστυχώς δε μπορώ να διαθέσω πολλά αυτή την περίοδο (μου τα φάγε η Γερμανία...πήρα και εδώ ένα ποδηλατάκι μεταχειρισμένο για να μετακινούμαι!η ζωή στην πόλη τι τέλεια με το ποδήλατο!) αλλα δε θέλω να περιμένω κιόλας να τα μαζέψω αλλα δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να είναι και μεταχειρισμένο. Δε μπορώ να δώσω πάνω από 200 ευρώ προς το παρών. Αν όμως επιστρέψω και έχω περίσσευμα θα το διαθέσω. Τι άλλο Μετά μου μένουν τα σχετικά με αλυσίδες και κράνη και εξαρτήματα (ίσως μια κόρνα νταλίκας έτσι για να κάνουμε και αισθητή την παρουσία μας με το ποδηλατάκι). Αν έχετε να μου προτείνεται καταστήματα η οποιαδήποτε άλλη προσφορα καλοδεχούμενη. Θα περιμένω με ανυπομονησία. Ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
skywalker
Απών/απούσα

Πιστεύω πως η κατάσταση στην Αθήνα με το ποδήλατο βελτιώνεται συνεχώς, ειδικότερα εδώ και 2 χρόνια περίπου που έχει ξεκινήσει αυτός ο νέος κύκλος με τις ποδηλατοπορείες. Έχω παρατηρήσει ότι η συμπεριφορά των οδηγών έχει αλλάξει ελαφρώς προς το καλύτερο και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βλέπουν πλέον καθημερινά ποδηλάτες στον δρόμο και εξοικειώνονται με την παρουσία τους. Ένα αγκάθι στην μετακίνηση είναι ότι δεν επιτρέπεται (ακόμα) η μεταφορά του ποδηλάτου με το μετρό, αλλά ευελπιστούμε ότι θα τα καταφέρουμε. Στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) επιτρέπεται με περιορισμούς, ενώ στο τραμ (που κάνει διαδρομή προς την παραλιακή) μπαίνουμε κανονικά. Μην περιμένεις ότι θα έρθεις και θα δεις έναν ποδηλατικό παράδεισο, αλλά τα πράγματα είναι σαφώς βελτιωμένα σε σύγκριση με την κατάσταση μερικά χρόνια πριν.

Καλά μαγαζιά για να αγοράσεις ποδήλατο είναι αυτά γύρω από το Πολυτεχνείο στην Πατησίων. Όταν πατήσεις το πόδι σου στη μητερα πατρίδα θα σου δώκουμε και περισσότερες πληροφορίες. Τον Μάιο ετοιμάζουμε και κανούριες εκδηλώσεις, οπότε σε περιμένουμε εκεί να γνωριστούμε.

fou1a
Απών/απούσα

Ευχαριστώ παρα πολύ....χαίρομαι που ακούω όλα αυτά για την Αθηνα. Σαφώς και δε περιμένω ποδηλατικό παράδεισο. Για την ακρίβεια περίμενα να είναι χειρότερα τα πράγματα. Χαίρομαι που βελτιώνονται. Μέχρι τώρα δεν ασχολιόμουν για λόγους εμφανής...επικινδυνότητα μέσα στην πόλη με το ποδήλατο και πολλά αλλα.Αλλα μετά από το μικρό σοκ που έπαθα εδώ είπα να το ψάξω.Πρώτη φορα πέτυχα στο internet το η πόλη μου ποδήλατο και είδα ότι οργανώνται ποδηλατοπορειες με ποδήλατα της οργάνωσης και χάρηκα πολύ. Λέω ακόμα και αν δεν έχω ποδήλατο θα μπορώ να συμμετάσχω σε αυτό τουλάχιστον. Στη συνεχεια ψάχνοντας ανακάλυψα εσάς και το cyclist friends και διαπίστωσα ότι πολλοί ασχολούνται με το θέμα και ότι το προσπαθούν.Δεν ήξερα καν ότι κατεβάζετε προτάσεις και οργανώνεστε τόσο. Πολύ ευχάριστο. Είναι κρίμα να είμαστε πίσω σε αυτό το θέμα. Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω είναι αν πρέπει να γνωρίζεις τα σήματα και γενικά ότι περιλαμβάνει λίγο πολύ το βιβλίο οδήγησης. Επειδή δεν έχω παρα μονο μια πολύ μικρή ιδέα (δεν έχω δίπλωμα οδήγησης) να ξεκινήσω να διαβάζω τίποτα. Και πάλι ευχαριστώ πολύ για όλα!:)

