Τα φώτα σας: πρόγραμμα συντήρησης ποδηλατου

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Ieronimos
Απών/απούσα

πιάνουν τα χέρια μου και τα φτιάχνω όλα μονος αλλα δεν έχω ένα έχω ένα πρόγραμμα συντήρησης, με αποτελεσμα να πρέπει να καταστραφεί ή να φτάσει στο οριο να καταστραφεί κάτι για να το καταλάβω και να το φτιάξω.

Θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε τι εργασίες πρέπει να γίνονται και ανά πόσα χιλιόμετρα πάνω κάτω πχ συντήρηση κέντρου τροχου, αλλαγή στις ντιζες αν πρέπει να λυνω και να λαδωνω τα πετάλια και κάθε πότε, τέτοια πράγματα

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
5
Μέση αξιολόγηση: 5 (1 ψήφος)
Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Κάποιες πληροφορίες υπάρχουν εδώ.

Μπορείς επίσης να κάνεις αναζήτηση (πάνω αριστερά) με τις λέξεις "σερβις" και "service" αλλά θέλει υπομονή κ ψάξιμο γιατί θα βγούν αρκετά αποτελέσματα κ τα περισσότερα άσχετα με αυτό που ψάχνεις.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Μιλάμε για μια απλούστατη μηχανή, με απλά κινούμενα μέρη, δεν έχουμε κινητήρες εσωτερικής ή εξωτερικής κάυσης, δεν έχουμε ηλεκτρικά ή ηλεκτρονικά μέρη.

Ανάλογα τη χρήση, καθαρίζουμε - απολιπαίνουμε, ξαναλιπαίνουμε και με την ευκαιρεία των καθαρισμων ρίχνουμε μια καλή ματιά σε όλα τα κινούμενα μέρη.

Τακάκια αλλάζουμαι όταν φθαρούν (έχουν ένδειξη). Αλυσίδα αλλάζουμε όταν ξεχειλώσει (μετριέται με ειδικό όργανο). Συρματόσχοινα αλλάζουμε όταν τσακίζουν, όταν σκουριάσουν, όταν κοπούν ή μετά από 6-7 χρόνια απλής χρήσης ή 2-3 χρόνια έντονης (καθημερινής?) χρήσης. Μεσαία τριβή, κατά 90% είναι κλειστού τύπου, προσωπικά δεν ανοίγω - δεν συντηρώ, μόνο αλλάζω, όταν βγάζει έντονο θόρυβο - τρίξιμο - τζόγο που δεν διορθώνεται με λύσιμο - καθάρισμα - λίπανση - σφίξιμο. Κέντρα τροχών, αποφεύγω να ανοίγω / δεν το έχω, σφίγγω όταν δω τζόγο, πάνε στον ποδηλατά περίπου κάθε 2 χρόνια για "μάζεμα" (ανάλογα τη χρήση και τον τροχό και την κατάσταση που παρουσιάζει). Κασέτα πίσω και δισκοβραχίωνα μπροστά (ή τα γρανάζια μόνο) αλλάζεις όταν φθαρούν τα δοντάκια τους και παρουσιάζουν εικόνα πτερυγίου καρχαρία ή αν έχεις ήδη αλλάξει 3-4 φορές την αλυσίδα στο σύστημα μετάδοσης.

Όλα αυτά είναι ενδεικτικά - σχετικά.... Άλλος καθαρίζει κάθε 5 χρόνια, μέχρι η σκουριά να είναι περισσότερη από το εναπομείναν μέταλλο, άλλος καθαρίζει μετά από κάθε βόλτα... στο ένα ποδήλατο μου κοιτάω κάθε 12μηνο τα χοντρά σε άλλο ποδήλατο μου κοιτάω κάθε μήνα εξονυχιστικά....

 

contact