zouzoul311
Απών/απούσα

Με το καλό να έρθεις και όλα θα τα βρούμε! Και ποδήλατο και εξαρτήματα και βόλτες και πορείες και γενικά όλα! Θα έρθεις και καλή χρονική στιγμή. Το ποδήλατο σαφώς έχει πιο ελεύθερη συμπεριφορά από τα αυτοκίνητα και τις μηχανές (που πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες του ΚΟΚ) αλλά η αλήθεια είναι ότι όλοι μας υπακούμε σε αυτούς τους κανόνες όταν κινούμαστε στους δρόμους καθώς και πιο ασφαλές είναι για εμάς (έτσι ώστε να μπορούμε να προβλέπουμε τις κινήσεις των οδηγών) αλλά και γιατί κατά κάποιον έμμεσο τρόπο ευνοείται έτσι η αποδοχή μας από το κοινό των οδηγών. Πάντως εγώ έχω παρατηρήσει ότι όταν βλέπουν ποδήλατο προσέχουν περισσότερο από ότι θα πρόσεχαν ένα μηχανάκι...
Zouzoulina

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Ρίξε μια ματιά στα σήματα (Δυστυχώς από το "πολυαγαπημένο" Υπουργείο Δημόσιας Τάξης)

Και όταν έρθεις εννοείται ότι θα βρεις κόσμο πρόθυμο να σου δείξει και πιο πρακτικά την ελληνική εμπειρία....

fou1a
Απών/απούσα

Να σαι καλά! Σε ευχαριστώ πολύ και για το site με τα σήματα. Δεν έχω δίπλωμα οδήγησης οποτε είμαι και άσχετη. Σίγουρα θα με βοηθήσει...Thanx!!!

Public
Απών/απούσα

πριν από μία εβδομάδα επέστρεψα από το Βερολίνο.
(δε χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω. όσοι ξέρουν, καταλαβαίνουν, όσοι δεν, τους εύχομαι να βρεθούν εκεί)

Mestre Liminha vai ficar no meu coração, para sempre...

fou1a
Απών/απούσα

Αααχ και γω πριν μια βδομάδα επέστρεψα από Γερμανία και Βερολίνο και ξέρω τι εννοείς...μιλάμε για άλλη διάσταση σε πολλά θέματα αλλά τεσπα!! τώρα ειμαι Ελλαδίτσα πια και όλα ειναι μια συνήθεια. Βρίσκομαι Πάτρα και ψάχνω ποδήλατο. Εχει ποδηλατοπορεία 1η Ιουνίου και θέλω να το έχω για να μπω στα κόλπα γρήγορα γρήγορα. Ποιος έχει κάτι να μου συστήσει. Σκεφτόμουν για το ideal ezigο (http://www.idealbikes.net/bike.php?bike=92)
Ειμαι 1.61 και 58 κιλά. Σπουδάζω Πάτρα και η διαδρομή που θα κάνω εκτός εντός πανεπιστημίου είναι Πάτρα κέντρο με Πανεπιστήμιο (εστία για όποιον γνωρίζει) και τούμπαλιν. Ε μετά κανα Ρίο κ.ο.κ. Σκεφτόμουν για τρεκκινγκ γιαυτο και βρήκα το παραπάνω ποδήλατο. Αθήνα μένω μόνιμα κανονικά και Ίλιον. Εκεί θα το χρησιμοποιώ επίσης αλλά Ιλιον προς κέντρο Αθήνα και το αντίθετο ειναι το βασικότερο για μένα αφού οι υπόλοιπες αποστάσεις ειναι μικρότερες οπότε δε νομίζω να έχω πρόβλημα. Αν έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο δεκτό.. Γύρω στα 200 με 250 ευρώ επειδή θα χρειαστώ και κάποια ακόμα εξαρτήματα. Κανενα καλαθάκι ή τσάντα ποδηλάτου, ένα παγουράκι, κράνος, σκέφτομαι για καθρεφτάκι και φυσικά αλυσίδες...και αναφέρομαι σε πλυθηντικό επειδή δε παίζει να αγοράσω δεύτερο αν μου το κλέψουν λόγω οικονομικών και επειδή σκεφτόμουν αν μου ρθει παραπάνω να το πάρω με δόσεις. Οπότε χρειάζομαι οπωσδήποτε και συμβουλές για καλές κλειδαριές και συμβουλές για το σε τι σημεια να το κλειδώνω. Το βράδυ έχω μέρος να το ασφαλίζω αλλά την υπόλοιπη μέρα ειναι το πρόβλημα. Τι άλλο? Οτιδήποτε άλλο έχετε να με συμβουλέψετε σίγουρα θα το χρειαστώ γιατί δεν έχω ιδέα. Επίσης αν εχετε να μου προτείνετε κάποιο μαγαζί Πάτρα, ή αν ειναι καλύτερα να το πάρω απο Αθήνα, και τίθεται και το πρόβλημα μεταφοράς. Πως μπορώ να το μεταφέρω απο Αθήνα Πάτρα και τούμπαλιν σε περίπτωση που χρειαστεί?Α ναι και κάτι ακόμα, να ειναι άνετο από άποψη γωνίας κλίσης του σώματος όσο γίνεται πιο όρθια και το θέμα με τις αναρτήσεις που επίσης δεν έχω ιδέα. Ωχ ειναι πολλα το ξέρω αλλά δεκτή η όποια απάντηση. Ευχαριστω παααααααααρα πολύυυυυυυυυυυ εκ των προτέρων. Ευχαριστωωωωωω και ελπίζω να μη σας ζάλισα!!

Morfeas
Απών/απούσα

Σήμερα είδα τη συγκεκριμένη συζήτηση. Είμαι κι εγώ στην Πάτρα, έχουμε μια ομάδα τους ποδηλάτες-ισσες Πάτρας. Κάθε Τρίτη έχουμε συνάντηση στο Παράρτημα, Κορίνθου και Αράτου αν δεν το ξέρεις ήδη. Αν δεν έχεις πάρει ποδήλατο ακόμα μπορόύμε να σε βοηθήσουμε, τουλάχιστον να σε πάμε στα ποδηλατάδικα, δεν είναι πολλά μόνο 5! Οπότε ή έλα την Τρίτη στις 20.30 στο Παράρτημα ή αν θες πάρε με τηλ.

6972294066 Θοδωρής

Καλές διαδρομές σε όλους!

morfeas

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

poli kali epilogi
an kai ego protimo ta mtb
mia kali lysi gia mtb tha itane to http://www.idealbikes.net/bike.php?bike=74
alla an einai na pas se lysi mtb na deis an mporeis na baleis ta kalathakia pou les
apla to mtb einai poly pio evelikto podilato kai mesa stin poli xriazete i eveliksia
otra oso afora na to pareis apo allou
mporoune na sto steiloune me metaforiki
alla tha sou synistousa na to pareis apo tin patra mias kai ollo kai kati tha xriazese apo kapia apla regoularismata mexri kapia sovari abaria
alios antimetopizoune to podilato an einai diko tous
kai alios an to pekseis eksipni kai to pareis apo allou gia na glitoseis 10 kai 20 eyro
tora se mtb eisai sigoura se small tis ideal dld 43 skeleto
tora se trecking den kserw

afta elpizw na min se mperthepsa perisotero

petros

kales boltes opoia kai na einai i epilogi sou

fou1a
Απών/απούσα

Ευχαριστώ πολύ και τον Θοδωρή που προσφέρθηκε να με βοηθήσει στο ψάξιμο για ποδήλατο αλλά και τον Πλανετ για την πρόταση του.Καλό φαίνεται και το mtb αλλά να σου πω την αλήθεια δε ξέρω κίολας πως να επιλέξω οπότε όλα παίζουν. Δε ξέρω πως καθορίζεται το κάθε ποδήλατο κατάλληλο για τον καθένα ανάλογα με το ύψος και το βάρος και γενικά είμαι άσχετη. Εγώ απλά μικρότερη είχα ένα mtb για βόλτες και τίποτα παραπάνω. Κάποια στιγμή πήγε να με χτυπήσει ένα αυτοκίνητο και από τότε το χάρησα και δε ξαναασχολήθηκα εκτός από καμιά βόλτα από δανεικά ποδήλατα.Αυτό που κατάλαβα όμως τουλάχιστον από τη Γερμανία είναι ότι βολεύουν για πολλά και ότι με την σωστή αντιμετώπιση, οργάνωση και με λίγο μυαλλό και μάτια 14 μπορείς να κινηθείς οπουδήποτε ακόμα και αν σε σνομπάρουν οι υπόλοιποι οδηγοί. Αν και με το που έφτασα στην Αθήνα πρόσεξα τουλάχιστον 3 ποδηλάτες στην γειτονιά μου με κράνος και όλα τα σχετικά και η αλήθεια ειναι ότι δε το περιμένα και χάρηκα και ενθαρύνθηκα ακόμα περισσότερο. Οπότε λέω ας το κάνω το βήμα και βλέπουμε. Αλλωστε σε όλα τα πράγματα χρειάζεται προσοχή. Ευχαριστώ πολύ και πάλι. Και με τον Θοδωρή θα τα πούμε σίγουρα και από κοντά γιατί θα χρειαστώ βοήθεια όπως και να χει.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

sou eipa pio einai to megethos sou gia mtb apla to thema bolematos tha to dialekseis kai esi
px
ena city podilato exei pio polles epiloges gia sgares ftera kai eksartimata gia tin poli
ena mtb den exei polla upgrate option gia poli
opote kathese simioneis se ena xarti ti theleis na kaneis
px
thelw na pigenw stin douleia mou
xriazome ftera fota
thelw na pigenw gia psonia
xirazome ftera fota kalathi piso
thelw na pigenw ekdromes to s/k ti xriazome sgara me tsantes pisw
ktl ktl ktl

kai etsi pas na agoraseis to mtb kai les
pernei fota nai oxi pernei ftera nai oxi pernei sgara nai oxi
opote koitas proton an pernei afta pou theleis kai an den ta pernei ti alles enalaktikes lyseis exeis
px an den pernei sgara pisw mporeis na pareis sakidio platis
ktl ktl ktl
alla afta den mporei na sou pei kapios ti xriazese moni sou kathorizeis tis anagkes sou
:)

filika petros
pantos an theleis perisotero helo epi tou thematos
mporeis na mou peis na sou afisw to kinito mou
:)

fou1a
Απών/απούσα

Επειδή το θέλω για μετακινήσεις στην πόλη κυρίως, άντε και καμιά βόλτα στην ύπαιθρο αλλά όχι τπτ extreme κατέληξα στο τρέκινγκ. Θέλω σχάρα έτσι ώστε να βάλω είτε τσάντα ποδηλάτου είτε καλαθάκι μπροστα η πίσω δε με πειράζει, φώτα μπρος πίσω φυσικά, φτερά ειναι τα προστατευτικά της ρόδας έτσι? Οπότε για την πόλη νομίζω χρειάζονται. Αυτα στο ezigo όπως ειδα υπάρχουν ήδη εκτός από το καλάθι. Τα εξτρά εξαρτηματα βρίσκονται σιγά σιγά με την χρήση πιστεύω αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα μου ειναι οτι δε ξέρω τεχνικά θέματα όπως για τις ταχύτητες, επειδή οι ανηφόρες πχ είναι αρκετές και με΄σα στο πανεπιστήμιο έχει ειδικά προς τα εκει που ειναι το μαρκετ που ψωνίζω. Να είναι ελαφρύ επειδή χρησιμοποιούσα βαρύ ποδήλατο στην Γερμανία και δε με βόλεψε. Δε μπορώ πχ να ερμηνεύσω τις πληροφορίες που γράφει για το ezigo
Τεχνικά χαρακτηριστικά
FRAME-SIZES
ALLOY #6061 M+L+W • M: 42/47/53/58/62cm C-T, L/W: 42/46/53cm C-T
FORK-SHOCK
RST 777-C, 50mm SUSPENSION FORK
RD-FD-SHIFTERS
ALTUS • SHIMANO C051 • SHIMANO REVOSHIFTERS RS31
CRANKSET-BB
SHIMANO TX71 FC 48/38/28T*170mm or PROWHEEL 38T*170mm CRANKSET
BRAKES
ALLOY V
WHEELS
SHIMANO F HUB DYNAMO & R NEXUS-7 or JOYTECH ALLOY QR, DOUBLE WALL ALLOY RIMS, DT STAINLESS SPOKES WHEELS • KENDA EUROTOUR 700*38C REFLECTIVE
SPEED
21 or 7 or 3
WHEEL SIZE
700C
Και φυσικά πρέπει να τα μάθω γιατί όλο και κάτι θα τύχει μέσα στον δρόμο και θα ψάχνω το κοντινότερο συνεργείο :P
Επίσης κάποια εργαλειοθήκη τι περιέχει και πως τα χρησιμοποιείς. Δλδ δεν ειναι μόνο ότι δε γνωρίζω για τα μέρη του ποδηλάτου και πως χρησιμεύουν αλλά και οι πιθανές βλάβες που παθαίνει ένα ποδήλατο εκτός απο λάστιχο.Θέλω αφού το πήρα απόφαση να μάθω όσα περισσότερα γίνεται γιαυτό και ζήτησα βοήθεια στο ψάξιμο και αν είναι και κάποιος σχετικός μαζί μου ειναι το ιδανικό για μένα.
Δε θέλω να γίνομαι και κουραστική. Εσύ εισαι από Αθήνα? Προς το παρών θα το έχω Πάτρα αλλά και στην Αθήνα θα το χρειαστώ οπότε σίγουρα θα ήθελα να έχω μια εικόνα του πως αντιμετωπίζεται η παρουσία ποδηλάτων και εκεί. Να σαι καλα πάντως.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

oxi eimai apo kentriki makedonia
nai sosta olles oi skepseis sou kai xerome pou skeftese prin agoraseis kati
sigoura kapies anagkes tha erthoune stin poreia
ta ftera oi alios laspotires den prostatevoune tis rodes alla esena tin idia na min gemiseis laspes :)
tora me anartisi mrposta opos vgenei to ezigo den kserw an mporeis na baleis kalathi mprosta giati exei anartisi
kai sinithos den bolevei mias kai pianei mprosta stis bides tou aksona tis rodas kai afto den einai stathero logo tis anartisis
gia pisw logika mporeis na baleis afta pou theleis alla kai pali to podilato epidis katatasete stin katigoria tou gynaikiou einai kourastiko stis pories logo tis elastikotitas tou
opote tha sou sinistousa na deis kapio podilato typou
http://www.idealbikes.net/bike.php?bike=91
ideal traveler
oxi den xriazete na einai ideal alla na exei idia geometria skeletou
me afto pou sou lew....
i mporeis na deis kai to ideal crosser pou prepei na einai sta xrimata pou theleis na diatheseis
basika epidi blepw oti oi apories sou einai arketes mporeis na me pareis tilefonos to
6973304454
petros
kai na to sizitisoume ligo
giati apo oti katalava exeis xathei me ta antalakika kai tis markes kati pou einai logiko mias kai tora theleis na pareis podilato
:)

fou1a
Απών/απούσα

Ακρίβως όπως το είπες...έχω χαθεί και με τις μάρκες και με όλα γενικά! Επίσης κανένας δεν στηρίζει την απόφαση μου. Κανένας όμως! Είναι φοβερό. Και ενώ έχω σχεδόν καταλήξει με βάζουν συνέχεια σε σκέψεις. Όλοι μου λένε πόσο δύσκολο ειναι να μετακινηθείς μέσα στην πόλη με ποδήλατο και πόσο απρόσεκτοι ειναι οι οδηγοί και σίγουρα θα χτυπήσω. Επικρατεί μια μικρή σύγχιση τώρα πάλι στις σκέψεις μου!Σ ευχαριστώ για την βοήθεια σου αλλά είναι δύσκολο να επικοινωνήσω τώρα μαζί σου. Αν θες μπορώ να σου δώσω το mail μου ή το msn και να τα πούμε από εκεί. Αυτό που δε κατάλαβα ειναι γιατί το γυναικείο ειναι πιο κουραστικό.Εκτός αυτών που ανέφερα θέλω σίγουρα κάτι ευκίνητο και εύχρηστο και ελαφρύ ειδικά για μέσα στην πόλη. Εχω δει και το Traveller παρόλαυτα. Στηρίζομαι σε κάποιον που θα με πάει σε κανά μαγαζί και θα μου δείξει γιατί αλλιώς δε ξέρω πως θα μάθω. Ευτυχως μου απάντησε ένα παιδί από τον ποδηλατικό σύλλογο της Πάτρας οπότε αυτό ειναι θετικό.Όσο για την Ideal απλά έτυχε να ειναι αυτό επειδή δε ξέρω και καμιά άλλη μάρκα. Anw. Ποδηλατικές συμβουλές από άτομα που γνωρίζουν να δεχτώ αλλά από αυτούς που δε ξέρουν πως να τις αντιμετωπίσω δλδ? Εμ δε ξέρουν εμ με αποθαρύνουν. Τι να πω!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

an theleis to msn einai kalo
sportcafe@hotmail.com

opote tha ta leme apo ekei ego tha eimai online kata tis 18:00

:)

fou1a
Απών/απούσα

Ok...σε προσθεσα στις επαφες. Μόνο να ξέρεις ότι όταν έχω απορίες μπορώ να γίνω κουραστική, οπότε να ξέρεις ότι έχεις κάθε δικαίωμα να με σταματήσεις επειδή με ξέρω!!! :PP
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, χαίρομαι που έχω συμπαράσταση.Τα λέμε το απόγευμα λοιπόν.

Morfeas
Απών/απούσα

Δεν το είχα σκεφτεί το msn.
vraxnosprofitis@yahoo.gr
όποιος θέλει ας μπει να τα πούμε.
morfeas

I like my bike
Απών/απούσα

Μην αφήσεις να σε αποθαρρύνουν, γιατί δεν έχεις τίποτα να χάσεις με το να αγοράσεις ποδήλατο. Αν τελικά είναι κάτι που δεν σε βολεύει χρησιμοποίησε το για άλλους σκοπούς πέραν της μετακίνησης όπως για άθληση και ψυχαγωγία και εάν τελικά ούτε αυτό σε τραβάει μπορείς πάντα να το πουλήσεις. Προσοχή θέλει στην αρχή και όπως λες τα μάτια σου 14, όχι 14, 1014! Μην θεωρείς δεδομένη την προτεραιότητα σου ή το ότι σε έχουν προσέξει οι οδηγοί των αυτοκινήτων. Το θέμα είναι ποιοι σε αποθαρρύνουν και για ποιους λόγους. Εννοείτε πως ή οικογένεια σου θα σε αποθαρρύνει, αλλά το κάνουν επειδή σε νοιάζονται και φοβούνται για εσένα, για πες τους για μηχανάκι να δεις πως θα σου αγοράσουν εκείνοι το ποδήλατο σου :0))) Οι πιο πολλοί απλά δεν γνωρίζουν πως το ποδήλατο μπορεί να είναι ένα βολικό και ασφαλές μεταφορικό μέσο και είναι επιφυλακτικοί λόγο και της άγνοιας τους. Αλλά δεν είναι ότι θα κατεβείς και τα σκαλιά της Γεροκωστοπούλου με το ποδήλατο...

Θέλουμε πράσινο πράσινο πράσινο..

fou1a
Απών/απούσα

Αυτό σκέφτομαι, ότι απλά δε γνωρίζουν οι περισσότεροι και φυσικό ειναι να ανυσηχούν. Απλά με θλίβει που η πρώτη αντίδραση ειναι αρνητική ενώ δεν έχουν ψάξει και δεν έχουν ασχοληθεί. Και εγώ τους τελευταίους 2 μήνες το έψαξα λιγάκι και δε περίμενα καν οτι υπάρχουν και ποδηλατικοί σύλλογοι. Ετσι λοιπόν με συμφέρει γιατί με αυτόν τον τρόπο θα μεταφέρω τις απορίες τους και θα λύσω και τις δικιές μου αμφιβολίες. Ειναι μια σημαντική απόφαση, γιατί εγώ αρχικά σκεφτόμουν για μηχανάκι...αυτοκίνητο δεν επιθυμώ προς το παρών ούτως η αλλως. Αλλά τελικά είδα πως ίσως να ειναι καλύτερα με ποδήλατο και από άποψη περιβάλλοντος. Και στο κάτω κάτω το είδα να πραγματοποιείται και με έπεισε. Η μόνιμη δικαιολογία ειναι οτι ειμαστε στην Ελλάδα. Και η μόνιμη μου απάντηση ειναι ότι αν δεν κάνουμε εμεις κάτι για να το αλλάξουμε δε πρόκειται ποτέ να γίνει τπτ. Και επειδή η προσπάθεια ειναι πιο σημαντική από το αποτέλεσμα είπα να το προσπαθήσω.Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα και ανυπομονώ να δω και από κοντα τον σύλλογο σας...ελπίζω σύντομα με το ποδηλατάκι μου. Και αν όχι της Αθήνας, τουλάχιστον της Πάτρας.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Όπως ακριβώς το είπες "Είμαστε στην Ελλάδα". Όταν πας να κάνεις κάτι μη συνηθισμένο θα ακούσεις πολλές αρνητικές απόψεις. Εμένα μου πρότειναν να πάρω μηχανάκι αντί για ποδήλατο και πριν 5 μήνες μου έλεγαν πόσο σκοτώστρες είναι τα μηχανάκια.

Ελληνάρες με το κιλό. Πάρε το ποδηλατάκι σου και μην αγχώνεσαι. Ειδικά Πάτρα δεν θα έχεις πρόβλημα. Είναι αλήθεια ότι μας προσέχουν περισσότερο και γενικά τους πιάνει μια ευγένεια όταν βλέπουν ποδήλατο.

Καλά χιλιόμετρα, πάρε κράνος και φώτάκια.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

polla fotakia na kykloforeis san xristougeniatiko dentro

fou1a
Απών/απούσα

καλημέρααα! Επιτέλους είμαι νόμιμος κάτοχος ενος Ideal Spark και ειμαι κατενθουσιασμένη! Να ευχαριστήσω πολύ και εσας εδώ μέσα για τις συμβουλές σας αλλά και όλο το site γενικά που έχει τόσο χρήσιμες πληροφορίες για όλους εμάς τους νέους ποδηλάτες. Και φυσικά να χιλιοευχαριστήσω τον Morfea Που έκανε τον κόπο να μου δείξει τα μαγαζιά στην Πάτρα αλλά και τον Planet που με ξεστράβωσε πλήρως με έεεενα σωρο πληροφορίες που μου έδωσε και επιτέλους κατάλαβα 2 πράγματα. Ελπίζω να είμαι σε θέση σε λίγο καιρό να το βγάλω και στην πόλη επειδή για αρχή θα το κυκλοφορώ εντός του Πανεπιστημιού...έχω μια μικρή έλλειψη γνώσεων των σημάτων και γενικά έχω και ένα μικρό φόβο με τα αυτοκίνητα που περνάνε δίπλα σου. Αν και χθες το χειριστικα καλά το θέμα νομίζω. Οπως και να χει σε λίγο καιρό που θα το έχω συνηθίσει το ποδηλατάκι μου θα είμαι πιο σίγουρη ώστε να βγω και σε μεγαλύτερους δρόμους. Ευχαριστω πάρα πολύ και ελπίζω κάποια στιγμή να σας δω και από κοντά στην Αθήνα.
Αααα αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι χθες που αγόρασα το ποδήλατο και έπρεπε να το μεταφέρω από Πάτρα στο Πανεπιστήμιο μεσα στο λιοπύρι επιχείρησα να ρωτήσω έναν οδηγό λεωφορείου αν μπορώ να το μεταφέρω με το λεωφ. Για πολύ καλή μου τύχη ο οδηγός δέχτηκε χωρίς κανένα πρόβλημα εφόσον το λεωφορείο ήταν ψιλοάδειο και υπήρχε χώρος. Περίμενα να ακούσω ένα μεγάλο όχι και τελικά έμεινα άναυδη και τρισευτυχισμένη. Μπορώ να πω ότι χάρηκα περισσότερο και από την αγορά μου. Αυτό σημαίνει ότι ελπίδες υπάρχουν και φιλότιμο επίσης. Πιστεύω πως σιγά σιγά θα αρχίσουν να το παίρνουν στα σοβαρά το θέμα με τα ποδήλατα και θα καλυτερέψουν τα πράγματα. Σιγουρα Γερμανία ή Ολανδία δε θα γίνουμε αλλά θα καλυτερέψουν έστω και στο ελάχιστο! 2 χαρές μαζεμένες λοιπόν χθες και ευχομαι να συνεχιστεί έτσι. Μπράβο στον οδηγό που δεν έφερε καμία απολύτως αντίρηση. Να είστε καλά. Από τον επόμενο μήνα θα το εξοπλίσω κίολας ..:DD

Late Again
Απών/απούσα

Τα ποδήλατα είναι οκ σε όλα τα μέσα εκτός του μετρό iirc.

Θα συμβούλευα να έχεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επαφή με το ζήτημα "κίνηση". ΠΑρατήρησε τι συμβαίνει γενικά από το λεωφορείο ή βγες με κανέναν οδηγό φίλο autoβόλτα και ρώτα όπου έχεις απορία. Θεωρώ πως τα χρόνια οδήγησης βοήθησαν πάρα πολύ στο να αποθρασυνθώ τελείως και ταχύτατα με το ποδήλατο.

fou1a
Απών/απούσα

Late τι εννοεις να εχω μεγαλύτερη επαφή με το ζήτημα κίνηση? Η αλήθεια ειναι ότι δε ξέρω γενικά τι παίζει.ΔΛδ στα λεωφορεία επιτρέπεται να βαζεις ποδηλατα? Αν ειναι ετσι να ξερω αν μπορώ να το μεταφέρω πιο συχνά.
"ΠΑρατήρησε τι συμβαίνει γενικά από το λεωφορείο ή βγες με κανέναν οδηγό φίλο autoβόλτα και ρώτα όπου έχεις απορία. Θεωρώ πως τα χρόνια οδήγησης βοήθησαν πάρα πολύ στο να αποθρασυνθώ τελείως και ταχύτατα με το ποδήλατο"
Δε καταλάβα ακριβώς τι εννοεις...αν μπορείς να με βοηθήσεις εξηγωντας μου περισσοτερα θα σου ημουν ευγνωμων. Ευχαριστώ πολυ.

Late Again
Απών/απούσα

Πως καλό θα ήταν να μάθεις πως συμπεριφέρονται οι οδηγοί, και συγκεκριμένα οι Έλληνες οδηγοί. πχ: Τι συμβαίνει σε διασταυρώσεις; Πού είναι βέβαιο πως κάποιος κρετίνος θα παραβιάσει κάθε γνωστή διάταξη του Κ.Ο.Κ ; τι προσέχει συνήθως ένας οδηγός κλπ.

Εν ολίγοις να μάθεις τι "σε παίρνει" να κάνεις όταν είσαι ποδηλάτης μεταξύ αυτοκινητιστών.

wp